Žiūrint kokie vagytojai ir koks jų apetitas - aš paprastai skaičiuoju kiek kiaušinių tenka vienam žmogui- tai kadangi čia įeina į receptą šeši kiaušiniai, tai aš galvoju, kad vienam suaugusiam alkanam žmogui du kiaušiniai pats tas- ir dar plius kiti ingridientai- tai, sakyčiau trims suaugusiems, tokiems su labai neblogu apetitu, o su normaliu apetitu- sakyčiau keturiems pats tas
Šioje nuotraukoje kiaušinienė buvo padalinta į keturias dalis- kokio didumo gabalai gavosi- matosi maždaug.
Šįkart kepiau aš mikrobangei skirtame bliūde, stikliniame tame, bet šiaip renkuosi tokius indus, kad įpylus masę, jos būtų gal kokių 4 cm. storumo (na, maždaug) sluoksnis, ir kad dar liktų vietos bliūde kilti masei- nes kepdama ji taip išsiiiiiiiiiipučia -tiesa, paskui, ištraukus iš karščio, vėl pabliūkšta šiek tiek
Dar dėl kiaušinienės vidaus- jei norisi, kad ji tokia būtų tvirtesnė, kaip želė daugiau, reikia kepti ilgiau ant lėtesnės ugnies, o jei nori tokios minkštesnės, panašesnės į labai tirštą košę- trumpiau kepti, ir ugnis gali būti karštesnė.
O man labai patinka taip: Isplaku pora kiausiniu su saukstu grietines, truputi druskytes. Tada kepu kaip omleta ant sviestuko. Kai apverciu iskepusia puse patepu majonezu ( man geriausia hamkeris arba kedainiu), uzbarstau tarkuoto surio ir sutarkuoto kumpio, uzberiu picu prieskoniu. Kepu ant nedideles ugnies kol apatine puse iskeps ir po to perlenkiu ir dar truputi pakepu kol suris isilydis. Man skanu Gaunas toks kaip su idaru, dar galima det kokio svoguniuko ar pomidoriuko ar pan.
QUOTE(black_angel @ 2008 07 16, 17:09)
O man labai patinka taip: Isplaku pora kiausiniu su saukstu grietines, truputi druskytes. Tada kepu kaip omleta ant sviestuko. Kai apverciu iskepusia puse patepu majonezu ( man geriausia hamkeris arba kedainiu), uzbarstau tarkuoto surio ir sutarkuoto kumpio, uzberiu picu prieskoniu. Kepu ant nedideles ugnies kol apatine puse iskeps ir po to perlenkiu ir dar truputi pakepu kol suris isilydis. Man skanu Gaunas toks kaip su idaru, dar galima det kokio svoguniuko ar pomidoriuko ar pan.
Nu super ka ti gaminau labai skaniai gavosi dariau su pomidoriukais, svoguniukais ir suriu. Vaikai suvalge visa ir sake dabar visada taip daryk
QUOTE(black_angel @ 2008 07 16, 17:09)
O man labai patinka taip: Isplaku pora kiausiniu su saukstu grietines, truputi druskytes. Tada kepu kaip omleta ant sviestuko. Kai apverciu iskepusia puse patepu majonezu ( man geriausia hamkeris arba kedainiu), uzbarstau tarkuoto surio ir sutarkuoto kumpio, uzberiu picu prieskoniu. Kepu ant nedideles ugnies kol apatine puse iskeps ir po to perlenkiu ir dar truputi pakepu kol suris isilydis. Man skanu Gaunas toks kaip su idaru, dar galima det kokio svoguniuko ar pomidoriuko ar pan.
reiktu paragaut
labai uzsimaniau valgyti, o saldytuve tuscia.... tik kiausiniai i parduotuve labai tingejau eiti... taigi susipjausciau dideli svoguna smulkiai.. pakepinau uzbarsciau prieskoniu ir imusiau kiausinius , viska sumaisiau...ir taip skanu
vyras pietums iškepė labai skanų omletą pakepino morkytę ir svogūną,sudėjo pjaustytas krabų lazdeles,kiaušinius išplakė su prieskoniais,įpylė pieno išmaišyto su miltais,viską supylė ant keptų daržovių,kai viskas sukepė ant viršaus užtarkavo sūrio ir kelioms min į mikrobanginę,kol išsilydė sūris valgėm su pomidorų ir agurkų salotom
Omletas su varške
reikės kiaušinių,
varškės,
šviežių mėtų lapelų,
pora šaukštų sviesto,
druskos,pipirų,
Mėtos lapelius nuplaukite,nusausinkite ir supjaustykite.
