Įkraunama...
Įkraunama...

Vestuviniai žiedai

Apklausa: Ar nešiojate vestuvinį žiedą? (588 nariai(-ių) jau prabalsavo)

Balsuoti
as nenesioju....nes issiskyriau tongue.gif o santuokoj nesiojau tik as, nes vyras buvo ne chirurgas,bet santechnikas ir irgi negerai tokiam darbe su ziedais....
Atsakyti
QUOTE(#Mia# @ 2007 02 23, 19:04)
Jau 12 m. Ir tiek laiko nenesiojam ziedu...
O tu manai, kad jei jie ziedus butu nesioje - neissiskirtu. Tai ko skiriasi poros po 1m., nors ziedus saziningai nesioja. Arba po poros metu pamete zieda susipyksta tiek, kad skyrybom pakvimpa.
Nu ir tu pati - nesiojat ziedus, todel turi garantija, kad po 25m. neissiskirsit?
Man ziedai, sukneles, baliai yra tik vestuviu atributas, kuris visiskai nesusijes su bendru tolesniu gyvenimu, kuris visiskai nieko negarantuoja...
Gal yra skirtumas, jei demonstratyviai nusiima ziedus po kokio barnio, ar parodant kad tu man nesvarbus, bet jei nesioji tik todel, kad taip priimtina  doh.gif

Sukneles ir baliai yra nulis, o vestuviniu ziedu, palaimintu santuokos sakramenta suteikusio kunigo, negalima lyginti nei su baliais, nei su suknelemis, nei su povestuvinemis kelionemis. Apie balius ir sukneles ir biblijoj neparasyta lotuliukas.gif O susituokusiems (ne del mados ar kad seneliams ramiau butu, o samoningai) baznycioje, manau, apskritai tokie klausimai nekyla. Santuokos priesaika ir dabar mintinai prisimenu, todel man, samoningai pasirinkusiai ne farsu kvepianti baliu giminems, o santuoka, kaip sakramenta, vestuvinio ziedo nesiojimas nera tik socialinio "statuso" atributas.
Atsakyti
QUOTE(jbs @ 2007 02 28, 20:32)
Sukneles ir baliai yra nulis, o  vestuviniu ziedu, palaimintu santuokos sakramenta suteikusio kunigo, negalima lyginti nei su baliais, nei su suknelemis, nei su povestuvinemis kelionemis. Apie balius ir sukneles ir biblijoj neparasyta  lotuliukas.gif  O susituokusiems (ne del mados ar kad seneliams ramiau butu, o samoningai)  baznycioje, manau, apskritai tokie klausimai nekyla. Santuokos priesaika ir dabar mintinai prisimenu, todel man, samoningai pasirinkusiai ne farsu kvepianti baliu giminems, o santuoka, kaip sakramenta, vestuvinio ziedo nesiojimas nera tik socialinio "statuso" atributas.

Iš esmės Tau pritariu, tik vis dėlto net ir kunigo palaimintas žiedas pats savaime kažkokių stebuklingų galių neįgauna (beje apie vestuvinius žiedus Biblija irgi nieko nesako). Mes nešiojame, bet jei kada pvz. dėl darbo pobūdžio tektų šio įpročio atsisakyti, nemanau, kad dėl to subyrėtų santuoka. Žiedas visgi tėra simbolis, daug primenantis visų pirma jį nešiojančiam, bet šį tą svarbaus pasakantis ir aplinkiniams.

P.S. Santuokos sakramentą suteikėte judu su vyru vienas kitam, o ne kunigas. mirksiukas.gif Jis tik palaimino.
Atsakyti
QUOTE(jbs @ 2007 02 28, 19:32)
Sukneles ir baliai yra nulis, o  vestuviniu ziedu, palaimintu santuokos sakramenta suteikusio kunigo, negalima lyginti nei su baliais, nei su suknelemis, nei su povestuvinemis kelionemis. Apie balius ir sukneles ir biblijoj neparasyta  lotuliukas.gif  O susituokusiems (ne del mados ar kad seneliams ramiau butu, o samoningai)  baznycioje, manau, apskritai tokie klausimai nekyla. Santuokos priesaika ir dabar mintinai prisimenu, todel man, samoningai pasirinkusiai ne farsu kvepianti baliu giminems, o santuoka, kaip sakramenta, vestuvinio ziedo nesiojimas nera tik socialinio "statuso" atributas.

Biblijoj parasyta, kad reikia ziedus nesioti bigsmile.gif ? Tai tipo viduramziais (arba nesikeiciant ziedais) gautas santuokos sakramentas negalioja? Nes kai as dar tekejau tai priesaikoj buvo "imu tave i vyrus/zmonas ir prisiekiu..." , nors nesenei girdejau "tebus sis ziedas mano..." - nors vis tiek nesakoma, kad nesioti privaloma...
Santuoka yra sakramentas, o ziedas - "socialinis" statusas.
Tai jus, kadangi nesioji ziedus, esat garantuoti, kad po 25m. santuokos neisiskirsit? O jeigu pamesit (man tai bent ramu, visada zinau, kur musu ziedai biggrin.gif ) tai iskart skirsites (juk tokie prietarai)?
Atsakyti
QUOTE(#Mia# @ 2007 02 28, 23:20)
Biblijoj parasyta, kad reikia ziedus nesioti  bigsmile.gif  ?  Tai tipo viduramziais (arba nesikeiciant ziedais) gautas santuokos sakramentas negalioja? Nes kai as dar tekejau tai priesaikoj buvo "imu tave i vyrus/zmonas ir prisiekiu..." , nors nesenei girdejau "tebus sis ziedas mano..." - nors vis tiek nesakoma, kad nesioti privaloma...
Santuoka yra sakramentas, o ziedas - "socialinis" statusas.

