Įkraunama...
Įkraunama...

Epidiūras, kuris nesuveikė

QUOTE(muji @ 2011 01 05, 22:53)
o ar galima prasyti, kad ir per stumimo laika leistu epidura? Juk akusere mato kada saremiai ir gali diktuoti stumima.. Ar tokiu atveju kategoriskai atsisakoma leisti?

Juk staiga nutraukus epidura, bus pajuntamas didziausias saremiu skausmas. Tai tada kas geriau, ar viska "tolygiai" jausti iki kudikio uzgimimo, visus skausmus ir tt, Ar trumpai "pailsejus" saremiu vidury, paskui gauti soka nuo didziulio skausmo? Manau, geriausias variantas butu, jei jau pasirinkai epidura ,leistis ji iki pacio galo reguliuojant stumima akuserei. nebent as klystu  unsure.gif

ar epiduras visada taikomas, kai leidzia skatinamuosius?

Dar klausimas butu, kuriam laikui uztenka epiduro? Ar nusipirkus ji vaistineje neteks pirkti papildomai, jei pritruks? koks ten kiekis?

nenorėčiau, kad epidūras veiktų per stūmimą. Pirmą kartą gimdant taip buvo. kažkoks pravalas. nenorėčiau pakartot. Nejauti kada stumt, nieko nejauti.. nė už ką. Žymiau sunkiau stumt.
Atsakyti
QUOTE(marina861 @ 2011 01 11, 23:37)

Papildyta:
Man irgi siek tiek veike ant galo, nes kai jau buvo nemazas atsidarymas ir anesteziologas pasake kad daugiau nebeleis (o jau skausmas vel buvo nemazas doh.gif ) siaip ne taip isprasiau "puse porcijos" lotuliukas.gif Tai sake jei nepagimdysit iki 22.45 val, paskui baigsis poveikis ir vel taip skaudes. Is tos baimes turbut ir pagimdziau 22.30 lotuliukas.gif
Irgi galejau viska judinti, jutau skausma ( aisku ne toki kaip pries epidura), jutau kai siuvo jau labai gerai. Jutau ir kaip vaikas slinko, bet man nebuvo nemalonus jausmas, kaip tik kazkaip idomiai labai smile.gif

ka reiskia tas "puse porcijos"? taip ir neatsake man niekas i klausima , koks to epiduro kiekis, jei paciai teks nusipirkti vaistineje. Kuriam laikui jo uzteks? Ar nereikes pirkti antro "pakelio" ( ar ko ten), jei gimdymas truktu tikrai ilgai ir as nuskausminimo pageidauciau iki vaikelio uzgimimo.
Atsakyti
QUOTE(muji @ 2011 01 12, 22:37)
ka reiskia tas "puse porcijos"? taip ir neatsake man niekas i klausima , koks to epiduro kiekis, jei paciai teks nusipirkti vaistineje. Kuriam laikui jo uzteks? Ar nereikes pirkti antro "pakelio" ( ar ko ten), jei gimdymas truktu tikrai ilgai ir as nuskausminimo pageidauciau iki vaikelio uzgimimo.

aš nieko nepirkau. Atėjo, padarė ir viskas. Bet čia buvo seniai - jau prie 5 metus. Važiuodama gimdyt antro, irgi nieko nepirkau. Bet ir neprireikė.

Bet šiaip epidūras turėtū nustot veikt iki stūmimo. Kaip kitaip pajausi kada stumt? Pravalas su veikiančiu epidūru stumti doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Isila @ 2011 01 13, 11:38)
aš nieko nepirkau. Atėjo, padarė ir viskas. Bet čia buvo seniai - jau prie 5 metus. Važiuodama gimdyt antro, irgi nieko nepirkau. Bet ir neprireikė.

