Įkraunama...
Įkraunama...

Grūdų košės. Kokios, kaip virti?

QUOTE(Dvyniuke @ 2007 05 09, 19:48)
Iki šiol valgėm Bebi gatavas užpilamas košes, bet jau reiktų pradėt virt, tik kad irgi tos patirties košių virimams nėr  blush2.gif Pasiskaičiau šitą temelę, bet kad aiškumo vistiek nėr - gal būt galima konkrečiai parašyt kiek gramų kruopų, kiek vandens, kiek laiko virt, kad būtų tokioms nemokšoms aiškiau  doh.gif  blush2.gif  ax.gif
Žodžiu receptukų reikia, juodu ant balto  rolleyes.gif

Mes nuo 6 mėn. valgome dribsnių košes - išverda greitai, virimo laikas parašytas ant pakuočių (kiekvienai kruopai vis kitas), o pagal duotus ant pakuotės kiekius galima nusistatyti savo proporcijas. Aš visada verdu iš 250 ml skysčio (pienas + vanduo), o dribsnių pilu nedaug, kad nebūtų per tiršta (naudojuosi tais matavimo indais, kur būna sužymėta vandens kiekis, miltų, cukraus, tai kažkaip nusimatavau pagal cukraus padalas, kad tokiam skysčio kiekiui pakanka kažkur 50 g dribsnių. Nežinau, ar aiškiai čia parašiau blush2.gif). O kadangi maniškei trūksta svorio, tai valgome ir manų košę, kruopų dedu 4 arb. šaukštelius, tai gaunasi pats tas tirštumas mums. Paskui įdedu sviesto ir mažė kerta net ausys linksta, ko nepasakyri apie mėsytę su daržovėm.
Atsakyti
prašau psidalinkit mamytės savo patirtim kaip gaminat kroupines košes ar perkat vaikiškas pvz MILUPA , HIPP .Aš parduotuvėj mačiau GALINTOS įvairius dribsnius gal galima iš jų gaminti vaikučiams košes ,o ką galvojat apie NORDIK košes?PArašykit prašau savo noumonę smile.gif
Atsakyti
Aš bandžiau duoti dribsnių (Galintos), bet vaikiukui jie kažkodėl nelabai patiko (bandžiau grikių ir avižinių dribsnių). Labiau valgė, kai šiek tiek susmulkinau dar nevirtus dribsnius. Dar bandžiau AXA avižinę košę su vyšnių gabaliukais. Bet ji kažkokia "klijuota" išėjo smile.gif
Atsakyti
o mes kol kas, kol sunelis sualgo po nedaug, valgom pirktines kosytes, labiausiai jam patiko Bebi koses. kai prades valgyti daugiau, virsiu pati tongue.gif
Atsakyti
Aš perku Family ryžių dribsnius
Ar nematėt kukurūzų dribsnių? Dabar kruopas perku, o dribsniai greičiau bigsmile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Saulužė: 26 rugpjūčio 2007 - 22:47
As perku Happy family kruopu dribsniu: kvieciu, mieziu, avyzu ir 3 kruopu dribsniu misini.
Gaminu taip: i verdanti 150ml vandeni iberiu apie 70ml dribsniu. Verdu apie 10 min + dar pastovi su uzdengtu dangciu apie 10 min. Paruosiu 60-100 ml PM. Paimu kokiu nors vaisiu: obuoli, kriause, banana, persika, dziovintu ismerkytu slyvu (arba jau paruosta vaisiu tyrele Hipp) ir susmulkinu (su blanderiu) su puse isvirtos koses ir PM. Po to sumaisau gauta tyrele su likusia kose.

Maniskiui labai gardu essen.gif

Nesmulkintos koses kieki didinau po laipsniu. O pradejome nuo visos sutrintos porcijos.

Dar verdu susmulkintu kukuruzu kruopu kose. Paruosimas panasus, tik i 150ml vandens reike ideti 2 val. saukstus kruopu. Ir sitos koses jau nesmulkinu.

Dar gaminu grikiu kose is paprastu grikiu kruopu, tik didesni dali koses susmulkinu.

Ryzius duoti vengiu, nes pas mazyli viduriukai linke kieteti ax.gif

Sekmes rolleyes.gif
Atsakyti
Nordic(raso,kad be konservantu,naturalus) dripsnius,verdu su MP ir jau isvirusia kose dar sublenderiuoju.
Atsakyti
Musu pirma ryziu kose buvo Bebi firmos, bet po to pabandem Tutteli ryziu bei grikiu kose, sakyciau mazoji net skaniau ja valgo. Nespeju su sauksteliu kabinti, o ji vis mane ragina wub.gif thumbup.gif
Atsakyti
na nors mums jau 10men.bet iki siol dar perku uzpilamas MILUPOS arba HIPP koses.ryziu dribsniu dedu kai verdu mesa su darzovemis,o siaip man labiausiai patiko tai NORDIC koses tik gaila ,kad jos su vaisiais visokiais maniskis ju netoleruoja,kai paaugs pirksiu jas. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(belosneska @ 2007 09 11, 12:38)
o siaip man labiausiai patiko tai NORDIC koses tik gaila ,kad jos su vaisiais visokiais maniskis ju netoleruoja,kai paaugs pirksiu jas. 4u.gif

Tai kad tik kelios yra su vaisiais, o visos kitos be jokių priedų g.gif .
Maniškė beveik nuo 6 mėn. valgo paprastų dribsnių košes - Nordic, Myllyn Paras (man jos labiau patinka, o ir rašo, kad tinka kūdikiams nuo 5 mėn.), ir Galintos ryžių. Tų tirpių buvau nusipirkusi porą pakelių, o su priedais tai net nė vieno. Kam mesti pinigus veltui ir pirkti kažkaip apdorotas košes, jei puikiausiai galima virti dribsnius? O mažiukams paskui pablenderiuoti ir thumbup.gif
Atsakyti
Verdu Nordic avižinius, grikių dribsnius, Galintos ryžių dribsnius. Kai buvo mažesnė pirkau tų užpilamų. Su kukurūzais viena, o kita 7 grūdų. Milupos gal. Tas be priedų šiaip ne taip suvalgėm, kad išmesti nereikėtų. O kažkokią su egzotiniais vaisiais nupirkus buvau, tai maždaug: nu, motin, pati tai tokio š... nevalgai, nesiūlyk ir man.
Atsakyti
as verdu ir NORDIC koses be priedu, maniskis labai megsta, kartais banano sutrinu i kose arda imetu obuolio kai verda, labai patinka thumbup.gif tik niekada nebandziua kukuruzu koses duoti, gal reikes pamegint g.gif
o tu uzpilamu kosiu visiskai nevalgo, pabandymui nupirkau grikiu tai nes sukasi i sona nuo jos lotuliukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Kamke: 17 rugsėjo 2007 - 10:49