Sveikutes visos besiruosiancios gimdyti!
as galiu pasakyti tik tiek kiek man sake ligoninej - raudonam kryziui gimdziau- tas epidurinis veikia tik saremiu metu o gimdymo metu jis neleidziamas ir tuomet kai jau neveikia ir pradedi jausti visa gimdymo skausma tai buna sokas, nes per saremius pripranti prie skausmu pamazu ir po to jau galima kentet o jei epidurini padaro ir po jo veikimo kai prasideda gimdymas jis neveikia tai zveriski skausmai... ir dar
merginos jei nelanket jokiu kursu tai patarciau kai atvyksit gimdyt paprasykit gydytojos kad jus instruktuotu ka kada daryt reiks,, nes per gimdyma buna panika jos rekia daryk taip ir anaip o tu nesupranti ir kartais nespeji reaguot i viska, man buvo taip... geriau kad nupasakotu kada stumti reikia kada ikvepti ir pan, nes po to problemu su plysiais gali buti ir dar jei saremiai dideli buna nereikia jokiu budu stumti, nes tai tik zalojat save, o stumti tik kai pasako gydytoja kad jau laikas. ir dar per saremius as vaiksciojau tai tikrai padejo ir svarbu labai giliai kvepuoti. taigi PRASYKIT KAD GYDYTOJA KURI PRIIMS GIMDYMA IS ANKSTO JUMS NU[PASAKOTU KAS IR KADA REIKS DARYTI
Labai teisingi pastebejimai, kad nelankusioms kursu reiktu pasikalbeti su gydytoja. As, nors ir lankius, vis tiek neviska pagal instruktazus dariau - nes kai suima skausma, tai viskas kaip o vandeniu girdisi.
Nuvaziavau i ligonine atsidarymas buvo 2 cm, o saremius jauciau jau 10 valandu. Nubego vandenys, saremiai pasidare kas 4-5 minutes, as, nors buvau nusprendus be epiduro gimdyti, nebegalejau kentent. Atejo atensteziologe, liepe atsisesti ant lovos kaip turkui ir pasilenkti zemyn. Ir piktu tonu pasake - nejudek, jei judesi galiu pataikyti i nerva. Tai isivaizduojat tikriausiai, kiek baimes sujudeti buvo. O pataike tik is trecio karto. Tai taip susirietus du saremius istveriau net nekruptelejus
Kai jau suleido vaistu, pajutau, kaip skausmas dingo, grizo vyras i palata ir prasidejo malonus laukimas - saremius jauciu, o skausmo ne. Po poros valandu jau ir skausmas pradejo po truputi listi. Gydytoja paziuri kakleli - tik 5 cm, antra doze vaistu, po poros valandu dar 3 doze. kai si doze jau irgi po truputi baige issigaruoti, pajutau ne tik saremius bet kad ir jau noreciau stumti. Kaklelis buvo atsidares 9 cm - gydytoja sako, uz pusvalandzio gimdysim, vaistu nebeleidziam. Tai per ta pusvalandi saremiai vis skausmingesni daresi, bet kai zinojau, kad jau tuoj tuoj stumsiu, tai ir kentejimas visai kitas. Tiesa, stumti buvo sunku man, gal tik is kokio 5 saremio galvute islindo. Bet cia sunku pasakyti, ar del epiduro ar tiesiog nemokejau stumti tinkamai.
Po epiduro jokiu galvos, nugaros skausmu. Aisku, toje vietoje, kur dure jautesi pora dienu, bet tai niekis
Dabar vel laukiuosi, vel gimdysiu su epiduru.
Nuvaziavau i ligonine atsidarymas buvo 2 cm, o saremius jauciau jau 10 valandu. Nubego vandenys, saremiai pasidare kas 4-5 minutes, as, nors buvau nusprendus be epiduro gimdyti, nebegalejau kentent. Atejo atensteziologe, liepe atsisesti ant lovos kaip turkui ir pasilenkti zemyn. Ir piktu tonu pasake - nejudek, jei judesi galiu pataikyti i nerva. Tai isivaizduojat tikriausiai, kiek baimes sujudeti buvo. O pataike tik is trecio karto. Tai taip susirietus du saremius istveriau net nekruptelejus
Kai jau suleido vaistu, pajutau, kaip skausmas dingo, grizo vyras i palata ir prasidejo malonus laukimas - saremius jauciu, o skausmo ne. Po poros valandu jau ir skausmas pradejo po truputi listi. Gydytoja paziuri kakleli - tik 5 cm, antra doze vaistu, po poros valandu dar 3 doze. kai si doze jau irgi po truputi baige issigaruoti, pajutau ne tik saremius bet kad ir jau noreciau stumti. Kaklelis buvo atsidares 9 cm - gydytoja sako, uz pusvalandzio gimdysim, vaistu nebeleidziam. Tai per ta pusvalandi saremiai vis skausmingesni daresi, bet kai zinojau, kad jau tuoj tuoj stumsiu, tai ir kentejimas visai kitas. Tiesa, stumti buvo sunku man, gal tik is kokio 5 saremio galvute islindo. Bet cia sunku pasakyti, ar del epiduro ar tiesiog nemokejau stumti tinkamai.
