Įkraunama...
Įkraunama...

Vaikas kramto nagus

QUOTE(gertrudos mama @ 2008 03 02, 21:41)
na daumexolis mums nepadėjo, nes vaikas lankė darželį o daumexolio poveikis silpnėja ir nebebųna kartus. bet mums padėjo tfu tfu tfu kita prevencinė priemonė. mergyčių mamos gali išbandyti. aš kaip ir daugelis mamų lakuojuosi nagus, o mano džiaugsmui irgi norisi turėti palakuotus nagučius, tai va pasakiau, kad nelekuosim tol kol bus bent vienas nagutis nukramtytas. tai jau mėnesį turiu ką karpyti, nes net kirpt nagų nereikdavo, kai nusikramtydavo. o dabar eisim pirkti vaikiško nagų lako, kur su vandenėliu ir muiliuku nusilauna. ir nagelių kol kas nekramto

o ka daryti berniuku mamoms blush2.gif doh.gif
tiesa,mes tai apturejom toki ivyki del nagu lakavimo,kai maziui uzpuliavo pirstas (viskas per ta nelemta nagu kramtyma doh.gif ) tai kaip tik buvau nulakavus nagus tuo specialiu laku nuo kramtymo,tai gavau velniu nuo chirurgo blink.gif tipo kad tepu kazkoki suda ant nagu,meginau aiskinti kas ir kaip ir kodel,taciau jis man tik atsake,kad nagu kramtymas yra iprotis ir nieko cia nepadarysi blink.gif doh.gif beje paminejo,kad ir pats kramto nagus ir kramtys kol numirs blink.gif nu trenktas kazkoks doh.gif kitaip nepavadinsi blink.gif
Atsakyti
nu tikrai gydytojas prietranka pasitaikė doh.gif
na minėjau kad mano patarimas labiau tinka mergaitėm 4u.gif blush2.gif
Atsakyti
na daumexolis mums nepadėjo, nes vaikas lankė darželį o daumexolio poveikis silpnėja ir nebebųna kartus. bet mums padėjo tfu tfu tfu kita prevencinė priemonė. mergyčių mamos gali išbandyti. aš kaip ir daugelis mamų lakuojuosi nagus, o mano džiaugsmui irgi norisi turėti palakuotus nagučius, tai va pasakiau, kad nelekuosim tol kol bus bent vienas nagutis nukramtytas. tai jau mėnesį turiu ką karpyti, nes net kirpt nagų nereikdavo, kai nusikramtydavo. o dabar eisim pirkti vaikiško nagų lako, kur su vandenėliu ir muiliuku nusilauna. ir nagelių kol kas nekramto

Bandžiau ir aš šitaip sugundyti, bet nieko iš to neišėjo, susilaiko gal pusdieniui, o po to vėl tas pats doh.gif
Atsakyti
o mes šiandien nusilakavom thumbup.gif abi drinks_cheers.gif
Atsakyti
čia tikrai bus nervinis įprotis, panašu į tiką, vaikas žiūrėdamas filmą įtemptu momentu visada susikiša pirštus į burną...tėtis išvykęs į užsienį, matau kaip jis pergyvena dėl to. ir pakalbėjęs per skype ar telefonu labai susijaudina, ir vėl žiūrėk nagai nukramtyti...
mamos, stebėkit situacijas kada tai vyksta labiausiai. Manau tai dėl pschologinių dalykų
Papildyta:
manau, kad visokie tepalai padeda kai vaikas visai mažas arba nėra pscholognių padarinių, tada to lengvai galim atsikratyt įkalbinėjimais ar lako patepimu. Tai va...
unsure.gif
Atsakyti
Bandžiau stebėti kada maniškė pradeda kramtyti nagučius. galvojau, kad tikrai gal kas vaikui neramu... Bet kad žiūrau ji įlenda ramutėliai į kampą, pasižiūri ar mes su vyru nematom ir davai į darbą kimba, nu grynai piktybiškai. Net nežinau jau ko griebtis. Labai nori lakuotis nagus, bet tas nepadeda, kai sakau, kad negražūs nagai. Sakė lakuok ant negražių, tai bus tada gražūs g.gif biggrin.gif Nu čia juokas per ašaras doh.gif
Atsakyti
na daumexolis mums nepadėjo, nes vaikas lankė darželį o daumexolio poveikis silpnėja ir nebebųna kartus. bet mums padėjo tfu tfu tfu kita prevencinė priemonė. mergyčių mamos gali išbandyti. aš kaip ir daugelis mamų lakuojuosi nagus, o mano džiaugsmui irgi norisi turėti palakuotus nagučius, tai va pasakiau, kad nelekuosim tol kol bus bent vienas nagutis nukramtytas. tai jau mėnesį turiu ką karpyti, nes net kirpt nagų nereikdavo, kai nusikramtydavo. o dabar eisim pirkti vaikiško nagų lako, kur su vandenėliu ir muiliuku nusiplauna. ir nagelių kol kas nekramto

