Įkraunama...
Įkraunama...

Grūdų košės. Kokios, kaip virti?

QUOTE(DOVILE M @ 2007 01 16, 13:32)
Pabandykit nuo grikiu, ryziu, o po to jau kai prie ju pripras tai gali buti visoks mixas rolleyes.gif

Nuo grikių pradėt nerekomenduojama, nes nuo jų dažnesnės alergijos. Priklausomai nyuo viduriukų kietumų pirmą košę geriausia duoti ryžių ar avižų.

O savo pieną, kiek girdėjau, supilti jau išvirus košei, nevirinti.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo carramele: 16 sausio 2007 - 22:05
mes tai nuo aviziniu gydytoja rekomendavo ir mums labai tiko, dar ir dabar tai pati mėgstamiausia košė ir dar kviečių 2.gif
Atsakyti
sveika uhu..."senos pažystamos" 4u.gif
tai va mes ir su tom grūdų košėm va neseniai pradėjom...o pradėjom nuo avižinės tuteli dabar bebi bandau nes kiek skaičiau sudėtį kitose yra pieno miltelių...na aš dar su pieno milteliais linkus palaukt...nes pati pienuku pagardint galiu košeles(savo ).....smile.gif
man bent jau sakė pediatrė kad geriausia košes grudų pirkt vaikų skyriuose o ne suaugusių...tik nepirk dribsnių košių jos yra vaikeliui netinkamos nes jų maistinė vertė yra 'sudorota' doh.gif beje pradėjau nuo mažų kiekių nes lb jau keistai reaguoja į naujoves :)100 ml pradžiai buvo per akis
sėkmės jums valgant smile.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(asta_ged @ 2007 01 16, 22:34)
sveika uhu..."senos pažystamos" 4u.gif
tai va mes ir su tom grūdų košėm va neseniai pradėjom...o pradėjom nuo avižinės tuteli dabar bebi bandau nes kiek skaičiau sudėtį kitose yra pieno miltelių...na aš dar su pieno milteliais linkus palaukt...nes pati pienuku pagardint galiu košeles(savo ).....smile.gif
man bent jau sakė pediatrė kad geriausia košes grudų pirkt vaikų skyriuose o ne suaugusių...tik nepirk dribsnių košių jos yra vaikeliui netinkamos nes jų maistinė vertė yra 'sudorota' doh.gif  beje pradėjau nuo mažų kiekių nes lb jau keistai reaguoja į naujoves :)100 ml pradžiai buvo per akis
sėkmės jums valgant smile.gif 4u.gif

Milupos yra kelios košės be pieno ir cukraus - avižų, ryžių ir kviečių.
Maniškė tai naujoves labai gerai priima - tik sėdi išsižojusi, bet pradžiai 100 ml yra tikrai per daug, kol pripranta. Mes jau 3 savaites ragaujam košytes, bet aš kažkaip bijau daugiau jų duoti, nors tikrai valgytų. g.gif
Atsakyti
kai buvo Ugnytei 6 mėn. pradėjau duoti grūdų košes. Šiaip rekomenduojama nuo 8 mėn. maitinau pirktines Milupos ir Hippo košes ir jas ruošiau su jos geriamu mišinuku. Rupesnes košytes pradėjau duoti nuo kokių 10-11 mėn. Manyčiau 5 mėn. pypliui tikrai per anksti duoti rupias košes. Sėkmės visoms. Tiesa, kviečiai priskiriami prei alergijas sukeliančiu produktų ir šiaip yra mažiausiai vertinga košė. geriausiai pradėti nuo avižų arba ryžių.
Atsakyti
Męs milupos ryžių košelias kertam jau nuo keturių mėnesių. Nuo pusės metų eina viskas iš eilės biggrin.gif , kelių grūdų košės, košės su vaisiais, bananais ir t.t., pakaitaliojam kad neatsibostų biggrin.gif . Valgo ir su mišinėliu ir su vandenuku. Tiesa pradžia tai sunki buvo, kol išmoko valgyt, kantrybės tai daug kainavo, bet po to tai tik duok essen.gif essen.gif
Atsakyti
Aš vaikui išverdu papraščiausius dribsnius, grikius ar ryžius vandeny, sutraiškau bananą ar obuolį paskaninimui, kartais vaisine tyrele pagardinu, dar šiek tiek sviestuko. Kiek suvalgo, niekada nematavau, bet žiūriu pagal vaiko reakciją. Kartais suvalgo šaukštą, du, o kartais ir visą lėkštutę.
Atsakyti
o as savo pieno niekada nepyliau blink.gif kazkaip ir be to labai skaniai valgo- nestle be priedu, ivairiu kruopu kosytes. bandziau duoti su pieno misiniu sumaisyta, tai dabar nezinau kur ta poka kisti doh.gif
o kaip jus darote? ant pakeliu parasyta kad galiojimas tik tris savaites, negi paskui ismesti reikia?
dar viriau kruopas vandeny ir maliau paskui- labai skaniai valge tongue.gif
Atsakyti
mes tai skysta misinuka naudojam. Uzverdam ji ir tada supilu paprastus sumaltu grikiu, avizu, ryziu dribsnius, pamaisau dar su mikseriu perplaku ir valgom. labai skanu. kai virem vandeni ir skiedem misinuku nepatiko. Dar sviesto isidedam.
Atsakyti
kruopas verdu tik vandeny, kol buvo mažesnė, dar blenderiavau. Valgo rolleyes.gif
Atsakyti
Maniškė tai grikių nevalgo schmoll.gif ,valgo pirktinių ryžių košytę ir avižinių košytę(kur vaikiukams jau skirtos)
Atsakyti
Ačiū, mamytės. Po jūsų patarimų pasižiūrėjau konkrečių firmų pakuotes. Ir EUREKA galima košes ruošti su vandeniu, arba tas pačias košes su mišinuku, arba, jei turi daug pieno, su mamos pienu. gaminam su vandeniu ir gardinam saldžiom tyrelėm. valgo kol kas grikius ir avižas. taigi viskas OK smile.gif.
Atsakyti