Į dubinėlį į muškite kiaušinius,druskos,pipirų ir išplakite.
Kitame dubinelyje sumaišyite varškę su kapotomis metomis ir šaukštu sviesto.
Karštoje keptuveje ištirpinkite likusį sviestą,supilkite kiašinius ir kepkite3-5min.
Kai kiaušiniai sukrekės,sudėkite varškę ir prieskoniais.
Pakepe dar minutę ,sulenkite omletą pusiau.
Patiekite su skrebučiais.
reikės kiaušinių,
varškės,
šviežių mėtų lapelų,
pora šaukštų sviesto,
druskos,pipirų,
Mėtos lapelius nuplaukite,nusausinkite ir supjaustykite.
Į dubinėlį į muškite kiaušinius,druskos,pipirų ir išplakite.
Kitame dubinelyje sumaišyite varškę su kapotomis metomis ir šaukštu sviesto.
Karštoje keptuveje ištirpinkite likusį sviestą,supilkite kiašinius ir kepkite3-5min.
Kai kiaušiniai sukrekės,sudėkite varškę ir prieskoniais.
Pakepe dar minutę ,sulenkite omletą pusiau.
Patiekite su skrebučiais.
Kiaušinienė su špinatais
kiašinių ,
špinatų,
pora skiltelių česnako,
rūkytos lašišos griežinėlių,
tirštos grietinės,
pipirų,
petražolių,
sviestp kepimui ji galima pakesti alyvų aliejumi,grietinę galima pakeisti natūraliu jogurtu,
Paruoštus špinatus sudėkitė i puodą ir kelias minutes ant kaitrios ugnies patroškinkite.Tada išverskite į rėtį ir nuvarvinkite.
petražoles ir česnaką smulkiai spjaustykite.
Špinatus padardinkite druska,pipirais,suberkite petražolias ir česnaką.
Išplakite kiaušinius irįmaišykite špinatus.
Keptuvėje įkaitinkite ką pasirinkote ir supilkite paruoštą masę.
Kepkite ant silpnos ugnies,kol kiaušinienė sutirštės.
Lašišos gabalėlius suvyniokite ir uždėkite ant kiaušinienės.Papuoškite jogurtu ar grietine.
kiašinių ,
špinatų,
pora skiltelių česnako,
rūkytos lašišos griežinėlių,
tirštos grietinės,
pipirų,
petražolių,
sviestp kepimui ji galima pakesti alyvų aliejumi,grietinę galima pakeisti natūraliu jogurtu,
Paruoštus špinatus sudėkitė i puodą ir kelias minutes ant kaitrios ugnies patroškinkite.Tada išverskite į rėtį ir nuvarvinkite.
petražoles ir česnaką smulkiai spjaustykite.
Špinatus padardinkite druska,pipirais,suberkite petražolias ir česnaką.
Išplakite kiaušinius irįmaišykite špinatus.
Keptuvėje įkaitinkite ką pasirinkote ir supilkite paruoštą masę.
Kepkite ant silpnos ugnies,kol kiaušinienė sutirštės.
Lašišos gabalėlius suvyniokite ir uždėkite ant kiaušinienės.Papuoškite jogurtu ar grietine.
Siandien savo maziams kepiau kazka tarp blynu ir omleto. Paemiau kiausinius (tiek kiek seimyna suvalgo), atskyriau trynius nuo baltimu, i trynius dejau miltu (tiek kad gavosi tirsta mase ir miltai nesusoko i gumulus), baltymus suplakiau atskirai (bet ne iki standziu putu). Po to viska sumaisiau ir praskiedziau su pienu 50/50 +
druska bei prieskoniai. Kepiau kaip storus lietinius.
Vaikiams patiko, nes omleta galima buvo laikyt rankose. Na jie sakutems dar nezgrabni:)
druska bei prieskoniai. Kepiau kaip storus lietinius.
Vaikiams patiko, nes omleta galima buvo laikyt rankose. Na jie sakutems dar nezgrabni:)
Geda prisipazinti, bet einu per forumo temas ir prasau, kad kas nors parasytu virto omleto recepta - paprastro be jokiu grybu, desru, spinatu... Nemoku virti, o labai noriu ismokti. Per paieskas ismeta tik keptus omletus su visokiais priedais...
Jei niekas nepagelbes, kad ir kaip man butu geda, teks skambint savo mamai ir prasyt, kad pamokytu virt
Jei niekas nepagelbes, kad ir kaip man butu geda, teks skambint savo mamai ir prasyt, kad pamokytu virt