Vaikai daznai grauzia nagus,tai nera siaip sau iprotis,tai pasekme kazkokio streso,nerimo,net gali buti susija su kalcio trukumu,tik ilgainiui issivysto pripratimas,reiketu prisiminti nuo ko tai prasidejo ir bandyti ieskoti priezasties,ivairus tepalai tik laikina priemone,stebekitesavo vaika,gal jis tai daro kazko susinervines,tuomet pabandykit ji pagirdyti raminanciom arbatelem,slopinkitejo nerima su juo bendraudami,tik niekad negazdinkit ir negrasinkit,bandykit paaisakinti ir jei yra galimybe vaizdziai parodyti,kad pirstukai nera svarus,kad panagese gyvena mikrobai ir t.t.,visad svelniai atitraukit vaika nuo nagu kramtymo,stenkites pasikalbeti kodel jis taip daro,dazniausiai si problema su laiku isnyksta
QUOTE(lilia @ 2008 01 10, 14:24)
O aš kažkur skaičiau, kad gali kramtyri nagus kai yra kirminų.
Mano dukrytė taip pat kramto, tai pirkau kažkokio sirupo nuo kirminų vaistinei,(toks geltonai- baltas, tirštas) tikrai padėjo kurį laiką nekramtė. Ten tipo du kartus jo duoti tik reikia, antrą kartą po 7 dienų - atrodo.
Dabar vėl pradėjo kramtyt, visai nėra ką nukirpti.
Mano dukrytė taip pat kramto, tai pirkau kažkokio sirupo nuo kirminų vaistinei,(toks geltonai- baltas, tirštas) tikrai padėjo kurį laiką nekramtė. Ten tipo du kartus jo duoti tik reikia, antrą kartą po 7 dienų - atrodo.
Dabar vėl pradėjo kramtyt, visai nėra ką nukirpti.
Mociuciu issigalvojimas...

Papildyta:
Buvo toks antikos laikų oratorius Damoklas. Kai jis sakydavo kalbas, visada trūkčiodavo petį. Tai oratoriui buvo netinkamas įprotis (gal refleksas?). Jis nusprendė jo atsikratyti. Taigi jis sugalvojo pasikabinti aštrų kardą virš peties, kai sakydavo savo kalbas. Ilgainiui įprotis dingo.

Taigi galima rasti būtų, kaip atsikratyti bėdų, net jei jos kyla ir dėl psichologinių priežasčių.

QUOTE(Atlantida @ 2007 10 10, 20:54)
Gal geriausia parinkt kokia neutralia bausme - pvz praeit kambari ten-atgal (kazin ar prades vaikas nekest vaiksciuojima), pritupimai gal ir neblogai - jei gyvenime ju netenka daryti sportuojant, nemanau, kad jie suformuos neigiama poziuri i sporta, nes tai tik mazas elementas. Na, manau kiekviena mama ka nors sugalvotu ka nors neutralaus...
Manau, kad galima būtų apmauti vaikui plonas pirštinėles (kasdien kuriam laikui) namie, kad jis pradėtų labiau jaust savo rankas.

na mano kramtė ir vyresnė dukra kai buvo maždaug trejų metų, paskui pati nustojo nei tepiau, nei lakavau kuo. ir mažiukė tokiam amžiuj kramtė dabar jau kaip ir nebekramto.na gali būti, kad tai psichologinės priežastys, bet aš kažkaip daugiau priskiriu prie vaiko tam tikro amžiaus ypatybių.na pvz.:tokia kaip ožligė irgi maždaug pasireiškia daugumai trimetukų.
mano vyresnele pries kelis menesiukus pradejo kramtyt nagucius-nusipirkau vaistinej tepaliuko gydyt naguciam
ir pazadejau kai paaugs naguciai graziai nulakuoti.rezultatas-nustojo kramtyti

QUOTE(Simense @ 2008 01 12, 18:43)
ne Damoklas, o Demostenas

o dėl nagų kramtymo... mano močiutė po šiai dienai tik tokį manikiūrą pažįsta, ir dar daug suaugusių žmonių taip daro. vienas draugas pasakojo kaip jam vaikystėj nagus visokiais karčiais vaistais tepė, ir barėsi, ir baudė, o jis kramto sau po šiai dienai. Kitas nustojo graužt kai mašinas remontuot ėmė -- tepaluotų gi nekramtysi.
Maniškė irgi kramtė, ko tik neišbandžiau
Ir piktuoju, ir gražiuoju, ir vos ne karalystes pažadėjus buvau, kad nekramtytų, o ji kaip kramtė, taip kramtė
Paskui, kažkada pati paprašė, kad nupirkčiau lako nagams, kuris padėtų nebekramtyti nagų
Nupirkau Daumexol, patepiau kelis kartus ir nuo to nebekramto

QUOTE(Dios @ 2008 01 17, 11:38)
Demosteno kardas?

Šiaip jau naujojoje enciklopedijoje pateikiamas kiek kita Damoklo kardo legendos versija. O Demostenas iš tiesų irgi kovojo su savo netinkama dikcija ir mokėsi aiškai kalbėti prisidėjęs į burną jūros akmenėlių. Tagi, kaip matome, galima rasti būdų, kaip įveikti net ir tokius trūkumus.

Neslepsiu... Pati nagus kramciau... Kai suejo 16m. sau prizadejau mest si iproti ir sekmingai tai padariau! Prisimenu, jai tik pasinervuodavau is kart nagus burnon!

kramto ir mūsų, arba šiaip vieną į kitą nuzulina - nepadeda nei draudimai, nei prašymai, vis tikimės, kad išaugs