Įkraunama...
Įkraunama...

Epidiūras, kuris nesuveikė

As buvau nusiteikus kaip didvyre - jokiu nuskausminimu, viskas naturaliai. Ir ka - 41 savaite praejo, nifiga negimdau. Atvaziavau i GN, prakirpo vandenis - vis tiek nifiga biggrin.gif . Paskui kaip suleido skatinamuosius - pradejau keliais vaiksciot, o atsidarinejo kaklelis letai, nenorejo centruotis. Tai epidura man laimei isiule, nors pirma dar spardziausi. Labai smagiai saremiavau vartydama zurnala. Na paskui aisku kai reikejo stumti, tai jau neleido nuskausminamuju, tai pajutau malonuma:) Siaip dziaugiuosi kad man juos isiule. Kaip gyd. Zaliunas pasake, koks skirtumas, ar tave nuskausmino ar kankinaisi - svarbu kad vaikas sveikas gimtu. Be to ir daugaiu jegu stumimui buna, kai neprisikankini pries tai. Vienu zodziu, dabar labai kardinaliai pakeiciau nuomone ir nieko pries neturiu.
Atsakyti
Sveikutes 4u.gif noriu paklausti o kai gimdete su epidiuru, pacio stumimo nenuskausmino? Bent man tai ne, todel idomu ar cia visur taip lietuvoj, ar nuo anestezologo priklauso? g.gif
Mano sesuo gimde amerikoje, tai sake kai suleido epidiura, zurnalus galejo skaityti ax.gif bet ten nuskausmina ir stumima
Atsakyti
QUOTE(dirbtinaa @ 2010 12 28, 00:49)
Sveikutes 4u.gif  noriu paklausti o kai gimdete su epidiuru, pacio stumimo nenuskausmino? Bent man tai ne, todel idomu ar cia visur taip lietuvoj, ar nuo anestezologo priklauso? g.gif
Mano sesuo gimde amerikoje, tai sake kai suleido epidiura, zurnalus galejo skaityti ax.gif  bet ten nuskausmina ir stumima

Sveika,
As kai gimdziau pirma vaikeli tai man irgi dare epidiura - irgi galejau skaityt zurnalus(nieko nejauciau). tai matyt priklauso nuo anestezologo
Atsakyti
QUOTE(dirbtinaa @ 2010 12 27, 23:49)
Sveikutes 4u.gif  noriu paklausti o kai gimdete su epidiuru, pacio stumimo nenuskausmino? Bent man tai ne, todel idomu ar cia visur taip lietuvoj, ar nuo anestezologo priklauso? g.gif
Mano sesuo gimde amerikoje, tai sake kai suleido epidiura, zurnalus galejo skaityti ax.gif  bet ten nuskausmina ir stumima

Man kai suleido, nejaučiau skausmo ir stūmimo metu 4u.gif
Stumdama dar spėjau pagalvoti: "Ot čia tai dalykas, tas epidūras. Gimdysiu ir antrą." thumbup.gif

Šiaip norėjau gimdyti natūraliai, be jokio epidūro. Bet taip išėjo, kad sąrėmiai buvo labai labai skausmingi verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(Beštuliukas @ 2010 12 28, 14:31)
Man kai suleido, nejaučiau skausmo ir stūmimo metu  4u.gif
Stumdama dar spėjau pagalvoti: "Ot čia tai dalykas, tas epidūras. Gimdysiu ir antrą."  thumbup.gif

Šiaip norėjau gimdyti natūraliai, be jokio epidūro. Bet taip išėjo, kad sąrėmiai buvo labai labai skausmingi  verysad.gif

Gimdete cia lietuvoje? unsure.gif Kaip jums pasiseke, kad nueme visa skausma 4u.gif
Dar kada labai noreciau antro vaikucio bet neisivaizduoju kaip pasirysiu doh.gif verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(Beštuliukas @ 2010 12 28, 14:31)
Man kai suleido, nejaučiau skausmo ir stūmimo metu  4u.gif
Stumdama dar spėjau pagalvoti: "Ot čia tai dalykas, tas epidūras. Gimdysiu ir antrą."  thumbup.gif

Šiaip norėjau gimdyti natūraliai, be jokio epidūro. Bet taip išėjo, kad sąrėmiai buvo labai labai skausmingi  verysad.gif

Man irgi skausmino iki pat galo, bet tikriausiai vaistai jau nebenueme skausmo, ar kaip? Nes stumima puse valandos, tai atkentejau 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Naira @ 2010 12 28, 15:04)
Man irgi skausmino iki pat galo, bet tikriausiai vaistai jau nebenueme skausmo, ar kaip? Nes stumima puse valandos, tai atkentejau  4u.gif

man is kart pasake kad stumimo nenuskausmins.... Gal jie nebelasina vaistu kai prasideda stangos? g.gif
Atsakyti
QUOTE(dirbtinaa @ 2010 12 28, 13:59)
Gimdete cia lietuvoje? unsure.gif  Kaip jums pasiseke, kad nueme visa skausma 4u.gif 
Dar kada labai noreciau antro vaikucio bet neisivaizduoju kaip pasirysiu doh.gif  verysad.gif

