Įkraunama...
Įkraunama...

Vaikas kramto nagus

QUOTE(Pliušė @ 2008 01 27, 00:09)
kramto ir mūsų, arba šiaip vieną į kitą nuzulina - nepadeda nei draudimai, nei prašymai, vis tikimės, kad išaugs  blush2.gif

velnias zino nuo ko tas nagu kramtymas atsiranda.bet kazi ar atpratinsit.man mama ir i joda ar zelionke kiso,eidavau i mokykla tokiais nagais,tipo tikejos kad geda bus ir nebekramtysiu.bet daugelis juos kramto.na tiek kad neestetiskai atrodo.bet va uzaugau jau 30 greit ir vis tiek tuos nagucius laiks nuo laiko uzkliunu.vyras irgi kramto.na aisku suauges negriauzi ju visur ir visada.bet buna kad atsisedi lovoj ir ranka savaime tiesias.tai su vyru vienas kitam padauzom per nagus ir tiek.nera nieko cia labai baisaus.kad isaugs tai nemanau.
Atsakyti
pas mus nagu kramtymas jau privede iki to,kad 2-kart teko ir pas chirurga apsilankyti ir ispjauti pulini,kuris susidaro kai bekramtydamas paplesia naga verysad.gif tikriausiai puikiai isivaizduojate ka reiskia 3-ju metu vaikui be jokio nuskausminimo pjauti blink.gif doh.gif jau nebezinau ka daryt,kaip atpratint ir kur tu priezasciu ieskot verysad.gif
Atsakyti
Na aš irgi jau praradau viltį atsikratyti tų nagų kramtymo, prisimenu save tai irgi kramčiau, kol pati suvokiau, kad noriu gražių nagučių tai ir nustojau, o drauge dar ir studentavimo laikais kramtė ax.gif
O nagų kramtymo versija pas mane tokia - man atrodo, kad tai vienas iš mūsų instinktų, pirmykštis žmogus tai neturėjo žirklių taigi manau nagus instinktyviai nusikramtydavo, tuo labiau vaikai kurie su įrankiais elgtis dar nemoka g.gif Na čia tik mano pasamprotavimai, tai gal būt tik pasakos. smile.gif
Atsakyti
Na o as pasiguosiu, kad esu 28 metu moteriske ir geda net prisipazinti bet irgi turiu tokia bedele... Nuo mazens vis pakramtydavau nagucius ir lakavausi ir nuo tevu bart gaudavau ir vistiek retkarciais pagaunu save su pirstuku burnoj blush2.gif Cia nezinau gal tikrai psichologiskai, nes jau vyras net juokiasi is manes,o as nieko negaliu pakeisti blush2.gif Tai ka jau kalbeti apie maziukus ir ju iprocius kenksmingus verysad.gif
Atsakyti
o man kazkaip ima atrodyti kad tas nagu kramtymas ne yprotis,o kazkoks nervinis dalykas,tiesiog kai zmogus,taip pat ir vaikas,jaucia kazkokia nervine itampa,kazka itemptai masto,ziuri TV isijautes,tai ziurek jau ir pirstas burnoj doh.gif Norejau paklaust gal kas isbande ta specialu laka Daumentol berods vadinasi,yra vaistinej pirkt,ale brangus sakyciau,20 lt tai va jei kas isbande gal galetu parasyt ar tikrai padeda,nes mes bandem toki pigesni,tai š... doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Vytiute @ 2008 01 17, 11:55)
mano vyresnele pries kelis menesiukus pradejo kramtyt nagucius-nusipirkau vaistinej tepaliuko gydyt naguciam  mirksiukas.gif  ir pazadejau kai paaugs naguciai graziai nulakuoti.rezultatas-nustojo kramtyti  thumbup.gif  4u.gif

thumbup.gif
Atsakyti
Kaip tik siandien zadu nupirkti Daumexol'io. Jis padejo, kai dukra pirsta ciulpe. Uzteko keliu patepimu, tikiuosi, kad pades ir nuo nagu kramtymo bei odeliu lupinejimo.
Atsakyti
QUOTE(Tisan @ 2008 02 19, 21:50)
o man kazkaip ima atrodyti kad tas nagu kramtymas ne yprotis,o kazkoks nervinis dalykas,tiesiog kai zmogus,taip pat ir vaikas,jaucia kazkokia nervine itampa,kazka itemptai masto,ziuri TV isijautes,tai ziurek jau ir pirstas burnoj  doh.gif  Norejau paklaust gal kas isbande ta specialu laka Daumentol berods vadinasi,yra vaistinej pirkt,ale brangus sakyciau,20 lt tai va jei kas isbande gal galetu parasyt ar tikrai padeda,nes mes bandem toki pigesni,tai š... doh.gif

