QUOTE (Asta @ 2004 09 08, 15:05) |
Pagal "kulinarines taisykles" ir morkas, ir svogunus reikia deti i sriuba pakepintas (tik aliejaus reikia pilti tik tiek kad nedegtu, o ne kad riebu butu). Na, bet tai galioja mesishkoms sriuboms. O jei sriuba pvz yra darzoviu pienishka - nelabai, manau, tiktu pakepti morka. |
Siulau kepti ant sviestuko - zymiai skaniau, ir spalva grazesne gaunasi

QUOTE (une @ 2004 09 23, 16:39) |
jau kelinta karta pastebiu,kad sitoj temoj minima vistienos krutinele,kaip pigus produktas ![]() ![]() |
Une, atvažiuok į Šilainių turgų-paskutinį kart pirkau po 10-11lt berods.

Na, kaip jau kazkas minejo slauneles pigu, ipakavimas 3-4 Lt. Jei netingiu, darau idarytas, tada sociau gaunasi (jei bus aktualu, smulkiau paaiskinsiu). Taip pat pigu krabu lazdeles tesloj, varskes apkepas, troskinys is kopustu, bulviu ir pupeliu ir dar is to, kas tuo metu saldytuve veisiasi:)
Šį savaitgalį pamaniau iškepsiu vėdarų ir vyras vis prašo, galvojau skanu pigu, bet pamačiau, kiek kainuoja žarnos: 7Lt kilas, man jo nereikia viso, žodžiu siaubas, įpkavimai po pusę kilo, kas gi ten yra tik žarnos gi. Ką aš žinau, užtai kepu bulves su lašinukais, kaip ten kažkas jau rašė.
QUOTE (Lona @ 2004 09 24, 14:20) |
Šį savaitgalį pamaniau iškepsiu vėdarų ir vyras vis prašo, galvojau skanu pigu, bet pamačiau, kiek kainuoja žarnos: 7Lt kilas, man jo nereikia viso, žodžiu siaubas, įpkavimai po pusę kilo, kas gi ten yra tik žarnos gi. Ką aš žinau, užtai kepu bulves su lašinukais, kaip ten kažkas jau rašė. |
Na zarnu buna ir po maziau ipakuota kartais. O shiaip jei nusiperki kila, tai tas kur lieka gali arba uzshaldyti mazesnemis porcijomis, arba laikyti shaldytuve uzpilusi druska. Tik priesh naudojant teks pamirkinti.
Mano vedarai kaip tik baigineja kepti
,as irgi zarnu pertekliu imetu i saldikli.

QUOTE (maka @ 2004 09 24, 14:07) |
Na, kaip jau kazkas minejo slauneles pigu, ipakavimas 3-4 Lt. Jei netingiu, darau idarytas, tada sociau gaunasi (jei bus aktualu, smulkiau paaiskinsiu). Taip pat pigu krabu lazdeles tesloj, varskes apkepas, troskinys is kopustu, bulviu ir pupeliu ir dar is to, kas tuo metu saldytuve veisiasi:) |
Man butu labai idomu...



QUOTE (rasyte31 @ 2004 09 24, 21:07) |
Man butu labai idomu... ![]() ![]() ![]() |
Reikia nulupti odele iki sanario, nupjaustyti mesa, nukirsti kaula. Turi likti tik oda ir kauliukas, mesa sumalti, ideti batono, ismirkyto piene, galima puse morkos, pakepintos aliejuje. Idara sudeti, galima apvolioti dziuveseliuos(bet nebutina) ir kepti.
QUOTE (hobo @ 2004 09 27, 07:31) |
turbūt sudėtingiau nebebūna. iš aprašymo visiškai nieko nesupratau ![]() ![]() ![]() |
O ko nesupratai?
Paprasčiausiai nulupi odą iki sąnariuko, nugramdai nuo kaulo mėsytę, ją sumali, pridedi visokių pribambasų, tą kauliuką iki sąnariuko nukerti, kad sudėjus įdarą atrodytų kaip "tikra" kulšelė, ir viskas.

QUOTE (hobo @ 2004 09 27, 08:45) |
o kaip paskui ta odele ant to kaulo vel užtempti??? ![]() ![]() ![]() ![]() |
Tą odą ne ant kaulo, o ant įdaro reikės užtempti, o sąnariuko kauliuko galiuką palieki dėl vaizdo
Papildyta @ [mergetime]1096267672[/mergetime]
Nukirsti prie pat galo, kur prie kulšelės jungiasi koja - nu nežinau kaip aiškiau išsireikšti
