Įkraunama...
Įkraunama...

Medžioklė

QUOTE(cameja @ 2006 08 24, 12:38)
tokiu zmoniu niekada nepavadinciau medziotojais  ph34r.gif jie  tikri  SALTAKRAUJISKI ZUDIKAI  bash.gif ...niekaip nesupratau ir nesuprasiu,kaip jie gali nusauti ,net nesudrebindami ranku, toki  grazu,nekalta  gamtos sutverima -kaip stirnaite,arba koki grazuoli briedi ...  verysad.gif
man  labai patiko vieno eksmedziotojo zodziai -"Zmogu nusauti lengviau negu zveri,nes visada yra uz ka"............ cool.gif



drinks_cheers.gif Aš medžioklės išvis netoleruoju. O visi medžiotojai man yra patys tikriausi žudikai !!!
Atsakyti
Labutis,
as labai noreciau paklaust jei zinote, parasykite kiek kainuotu medzioklinio sautuvo seifas.Ismatavimai butu 20cm ant 83cm.
Turim sautuva bet kaip istatymai reikalauja reik ji saugiai laikyt, t.y. seife.
Buciau begalo dekinga.
Aciu
Atsakyti
Keliu tema i virsu.
Na na tai ar yra daugiau medziotoju merginu/moteru/mamyciu?
Paskutiniu dvieju metu tedencija labai idomi - vien musu burelyje jau galima formuoti atskira "moteru" divizija.

Del normalaus seimyninio gyvenimo ir medziokles suderinimo...na, kai abu medziotojai, tai nematau problemos. O va mano mama tai prakeikus sita hobi. A.A. senelis, tetis, brolis, as , mano vyras, mano tetes brolis, didzioji dalis draugu -medziotojai.

Del zudymo - zudikai visi, kas dirba skerdyklose, kas kiaule kaime augina, vista, triusi, kas zuvi zvejoja, kas muse prisliopina ir t.t. ......

Medziokle tai nera saudymas i viska kas kruta tikslu zudyti. Tai zoledziu selekcinis, visaedziu ir plesriu gyvunu populiacijos reguliavimo, paseliu apsaugos, iv. plintanciu ligu pavojaus mazinimo, gyvunu serimo saltuoju metu laiku ir dar daug iv. smulkiu pareigu darbas. Galu gale ju apsauga nuo brakonieriu.

Kai kurie pasisakymai mane "svelniai sakant" nustebino. Bet manau, kad tiesiog ziniu ir informacijos apie tai, kas t.y. medziokle, medziotojas, medziotoju burelis ir ju veikla, pareigos, taisykles, trukumas. 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Habibi: 21 spalio 2009 - 16:07
Medžioklės kaip pomėgio,pramogos nesuprantu schmoll.gif Iškrypimas kažkoks tai.
Medžioklę pateisinu tik gyvūnų skaičiaus reguliavimui,ką jau čia padarysi, tai būtina .O pas mus kai į medžioklę žiūrima kaip į pramogą,medžiotojai patapo brakonieriais ir išžudė ryškiai per daug gyvūnėlių.Ne taip toli nuo manęs yra miškas,kai maža būdavau,labai dažnai matydavau į pievas išbėgusių stirnų pulkelius,žiemą su rogutėmis nuveždavom šieno glėbelį prie nudžiūvusio medžio,kur jos vis susirinkdavo.Kartais ir briedžių pamatydavau.O dabar... verysad.gif Briedžiai išliko tik vaikystės prisiminimuos,vienišą,pabaidytą stirniukę šiemet pamačiau po gal 10 metų pertraukos verysad.gif O kaip kitaip bus,jeigu visa pamiškė kas keliolika metrų apstatyta bokšteliais,medžiotojai-brakonieriai su džipais nuolat aplink malasi,jei užklysta koks žvėrelis,tuojau ir nušauna verysad.gif Nekontroliuojama medžioklė pas mus,daro kas ką nori doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Habibi @ 2009 10 21, 16:43)

Del zudymo - zudikai visi, kas dirba skerdyklose, kas kiaule kaime augina, vista, triusi, kas zuvi zvejoja, kas muse prisliopina ir t.t. ......



