Įkraunama...
Įkraunama...

Apie lęšius

QUOTE(@asta @ 2008 02 05, 22:12)
I keptuvę pilam lašelį aliejaus,beriam saują rukytos-smulkintos kubeliais šoninės,kai truputį apkeps beriam smulkintą svogūną ir porą skiltelių(nepjaustytų)česnako.Vėliau beriam kubeliais pjaustytas morkas,sūdom,pipirinam,kai apkepa visa tai krečiam į verdantį sultinį,jei jo nėra,į vandenį,beriam lęšius ir verdam,kol išvirs.Pabaigoje beriam žalumynų ir skanaus  drinks_cheers.gif

O kokia gautos sriubos spalva? nesigauna "purvina"?
Atsakyti
QUOTE(viskas_bus_gerai_:) @ 2008 02 05, 21:53)

g.gif Nu ne

Neparašiau,kad lęšiai į sriubą apvirti dedami,tai "purvinumas" nuverda smile.gif
Atsakyti
QUOTE(@asta @ 2008 02 06, 12:16)
g.gif Nu ne

Neparašiau,kad lęšiai į sriubą apvirti dedami,tai "purvinumas" nuverda smile.gif

O cia tai geras! Kazi kodel to ant pakuotes neraso prie naudojimo instrukcijos! As tai ir isviriau viena karta tokia murzina buzeee blink.gif Skanu, nu bet vaizdelis doh.gif
Dabar zinosiu ax.gif
Atsakyti
ir aš žinosiu - nes MB sriubą išgyrė, tik sakė, kad vaizdas doh.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Brūkšniukas @ 2008 02 07, 12:17)
sakė, kad vaizdas doh.gif  lotuliukas.gif

biggrin.gif net matau lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(@asta @ 2008 02 07, 13:57)
biggrin.gif  net matau  lotuliukas.gif

žaliai - pilkai - ruda ph34r.gif
Atsakyti
Dideliam puode pakepinam smulkiai pjaustyta
svoguna,
cesnaka,
imbiera,
du pajustytus be odeles pomidorus,
sauksta kario prieskoniu,
pipiriuku ir visokiu kitokiu prieskoniu.
Sultinio kubelis, vanduo, dvi kubeliais pajustytos bulves, didele sauja rudu lesiu.
Verdame apie 30 min. ant silpnos ugnies.

Niam niam...... saknu.... 4u.gif
Atsakyti
Labai sveikas maistas thumbup.gif
Man patinka pakepti svogūną, česnaką, saliero kotą, morkų, supilti sultinio ir lęšius. Kai išsitroškina, labai tinka su aviena ir kitokiais mėsos patiekalais thumbup.gif
Atsakyti
Panos,gal pamenat Maximoje esančios lęšių mišrainės sudėtį? Niekaip neatgaminu g.gif
Atsakyti
QUOTE(viskas_bus_gerai_:) @ 2008 02 05, 21:53)

Aš į sriubą visada dedu raudonuosius lęšius, tai jie ir greičiau išverda ir spalva lieka sriubos nepakitusi thumbup.gif
Papildyta:
QUOTE(@asta @ 2008 02 16, 16:10)
Panos,gal pamenat Maximoje esančios lęšių mišrainės sudėtį? Niekaip neatgaminu  g.gif

• Maximos lęšių mišrainę
Išverdi lęšius, pakepini svogūno, išsiverdi kiaušinius, supjaustai, reikia šviežių petražolių ir kumpio. Viską sumaišai, aš dedu majonezą, bet galima ir kitokį padažą. Vietoj kumpio galima dėti fermentinį sūrį, irgi labai skanu.
Atsakyti
lęšiai labai sveika:)

bet aš juos pradėjau gaminti visai neseniai. tiesiog jais galima keisti pupeles. svarbu nepervirti, jeigu nesinori košės.

lęšiai su daržovėm.

lęšius verdu nedideliam kiekyje vandens su žiupsneliu druskos ir žalių mėtų lapais (dėl kvapo)
keptuvėje patroškinu kubeliais pjaustytą svogūną, česnaką, pievagrybius, cukinija, paprika (žodžiu viską ką randat šaldytuve iš daržovių)
prieš baigiant troškintis imetu kubeliais pjaustytą pomidorą be odos (nuplikius oda lengvai nusiima) ir apibarstau smulkintom petražolėm.
nukošiu lęšius ir ant viršaus pilu daržovių troškinį. labai sveikas, vegetariškas ir lengvas patiekalas ax.gif

ps norėjau įkelt foto, bet deja, neleidžia kažkodėl
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo fsss~: 27 vasario 2008 - 01:32
ai, pasirodo neturiu pakankamo žinučių skaičiaus. tiek to. nors su foto visada įdomiau.
Atsakyti