Įkraunama...
Įkraunama...

Apie lęšius

LĘŠIAI SU TROŠKINTOM DARŽOVĖM
žaliuosius lęšius valandą pamirkiau ir viriau ant silpnos ugnies pasūdytam vandeny apie 40 min., kol suminkštėjo, bet nesuvirė. įpusėjus lęšiams virti, susmulkinau svogūną, plonais šiaudeliais supjausčiau morką, pusę raudonos paprikos ir patroškinau truputyje alyvuogių aliejaus. kai daržovės buvo apyminkštės, į jas sudėjau smulkintą pomidorą (prieš tai nuplikius nulupau odelę), įpyliau šlakelį sojos padažo, bėriau mairūno, maltų pipirų ir patroškinau, kol pomidoras suminkštėjo. išvirus lęšiams, į juos sudėjau troškintas daržoves, įspaudžiau česnako skiltelę, šiek tiek citrinos sulčių ir įbėriau daug kapotų petražolių. lapnojom su ryžiais, pašlakstytais sojos padažu ir salotom essen.gif
beje, atšalusius galima valgyti kaip salotas, ne ką mažiau skanu
Atsakyti
Aš tai darau lęšių mišrainę, nusižiūrėjau iš Maximkės.
Išverdi lęšius, pakepini svogūno, išsiverdi kiaušinius, supjaustai, reikia šviežių petražolių ir kumpio. Viską sumaišai, aš dedu majonezą, bet galima ir kitokį padažą. thumbup.gif Vietoj kumpio galima dėti fermentinį sūrį, irgi labai skanu.
Atsakyti
šiandien išbandžiau raudonuosius lęšius - o jau skanumėlis! jau man ir žali buvo skanūs, bet šitie dar labiau. tik jų nereikia mirkyti, nes ir taip labai greit išverda, kaip kažkas jau rašėt, maždaug per 10 min. aš juos viriau su sezamo aliejuj pakepintais svogūnais, porais ir česnakais, be druskos ir pipirų dar naudojau imbierą. valgėm su ryžiais ir pomidorais essen.gif
Atsakyti
Nenoreciau kartotis,bet....labai noriu ka nors pasigaminti is lesiu,bet,kaip juos ruosti nezinau.Tikiuosi pagalbos is cia esanciu seimininkiu.
Atsakyti
QUOTE(olé @ 2005 09 27, 21:11)
šiandien išbandžiau raudonuosius lęšius - o jau skanumėlis! jau man ir žali buvo skanūs, bet šitie dar labiau. tik jų nereikia mirkyti, nes ir taip labai greit išverda, kaip kažkas jau rašėt, maždaug per 10 min. aš juos viriau su sezamo aliejuj pakepintais svogūnais, porais ir česnakais, be druskos ir pipirų dar naudojau imbierą. valgėm su ryžiais ir pomidorais essen.gif


thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Zebrute @ 2005 10 10, 20:31)
Nenoreciau kartotis,bet....labai noriu ka nors pasigaminti is lesiu,bet,kaip juos ruosti nezinau.Tikiuosi pagalbos is cia esanciu seimininkiu.

Va taigi, laukiu ir as atsakymu, nes su lesiais tai karo stovy esu - ka jus darot su tais siosiais, na tom zievelem. kurios nuo virsaus atsoka - mane nuo ju purto.Lygiai ir kaip pas pupeles.
Atsakyti
QUOTE(Amalia @ 2005 10 12, 09:37)
Va taigi, laukiu ir as atsakymu, nes su lesiais tai karo stovy esu - ka jus darot su tais siosiais, na tom zievelem. kurios nuo virsaus atsoka - mane nuo ju purto.Lygiai ir kaip pas pupeles.