Po epiduro jokiu galvos, nugaros skausmu. Aisku, toje vietoje, kur dure jautesi pora dienu, bet tai niekis
Sveikos, as gimdziau su epidiuru ir likau labai patenkinta (gimdziau ne LIetuvoje).
Epidiuro paprasiau kai buvo 4cm atsidarymas ir saremiai daznesni nei kas 3 min. Suleidziant epidiura turejau sedeti ant lovos krasto truputi susiriesti ir isikibti i vyro rankas. JOkio durio skausmo nejutau, nes durimas vyksta per pati saremi, plius turi nesujudeti, tai tos adatos visai nejutau
IS pradziu epidiuras suveike tik vienam sone, vienas sonas apmire, o kita sona jauciau. aisku jau laisvai galejau kenteti ir taip, bet buvau prisiklausius istoriju, kad kaikuriom epidiuras suveikia tik pusvalandziui ir paskui niekas jo nebeduoda, tai pradejau sakyt, kad veikia tik viena puse, ir ka gi padidino man ta doze, taip, kad uzsimarino net viena koja
Tokios dozes uzteko ir plysimams siuti ir dar palatoj kelias valandas gulejau rami
Bet svarbiausia, net sitoks apmarinimas nepradangino saremiu jausmo, jauciau juos visa laika, net stumimo metu. Vaikuti isgimdziau per 15 min, vaikas tik iskiso galvyte ir pradejo verkti, nelaukdamas kol uzgims visas
Bet nugara tai ilgai skaudejo, bet kadangi as visada su ja vargau ir skaudedavo ji man ir pries gimdyma, tai nelabai tai mane vargino. Antra leliu gimdysiu tik su epidiuru
Epidiuro paprasiau kai buvo 4cm atsidarymas ir saremiai daznesni nei kas 3 min. Suleidziant epidiura turejau sedeti ant lovos krasto truputi susiriesti ir isikibti i vyro rankas. JOkio durio skausmo nejutau, nes durimas vyksta per pati saremi, plius turi nesujudeti, tai tos adatos visai nejutau
IS pradziu epidiuras suveike tik vienam sone, vienas sonas apmire, o kita sona jauciau. aisku jau laisvai galejau kenteti ir taip, bet buvau prisiklausius istoriju, kad kaikuriom epidiuras suveikia tik pusvalandziui ir paskui niekas jo nebeduoda, tai pradejau sakyt, kad veikia tik viena puse, ir ka gi padidino man ta doze, taip, kad uzsimarino net viena koja
Bet nugara tai ilgai skaudejo, bet kadangi as visada su ja vargau ir skaudedavo ji man ir pries gimdyma, tai nelabai tai mane vargino. Antra leliu gimdysiu tik su epidiuru
As tai nusprendziau taip - jei galesiu tvert skausma - tversiu, jei ne - tada tikrai prasysiu epiduro.
Mane gal labiau baugina jo suleidimo procesas, bet kazkuri cia rase, kad nuskausmina vieta pries duri, tad gal nera taip jau ir baisu
Kadangi pirma leliuka gimdysiu, tai is tiesu labiausiai bijau stumimo nei paciu saremiu
Kadangi pirma leliuka gimdysiu, tai is tiesu labiausiai bijau stumimo nei paciu saremiu
Gimdziau su epiduru, ir tik su juo gimdyciau sekanti karta. Paprasiau epiduro beveik is karto, saremiai buvo apie 15 val., tai visa ta laika gulejau ir ilsejausi, nieko nejauciau
. Bet kai atejo laikas stumti viska jauciau, ir greitai isstumiau, per 18 minuciu
. Vaikas iskart pradejo rekti
. Salutiniu poveikiu jokiu nebuvo ir nera
.
