Įkraunama...
Įkraunama...

Epidiūras, kuris nesuveikė

O kaip jums su nugaros ksausmais, ko paklausiu kas gimde su epiduru, tai visoms nugaras labai skauda ilagai dar po gimdymo g.gif
Siaip pastebejau toki scenariju daugumoj ligoniniu skatinamieji, epiduras, cezaris arba kitos intervencijos g.gif O dazniausiai tu skatinamuju net nereikia.....
Siaip teko skaityti toki straipsni, kur ginekologai uz epidura , o pediatrai grieztai pries...
Atsakyti
QUOTE(Agnieshkute @ 2010 05 15, 19:58)
Turiu toki klausimeli g.gif  Gimdziau pries 8 metus, epiduro ligonine turejo (dar susimokejau 200 Lt), atsimenu kai baigesi vaistuku poveikis pasakiau, kad dar suleistu dar, bet pasake, kad tuoj gimdysiu ir nebedave. Tai sakykit man gal siais laikai jau ir pats gimdymo procesas gali vykti nejauciant skausmo, nes is kaikuriu pasisakymu taip supratau g.gif ?

Kai as gimdziau, epidurini nuskausminima taike tik tol, kol kaklelis atsivere mazdaug 7 cm. Gimdyti teko naturaliai smile.gif Man toks variantas buvo priimtinas (iki 7 cm galejau pailseti ir sukaupti jegas, o pabaiga buvo kiek imanoma naturali). Jauciau ir paskutinius saremius ir nereikejo, kad kazkas uz mane nusprestu kada jau laikas stangintis.
Draugei nuskausminimima leido iki pabaigos, todel net pacio gimdymo metu ji skausmo nejuto, taciau nejuto ir kada reikia stumti. ''Paradui'' dirigavo gydytoja.

Papildyta:
QUOTE(ada21lt @ 2010 08 20, 13:37)
O kaip jums su nugaros ksausmais, ko paklausiu kas gimde su epiduru, tai visoms nugaras labai skauda ilagai dar po gimdymo g.gif

Nugara skaudejo neilgai ir ne del nuskausminimo, o del elementaraus svorio centro pasikeitimo.
Atsakyti
QUOTE(JurgaSim @ 2010 08 20, 13:44)
Draugei nuskausminimima leido iki pabaigos, todel net pacio gimdymo metu ji skausmo nejuto, taciau nejuto ir kada reikia stumti. ''Paradui'' dirigavo gydytoja. 

Va va, tas pats ir man buvo su pirmu, todel dabar antra gimdziau naturaliai, nebuvo nei kazkokiu kateteriu ivesta, nei kokiu tai vaistu, nu zodziu, buvo skausminga, bet visikai naturalu, ir tuo dziaugiuosi. thumbup.gif O kas del nugaros, tai tikrai po pirmo gimdymo, po epiduro, nejauciau jokio skausmo, net keista g.gif
Atsakyti
QUOTE(klaipedike @ 2010 08 23, 12:11)
Metukai praėjo, o nugarytė vis skauda --negerai schmoll.gif

As praejus keliems menesiams po gimdymo, leidausi B grupes vitaminu kursa ir ejau masazuotis, tai skausmas tikrai po kokio menesio pranyko. Vis delto, kunui gana nemazas pokytis visas nestumas ir gimdymas, o nugara kencia ypac (bent jau mano atveju, nes pasunkejau 20 kg). Padetu ir plaukiojimas bei manksta. Pasiteiraukit savo seimos gydytojos ka ji jums rekomenduotu.
Atsakyti
QUOTE(JurgaSim @ 2010 08 20, 13:44)
Kai as gimdziau, epidurini nuskausminima taike tik tol, kol kaklelis atsivere mazdaug 7 cm. Gimdyti teko naturaliai smile.gif Man toks variantas buvo priimtinas (iki 7 cm galejau pailseti ir sukaupti jegas, o pabaiga buvo kiek imanoma naturali). Jauciau ir paskutinius saremius ir nereikejo, kad kazkas uz mane nusprestu kada jau laikas stangintis. 

Papildyta:

Nugara skaudejo neilgai ir ne del nuskausminimo, o del elementaraus svorio centro pasikeitimo.

Gimdziau su epiduriniu iki pat pabaigos. Kaip tik labai gerai jauciau saremius. nes labai gerai jutau kada gimda nu taip spazmavo ir atsirasdavo jausmas stumti (nu tas noras i tualeta) tik ner tokio baisaus skausmo. ir galejau klausyti ka sako akusere. ir jei ne problemos su virkstele net nebutu prakirpe tu 2 cm doh.gif ir dar stumiau pati neks nelaike nei koju nei ka smile.gif nugara neskaudejo. a buvo maza melyne. bet greit praejo.
Bet man epidurini leido po truputi. o kai pagimdziau galvute man suleido dar mikro doze ir jau kunelis pasirode. o poto siuvo. ir apziurinejo. jokio skausmo nejutau.
be epidurinio buciau mirus =_= tai is pradziu irgi nenorejau jo =) bijau adatu biggrin.gif
Dabar zinau kad epidurinis yra XX amziaus stebuklas thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Mifute @ 2010 08 27, 22:14)
*Gimdziau su epiduriniu iki pat pabaigos. Kaip tik labai gerai jauciau saremius. nes labai gerai jutau kada gimda nu taip spazmavo ir atsirasdavo jausmas stumti (nu tas noras i tualeta) tik ner tokio baisaus skausmo
**nugara neskaudejo. a buvo maza melyne. bet greit praejo.
***Bet man epidurini leido po truputi. o kai pagimdziau galvute man suleido dar mikro doze ir jau kunelis pasirode. o poto siuvo. ir apziurinejo. jokio skausmo nejutau.