Santuokos priesaikoj parašyta. O kas skaitė bibliją, tas ras ir ten. Tai gal pati dar viduramžiais ir tekėjai, jei apie žiedus nieko nepasakyta ir neparašyta priesaikoj? lotuliukas.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(jbs @ 2007 03 01, 13:45)
Santuokos priesaikoj parašyta. O kas skaitė bibliją, tas ras ir ten. Tai gal pati dar viduramžiais ir tekėjai, jei apie žiedus nieko nepasakyta ir neparašyta priesaikoj?  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif

Kaip ir aiskiai pasakiau kaip seniai tekejau g.gif , tik matai santuokos priesaikos keiciasi, kas nori susikuria savo.... Aisku, jei susikurei priesaika su zodziais "prisiekiu nesioti" tada nenesiojimas jau priesaikos lauzymas. Nu bet net per paieska Biblijoj neradau santuokos priesaikos su nurodymu nesioti ziedus...
Tik va susirupinau, kunigas pasventino ir dezute, kur laikom ziedus, tai dabar, kad neissiskirciau turiu ne tik zieda nesioti, bet ir dezute? Idomu tasej tiktu, ar butina rankoj g.gif
Ir kaip suprantu, kas nesioja ziedus tai butinai susituoke baznycioj? Nes santuoku rumuose kunigas nesventina?
Atsakyti
QUOTE(jbs @ 2007 03 01, 14:45)
Santuokos priesaikoj parašyta. O kas skaitė bibliją, tas ras ir ten.

Jeigu Biblijos nesi skaičiusi - taip ir sakyk. mirksiukas.gif Galiu užtikrinti, kad joje apie žiedus nė neužsimenama.
Papildyta:
QUOTE(#Mia# @ 2007 02 28, 23:20)
"tebus sis ziedas mano..."

"...meilės ir ištikimybės tau simbolis." 4u.gif
Atsakyti
aš nenešioju žiedo, o vyras nešioja. Jam labai patinka. Nežinau kodėl. O aš nenešioju, nes niekad nemėgau žiedų, man jie vis spaudžia pirštus. Dar labai nemėgstu aukso. Užsidedu tik kai einam kurnors pasipuošę, užsidedu kaip papuošalą. Vyras niekad neklausė kodėl nenešioju. Nežinau, gal nemato? smile.gif
Ir tikrai nemanau, kad mes dėl to esam silpnesnė šeima, mažiau vienas kitą mylim ar dar kažkas.
Atsakyti
o as nenesioju todel,kad nesijauciu mylima to zmogaus.gal atrodys juokinga,bet as jauciuosi nors taip atkersijanti jam uz visas skriaudas.jei nera normalios santuokos,tai kam tie simboliai.cia gal ne i tema,bet ar gerai laikyti savo namuose a.a.uosvio vestuvini zieda.vyro mama atidave sunui po vyro mirties.matai taip meile isreiske g.gif g.gif o ten nei santuokos buvo,nei normaliu santykiu tevo ir sunaus.o be to jis pats pasitrauke is gyvenimo.o juk sakoma daiktai turi savybe skleisti gera ar bloga energija.kai vyras prigeria,daznai praso to ziedo.pasiima mano grandinele ir pasikabina ant kaklo.negaliu ziuret...gal pas mus namuose del to ir kyla daug barniu,kad yra pasikorusio zmogaus daiktas.
Atsakyti
QUOTE(drebulė @ 2007 03 08, 15:25)
kai vyras prigeria,daznai praso to ziedo.pasiima mano grandinele ir pasikabina ant kaklo.negaliu ziuret...gal pas mus namuose del to ir kyla daug barniu,kad yra pasikorusio zmogaus daiktas.

KOŠMARAS, BARNIAI TURĖTŲ KILTI DĖL TO, KAD VYRAS PRISIGERIA , O NE KAD RETKARČIAIS PASIKABINA TĖVO ŽIEDĄ...
Atsakyti
kartais nenesioju namuose, kai laukiausi netilpo ant pirsto...
vyras dazniausiai nesioja: kartais kai pabadauja pora dienu doh.gif , ziedas buna perdidelis, tai irgi negali nesiot...
bet bendrai paemus dazniausiai abu nesiojame rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(ryyd @ 2007 03 08, 20:08)
kartais kai pabadauja pora dienu  doh.gif , ziedas buna perdidelis, tai irgi negali nesiot...

Tai gal reiktų jam valgyti duoti? hihihi.gif
Atsakyti