butent labai svaru zinoti kada galima stumti kai jau prasidejo noras tam, nes jis gali atsirasti anksciau negu kad atsivere reikiamas kaklelio dydis - ir jei taip atsitinka tuomet gali plysti ... taigi labai gerai pasikonsultuokit su gydytoja kada tikrai ka galima daryti ir paklauskit kaip tinkamai reikia stumti nes cia irgi ne taip paprasta kaip atrodo, jos tikrai turi pasakyti kaip taisiklingai reikia daryti. visada reikia nusiteikti blogiausiam bet tiketis geriausio ! as irgi buvau prisiskaiciusi kaip lengva gimdyti vos ne viens du trys ir vsio bet is tikruju tai toli grazu ir kiekvienam individualiai, geriau pasiruosti visus laukiamus "pratimus"ir laikytis instrukcijos daktaro
Na,
ir as gimdziau jau du kartus ir abu su epiduru, durio tikrai nejauciau jokio, nes skausmai tokie
o dar ir patepa ta vieta - nuskausmina, tik po to kokius metus nugara paskauda kaip butu radikulitas, o veliau jokiu problemu
Tiesa su antruoju akusere ilgai atkalbinejo nuo epiduro, nes buvo jau 5 ar 6 lyg atsidarymas, sake jei tiek iskenciau tai ir toliau galesiu pakentet
bet ne
sakiau be nuskausminimo negimdysiu ir viskas
ir as gimdziau jau du kartus ir abu su epiduru, durio tikrai nejauciau jokio, nes skausmai tokie
Tiesa su antruoju akusere ilgai atkalbinejo nuo epiduro, nes buvo jau 5 ar 6 lyg atsidarymas, sake jei tiek iskenciau tai ir toliau galesiu pakentet
Tiesa pirmaji karta, kai dar nebuvau apsisprendusi, akusere pati rekomendavo nuskausminima, nes kaklelis nesidare, o skausmai buvo nerealus ir kas minute, tai sake jei nedarysiu epiduro, tai gimdymo metu jau nebeturesiu jegu isstumti vaikuti
Ir dar vienas niuansas, mano giminaite gimdziusi preis 15 metu, be jokio nuskausminimo, daugiau gimdyti deja nesiryzo
Ir dar vienas niuansas, mano giminaite gimdziusi preis 15 metu, be jokio nuskausminimo, daugiau gimdyti deja nesiryzo
Gimdžiau su epidūrine nejautra, esu jautri skausmui, tad net su ja viską jaučiau ( o nesivaizduoju kaip būtų be jo ) Antrą vaikeli gimdyčiau ir gi tik su epidūriniu. Komplikacijų jokių, tik nutirpo viena koja kokioms 6 val
Gimdžiau su epidūriniu, nors planavau be jo. Atvykus gimdyti (nesitariau su jokiu gyd.) iš karto pasakiau gydytojai, jog gimdysiu be nuskausminimo. Praėjus 4 val nuo vandenų nubėgimo kaklelis tebuvo atsidares vos 3 cm ir nelabai skubinosi. O sąrėmiai jau buvo kas 2 min. ir tokie stiprūs, kad nebežinojau kur dėtis, rodės išvemsiu visą skrandį, nebesiorientavau aplinkoje. Tuomet gydytoja pasiūlė nuskausminimą, minoėjo, jog stipriausi sąrėmiai bus apie 6cm atsidarimą. O kadangi jau dabar sąrėmiai man labai skausmingi, tikimybė, jog ilgas gimdymas išvargins ir nebeturėsiu jėgų stumti vaikelį buvo didelė. Labai abejojau (buvau prisiklausius itin blogų atsiliepimų), klausiau savo vyro ar pritaria, ilgai tardžiau anesteziologę apie galimas pasekmes, galiausiai sutikau. Ir labai džiaugiuosi. Po nuskausminimo tarsi akyse prašviesėjo. Tačiau ir nuskausminimo metu kaklelis nelabai buvo linkęs atsidarinėti. Gyd. jau buvo pasiruošusi leisti skatinamuosius jei dar per artimiausią val kaklelis nepajudės. Tačiau stebuklas - per tą val kaklelis atsidarė nuo 5 cm iki pilno atsidarymo. Gyd liepė nutraukti nuskausminimą. Po to dar apie valandą laukiau kol ateis noras stumti vaikelį. Tad laiko pajusti kas yra tikrieji sąrėmiai turėjau. Po dar 2 val sunkiai, tačiau pagimdžiau savo džiaugsmelį. Jei nebūtų buvę nuskausminimo, nežinau kaip būčiau turėjusi jėgų.
