Įkraunama...
Įkraunama...

Epidiūras, kuris nesuveikė

QUOTE(Esha @ 2010 02 02, 18:20)
.... Viska, ka padare epiduras- tai uzdejo beprotiska drebuli, kurio neimanoma buvo suvaldyti. ...
Tiesa man pataike ji is kelinti karto, pries tai bade smulkia adata, kad rastu teisinga kelia  doh.gif  Bet to kaip kazko baisaus neprisimenu. Nes sedejau palaimingai galvodama, kad tuoj tuoj skaudes maziau. Deja skaudejo vis stipriau...
Antra karta tikrai gimdysiu be epiduro!

Bet tą nesuvaldomą drebulį duoda gimdymo metu, kaip atsakas į organizmo patiriamą strsą, gausiai išsiskyręs adrenalinas g.gif prie ko čia epidūras??? Aš lygiai taip pat drebėjau smile.gif bet tikrai ne nuo epidūro mirksiukas.gif
O smulkia adata ne badė biggrin.gif o leido nuskausminamuosius (lidokainą) į odą ir gilesnius sluoksnius, kad nejaustumėt kai durs ta storąja epidūro adata 4u.gif
O ką bendro turi epidūrinis nuskausminimas su miegu???
Kiekvieno patirtis kitokia ir tai normalu, juk kiekvieno mūsų organizmas reaguoja kitaip rolleyes.gif
Aš tikrai vėl gimdysiu su epidūru bigsmile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Katukė: 22 kovo 2010 - 22:36
QUOTE(VaivaMaciuliene @ 2009 12 12, 20:37)
Norejau paklausti ar tikrai nedaro epidiuro jei yra tatoo??? nes pas mane yra nugaros apacioje ir as labai bijau dabar...gal buvo kam dare ir su tatoo???

Nes jau pažeista oda - infekcija gali patekti į epidūrinį tarpą. Jei ant strėnų daryta tatoo, epidūro nedaro schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(levandike @ 2010 03 22, 15:37)
epidiuras sumazino kazkiek skausma, bet vistiek uzteko to "malonumo". tu vaistu niekas neleidzia daug, kad visiskai nieko nejaustum. manau, yra tam tikros dozes.

Nieko nejutau thumbup.gif t.y. jutau tik gimdos susitraukimus, bet jokio skausmo nail.gif Del stumimo nieko negaliu parasyt, nes mane greitai greitai papjove thumbup.gif
Atsakyti
As apakusi blink.gif gimdziau Panevezy, atrodo provincija, bet negirdejau tokio dalyko kad epidura savo reikia tureti. po pirmo gimdymo, t.y. po komplikuoto CP, man lasino labai daug laseliniu, tai paskui paprase, kad jei galime, nupirktume kelis rinkinius ju. bet kad siulus atpirkti tai jau visai... siaubas, kitakart dar gali pasakyti kad cia su pleistriuku pasiklijuokit o tai siulai baigesi blink.gif ot laikai...
Atsakyti
QUOTE(Leonora_ @ 2010 03 24, 17:24)
As apakusi  blink.gif  gimdziau Panevezy, atrodo provincija, bet negirdejau tokio dalyko kad epidura savo reikia tureti. po pirmo gimdymo, t.y. po komplikuoto CP, man lasino labai daug laseliniu, tai paskui paprase, kad jei galime, nupirktume kelis rinkinius ju. bet kad siulus atpirkti tai jau visai... siaubas, kitakart dar gali pasakyti kad cia su pleistriuku pasiklijuokit o tai siulai baigesi  blink.gif ot laikai...

biggrin.gif nepuskit tu akyciu. Nematau didelio skirtumo, tarp tirpalu jums sulasintu ir kazkam prireikusiu siulu. Gi jum irgi neliepe atpirkti, o tik paprase. Tos moters del siulu irgi paprase atpirkti. Gi ne pries siunant liepe nubegti. Jei nera galimybes, tai niekas ir neatperka. Nematau cia problemos, ne karve kainuoja
Atsakyti
QUOTE(pievu-gele @ 2010 03 26, 14:40)
biggrin.gif  nepuskit tu akyciu. Nematau didelio skirtumo, tarp tirpalu jums sulasintu ir kazkam prireikusiu siulu. Gi jum irgi neliepe atpirkti, o tik paprase. Tos moters del siulu irgi paprase atpirkti. Gi ne pries siunant liepe nubegti. Jei nera galimybes, tai niekas ir neatperka. Nematau cia problemos, ne karve kainuoja

