QUOTE(renaciukas66666 @ 2010 02 26, 11:43)
man taip pat iskart pasake kad mokamas,nemanau kad siais laikais kazkur nemokamai atlieka
Vgn tai jau tikrai nemokamas. Ir nereik jokio butino ar nebutinumo, jei gimdyve nori, epiduras padaromas. Kartais praso atpirkti, bet niekas neprivers. Mane neprase nei atpirkt nei dar kazka. Gavau vos tik uzsimaniau.
Keista net, kad kitur mokamas, o tuolab, kad praso virs 200. Kai vaistinese epiduro rinkinys kainuoja apie 60-70 lt.
Man taip pat iskilo toks klausimas, ar reikia pirkti epidura is anksto. O jei skausmas bus pakeliamas ir jo visai neprireiks? Pinigeliai bus ismesti kaip i bala.
Ar galima jo paprasyti gimdymo namuose, jei nebeiskenti ir uz ji tada susimoketi? Gimdysiu Klaipedos GN.
QUOTE(Soy @ 2010 02 26, 14:11)
Vgn tai jau tikrai nemokamas. Ir nereik jokio butino ar nebutinumo, jei gimdyve nori, epiduras padaromas. Kartais praso atpirkti, bet niekas neprivers. Mane neprase nei atpirkt nei dar kazka. Gavau vos tik uzsimaniau.
Keista net, kad kitur mokamas, o tuolab, kad praso virs 200. Kai vaistinese epiduro rinkinys kainuoja apie 60-70 lt.
Pritariu 100 %. Pati ten gimdziau ir zinau, kad nemokamai, jei nori atperki ir klausia gydytojai ar noresi. Pati turi issireikalauti ir jei jau gydytoja liepia atpirkt, tai pasiteiraukit kur parasyta, kad reikia uz tai moket ir kokia kaina.
Klaipedoj tikrai reikia tureti savo
As kai gimdziau Raudonam kryziui tai epidura nemokamai dare, o va siulus prase atpirkti tai vyra kita diena nuejo i vaistine, 14Lt sumokejo ir atpirko...
QUOTE(Uksnė @ 2010 02 24, 16:08)
jei gydytojai mato, kad epidūras būtinas, tai ir padaro, o jei gimdyvė jo nori tik dėl komforto ir savo malonumui - tuomet gali ir nedaryti.
Na as klausinejau gyd. pries gimdyma, sake indikacija epidurui gimdyves noras
Pati gimdziau KMUK, epiduras kaip daug kur skaitosi nemokamas tik rinkini turi atpirkti, Camelijoj kainuoja apie 30 lt.
O del Mazylio GN, tai jie yra pusiau privatus, ten prisiregitravimas konsultacijoje kainuoja 100Lt., taip pat ir epiduras mokamas ir uz gyditojo iskvietima yra oficiali kaina
QUOTE(Lionesss @ 2010 03 14, 17:00)
Ir be epiduro pagimdyt galima, o jei bus jai labai blogai, nemanau, kad nesuleis, gi ne zverys tie musu medikai. Nes na padovanot galima broliui, sesei, vargsui duonos nupirkt, o cia, biski keistas prasymas 
Yra daug geru ir dosniu zmoniu,jei nedaskaiei iki galo,siulem ir sumoket kazkiek. As pvz. dariau remontus namuose,keiciau visus baldus ir viska isdalinau uz dyka,gal kazkam labai sunku isgyvent. Jus turbut visko pertekus. Dievas liepe dalintis,nesvarbu gimine ar svetimas.
Epidūrinė nejautra yra nakozė, ir kaip ir kiekvienas vaistas turi šalutinį poveikį, šiuo atveju sulėtėjusi arba išnykus gimdymo veikla. O bendrinė narkozė šalutinis poveikis yra tas, kad gali iššaukti širdies sustojimą... Taip nutinka, tačiau ne visiems, todėl tikrai negalima sakyti, kad epidūras yra blogai blogai blogai
.
Aš buvau iš tų vienetinių moterų, kurios epidūrinės nejautros teikiamais malonumais tenkinosi viso gimdymo metu, net stūmimo metu
Aš puikiausiai jaučiau sąrėmius ir kada kiek stumti (nors tai buvo mano pirmas natūralus gimdymas, prieš tai buvo CP).
Negaliu ir dabar atsidžiaugti savo potyriais gimdymo metu, labai tikiuosi,kad ir kitą kartą vėl viskas praeis lygiai taip šauniai
Aš buvau iš tų vienetinių moterų, kurios epidūrinės nejautros teikiamais malonumais tenkinosi viso gimdymo metu, net stūmimo metu
Negaliu ir dabar atsidžiaugti savo potyriais gimdymo metu, labai tikiuosi,kad ir kitą kartą vėl viskas praeis lygiai taip šauniai
QUOTE(jordan @ 2010 02 03, 10:55)
va va,mano darugei tas pats buvo suleido ir nieko turejo gimdyti kaip ir naturaliai
tai as dabar ir niekaip neapsisprendziu kaip cia geriau 
epidiuras sumazino kazkiek skausma, bet vistiek uzteko to "malonumo". tu vaistu niekas neleidzia daug, kad visiskai nieko nejaustum. manau, yra tam tikros dozes.