aš tai net nepastebiu, kad kažkas atšoka g.gif
rauduonuosius verdu nemirkytus apie 10 min., o žaliuosius valandą pamirkau, verda kažkur apie 40 min. tik svarbu nepervirti, tada košė išeis, ypač raudonieji greit išverda.
o receptukų tai esu šitoj temoj įmetus kelis
Atsakyti
O cia mano megiama lesiu sriuba - verdu mazdaug karta per menesi:
Truputyje sviesto ar aliejaus maisydama pakepinu supjaustytus morka, svoguna ir 2 salieru stiebus. Paskui viska suverciu i puoda, idedu pomidoru piure 0.5l, 2 saukstelius buljono milteliu ir 2 stiklines H2O (kokybiskai verdant reiketu tureti naturalaus vistienos buljono, bet man taip niekad neiseina), beriu gera sauja lesiu ir uzvirinu, tada sumazinu ugni ir verdu 20min. Pabaigai ipilu 1/2 stiklines vyno (kokio yra po ranka; balto, raudono, likusio nuo vakar blush2.gif ), paragauju kad butu pakankamai druskos, pipiru, dar paverdu kokias 5 min, tada isspaudziu cesnako skiltele i puoda ir idedu petrazoliu ir imu rekti savo seimynai: eikit valgyti!!!
Atsakyti
LĘŠIŲ SALOTOS
išsiverdu žaliuosius lęšius truputį pasūdytame vandenyje, tada į juos įspaudžiu citrinos sulčių, įpilu 1 - 2 arbatinius šaukštelius alyvuogių aliejaus (arba tokiame aliejaus kiekyje pakepintą svogūniuką), beriu pipiriukų, įspaudžiu česnako skiltelę. dar galima įpilti vieną kitą šaukštelį sojos padažo, bet atsargiai, kad nebūtų per sūru (ypač jei naudojat stipresnį padažą, o ne "light" ). palieku lęšius, kad atauštų. tada į juos dedu:
- daug žalumynų (petražolių, svogūnų laiškų ar laiškinių česnakų)
- smulkintų alyvuogių (turėtų tikti ir kaparėliai, nors dar nebandžiau)
- smukintos raudonos ir geltonos paprikos (ir skanu, ir gražu)

jei salotos šventinės, galima dar įdėti smulkintos lašišos, tik tada naudokit arba tik druską, arba tik sojos padažą, nes nuo lašišos salotos bus sūresnės.

skanaus smile.gif
Atsakyti
QUOTE(bea @ 2004 01 03, 16:28)
as tik vienakart vireu leshius ir matyt pervireu, bo ne kas gavos.. nors man tai nebudinga kad nesisektu... Tai dabar biski stabdau su antru pabandymu. Taciau valgeu l. skanu patiekala juodkrantej: leshiai per viduri lekshtes, o aplink pievagrybiai, kalafiorai su kario padazu.. mmmmmmmmm... kai prisimenu.. reiktu kada pasidaryt


nu akurat ir man taip gavos, o norejau pasidaryti analogiska misraine is raudonu lesiu, kaip "Delano" doh.gif kai beverdant lesiai prarado raudonuma ir isbrinko, man dasuto, kad greiciausiai toj misrainej, buvo tiesiog mirkyti lesiai doh.gif va o is sito marmalo sukonstravau kremine lesiu sriuba... gavosi objedenije tongue.gif sulapnojo xebra, kad net pati nespejau dorai jos pavalgyt. sriuba daroma taip. mirkyti lesiai, susmulkinta morka ir pora bulviu, didelis kubeliais supjaustytas ir svieste pakepintas svogunas su saukstu miltu verdami, kol lesiai pradeda irti ir darytis kose. geriausia virti naturaliam buljone. tada sita kose-makalose sudedam i kombaina ar mikseri ir susmulkinam iki vienalytes mases. toliau druska, pipirai pagal skoni. galima ipilti grietineles (skonis pasidaro svelnesnis ir pikantiskesnis). jei norite dar galite smulkintu petrazoliu iberti. tuomet sriuba ispilstome i dubenelius ir pabarstoma dziovinto batono kubeliais... smile.gif net nepasakysi, kad valstietiska sriuba lotuliukas.gif lotuliukas.gif taip nieks ir nesugebejo atspeti is ko ta sriuba virta, o valgytoju buvo apie gera desietka lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo lanaa: 28 gruodžio 2005 - 12:47
tiesa, po apdirbimo kombaine, atsokusiu zieveliu nelieka bigsmile.gif
Atsakyti
Aš visada mirkau, nes tada minkštesni, skanesni gaunasi, greičiau išverda.
O valgau paprastai - košę. Išverdu lęšius, pakepu svogūnėlį su paprika, prieskoniais, kokių turiu ir sumaišau. O nuo pupų ir žirnių tikrai skiriasi, nes pastarieji daug sunkiau virškinasi, o po lęšių skrandis patenkintas ir lengvas smile.gif
Atsakyti