Klaipėdoje epidūrą savo reikia turėti, t.y.atsivežti su savimi į gimdyklą, nes niekas neduoda.
Beje, merginos, gal kuriai reikia epidūrinio rinkinio, parduodu pigiai, aš nusipirkau, bet nespėjau pasinaudoti, rašykit asmeninę žinutę. Aš iš Klp.
Atsakyti
Nejauciau jokio skausmo su epiduriniu, esu labai patenkinta kad pasirinkau epidura, nes ilgai labai atsidarinejo kaklelis, kirpo vandenis, skatino, buciau sienom laipiojus be jo. O kai reikia stumti, tai man netrukde, puikiai jauciau kada saremis, tik neskaudejo. lotuliukas.gif
Atsakyti
Turiu toki klausimeli g.gif Gimdziau pries 8 metus, epiduro ligonine turejo (dar susimokejau 200 Lt), atsimenu kai baigesi vaistuku poveikis pasakiau, kad dar suleistu dar, bet pasake, kad tuoj gimdysiu ir nebedave. Tai sakykit man gal siais laikai jau ir pats gimdymo procesas gali vykti nejauciant skausmo, nes is kaikuriu pasisakymu taip supratau g.gif ?
Atsakyti
man epidūras nesuveikė net 2k doh.gif didelėm dozėm blink.gif matyt, dėl iškrypusio stuburo g.gif ta proga sykį net susiuvo ir dar apšaukė, ko taip rėkiu doh.gif
Atsakyti
gimdziau su epiduru... buvau prisiskaicius isoriju apie tai kaip mergaits kencia kol gali o tada papraso epiduro ir jom atsako kad atsidarymas perdidelis ir neduoda, tai as vos man pasake kad jau yra 5 cm is karto jo ir uzsiprasiau... nors kentet dar galejau su duju pagalba, bet zinodama kad saremiai tik stipres ir bus skausmingesi ir nezinia kiek laiko reiks juos kesti nusprendziau nerizikuoti... ar vertejo sunku pasakyti... bade mane du kartus, nes is pirmo karto nepataike... be to praejus 15 min po epiduro mano maziuko sirdeles plakimas labai nukrito ir norejo mane neplaniniam cezariui isvest, bet aciu dievuj to neprireike, nes pagulde mane ant kairiojo sono ir serdeles plakimas po minutes susinormalizavo... ar kaltas epiduras del to neaisku, nes tai galejo atsitikti del to kad nuo 5 cm iki 8 cm man atsidare per 30-45 min... po epiduro nejutau skausmo, be nejutau ir noro stumti, akusere man pasakydavo kada saremis prasideda ir kada stumpti... stumiau 2 valandas ir po ju tik galvytes virsus pasimate... del to mane kirpo ir maziuka su siurbliuku chirurgas istrauke... istikruju gal skamba kad daugiau cia minusu epiduro, bet pries ji nesu nusistacius ir jei teks gimdyti anra karta sprsiu pagal situacija...
Atsakyti
mano atveju man epiduras padejo su skatinamaisiais paskatint visa veikla, kadangi mano kaklelis buvo gelezinis, ir jokios veiklos nevyko, tai i maksti dejo tabletes, kurios sukelia dvigubai greiciau skausmus ir 'veikla', man tabletes nepadejo, o saremiai buvo kas 1,o nuleidus vandenis tai pasidare dar 'geriau', ta suleidus epidura su skatinamaisiais veikla pasistumejo, ir nuo 18.30 kai pradejo veikti, as jau 20h norejau stumti...tad man uzteko vienos ampules...
Atsakyti
QUOTE(Agnieshkute @ 2010 05 15, 19:58)
Turiu toki klausimeli g.gif  Gimdziau pries 8 metus, epiduro ligonine turejo (dar susimokejau 200 Lt), atsimenu kai baigesi vaistuku poveikis pasakiau, kad dar suleistu dar, bet pasake, kad tuoj gimdysiu ir nebedave. Tai sakykit man gal siais laikai jau ir pats gimdymo procesas gali vykti nejauciant skausmo, nes is kaikuriu pasisakymu taip supratau g.gif ?

Man taip pat buvo, nes kai vaikelis jau "labai arti" vaistuku nebeleidzia, o jai pasitaiko taip, kad suleidzia ir poveikis dar neissiskirsto ir kaip tik vaikelis "ateina" tai todel ir nesijaucia gimdymo skausmu. Bent jau kelios mano drauges pasakojo, kad joms neskaudejo aplamai per pati stumima, o as viska, iskaitant skausma jauciau smile.gif
Antraja dukryte gimdziau be epiduros, nes saremiu skausmas palyginti su pirmosios gimimu - tikrai nebuvo labai stiprus. Atvaziavus i ligonine daktare apziurejo, as paklausiau kiek cm ir apstulbau pati (tikejausi max 2 - 2,5), o pasirode jau 8 cm! Aisku skausmas nerealus veliau prasidejo, bet palyginus truko labai trumpai, nes pagimdziau per 1 val. 40 min. po daktares apziuros.
Atsakyti