Galiu pasidalinti įspūdžiais apie Daumexolį, jis gal ir geras vaistas nuo kramtymo, nes nulakavau aš vaikui nagus ir negraužė, bet esmė tame, kad reikia lakuoti gal kas 2-3 val. o tiek laiko ir kantrybės aš neturiu, be to vaikui lankant darželį tai tiesiog neįmanoma, ryte gali nulakuot, o darželyje pasibaigus poveikiui jis vistiek nusigraužia doh.gif Tai va tokie nesklandumai. O kad nulakavus negraužia tai tikrai smile.gif
Atsakyti
QUOTE(katuka @ 2008 01 17, 14:02)
Maniškė irgi kramtė, ko tik neišbandžiau  doh.gif Ir piktuoju, ir gražiuoju, ir vos ne karalystes pažadėjus buvau, kad nekramtytų, o ji kaip kramtė, taip kramtė  doh.gif Paskui, kažkada pati paprašė, kad nupirkčiau lako nagams, kuris padėtų nebekramtyti nagų  biggrin.gif Nupirkau Daumexol, patepiau kelis kartus ir nuo to nebekramto  bigsmile.gif

Mano mergiotė irgi šią problemą turi. Irgi jau berods viską išbandėm. Dabar tepam Daumexoliu kasdien. Kol kas pusė bėdos. Bet nežinau kaip bus, kai nustosim. Nes jeigu tik susinervina, arba televizorių žiūri- pirštas iš karto burnoj.
Pritariu nuomonei, kad tai psichologinė problema ir blogas įprotis. Bet tik kas ten pasakojo apie tikus. ... Štai medicininis tiko apibrėžimas: Vieno raumens ar raumenų grupės susitraukimas pagal klaidingą komandą, gaunamą iš galvos smegenų, vadinama hiperkinezija (gr. hyper – pernelyg, padidėjęs, gr. kinesis – judesys). Akies voko trūkčiojimas priklauso hiperkinezijoms ir vadinamas tiku.
Tikai – tai staigūs, nevalingi, pasikartojantys, stereotipiniai judesiai. Tai gali būti: akies voko trūkčiojimas, mirksėjimas, nosies trūkčiojimas, pečių traukymas ir kita. Nemanau , kad tinka nagų griaužimui...
Atsakyti
Nemanau, kad cia tikas. Kramtyma galima siek tiek kontroliuoti, jei yra noras (na, gal tik mat taip pasiseke). Mano vyresnis kramte nagus. Bandziau visaip tartis, tepti tuo laku is vaistines, bet vistiek sededamas prie televizoriaus is neturejimo ka veikti nusikramtydavo iki mesu doh.gif
Tai sutarem, kad uz kiekviena nagu uzauginima iki tokio ilgio, kai jau reikia karpyti, duosiu po 1 lt. SUVEIKE!!! thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Simense @ 2008 01 17, 15:42)
Demosteno kardas? wink.gif  Kažkaip negirdėjau...  ax.gif

Šiaip jau naujojoje enciklopedijoje pateikiamas kiek kita Damoklo kardo legendos versija. O Demostenas iš tiesų irgi kovojo su savo netinkama dikcija ir mokėsi aiškai kalbėti prisidėjęs į burną jūros akmenėlių. Tagi, kaip matome, galima rasti būdų, kaip įveikti net ir tokius trūkumus.  smile.gif

Damoklo kardas -- yra antikos mitas, o Demostenas -- reali asmenybė, oratorius. tai va jis kardą išbandė savo "gydymosi" tikslais.
o Damoklo kardas visai ką kitka reiškia. tas simbolis po šiai dienai vartojamas apibūdinti bet kada galinčią atsitikti nelaimę.
Atsakyti
na daumexolis mums nepadėjo, nes vaikas lankė darželį o daumexolio poveikis silpnėja ir nebebųna kartus. bet mums padėjo tfu tfu tfu kita prevencinė priemonė. mergyčių mamos gali išbandyti. aš kaip ir daugelis mamų lakuojuosi nagus, o mano džiaugsmui irgi norisi turėti palakuotus nagučius, tai va pasakiau, kad nelekuosim tol kol bus bent vienas nagutis nukramtytas. tai jau mėnesį turiu ką karpyti, nes net kirpt nagų nereikdavo, kai nusikramtydavo. o dabar eisim pirkti vaikiško nagų lako, kur su vandenėliu ir muiliuku nusilauna. ir nagelių kol kas nekramto
Atsakyti