Įkraunama...
Įkraunama...

kaip pigiai pavalgyti?

QUOTE (Lona @ 2004 09 28, 15:29)
Nieko ten pigaus, žarnos kainuoja apie 8Lt kilas, o susvertos po 0.5 kg. O kiek jums užtenka to pusės kg? O ten kur plonosios žarnos po 3 Lt. panašiai susvertos, ar užtenka vienam kartui?
Siūti nereikia, pakanka užrišti. Kaip balionus rišam.

Nu as wat turiu ceki . siandien pirkaw plonasias zarnas tai mokejaw 3.5 lito . fasuotas tokiam mazam mazam maiselyje ... Beja pirkaw Norfoje .


i vidu dedu tarkuotas bulves truputeli vegetos ir kartais kiausini imusu .
spirguciu i vidu nededu nes man tada per riebu gawnasi .
Galus as perrisu storu vilnoniu siulu ir ismeigiu dantu krapstuka thumbup.gif
Atsakyti
na parsivesiu savaitgali is kaimo bulviu, tai reiks ir man pabandyti kita savaite.

Idomu kaip vyras sureaguos i tokius mano "naujoviskus patiekalus".
O kaip padaza darote - su spirguciais ir grietine? As tai galvoju dar grybu idesiu smile.gif
Atsakyti
pas mus sia savaite "taupymo rezimas" , tai siandien gaminsiu cukinija.... supjaustau gabaliukais, paprieskoniuoju, tada mirkau i kiausini, po to i miltus, vel i kiausini ir i trupinius...... dedu i ikaitinta alieju..... nu skonis thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif ....su kecupu, dar su krienu kremu valgiau irgi thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE (Saga @ 2004 09 30, 08:44)
pas mus sia savaite "taupymo rezimas"

laugh.gif laugh.gif laugh.gif --pas mus irgi smile.gif
Tai darysiu apkepa--supjaustysiu bulviu, morku, svogunu riekutem, sudesiu sluoksniais i skarda, tada dar tuno arba kokios rukytos zuvies patrupinsiu,, uzpilsiu plakto kiausinio su prieskoniais ir uztarkuosiu surio likucius smile.gif
Papildyta @ [mergetime]1096529957[[b]*daivaja rgetime] [/b]
Dar viena atsiminiau:
RYZIAI
Pakepinu ant sviesto svogunus, morkytes(ir dar jei ka turiu--cukinija, supjaustyta siaudeliais, dziovinti grybai labai tinka), priberiu NEVIRTU ryziu, pakepinu dar, po to pilu vandens--per pirsa virs ryziu kad butu, po to jei truksta pripilu dar--vis paragauju, ar ryziai jau suminstejo.Gale ipilu sojos padazo.
Kartais, jei netingiu su sita mase darau balandelius(viskas taip pat daroma, kaip ir su mesa) laugh.gif
Cia mano vyro megstamiausi patiekalai--jis pas mane vegetaras rolleyes.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo daivaja: 30 rugsėjo 2004 - 09:40
rolleyes.gif Kai gryztame namo alkani ir labai norisi valgyt,gaminu toki gan greita ir pigu patiekala-bulvine pica.Iskepi paprastai bulviu.Padarau grietinini padaza,su svogunais,prieskoniais.Dar pridedu ka tuo metu turiu-kumpio ar sasysku ar pievagrybiu.Cia pagal skoni.I lekste sudedu bulves,ant virsaus uzpilu ta padaza,o ant virsaus uzbarstau tarkuota ferm.suri su cesnaku.Ir i mikrobange truputi,kol issilydys suris.Visai skanu,bet riebu.As nepiktnaudziauju tuo maistu tongue.gif,bet vyras tai megsta. biggrin.gif
Atsakyti
Siandien prikepiau lietiniu blynu... O idara padariau stai toki:
Supjausciau smulkiai kopusta, pakepinau ji. Kitoje keptuvyteje pakepinau smulkia burokine tarka sutarkuotas morkas, smulkiai supjaustyta svojuna, visa tai sudejau i pakepintus kopustus, pabarsciau vegeta, idejau pora saukstu grietines ir dar paplepinau. Visa sita marmalyne isukau i blynus ir pakpinau. Kokie skanus blyniukai gavosi thumbup.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo dzudi: 30 rugsėjo 2004 - 17:25
QUOTE (maka @ 2004 09 29, 12:15)
QUOTE (dorado @ 2004 09 28, 19:49)

O tos plonosios zarnos tinka vedarams?????  Man mama sake, kad jos skirtos desrelems gaminti ( is farso).....




As tai tik su tom plonom ir darau. Nes greiciau iskepa ir ju papildomai valyt nereikia, kaip tu storu.

O tai kaip jus i tas plonas prikemsat? As karta buvau nusipirkusi tai koki 1,5h su arbatiniu sauksteliu vargau mad.gif
Atsakyti
šiaip labai netgi vetrta nusipirkt ryžių arba sojų lakštinių ar pan. , kur ant popierinių pakelių yra pigių ir sveikų receptų thumbup.gif wink.gif
Atsakyti
O gal kuri bandet kepti vedarus keptuvej? g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Kieliuke: 02 spalio 2004 - 10:30
Galiu pasiūlyti nebrangų patiekalą: man kai lieka nuo vakar dienos bulviu košės, idedu varškės, imušu kiaušinį ir miltu, ir kepu blynys. Dar jei noriu, kad blynai išsipūstų, tai truputėli įdedu nugesintos sodos. Valgom su sviesto-grietinės padažu ar su spirgučiais.
Atsakyti
manau taip pat nelabai brangus patiekaliukas-darzoves su kus-kusu.
aliejuje pakepinu sukapota cesnaka, pilu maiseli saldytu darzoviu, joms apkepus, sudedu i keptuve ant darzoviu paruostas pagal instrukcija kus-kuso kruopas, pamaisau, uzpilu pomidoru padazo, dar minute pakepu ir viskas-galima valgyti essen.gif
mano vyrui nelabai patinka, kadangi nera mesos. bet vis tiek valgo-o ka jam daugiau daryti
Atsakyti
QUOTE (Kieliuke @ 2004 10 02, 10:30)
O gal kuri bandet kepti vedarus keptuvej? g.gif

vedaus galima ir keptuveje kepti:)
mama ismoke - prikimpsi tas zarnas bulviu koses, bet nedaug - sutrukines paskui, uzrisi galus,subadai adata paemus (mes nerisam - ustenka dantu krapstuku "susegti"), ir pirmiausia apverdi - nu koki 20 min. Deti i verdanti vandeni. Apvirus - ant keptuves, kepi kol graziai apskrunda:)) skanaus essen.gif essen.gif essen.gif . Tikrai isbandyta ir ne ka skiriasi nei is orkaites.
Atsakyti