Mamytės,ar tiesa,kad manų košytė pati nevertingiausia?Joje mažiausia vitaminų?
QUOTE(gincike1 @ 2007 03 09, 17:15)
Mamytės,ar tiesa,kad manų košytė pati nevertingiausia?Joje mažiausia vitaminų?
taip, tiesa.
As verdu kosele kol kas tik is ryziu dribsniu.Labai paprastai pasidaro: verdanti vandenuka atsildau,idedu dribsniu,ir dar....viena stebuklinga ingridienta:)...2 saukstelius grientineles ir viska ismaisau. tai dukryte pasigardziuodama suvalgo 
Nors dar maitinu,bet kazkaip nesinori terliotis su savo pienuku

Nors dar maitinu,bet kazkaip nesinori terliotis su savo pienuku
Nu va, paskaiciau, kad manu kose pati nevertingiausia
o mano zuikis ja skaniausiai niamniuoja...TAi ka dabar daryt?

labukas. as verdu pati grudu koseles. pirku naturalias kruopas, jas isverdu vandeny, tada sutrinu vadinamu "blenderiu"(puikiai isplaka bet kokias kruopas), plakant idedu arba banano, arba obuolio,nes zymiai skaniau valgo, o i ryziu kose irgi dedu slyvu tyrele, nes ryziukai kietina viduriukus.
pirmiausia patariama duoti ryziu, tada avizu, veliau kvieciu, tada kukuruzu, o grikiai tik nuo 8men, manai ne anksciau kaip nuo metuku
QUOTE(laukinukė @ 2007 01 16, 12:34)
Bet va, nuo kviečių mažiukę pabėrė, grįžom prie ryžių ir avižų ir suabejojau, ar duoti grikių.
pirmiausia patariama duoti ryziu, tada avizu, veliau kvieciu, tada kukuruzu, o grikiai tik nuo 8men, manai ne anksciau kaip nuo metuku

as tai viska verdau pati, darzoves ant garu o koses verdau kaip ir sau, kai isverdau kose tai dapilu biski misinuko ir viska duplaku gerai blenderiu kad vaikas neuzspringtu ir labai skaniai valgo, pirktines mes nevalgom, ir nededam jokio cukraus ir jokios druskos, valgom ir taip gerai, tfut fu tfu, pripratinsit prie cukraus ir druskos tai po to nenores valgyt beskonio maisto, o juk sveikiau kai nera prideta nei druskos nei cukraus

Na, mes pradejom nuo pirktiniu kosiu, kur reikia tik vandeniu uzpilti. Gydytoja patare geriau isvirti naturaliu kruopu ir jas per sieteli pertrinti. Bet kadangi as labai tingejau terliotis, tai po kokio menesio pradejau duoti ivairiu grudu dribsniu koses (Myllyn Paras, Galintos, Nordic ir kt.). Tai vos spejau saukstu mosykuoti kaip suneliui patiko.
as is pat pradziu buvau nusiteikus virti pati koses , bet kai paklausiau gydytojos apie koses , tai ji man sako - jei yra galimybes , tai kam terliotis , pirkit gatavas ( nu tas vaikiskas)
prisipirkau visokiu visokiausiu , o mano mergina po 2-3 saukstelius paragauja ir viskas
, tai dabar bandau virti pati , vakar bandziau virti ryzius , paskaninau uogom saldytom , bet ir sita kose nesuzavejo mano isrankuoles

Siap mes gerai valgom pirktines koses, bet retkarciai ir pati isveriu, tam kad dukryte paragautu ivairioviska meniu
Bandziau ir grikius ir avyzus, manu ir ryzius
Is visu labiau valge manu

as pati neverdu grudiniu kosiu,o darau kur greitai pasigamina,pagardinu arba vaisiu tyrelemis arba sviestuku,labai skanu
.Tiesa viriau pati manu kose,bet nesusizavejo...turbut neskaniai isviriau

QUOTE(lialka21 @ 2007 04 09, 22:04)
as tai viska verdau pati, darzoves ant garu o koses verdau kaip ir sau, kai isverdau kose tai dapilu biski misinuko ir viska duplaku gerai blenderiu kad vaikas neuzspringtu ir labai skaniai valgo, pirktines mes nevalgom, ir nededam jokio cukraus ir jokios druskos, valgom ir taip gerai, tfut fu tfu, pripratinsit prie cukraus ir druskos tai po to nenores valgyt beskonio maisto, o juk sveikiau kai nera prideta nei druskos nei cukraus 

Iki šiol valgėm Bebi gatavas užpilamas košes, bet jau reiktų pradėt virt, tik kad irgi tos patirties košių virimams nėr
Pasiskaičiau šitą temelę, bet kad aiškumo vistiek nėr - gal būt galima konkrečiai parašyt kiek gramų kruopų, kiek vandens, kiek laiko virt, kad būtų tokioms nemokšoms aiškiau

Žodžiu receptukų reikia, juodu ant balto

Žodžiu receptukų reikia, juodu ant balto