Pirmiausiai, Sonatina,
Turime su kolegėmis iliustruotas Sonatinos receptų knygeles

Aš, kaip ir ne viena čia pasisakiusi forumietė, pavydžiu Sonatinai talento
Didelis dėkui, kad negailėdama savo laiko, daliniesi patirtimi su mumis

Na, ta pačia proga pridėsiu savo keletą pastebėjimų. Vakar nutariau pasigaminti kepenis karališkai. Bet kol grįžau iš parduotuvės po darbo, labai aptingau

Tai tų kepenų nesumaliau, supjauščiau kepsniukais, apvoliojau miltais, sumaišytais su druska, sudejau į troškintuvą, užpyliau verdančiu vandeniu, įdėjau porą kubelių sultinio. Tuose pačiuose riebaluose pakepinau griežinėliais pjaustytus svogūnus ir tarkuotas morkas, supyliau į troškintuvą, užpyliau grietinele ir patroškinau. Sonatina, nuo Karališkų kepenų nutolau labai toli, bet skanu irgi gavosi labai....
Garbane kažkada klausė, ką Sonatina daro su likusiais baltymais. Pas mane atvirkščia problema, trynių nėra kur dėt, dažnai išmetu. O kur jūs trynius sunaudojat?
O plakti baltymai labai tinka mėsai ruošt rytietiškai.
Sonatina, jei nesupyksi, dar dėl kiaušinių virimo pasisakysiu. Gastroenterologai kategoriškai draudžia duoti kiaušinius, virtus ilgiau nei 10 min, vaikams, atseit, baltymas kažkaip ten pasikeičia, tampa ne naudingu, bet žalingu. Bet tokiu atveju kiniečiai jau senai išmirę būtų (aš kalbu apie marmurinius kiaušinius, kurie verdami kelias valandas).