* drinks_cheers.gif Mano atvejis buvo lygiai toks pat. Jutau visus spazmus ir norą "kakot", tik nebuvo visiškai jokio skausmo. Prieš leidimą stumt baigė veikt epidūras ir pradėjau tada jaust sąrėmius, per kokius 6 juos ir pagimdžiau savo klecką. Kojas taip pat jaučiau ir valdžiau, gydytoja dar laikė man jas stūmimo metu, kad tik neglausčiau
**Nei nugaros skaudėjo nei mėlynės nebuvo schmoll.gif
Man 2 kartus tik suleido, to pakako
Jei kada dar sugalvočiau kokį visai pagramdų pagramduką (kas nelabai įmanoma biggrin.gif ), gimdyčiau tik su epidūru, pirmą gimdžiau be jo, turiu ką lygint..brrr...ne už ką nenorėčiau to pakartot
Atsakyti
Abu pagimdziau naturaliia, pirmakart prasiau epiduro, net buvom del jo sutare, bet atvaziavau su 7cm atsidarymu, pasake, kad per velu doh.gif Nors prasikankinau ligoninei beveik 4 val. kol pagimdziau, galejo ir leist. Su antru visai nejuokinga istorija, atvaziavom, galvojau vel bus ta pati litanija, bet atsidarymas buvo visi 10cm blink.gif Po nepilnos valandos laikiau suneli ant ranku wub.gif Saremiai buvo labai skausmingi, teko ta laika islaukt, nes nebuvo nusileides iki galo vaikiukas... Siap faina, kai jau viskas baigias, negalvoji apie ta nezmoniska skausma, bet, pakartot nesinori blush2.gif Prasyciau epiduro, jei tik butu galimybe, nes pasvajoju apie trecia wub.gif
Atsakyti
Tas epiduras tikras isradimas. Gimdziau 1,5 paros. Praejus parai po vandenu nutekejimo jau nuo skausmo, nemigos ir fizinio nuovargio liezuvio nebeapverciau ir ant koju nebepastovejau. Kai suleido epidura, pamiegojau valandzike ir atgavau jegu, kuriu reikejo stumiant.
Po gimdymo koki menesi skaudejo nugara bet tik del to, kad pilvo nebeliko, o laikysena vel kitokia patapo, taip pat nuo kudikio pastovaus nesiojimo ant ranku (buvo ne is lengvuju). Jokiu salutiniu poveikiu nebuvo ir nera. Kitus kartus kai gimdysiu, taip pat imsiu epidura.
Dukryte auga sveika ir sauni smile.gif
Atsakyti
perskaiciau daugybe info, bet vistiek neaisku, kaip ten su nuskausminamuoju epiduro poveikiu per stumimo etapa.
vienur raso, kad stumiant neskauda, kitur raso, kad "jauciasi" (ka tai reiskia "jauciasi"?), kitur raso, kad ziauriai skauda, nes nejutus saremiu skausmu staiga pasijunta tas dydysis ir baisiausias skausmas?
ka galetu pasakyti mamytes, kurios is anksto planavo gimdyt su epiduru ir ji gavo laiku? 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(besteller @ 2010 08 30, 15:58)
perskaiciau daugybe info, bet vistiek neaisku, kaip ten su nuskausminamuoju epiduro poveikiu per stumimo etapa.
vienur raso, kad stumiant neskauda, kitur raso, kad "jauciasi" (ka tai reiskia "jauciasi"?), kitur raso, kad ziauriai skauda, nes nejutus saremiu skausmu staiga pasijunta tas dydysis ir baisiausias skausmas?
ka galetu pasakyti mamytes, kurios is anksto planavo gimdyt su epiduru ir ji gavo laiku?  4u.gif

gimdžiau abu vaikus su epidūru. Mano atveju jokių baisių skausmų nebuvo. Epidūras turi nebeveikti stūmimo metu, nes mama turi jausti stangas. Jaučiasi vaiko slinkimas, lindimas, (kaip čia išsireiškus) tempimas.
Atsakyti
QUOTE(besteller @ 2010 08 30, 14:58)
ka galetu pasakyti mamytes, kurios is anksto planavo gimdyt su epiduru ir ji gavo laiku?  4u.gif

Epidūro nebeleido, kai beveik buvo atsidaręs kaklelis, bet tada nebejaučiau sąrėmių, nežinojau, kada reik stumt, gydytojas vadovavo..O skausmas tai aišku, kad buvo, ir tikrai, mano atveju, nepalyginimai didesnis už sąrėmių skausmą.. blush2.gif Bet kiekvienas atvejis individualus ir kažin, ar galima pritaikyti visoms gimdyvėms kažkokią bendrą statistiką.. 4u.gif
Atsakyti
gimdziau su epiduru. jei kada teks vel gimdyti tai vienareiksmiskai gimdysiu TIK SU EPIDURU. saremiavau dvi paras iki gimdymo, jei gimdykloj nebutu suleide epiduro kazin ar buciau taip sekmingai pagimdziusi kaip kad dabar- be plysimu, be kirpimu. stumimas truko virs valandos o tai ateme nemazai jegu, tai jei buciau ir pacius skausmingiausius saremius jautusi tai isvis neisivaizduoju kaip butu teke stumt. buvau skaiciusi pries tai apie galimas pasekmes po epidro- aciu D man nepasireiske absoliuciai jokie pasaliniai veiksniai, nei galvos skausmai, nei nugaros ar kiti.
Atsakyti