Bet šiaip epidūras turėtū nustot veikt iki stūmimo. Kaip kitaip pajausi kada stumt? Pravalas su veikiančiu epidūru stumti  doh.gif

kodel "turetu nustot"? juk buna, kad akusere mato reguliuoja kada stumti, o pati nieko nejauti
Atsakyti
QUOTE(Isila @ 2011 01 13, 12:38)
Pravalas su veikiančiu epidūru stumti  doh.gif

pravalas butu be epiduro stumti. kam tada isvis darytis epidura, jei jauti skausma? stumiant nieko nejauciau, bet gi akuseres tam ir yra reikalingos, kad paaiskintu, ka daryt. tiksliai vykdydama akuseres nurodymus isstumiau kuo puikiausiai, be jokio skausmo ar komplikaciju. nors prisiskaicius internete, kaip tik tos dalies labiausiai ir bijojau smile.gif
Atsakyti
Oi fainuoles mamytes, skaitau ir matau svarbiausia AS AS AS.... O kai jau islys vaikelis tada jau as juo ir rupinsiuos, kol kas tai man dzin ant jo. As pati turiu gimdyt uz gero menesiuko pirma vaikeli taigi si tema man taip pat aktuali. Tiesiog as nieko nebijau ( nes kol nepatyriau tai ir nezinau ko bijoti, bobuciu ir draugiu pasakojimai man ne rodiklis). Dar svarstau ar pirkti epidura ar ne. Bijau kad jei turesiu po ranka tai uzejus pirmam skausmeliui jau labai jo uzsinoresiu, o jei neturesiu tai ir nereikes (nuo gimdymo skausmo dar turbut ne viena nenumire). Man vienintelis dalykas kuris deda pliusa epidurui tai kad jei del kazkokiu priezasciu suleteja gimdymo veikla tai jo pagalba atsipalaidavus viskas gali pagreiteti (bet suzinojau kad tokiais atvejais patys gydytojai siulo epidura ir tokiu atveju ji yra nemokama). Kaip ten bebutu epidura yra intervencija i organizma kuri gali praeit be pasekmiu ir su pasekmem, tai kaip bebutu gaila nera kazkokie vitaminai o yra narkotikai kurie patenka ir vaikeliui. Taigi kiekvienai spresti kaip gimdyti smile.gif
Atsakyti
pritariu, kad turint epidura po ranka, pirmam skausmeliui uzejus jo uzsinorima. Kai skauda, tada ir kitaip galvot pradedi doh.gif . Na as gimdziau su epidurine nejautra ir galiu pasakyti, kad gailiuosi, kad paluzau gimdymo metu. O iki pat jo buvau stipri ir buvau uzsispyrusi gimdyt naturaliai. Taciau gimdziau Airijoje ir man ji pasiule tuo metu kai kankinausi nuo saremiu skausmu. Tada dar abejodama sakiau, kad dar pagalvosiu, bet sesute prase apsisprest dabar, nes paskui jau bus per velu. As sutikau ir gailiuosi. Maniau pamiegosiu, pailsesiu, nes para buvau be miego. O nejautra nepasiseke, nes nuskausmino tik puse kuno. Ir dabar pasitaiko nugaros tirpimu, o jau praejo virs metu. Na net nezinau ar buvo kokios naudos g.gif . Manau suskydau nuo skausmo, o galejau dar biskiuka pakentet ir buciau galejusi savimi didziuotis blush2.gif N
Atsakyti

QUOTE(lusis @ 2011 01 15, 19:31)
Oi fainuoles mamytes, skaitau ir  matau svarbiausia AS AS AS.... O kai jau islys vaikelis tada jau as juo ir rupinsiuos, kol kas tai man dzin ant jo. As pati turiu gimdyt uz gero menesiuko pirma vaikeli taigi si tema man taip pat aktuali. Tiesiog as nieko nebijau ( nes kol nepatyriau tai ir nezinau ko bijoti, bobuciu ir draugiu pasakojimai man ne rodiklis). Dar svarstau ar pirkti epidura ar ne. Bijau kad jei turesiu po ranka tai uzejus pirmam skausmeliui jau labai jo uzsinoresiu, o jei neturesiu tai ir nereikes (nuo gimdymo skausmo dar turbut ne viena nenumire). Man vienintelis dalykas kuris deda pliusa epidurui tai kad jei del kazkokiu p