Taip, gimdžiau čia, Lietuvoje, Klaipėdos gimdymo namuose.
Nežinau, ar turėjo tam įtakos, bet pagimdžiau kažkur po 30 min. nuo epidūro suleidimo. Anesteziologas pats buvo nustebęs kai taip greitai pagimdžiau, buvo tik labai nedaug tų lašų panaudojęs. Nuėmė visą skausmą, stūmimų net nejutau, tik labai klausiausi akušerės, kuri man sakydavo kada stumti, o kada ne. Kadangi nei skausmo, nei stumimų nejutau, tai nežinojau ar gerai viską darau (nes reikėjo tai stipriau, tai silpniau stumti), bet iškart po kūdikio gimimo akušerė pasakė, kad viską dariau gerai 4u.gif
Atsakyti
Daug skaiciau, bet nieko panasaus neradau smile.gif Gal kam teke gimdyt su narkoze??? Nes del epidiuros lb bijau....Ir taip turiu problemu su stuburu, o jei dar adata i stubura tai nzn verysad.gif Esu 24 sav nestume, sergu siringomielija, ir taip daug problemu su stuburu, ar butu galima tartis del narkozes gimdymo metu, ar labai kenktu mazyliui? g.gif Laukiu atsakymu, aciu smile.gif
Atsakyti
As gimdziau su epiduru. Visas gimdymas truko 3 valandas smile.gif Atvaziavau i ligonine su 4cm gimdos atsidarymu. is karto buvau susitarusi su gydytoja, kad noresiu epiduro. Nejauciau visiskai jokio skausmo tiek saremiu metu tiek stumimo. Tik kaip reikejo stumti teko pasikankinti, nes niekaip neisstumiau savo maziuko, kadangi buvo suleisti nuskausminamieji pries pat stumima ir nejauciau stangu. Bet tikrai jei antra karta gimdyciau tai tik su epiduru, nes dvi dienas pries gimdyma teko pasikankinti su paruosiamaisiais saremiais. Tai niekaip nebuciau iskentusi tikruju. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Agnieshkute @ 2010 05 15, 18:58)
Turiu toki klausimeli g.gif  Gimdziau pries 8 metus, epiduro ligonine turejo (dar susimokejau 200 Lt), atsimenu kai baigesi vaistuku poveikis pasakiau, kad dar suleistu dar, bet pasake, kad tuoj gimdysiu ir nebedave. Tai sakykit man gal siais laikai jau ir pats gimdymo procesas gali vykti nejauciant skausmo, nes is kaikuriu pasisakymu taip supratau g.gif ?

o ar galima prasyti, kad ir per stumimo laika leistu epidura? Juk akusere mato kada saremiai ir gali diktuoti stumima.. Ar tokiu atveju kategoriskai atsisakoma leisti?

Juk staiga nutraukus epidura, bus pajuntamas didziausias saremiu skausmas. Tai tada kas geriau, ar viska "tolygiai" jausti iki kudikio uzgimimo, visus skausmus ir tt, Ar trumpai "pailsejus" saremiu vidury, paskui gauti soka nuo didziulio skausmo? Manau, geriausias variantas butu, jei jau pasirinkai epidura ,leistis ji iki pacio galo reguliuojant stumima akuserei. nebent as klystu unsure.gif

ar epiduras visada taikomas, kai leidzia skatinamuosius?

Dar klausimas butu, kuriam laikui uztenka epiduro? Ar nusipirkus ji vaistineje neteks pirkti papildomai, jei pritruks? koks ten kiekis?

Atsakyti
[quote=muji,2011 01 05, 23:53]
o ar galima prasyti, kad ir per stumimo laika leistu epidura? Juk akusere mato kada saremiai ir gali diktuoti stumima.. Ar tokiu atveju kategoriskai atsisakoma leisti?

Juk staiga nutraukus epidura, bus pajuntamas didziausias saremiu skausmas. Tai tada kas geriau, ar viska "tolygiai" jausti iki kudikio uzgimimo, visus skausmus ir tt, Ar trumpai "pailsejus" saremiu vidury, paskui gauti soka nuo didziulio skausmo? Manau, geriausias variantas butu, jei jau pasirinkai epidura ,leistis ji iki pacio galo reguliuojant stumima akuserei. nebent as klystu unsure.gif

Man epiduras veike iki pat galo, niekas jo staiga nenutrauke schmoll.gif to dar betruktu biggrin.gif
Bet siaip ar taip as viska jauciau, labai nemalonu, jauti kaip slenka tas vaikas, bet neskauda; galejau judinti kojas ir pan. Gal jie gali dozuoti ta epidura ar kaip, nes kitos buna nieko nebejaucia. Tada, manau, sunkoka.. g.gif

Atsakyti