Nors ir labai nemėgstu terliotis su balandėliais, bet šiandien nebesugalvojau, ką dar padaryti iš bevystančio kopūsto...
Balandėliai su piebagrybiais1 kopūsto galva (~2 kg)
Įdarui
700 g pievagrybių
400 g morkų, svogūno, saldžiųjų pipirų, smulkiai supjaustytų
400 ml (200 g) smulkiai supjaustyto kopūsto
400 g varškės
150 g grietinės
druskos, pipirų, mėgiamų prieskonių, žalumynų
Glazūrai
50 ml medaus ar klevų sirupo
2 v. š. sojos padažo
300 ml kopūstų nuoviro
1 sultinio kubelis
. Išpjauti kopūsto vidurį ir visą kopūstą išvirti pasūdytame vandenyje.
. ataušinti ir nuimti didelius lapus. Nupjauti kietas stiebų dalis.
. nedidelius lapus susmulkinti.
. pievagrybius supjaustyti, sumaišyti su daržovėmis ir patroškinti svieste, kol išgaruos skystis
. sumaišyti su supjaustytais kopūstais, varške ir grietine. Pagardinti druska, pipirais, prieskoniais.
. įdaryti kopūsto lapus, susukti ir dėti į kepimo skardą siūle žemyn.
. sojos padažą sumaišyti su medumi ar sirupu ir aptepti balandėlius. Ant kiekvieno balandėlio padidėti po mažytį sviesto gabaliuką.
. kepti 45 min. apatinėje iki 225° С įkaitintos orkaitės dalyje.
. po 45 min. sumažinti temperatūrą iki 175° С.
. sultinio kubelį ištirpinti kopūstų nuovire ir atsargiai užpilti ant balandėlių. Uždengti skardą folija ir dar palaikyti orkaitėje apie 1 val.
P. S. kopūsto neviriau, o pakaitinau apie 10 15 min. mikrobangų krosnelėje. Vietoje saldžiųjų pipirų dėjau cukinijos... Kadangi kopūstų nuoviro neturėjau, tai sultinio kubelį ištirpinau paprastame verdančiame vandenyje... Varškę naudojau Mūsų švelniąją... Skanu...