QUOTE(elikule @ 2011 01 16, 00:48)
pritariu, kad turint epidura po ranka, pirmam skausmeliui uzejus jo uzsinorima. Kai skauda, tada ir kitaip galvot pradedi doh.gif . Na as gimdziau su epidurine nejautra ir galiu pasakyti, kad gailiuosi, kad paluzau gimdymo metu. O iki pat jo buvau stipri ir buvau uzsispyrusi gimdyt naturaliai. Taciau gimdziau Airijoje ir man ji pasiule tuo metu kai kankinausi nuo saremiu skausmu. Tada dar abejodama sakiau, kad dar pagalvosiu, bet sesute prase apsisprest dabar, nes paskui jau bus per velu. As

nesutikciau su jusu nuomone, kad cia svarbiausia as. Visos esam skirtingos, skirtingai pakeliam skausma, skirtingos sveikatos esame, galu gale ne priemones kaip gimta kudikis svarbiausia, o tai , kad jis gimsta.
Argi nusiskausminus mama ar ta kuriai dare CP prastesne mama ir negali savimi didziuotis? Cia kiekvienos pasirinkimas. Aisku, jei skausmas pakeliamas, tai jokio epiduro niekas ir neprasys.
Mano nuomone, jau geriau pasitikti kudiki samoningai, nei kokiame kosmose nuo skausmo, kai nebezinai kas darosi su pacios kunu ir protu, kodel tokiu atveju nenusiskausminti.

Atsakyti
QUOTE(Misaki @ 2011 01 15, 19:24)
pravalas butu be epiduro stumti. kam tada isvis darytis epidura, jei jauti skausma? stumiant nieko nejauciau, bet gi akuseres tam ir yra reikalingos, kad paaiskintu, ka daryt. tiksliai vykdydama akuseres nurodymus isstumiau kuo puikiausiai, be jokio skausmo ar komplikaciju. nors prisiskaicius internete, kaip tik tos dalies labiausiai ir bijojau smile.gif

be epidūro stumti nėra pravalas. Mano antras gime be epidūro. ir nieko. Pagimdžiau žymiai lengviau ir greičiau nei pirmą.

QUOTE(elikule @ 2011 01 16, 00:48)
pritariu, kad turint epidura po ranka, pirmam skausmeliui uzejus jo uzsinorima. Kai skauda, tada ir kitaip galvot pradedi doh.gif . Na as gimdziau su epidurine nejautra ir galiu pasakyti, kad gailiuosi, kad paluzau gimdymo metu. O iki pat jo buvau stipri ir buvau uzsispyrusi gimdyt naturaliai. Taciau gimdziau Airijoje ir man ji pasiule tuo metu kai kankinausi nuo saremiu skausmu. Tada dar abejodama sakiau, kad dar pagalvosiu, bet sesute prase apsisprest dabar, nes paskui jau bus per velu. As sutikau ir gailiuosi. Maniau pamiegosiu, pailsesiu, nes para buvau be miego. O nejautra nepasiseke, nes nuskausmino tik puse kuno. Ir dabar pasitaiko nugaros tirpimu, o jau praejo virs metu. Na net nezinau ar buvo kokios naudos g.gif . Manau suskydau nuo skausmo, o galejau dar biskiuka pakentet ir buciau galejusi savimi didziuotis blush2.gif N

aš nesigailiu. Ir nematau ko čia gailėtis ar dėl to sukt galvą. Skaudėjo ir man nugarą, turbūt labiausiai pirmus metus, o po to skausmeliai dingo.
O epidūras juk ir nenuskausmina viso kūno mirksiukas.gif juk čia ne kokia pilna narkozė biggrin.gif
ir reikia didžiuotis ne dėl to, kad gimdei be epidūro ar su, kad gimdei pati, o ne darė CP. Tokie dalykai didvyrėmis tikrai nedaro. Ar bent vertomis didžiuotis. Juk svarbesni ir verti didžiavismosi visai kiti dalykai.
Nemenkinkit ir nenuvertinkit savęs mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Isila @ 2011 01 16, 20:40)
be epidūro stumti nėra pravalas. Mano antras gime be epidūro. ir nieko. Pagimdžiau žymiai lengviau ir greičiau nei pirmą.
aš nesigailiu. Ir nematau ko čia gailėtis ar dėl to sukt galvą. Skaudėjo ir man nugarą, turbūt labiausiai pirmus metus, o po to skausmeliai dingo.
O epidūras juk ir nenuskausmina viso kūno  mirksiukas.gif  juk čia ne kokia pilna narkozė biggrin.gif
ir reikia didžiuotis ne dėl to, kad gimdei be epidūro ar su, kad gimdei pati, o ne darė CP. Tokie dalykai didvyrėmis tikrai nedaro. Ar bent vertomis didžiuotis. Juk svarbesni ir verti didžiavismosi visai kiti dalykai.
Nemenkinkit ir nenuvertinkit savęs  mirksiukas.gif

