Įkraunama...
Įkraunama...

Pardavėjas apgavo...

QUOTE(drakonė @ 2006 08 12, 09:35)
Ačiū už gerus žodžius. Mes baigiam patys save įtikinti, kad mums tikrai atidavė dalį pinigų (tokią versiją pasakėm mano tėvams). Kaip nors išgyvensim. Būtų gerai jeigu vėl staiga atsirastų norintys keistis su mumis butais... ax.gif Tuo labiau, kad šiandien sužinojau, jog esu  nestuke.gif. Esu šiek tiek sutrikusi.

Sveikinu, o dėl to dėdulės siūlau kur nors internete paskelbti jo vardą pavardę (pvz.skelbiu.lt), Kad visi žinotų koks jis apgavikas ir kad niekas su juo reikalų neturėtų.
Atsakyti
Oj nepavydetina situacija su tuo butu sad.gif , bet esant tokiam nesaziningam pardavejui, gerai, kad dar labiau nenukentejot. Nepergyvenk tiek, Drakoniuke 4u.gif Ta seni tikrai paviesint reiktu.
As kai ieskojau pirkt buto, irgi visokio plauko pardaveju pasitaike... Vienas pardavejas pats net paskambino, kad parduoda savo buta ir eme siulyt, girt. Nusprendem apziuret ir tartis. Tai tas liepe apsimest, kad esam kokie tai jo draugai ir atejom tik buto isplanavimo paziuret, aptart ir visaip reikejo vaidint, kad ne pirkejai. Bijojo seimynai sakyt, kad pardavineja. Atseit, atkalbes parduot, nenores kraustytis ir t.t. Paskui dar beveik menesi su juo tasemes, nes butas patiko. O tas vis su savo seimyna nesusiderindavo, bet vis siulydavo pirkt, gyresi kiek pirkeju norinciu, bet mes pirmi, tik palaukt dar savaitele, po to dar savaitele ir t.t.
Tai spjovem i ta reikala ir pirkom kita buta.
Ten irgi ciudas vienas nutiko. Pardave buta su viskuo: su baldais, buitine technika, remontu. Viska atsiskaitem ir teko laukt kol issikraustys. Delse belenkiek laiko issinesdint, o kai isejo, ir remontas apgadintas buvo (svieziai apdauzyta), ir dar saldytuva issinese. Naujas buvo, tai nusprende pasiimt. Paklausus, o kur saldytuvas? Trumpas atsakymas: pardavem. O pries pirkima, kai kaina nuleist prasem, sutarem kad biski nuleidzia ir dar saldytuvas naujas liks. Prizadejo, kad tik pirktume.
Avanso sutarty saldytuvo nepaminejom, neirasem (pamirse ir pasitikedami) kad priklauso palikt ir tie pasinaudojo. Teigia, nieko neprisimena kad ka butume taresi. O saldytuvo verte kokie 1800Lt. Teko kita pirktis ir islaidaut sad.gif Abydna buvo ir pasimokiau, kad viska reik pildyt ant popieriaus rastu su parasais.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Piene123: 14 rugpjūčio 2006 - 23:50