Ačiū už patarimą reiks išmėgint,nors pas mano mergina tai nėra dar įsisenėjusi problema bet kartais pastebiu kad pirštukas būna negražus blush2.gif
Atsakyti
As galiu pasakyti is savo patirties. Turiu 3.5 metu dukryte ir kai tik gyvenime kazkas siek tiek keiciasi ji kartais kramto nagus arba siaip kisa i burna pirstus. Paklausiau musu pediatres nors ir pati zinojau tai, bet ji tik patvritino mano abejones - vaikai taip save ramina. Tokio amziaus vaikas dar nelabai moka isakyti savo baimes, todel ji rekomendavo man su dukra kuo daugiau peisti ir vaikai "ispiesia" savo susikaupusias emocijas. tada emiausi ryztingu veiksmu nusipirkom ivairiu piesimo priemoniu ir as ja turedama vis laisva minute skatinau piesti, spalvinti. Uzteko poros saviciu ir ji pamirso kas tas yra kramtimas nagu. As ta problema emiausia spresti tik prasidejuse ir is piesiniu labai sikiai supratau kas mano dukrele neramina vis atsargiai klasuinedavau kodel piesinys toks o ne kitoks, kodel spalvos parenkamos tokios. Patikekit jei nuosirdziai tuom uzsiimsit, jei tai neisnyks visai, tai tikrai palengvins problema ax.gif nuosidziai linkiu skemes wub.gif
Atsakyti
bigsmile.gif
as jauciu ir kad tai grinau psihologiniai dalykai tas nagu grazimas

nes va sunelis praleido savaitele pas mociute
pailsejo kieme palakste
ir nagai uzaugo
a va vel i darzeli einam,ir jau ziuriu vienas nagelis jau apgrauztas doh.gif
Atsakyti
Sveikutes. Mano dukra 2 metu kramto nagus doh.gif Visa tai prasidejo,kai atemiau zinduka doh.gif ir aiskinu,kad negalima, ir gauna per nagus niekas nepadeda, jau stengiuosi nukarpyti kai pauga, bet vistiek ji krapsto juos doh.gif siandie net jodu istepiau nukirus, nepadejo, atejus ir sako kramtau nagus doh.gif Gal tikrai ji jaucia demesio stoka g.gif reiks pabandyti uzsiiimti daugiau su ja
Atsakyti
mano berneliu dabar 2 m. 1 men. kramtyti nagucius pradejo neturedamas dar dvieju, gal 3-6 men atgal, bijau sumeluoti. radejo kramtyti nuo vieno nago, o dabar jau abieju ranku pirstu nagai nukramtyti.
klausimas vaižgantei, kokios psichologines problemos gali slekti vaika, ramioje, darnioje, mylincioje seimoje? pati bandziau istudijuoti is kur jis sugalvojo ta pirsta i burnyte ideti, ogi atradau viena dalyka, kad retkarciais, kaip man nagu odele atplysta as ja nusikandu, pamates vaikas ka daro mama, pats pabande ir jam patiko. jis kramto juos ne tada kaip jam truksta veiklos,o tada, kaip tie nagai jam trugdo, vat pavyzdziu kaip jie paauga ar kur uzsikabina tada ne tik ta naga, bet ir kita pakramto. ir tikrai cia jokiu psichologiniu dalyku as nematau.

o gydimo buda sugalvojau toki: prie vaiko akiu niekada neisikisti i burna pirsto,
kai jis ta padaro ji pagedyti ir pasakyti nu nu nu, zinokit jeigu jis mane pamato, man ta pati pasako,
o dar nusipirkau siandiena cili pipiriuka ir pabandysiu jam patrinti nagucius.
parasysiu kaip man sekesi ir sekmes visoms kovojant su sia bedele.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo lithuanian-girl: 07 balandžio 2008 - 15:33
Mes irgi turim tą pačią bėdelę unsure.gif : vienas vaikiukas kramto nagus (tai net karpyt nebėra ko), o kitas - sau ausis tampo blink.gif . Kol kas bandom "kovoti" žodžiu. Jei nepavyks, išmėginsim ir jūsų aprašytas priemones.
Atsakyti