Kai rasiau, kad nuskausmino tik puse kuno, turejau omenyje, kad kaire puse nuskausmino, o desine skaudejo ir tas jausmas tragiskesnis uz jausma kai skauda visa kuna (tiksliau puse kuno nuo apacios). As neklabu apie virsutine kuno dali, cia jau visom aisku turbut, kuria dali atjungia epiduras smile.gif . Buna tokiu atveju, gal nelabai tiesiai pataike. Siaip man buvo liepta kartais pasivartyti ant skirtingu sonu, bet laukiau kol sesute man pades ir pasakys kada ir kaip ir nesulaukiau doh.gif . Vyro sesuo gimde su epidurine nejautra, gimde su sypsena ir yra patenkinta. As ne schmoll.gif . Sekmes kitom gimdyvem, kad nepasikartotu mano istorija mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Isila @ 2011 01 16, 19:40)
O epidūras juk ir nenuskausmina viso kūno  mirksiukas.gif  juk čia ne kokia pilna narkozė biggrin.gif
Nemenkinkit ir nenuvertinkit savęs  mirksiukas.gif

na manau, kad ta kuriai dave CP ne maziau nusiplene medalio. Juk irgi nauja gyvybe i pasauly atvede. CP del ivairiu priezasciu gali daryti ir del to maziau "vertesne " tokia mama negrazu vadinti. Bet cia jau kita tema.

QUOTE(elikule @ 2011 01 16, 22:34)
Kai rasiau, kad nuskausmino tik puse kuno, turejau omenyje, kad kaire puse nuskausmino, o desine skaudejo ir tas jausmas tragiskesnis uz jausma kai skauda visa kuna (tiksliau puse kuno nuo apacios). As neklabu apie virsutine kuno dali, cia jau visom aisku turbut, kuria dali atjungia epiduras smile.gif . Buna tokiu atveju, gal nelabai tiesiai pataike. Siaip man buvo liepta kartais pasivartyti ant skirtingu sonu, bet laukiau kol sesute man pades ir pasakys kada ir kaip ir nesulaukiau doh.gif . Vyro sesuo gimde su epidurine nejautra, gimde su sypsena ir yra patenkinta. As ne schmoll.gif . Sekmes kitom gimdyvem, kad nepasikartotu mano istorija mirksiukas.gif

aciu, sekmes prireiks 4u.gif
Atsakyti
pries gimdyma prisiklausiau visokiu nuomoniu apie epidura, daugiausiai aisku neigiamu. todel buvau tvirtai nusprendus gimdyt pati. bet kadangi leido skatinamuosius nes saremiai pradejo retet ir silpnet, saremiams sugryzus skausmas buvo nenusakomas blink.gif o dar lauke ilgos gimdymo valandos. atsimenu ciupau mb uz rankos ir visa pro sukastus dantis liepiau kviest daktara kuris epidura daro biggrin.gif dar sumurmejau kad nugaros skausmais ir visokiom komplikacijom rupinsiuos uz 20 metu, o juk skauda dabar biggrin.gif to daktaro teko pralaukt 2 valandas, per kurias maniau isprotesiu (nors esu labai kantri skausmui)..

suleidus epidura, skausmas dingo iskart, pilno atsidarymo teko laukt dar 8 valandas, o as ir pamiegot sugebejau, ir akyse prasviesejo, o saremius stebejau tik monitoriuje nes pati nejutau jokiu skausmu. tiesa, dar po epiduro seke kelios nelabai malonios ir butu buve skausmingos proceduros, bet as nieko nejutau biggrin.gif

po gimdymo jokios nugaros kol kas neskauda, nejauciu jokio diskomforto. nzn kaip bus ateity ar po daugelio metu bet nesigailiu nei kiek ir jei antra karta teks gimdyt, iskart tarsiuos kad nuskausmintu biggrin.gif
Atsakyti