Įkraunama...
Įkraunama...

kaip pigiai pavalgyti?

Sveikos mergaitės, na ir prajuokinot... thumbup.gif Maniškis tai valgo viską, išskyrus kopūstų sriubą (armijoj atsivalgė). Jei kepu vaikams kokius blynelius, tai ir jis pavalgo, neprašo rimtesnio maisto. Nors aišku užknisa kepti 10 keptuvių blynų doh.gif . Jau geriau vieną karbonadą.....

O plovą, kad būtų greitai ir pigu, darau iš vištienos krūtinėlės - išverda greičiau nei kiauliena ar jautiena. Iš prieskonių labai tinka karis thumbup.gif
Atsakyti
jau kelinta karta pastebiu,kad sitoj temoj minima vistienos krutinele,kaip pigus produktas blink.gif uzrodyk ir man please, kur galima jos papigiai gaut... o gal jums 14-17 lt /kg pigu? g.gif pasimeciau...
Atsakyti
QUOTE (Ieva-Pieva @ 2004 09 23, 17:16)
tai pats tegu ir daro, ir dar tavo norus atspeja mad.gif

Jam tai lengva butu, man kad ir kasdien vakarienei sumustinukas su juoda duonyte ir pomidoru su grietine druska ir pipirais tongue.gif
Papildyta @ [mergetime]1095963452[/mergetime]
O neseniai atradau , kad labai papigiaja galima vistienos slauneles nusipirkti(cia kai Kaune bunu, Kaisiadoriu paukstyno firminej pardoj perku, 1kg. kainuoja iki 6lt.), gal ir Vilniuj yra g.gif . Tai isverdu as jas puode su visokiom darzovem ir prieskoniais(druska, petrazoles, cesnakai, gelsve), po to dar galima ant sviestuko pasikepti tas slaunytes ir nemniuoti.
Atsakyti
QUOTE (une @ 2004 09 23, 18:39)
jau kelinta karta pastebiu,kad sitoj temoj minima vistienos krutinele,kaip pigus produktas blink.gif uzrodyk ir man please, kur galima jos papigiai gaut... o gal jums 14-17 lt /kg pigu? g.gif pasimeciau...

Va va, file tema pas mane irgi ivyko diskusija. Paskaiciau skanaus ir pigaus patiekalo receptuka, tai manishkis pasiziurejo kaip i ufonaute "Nu jau....nuo kada kazi file yra prie pigiu". Bet paskui apsitarem ir nusprendem, kad file pigi irgi gali buti - tiesiog reikia pirkti visa vishta ir ja susidalinti dalimis - sparniukai, kulsheles...ir gausis file ne tokiajauir brangi to kiu atveju wink.gif
Atsakyti
Jo, mergaites-napavydziu as jums. smile.gif ..Mano vyriskis valgo absoliuciai viska ir pretenziju nereiskia. thumbup.gif ..Aisku, kartais tyliai pasvajoja apie cepelinus, bet man atrodo, kad tai baisiai titaniskas darbas ir as nesiryztu ju gaminti. Taip ir lieka viskas svajonese... thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif
Atsakyti
Niu, jeigu labai reikalas didis yra mėsytės gauti, tai visai "normaliai" gaunasi vištienos blyneliai. Trijų asmenų šeimai užtenka vienos kulšelės.Nuimi visą mėsytę, ją smulkiai sukapoji.Pasidarai tešlą: majonezas, kiaušinis, krakmolas(viskas lygiomis dalimis 1:1:1), pridedi prieskonių įvairiausių, česnako.Į tešlą įmeti mėsytę, išmaišai ir kepi įkaitintame aliejuje tokius blynelius.O kulšelės kauliukų neišmeti, dar ir buljoniuką sriubytei išverdi thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE (*Smilga* @ 2004 09 23, 19:03)

O plovą, kad būtų greitai ir pigu, darau iš vištienos krūtinėlės - išverda greičiau nei kiauliena ar jautiena. Iš prieskonių labai tinka karis thumbup.gif

nu is vistienos nedarau plovo, nes ne taip jau ir pigu, perku kotletine mesa turguje, tai ir riebaliuko ten yra labai nedaug..... bet as jos neverdu, neskanu man plovas su virta mesa.....
Atsakyti
Cia tokia uzkandele "papigiai" ir kas pas man ragavo, niekaip nesuprato ka valgo, bet sake labai skanu. O as sio recepto niekam is draugu neisduodu, tai mano paslaptis, bet jums parasysiu, tiek jau to wink.gif

Paimat dideli svoguna (galima ir kelis), supjaustot ziedeliais (kaip saslykams).
Tadu daromes teslos. Druska, galima vegetos, miltai ir alus, dar galima kiausini imusti, nors nebutina. Viska sumakaluojam, kad gautusi tirstos grietines konsistensijos tesla.
Imam svogunu ziedus, mirkom i tesla ir kepinam ikaitintam aliejuj ant keptuves. Na va ir viskas tongue.gif Mano diedas tai prie alaus vis praso pakept, o mazoji tai vienus kapoja kaip turi but, nespeji kept, dar i kecupa kartais padazo. thumbup.gif

Skanaus !!!

P.S. Tik nesakykit, kad svogunai brangus tongue.gif , ir alaus dar liks prie ziedeliu wink.gif
Atsakyti
o prisiminiau viena misraine, mama darydavo, dobilas ji vadinasi, nes is triju komponentu...... isverdi jautiena, supjaustai juostelemis, svogunus ziedeliais ir koncervuota agurka juostlemis, viska sumaisai su kecupu ir majonezu..... thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif ...... paprastas, nelabai brangus ir skanus
Atsakyti
[QUOTE]Beje, viena syki eksperimentuodama atradau, kad mums labai skanu troskinti sviezus kopustai su virtais makaronais! Gaminau jau "is bedos" kad tik skrandzius uzkist, o gavosi

vakar gaminau, nu neisizeisk, bet dar dabar kai atsimenu supykina. wacko.gif
Papildyta @ [mergetime]1096012505[/mergetime]
o kaip ta [QUOTE] reikia teisingai padaryti?????
Atsakyti
QUOTE (Saga @ 2004 09 24, 09:34)
o prisiminiau viena misraine, mama darydavo, dobilas ji vadinasi, nes is triju komponentu...... isverdi jautiena, supjaustai juostelemis, svogunus ziedeliais ir koncervuota agurka juostlemis, viska sumaisai su kecupu ir majonezu..... thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif ...... paprastas, nelabai brangus ir skanus

Jooo, ir aš panašią darydavau, tik dar virtų morkyčių dėdavau, o vietoj jautienos kartais virtą širdį (kiaulės ar jaučio) dėdavau tongue.gif
Atsakyti
QUOTE (une @ 2004 09 23, 18:39)

Iš tiesų, kai pažiūri į kilogramo kainą - tai ne taip jau ir pigu. Bet kai nusiperki file ar šlaunelę už 4-5 lt, ir priverdi puodą plovo ar troškinio kokio ( tarkim su bulvėm - pigu), tai pietūs 4 žmonėms nesiekia ir 10 lt. Argi brangu?
Atsakyti