Esminis skirtumas -to niekas nedaro su malonumu,tai nelaikoma šauniu laisvalaikio praleidimu,išskyrus iš čia išvardintų tik žvejybą.
Atsakyti
QUOTE(Balanda @ 2009 10 21, 17:56)
Esminis skirtumas -to niekas nedaro su malonumu,tai nelaikoma šauniu laisvalaikio praleidimu,išskyrus iš čia išvardintų tik žvejybą.



drinks_cheers.gif , o dar pridesim su kokiu malonumu jie tai daro gun_rifle.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo *Šyva*: 21 spalio 2009 - 19:32
Kažkada buvau Kauno zoologijos muziejuj, na ten, kur gyvūnų iškamšos - paskui kelias naktis košmarus sapnavau.
Nesu nusiteikusi prieš medžioklę bendrąja prasme, bet šaudyti žvėris dėl trofėjų - čia tai man nesuprantama.
Šiaip mano tėvas ir brolis yra medžiotojai, tai nematau čia nieko smerktino, bet va, jei vyras tokiu užsimanytų tapti, tai jau schmoll.gif . Ačiū dievui, į jokius šautuvus jis nė pažiūrėt nenori biggrin.gif
Atsakyti
Oj kiek čia vegetarų susirinkę bigsmile.gif Nei kiaulienos, nei paukštienos nei žuvies nevalgote? Juk tai grynų gryniausias žudymas - su tikslu skaniai ir sočiai pavalgyti.

Džiaukimės, kad tik yra tie, kas medžioja. Pagarba tikriems medžiotojams notworthy.gif
Atsakyti
Man patinka stebet kai vyrai medzioja nakti - zuvis:) Susirenka kaimynu burelis, panos ar zmonos lauza kuria, o vyrai su povandeniniais sautuvais medzioja, veziu dar pagaudo. Kaip faina, vaikai paskui veziais dziaugiasi ri gasdina viens kita. smile.gif
Atsakyti
Yra medžiojančių mamyčių...

Medžioklė pati savaime nėra blogis. Blogį į šį procesą įneša žmonės, kurie nesilaiko elementarių medžioklės tradicijų nei Medžioklės Taisyklių.

O ginklai yra gražūs:

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

QUOTE
Briedžiai išliko tik vaikystės prisiminimuos,


Briedžių daugiau yra Žemaitijoje. Briedis yra migruojantis gyvūnas ir niekada nepamatysite jų "bandų". Tie, kas gyvena arčiau Latvijos sienos šiuos miškų kilžinus mato dažnai (ačiū dievui, kad nesusiduria su jais keliuose). Važiuojantieji autostrada neleis man meluoti, kad kovą-balandį, ankstyvais rytais galima matyti didelias strinų bandas, o 20-30 ir daugiau gyvūnų. Niekas tam gyvūnų skaičiui nenutiko, tik vieni regionai visada pasižymėjo didele gyvūnų gausi, o kiti, - ne.

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo kennel_Eolo_arfa: 24 spalio 2009 - 16:27
QUOTE(kennel_Eolo_arfa @ 2009 10 24, 17:17)

Medžioklė pati savaime nėra blogis. Blogį į šį procesą įneša žmonės, kurie nesilaiko elementarių medžioklės tradicijų nei Medžioklės Taisyklių.

Briedis yra migruojantis gyvūnas ir niekada nepamatysite jų "bandų". Niekas tam gyvūnų skaičiui nenutiko, tik vieni regionai visada pasižymėjo didele gyvūnų gausi, o kiti, - ne.