Oi, merginos, aš su kokias čiudais butą pirkau, tai nepatikėsit(bandė apstumt ne kartą, bet ačiū Dievui masčiau šaltu protu). Negalima ne tik paprastais žmonėm pasitikėti, bet net ir agentūra jei nepatikima irgi geriau nerizikuoti. Ko gero žmonės žiūri į pirkėją(mato atėjo jaunas-tai galvoja ir durnas, nu tai bandom apstumt). Nekalbėsiu kaip vieni bandė parduoti butą, o pasirodo tai net ne jų butas, bet supratau, kad biznį suka iš rankpinigių. Kiti nori pinigų už butą, bet pasirodo jau jie iš to buto yra metami lauk-vyksta teismai. Bet geriausias topas, buvo, kaip nutariau iekoti per agentūra-maniau jų butai tai turi būti švarūs ir dar padės popierius sutvarkyti. Žodžiu, agentė nusprendė parodyti 3 butus; kaip taisyklė, pagal jų atidirbtą techniką butai ėjo tokia seka: 1-ą butą parodė baisesnį už karą ir pigų, 2-ą kaip lėlytę ir brangų, o 3- viskas padorumo ribose. Aišku, man priimtiniausias buvo 3-ias. Apžiūros metu buvo buto šeimininkė ir jos su agente tą butą super gyrė. Aš išsiklausinėjau kodėl parduoda ar jau turi kur gyventi, kada galės atlaisvinti butą(nes aš 2 sav turėjau išsikraustyti iš savo buto). Atsakymai mane tenkino ir aš paprašiau buto inventorizacinio plano, apmokėjimo knygelės, šeimininkės paso. Jos abi akis išlupo ir pradėjo man aiškinti, kad visi popieriai kitame bute, viskas tvarkoje, viskas apmokėta, tipo galiu neviduriuoti. Tada aš pareikalavau, kad ji juos atvežtų, nes noriu pamatyti. Kitą dieną vėl susitikimas-dokumentų vėl jokių, bet giesmė kita. Tipo, uto planas paimtas anstolių už neapmokėtas sąskaitas ir, kadangi aš žadėjau mokėti 30%grynais, o likusius bankas, tai tipo ji turi įsiskolinimą 13 tūkstančių bet jau bus užaugę dan procentų, tai iš manęs 17 tūkstančių ir per 3 dienas aš turėsiu popierius tvarkingus. Suabejojau žiauriai, todėl pasakiau, kad man reikia savininkės vardo, pavardės ir kitą dieną aš pasuksiu pasakiusi savo sprendimą. Ir ką jūs manot, kai patikrinau aš tą personą, pasirodo ji yra aferisčių aferistė. Tas butas yra 2 savininkų(josir jos vyro), ji parduoda, vyras ne. Plius tas butas įregistruotas kaip kirpykla, nes moteriškė augina neįgalų vaiką ir tipo jį prižiūri. Kitas dalykas, tam butui yra uždėtas areštas, bet dėl to neįgalaus vaiko dar iš jos neparduotas. Dėl to buto vargo turi dar ir mokesčių inspekcija. O galiausiai-pasirodo prieš mėnesį, jau tas butas parduotas vienam vyriškiui ir pas notarą yra patvirtinta, kad jis sumokėjo 4 tūks. rankpinigiu. Po šitos informacijos-grįžau namo ir pasijaučiau loterijoje išlošusi 17 tūkstančiu blink.gif
Atsakyti
QUOTE(ziza @ 2006 08 17, 13:55)
O galiausiai-pasirodo prieš mėnesį, jau tas butas parduotas vienam vyriškiui ir pas notarą yra patvirtinta, kad jis sumokėjo 4 tūks. rankpinigiu. blink.gif

