Aš dabar pradėjau labai mėgti kiaušinienę su svogūnu ir grybais. Iš pradžių supjaustau raudoną svogūną, įdedu grybų (aš naudoju pievagrybius, nes kur esu, kitokių nėra). Kelias minutes pakepinu vienus. Tada įmušu kelis kiaušinius, viską išmaišau, ir kepu, kol iškepa truputį vis pamaišydama. Man labai skanu, o kartu paprasta ir greita. Valgau dažniausiai su daržovėmis
Šiaip niekad nebūčiau patikėjusi, kad galima omletą su bulvėmis gaminti, nes tai atrodė labai nesuderinama, bet man skonis buvo O dabar skaitysiu Jūsų receptus ir ką nors taip pat išbandysiu
kad omletas gražiai iškeptų,jį reikia kepti keptuvėje storu dugnu.Plonoje keptuvėje kiaušiniai apdega ir omletas netenks išvaizgdos ir skonio. Geriau kepti didesnėje keptuvėje,nes mažoje keptuvėje kepamas omletas būna stotresnis ir kietesnis,jį reikia ilgiau kepti. Trijų kiaušinių omletui kepti reikia 24-25 cm. pločio keptuvės. Omletai kepami ant vidutinės kaitros sūdomi prieš pat kepant. Išplakti kiaušiniai supilami į keptuvę ir išlyginami vienodu sluoksniu. Kepant keptuvę galima krestelėt,bet maišyti nereikia Iškeptą omletą perdėti į lėkštę palenkus arba pakreipus į šoną . Jį galima sulenkti pusiau arba suvynioti vamzdeliu,viršų aptepti ištirpintu sviestu,tada omletas bus skanesnis ir gražiau atrodys Omletą galima kepti garuose problemų su skrandžiu.
Informacija paimta iš knygutės viskas iš kiaušinių
Pasiūlysiu omletą su žalumynais
reikes: 4 kiausiniu, po 2 v.s. pieno, mineralinio vandens,grietineles,50 g. sviesto.4 v.s. susmulkintu zalumynu krapu,petrazoliu,mairuno,pagal skoni druskos,muskato riesuto ,pipiru. Kiaušinius išplakti su nurodytais skysčiais įberti muškato riešuto,pipirų,druskos. Sviestą ištirpinti,,supilti išplaktus kiaušinius ir keppti. Kai masė pradės tiršteti supilti žalumynus,uždengti ir baigt kepti. Patiekti su duomna