Taip ,būtent.Medžiotojai reikalingi kaip gyvūnų skaičiau reguliuotojai,bet dabar dauguma tik paprasčiausi brakonieriai doh.gif
Nesakiau,kad mačiau bandas briedžių.Bet nuolat pastebėdavau,dažniausiai į pamiškę išlindusius po 1-2 briedžius.Dabar jau nuo vaikystės nebemačiau nei vieno. Mūsų regionas lig tol tikrai pasižymėjo gyvūnų gausa,nes gyvenam prie vieno didžiausių miškų masyvo-Kazlų Rūdos miškų mirksiukas.gif Ir mūsų apylinkėse praktiškai nebeliko šių gyvūnų.
Atsakyti
QUOTE(Itani @ 2009 10 24, 23:25)
Taip ,būtent.Medžiotojai reikalingi kaip gyvūnų skaičiau reguliuotojai,bet dabar dauguma tik paprasčiausi brakonieriai  doh.gif
Nesakiau,kad mačiau bandas briedžių.Bet nuolat pastebėdavau,dažniausiai į pamiškę išlindusius po 1-2 briedžius.Dabar jau nuo vaikystės nebemačiau nei vieno. Mūsų regionas lig tol tikrai pasižymėjo gyvūnų gausa,nes gyvenam prie vieno didžiausių miškų masyvo-Kazlų Rūdos miškų  mirksiukas.gif Ir mūsų apylinkėse praktiškai nebeliko šių gyvūnų.



Labai jau kategoriškas jūsų pasisakymas. Taip. Brakonierių pasitaiko tiek medžiotojų, tiek Aplinkos agentūros darbuotojų tarpe. Ir šiuos pažeidėjus patys medžiotojai gaudo, kailį jiems velėja, atiduoda teisėsaugai ir pavardes paviešina medžiotojų forumuose. Visgi geriau medžiotojas, nei brakonierius.

Na, o mūsų kraštuose, kiekvienais metais susidūrę su migruojančiais briedžiais žūva keli žmonės.

Kiti, kurie nėra skaitę MT ir greiti pasakyti, kad "medžioklė yra blogis", matyt nežino sekančių dalykų...

Apart gyvūnų skaičiaus reguliavimo, objektyvumo vardan reikėtų nepamiršti gyvūnų priežiūros žiemos metu, šėrimo (medžioti prie šėryklų neetišką, taigi apie tai net nekalbėsime), slėptuvių įrenginėjimų, remizių, vaismedžių, topinambų sodinimas miške ir kitų biotechninių įrenginių rengimas.

Toliau objektyvumo vardan reikėtų paminėti pagalbą ūkininkams gelbstint pasėlius nuo niokotojų. O kur bebrasi su savo užtvankomis, kurių sukeltas vanduo kenkia pasėliams (nuostolius ūkininkai išsimuša iš tų pačių medžiotojų), apie namus besimakaluojančios lapės (taigi pasiutligės prevencija), kiaunės ir t.t...Na dar miško valymo darbai...mesu mačiusi pvz. grybautojo, kuris apsirinktų šiukšles ar krituolius.

Beje, įdomu ar aktyvūs gamtos mylėtojai yra nunešę į mišką nors maišą obuolių ar bulvių? Na, nesvarbu...

Toliau. Raguočiams medžioti išduodamos licencijos, kurių skaičių patvirtina LR AM. Taigi, jei leidžiama sumedžioti pvz. 40 vnt. kokių tai gyvūnų, - reiškia 40. Ir nei vieno daugiau. Licencijų skaičius gali būti koreguojamas, atsižvelgiant į gyvūnų apskaitą. Tada nustatomas licencijų skaičius, kuris gali kiekvienais metais keistis. AM neišduotų licencijų, jei gyvūnų populiacija mažėtų. Beje, kaimynai Latviai, palyginus turimų gyvūnų kiekį ir jų santykį, - licencijų gauna gerokai daugiau.

Ir dar, - paprastas mirtingas medžiotojas negali medžioti nei stirninų, nei elnių, nei danielių nei briedžių. Tam reikia turėti Selekcininko kvalifikaciją.

Tiesa, barkonieriams negalioja nei Medžioklės Taisyklės, nei medžioklės sezonai, nei licencijų skaičius, nei selekcija. Jiems nėra nieko švento.

Būkime kiekvienas atsakingas už savo poelgius ir viskas bus gerai.

P.S.

Beje, vairuotojai, traiškantys ūsūrinius šunis, lapes, kiaunes, ežius ir paliekantys juos gulėti ant kelio...kas jie? Brakonieriai ar šiaip neatsakingi piliečiai? Užmušus gyvūną privalu apie įvykį pranešti tos apskrities AM agentūrai. Kiek vairuotojų taip yra padarę?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo kennel_Eolo_arfa: 24 spalio 2009 - 22:44