Nu čia tai jau virš visko doh.gif
Atsakyti
Dabar tokie laikai, kad nieko negalima pasitiketi schmoll.gif

Reikia viska tikrinti ir visus susitarimus rasyti ant popieriaus su parasais ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Lalaa @ 2006 08 17, 14:49)

Reikia viska tikrinti ir visus susitarimus rasyti ant popieriaus su parasais  ax.gif

Ale, kad ir tie popieriukai ne visada gelbėja. Jei jau rimtas aferistas, tai jis jau būna pramatęs visus žingsniusį priekį ir visas turtas būna giminės vardu, o iš jo nėra net ką paimti, o jis ir teisme muša į krūtinę ir aiškina, kad dabar aš tokių pinigų neturiu blink.gif O lengviausias kelias dideliems pinigams-rasti patiklių žmonių...

Atsakyti
o mes irgi pirkom per agentūra. agentūra savaime suprantama pasiiėmė savo dalį pinigų ir žadėjo tarpininkauti perkant butą. kai davėm rankpinigius sutarėm, kad paliks spintą, stalą virtuvėj ir dvigulę lovą, bet deja nieko nepaliko ir išsikelti atsisakė nes vargom su jeis 1,5menesio ilgiau nei planavom nir galų gale be policijos jų neiškraustėm. o vėliau dar jų draugai mums duris laužė ne kartą ir nesiklkausydami apie tai jog čia anie žmonės nebegyvena, tai kai pakeitėm duris šarvuotom kažkaip geriau pasidarė gyventi, bet iki tol labai bijojau namie likti viena. nors ir dabar jie dar ateina bet jau nebelaužia durų jų paštas visdar ateina šiuo adresu ir aš juos kaupiu sakau kad jei kas atiduoti reiks bet manau kad pasakysiu jog nieko negavau.
Atsakyti
Kai pagalvoju, darosi baisu, kaip ir iš ko nusipirkti butą. Nesam turtuoliai, bijom, kad butų kainos pradės kilti, turimų pinigėlių nebeužteks. Turėjau rožinę svajonę, kad imsim mes ir pasikeisim su kokiais pagyvenusiais žmonėmis, kurie nori mažesnio ploto, o patys turi didesnį: be pykčių, be apgavysčių, be nervų. Bet... Pasikalbam vis dar apie tą situaciją su butu, kurio pardavėjas nežinojo g.gif ploto. Pasirodo, kad padavus avansą abu jau kitą dieną pradėjo kankinti bloga nuojauta. Nieko vienas kitam nesakėm, nenorėjom nervinti. Pardavėjas siūlė imti raktus ir kraustytis dar iki sandorio, bet kažkodėl nebuvo jokio noro tai daryti. Rinkausi pažymas, bet lyg šiaip sau, lyg neplanuodama buto parduoti. Kai viskas paaiškėjo, atrodo, lengviau pasidarė. Aišku, pinigų gaila. Labai brangi pamokėlė, kad nereikia niekuo pasitikėti buvo. Žinau, kad nestuke.gif negalima nervintis, bet neišeina: galvoju, jeigu šitos problemos neišspręsim iki balandžio, kaip paskui reikės tvarkytis blink.gif Atrodo, tiek nedaug noriu, bet nepavyksta schmoll.gif
Atsakyti
Ziza.
Kaip ir kur galima patikrinti informaciją apie b.savinką?
Atsakyti
Skaitau ir nerimas ima kaip bus kai reikes pirktis sau butuka. Ziza, gal paviesink ta aferistu lizda agentura - zmones zinosim ko reikia vengti. Nors tu teisingai sakai - saltas protas yra geriausias irankis.
Atsakyti
Man pasisekė, kad atsidūrusi nežinioje nusprendžiau kreiptis į pažįstamus, kurie dirba mokesčių inspekcijoje, kadastre registre, policijoje ir per 10 min gavau atsakymą. Tuomet deganti pykčiu puoliau skambinti tariamai agentei, kai viską išsakiau, ji puolė aiškinti, kad ji pirmą kartą tai girdį, kad to negali būti ir aplamai-jai tai naujiena. Žodžiu, aš išdėjau viską ką galvoju ir pažadėjau taip ramiai nepalikti. Kitą savaitę skambinau tais telefonais, deja, jie jau buvo ne ryšio zonoje(tele-2 tinklas, o tą agentūrą buvau atkasusi per alioškę-susitikom gatvėje, tai net ir ofise nebuvau, o gal jo išvis ir nėra).
Šitas nuotykis atsitiko man prieš 2 metus. Butas, kurį susiruošusi buvau pirkti buvo Baltupiuose, pirmame aukšte, 3-kambarių. Dabar atsimenu tik savininkės vardą Ala. Tai darbe po šoko kai moteriškėm pabaikinau, apie savo nuotyki, tai viena gyvenanti Baltupiuose, pasakė:- Zinau, tai garsioji aferistė Eločka.

Papildyta:
O kai perkat butą, tai sutartyje surašykit viską, ką savininkas palieka, nes bendradarbis irgi nusvilo. Nusipirko butą, tokį kokį matė(tik be baldų), o atvažiavęs gavo šoką; išluptos buvo kriauklės, tualetas, net spynos ir rankenos iš lauko durų.
Atsakyti
Kazin, ar yra kam pasiseke atsiimti rankpinigius, nors ir nepirkot?

Mums padavus rankpinigius uz sklypa isaiskejo, kad musu norimas namo projektas ne prie geriausiu noru i ji netilps, be to yra nemazai apribojimu unsure.gif Gerai, kad davem tik 1000Lt., - pardavejas nesutinka ju grazinti schmoll.gif kazin pagal istatymus kaip g.gif
Atsakyti