Įkraunama...
Įkraunama...

Kiaušinienės & omletai

QUOTE(aguonele @ 2010 01 14, 20:26)

dabar pat begu kepti thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(daugiavaike 4 @ 2009 09 05, 16:24)
As paskutiniu metu kepu orkaite. paprastas omletas is kiausiniu, vegetos ir slakelio pieno. kai iskepa isimu is orkaites, uzdedu pjaustytos desrytes, marinuotu agurkeliu, paprikos ir uztarkuoju surio. paskui vel i orkaite,kol issilydo suris ir niam niam smile.gif . labai paprasta ir skanu

butinai isbandysiu
Atsakyti
labai skanu iskepti keptuveje saldziasias paprikas ir uzpilti omletu, kartu uzkepti drinks_cheers.gif labai skanu ir vietoje paprikos naudoti virtus ziedinius kopustus drinks_cheers.gif

is pietieciu ismokau valgyti omleta su pomidorais, laaabai skanu o ir sveika mirksiukas.gif geriausiai susinaudoja man sitam reikalui pernoke pomidorai, tiesiog troskiname juos keptuveje su sviestu, suminkstejus ir virtus tyrele uzpilame plaktu omletu,barstome zalumynais jau iskepus, labai skanu rolleyes.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo FrostyFrosty: 31 liepos 2011 - 10:48
O as omleta kepu kaip viezbuciuose, greitai ir dazniausiai pusryciams.

Dedu ta ka turiu saldytuve :

svoguna paprasta arba laiskus pakepu ant keptuves.
Jei turiu kumpio arba sonines smulkiai supjauscius tai pat prie svogunu i keptuve suberiu, dar jei turiu sampionus sudedu... truputi pakepinu...
Kiausinius truputi paplaku ir idedu i juos smulkiau pjaustytus pamidoru ir viska supilu i keptuve, kol nepradejo kepti kiausinis pamaisau, kad lygiai viskas pasiskirstytu ir kepu kol galima butu versti.
Su medine mentele perskiriu per puse ir abieju pusiu uzbarstau suio tarkuoto, tuomet viena ir kita puse perlenkiu per puse ir palaukus keleta sekundziu apverciu ant kito sono ir dar keleta sekundziu pakepinus isimu i lekste thumbup.gif

Tuomet sulis is vidaus tysta taip skaniai thumbup.gif

Atsakyti
Labai mėgstu omletus, tik kad prie įdomesnių visai nemažai darbo.

Šiandien vieną tokį išbandžiau, skonis netikėtas, bet man labai patiko.
Aš dariausi vieną porciją tik sau, tai atitinkamai rašysiu ir kiekius, bet šiaip buvo labai sotu, t.y. čia porcija gana alkanam žmogui biggrin.gif Sutarkavau vieną vidutinio dydžio bulvę. Į keptuvę įpyliau porą šaukštų aliejaus, truputį pakaitinau ir sudėjau tarkuotą bulvę. Pradedu kepti ant stipresnės ugnies, per tą laiką labai smulkiai supjaustau pievagrybius ir nedidelį svogūną. Sudedu į keptuvę, truputį pamažinu ugnį. Kepam viską kartu, kol bulvės iškepa, bet jokiu būdu neprikepinam ar neskrudinam jų, stengiamės, kad nesuliptų į vieną gumulą. Tada įmušam į dubenį tris kiaušinius, įdedam šiek tiek tarkuoto sūrio, paprikos, pipirų ir druskos. Viską sumaišom. Į tą patį dubenį sudedam keptuvės turinį ir viską gerai išmaišom. Svarbu, kad bulvės nebūtų sulipę ir nebūtų didelių jų gumulų. Keptuvę nuvalom, tada vėl įpilam aliejaus ir dubens turinį supilam į keptuvę. Kepam minutę ant didelės ugnies ir dar kokias tris sumažinę liepsną. Apvožiam keptuvę didele lėkšte ir išverčiam ant lėkštės omletą. Vėl įdedam jį į keptuvę, kad viršuje būtų jau apkepinta pusė. Kepam taip pat. Vėl suverčiam į lėkštę. Jei dar reikia pakepinti kažkurią pusę, taip ir padarom. Po to tą blyną perliankiam pusiau ir įsidedam į lėkštę su garnyru. Aš valgiau su salotomis ir pomidoru blush2.gif

Šiaip niekad nebūčiau patikėjusi, kad galima omletą su bulvėmis gaminti, nes tai atrodė labai nesuderinama, bet man skonis buvo wub.gif O dabar skaitysiu Jūsų receptus ir ką nors taip pat išbandysiu 4u.gif
Atsakyti
O,aš noriu pasiūlyti omletą su riešutais


riešutus nuplikykite ir sukapokite.
kiaušinius gerai išplakite,
į kiaušinius supilkite grietinę,suberkite riešutus,sukrėskite krienus,
viską gerai išmaišykite,supilkiteį į keptuvėje gerai įkaitintus riebalus,
kepkite ant nedidelės ugnies.

Atsakyti
QUOTE(regna @ 2011 10 05, 23:33)
O,aš noriu pasiūlyti omletą su riešutais
 

      riešutus nuplikykite ir sukapokite.
      kiaušinius  gerai išplakite,
į kiaušinius supilkite grietinę,suberkite riešutus,sukrėskite krienus,
viską gerai išmaišykite,supilkiteį į keptuvėje gerai įkaitintus  riebalus,
kepkite ant nedidelės ugnies.


Skaniai atrodo, tik vienas klausimas: su kokiais riešutais darot? 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Elegantiškai sninga @ 2011 10 06, 01:07)
Skaniai atrodo, tik vienas klausimas: su kokiais riešutais darot? 4u.gif


Elegantiškai sninga 4u.gif 4u.gif


Darau dažniausia iš tokių,kokių turiu namuose,bet labiausiai patinka lazdyno ir graikiški.
Atsakyti
QUOTE(regna @ 2011 10 06, 11:33)
Elegantiškai sninga 4u.gif  4u.gif
    Darau dažniausia iš tokių,kokių turiu namuose,bet labiausiai patinka lazdyno ir graikiški.


Ačiū! Lazdyno mano mėgstamiausi, tai nuo jų ir reikės pradėti ragauti 4u.gif
Atsakyti
Aš tai darau paprastai:Išsiplaku plakinį,psrudinu daktariškos dešrytės,įmetu duonytės kubeliais pjaustytos apskrudinu,dar kokio pomidoriuko,cukiniją apibarstytą pipirais ir druskyte,apvoliotą kiaušinio plakiny, miltuose,ir ant viršaus užpilu tą omletą.
Atsakyti
kaip man patiko tokia forma kiaušiniams kept bigsmile.gif user posted image

idomu pirkt kurnors pas mus yra jos?
Atsakyti
QUOTE(D.E*V.A @ 2011 11 01, 21:15)
kaip man patiko tokia forma kiaušiniams kept bigsmile.gif  user posted image

idomu pirkt kurnors pas mus yra jos?


Žaviai atrodo biggrin.gif O pirkti tokių nemačiau...
Atsakyti