Jokių pasekmių po epidūrinio nebuvo - nei nugaros skausmo, nei dar kažko.
Jei dar kartą tektų gimdyti - tik su nuskausminimu.
Šiandien girdžiu visokių atsiliepimų apie epidūrinį. Neva gimdžiusios su nuskausminimu nepatiria gimdymo pilnatvės, mažiau myli savo vaikelius ir pan. Stebiuosi ir nesutinku su tokia nuomone. Nematau kuo čia didžiuotis, jei pagimdai be nuskausminimo. Kad daugiau skausmo iškentei? Tai gal ir kitas operacijas darykime be nuskausminimo? Mano nuomonė tokia - mes tobulėjame su kiekviena diena, darome gyvenimą lengvesnį. Ir jei yra galimybė lengviau gyventi, kodėl turėtume tuo nesinaudoti? Gal tuomet nesinaudokime ir skalbimo mašinomis, automobiliais, kompiuteriais...
Jokių pasekmių po epidūrinio nebuvo - nei nugaros skausmo, nei dar kažko.
Jei dar kartą tektų gimdyti - tik su nuskausminimu.
Šiandien girdžiu visokių atsiliepimų apie epidūrinį. Neva gimdžiusios su nuskausminimu nepatiria gimdymo pilnatvės, mažiau myli savo vaikelius ir pan. Stebiuosi ir nesutinku su tokia nuomone. Nematau kuo čia didžiuotis, jei pagimdai be nuskausminimo. Kad daugiau skausmo iškentei? Tai gal ir kitas operacijas darykime be nuskausminimo? Mano nuomonė tokia - mes tobulėjame su kiekviena diena, darome gyvenimą lengvesnį. Ir jei yra galimybė lengviau gyventi, kodėl turėtume tuo nesinaudoti? Gal tuomet nesinaudokime ir skalbimo mašinomis, automobiliais, kompiuteriais...
As tai atvaziavau gimdyti nusiteikusi didvyriskai, galvojau prasysiu epiduro tik tada kada jau nebeistversiu. Tik ta mano drasa labai jau greitai isgaravo
Pats duris tikrai neskaudus, nors anesteziologas visu savo priemoniu net nerode, tiksliau liepe neziuret ir vyra isvare is palatos.
Po gimdymo praejo jau du su puse metu, jokiu neigiamu pasekmiu nejauciau ir nejauciu.
Mano atveju nuskausmino tik karta, po to paziurejo kad kaklelis atsiveres 8cm, todel daugiau nebeleido. Taigi man vienintelis epiduro minusas buvo tas kad nustojus jam veikti pradedi iskart jausti laaabai stiprius skausmus, kaip kazkuri rase, gaunasi sokas, nei kad pripranti prie skausmo palaipsniui
Pats duris tikrai neskaudus, nors anesteziologas visu savo priemoniu net nerode, tiksliau liepe neziuret ir vyra isvare is palatos.
Po gimdymo praejo jau du su puse metu, jokiu neigiamu pasekmiu nejauciau ir nejauciu.
Mano atveju nuskausmino tik karta, po to paziurejo kad kaklelis atsiveres 8cm, todel daugiau nebeleido. Taigi man vienintelis epiduro minusas buvo tas kad nustojus jam veikti pradedi iskart jausti laaabai stiprius skausmus, kaip kazkuri rase, gaunasi sokas, nei kad pripranti prie skausmo palaipsniui
Gimdziau su epiduru, buvau nusiteikus spresti ar reikes jo ar ne pagal situacija. Kaklelis atsidarinejo letai, o as nejauciau jokiu saremiu, kad ir su nuleistais vandenimis. Kai buvo 3 cm atsidarymas, pradejo lasinti skatinamuosius, ir iskart atsirado ziaurus skausmai, nors iki skatinamuju absoliuciai jokiu pojuciu nebuvo. Gal del to, jo neturejau galimybes pajusti po truputi didejanti skausma, istveriau tik valanda.... Tada psiprasiau epiduro, bet labai idomiai man jis buvo daromas
ne tai kad sulasina ir viskas, o pastoviai kapsejo, nes buvo pastatyta pompa. Nuo epiduro lasinimo pradzios praejus 1,5 val jau buvo 10 cm atsidarymas, bet nuskausminamuju niekas neatjunge, lasino dar 2 val, nes stumti vistiek dar negalejau, nes vaikutis tebebuvo aukstai. Aisku ne galvoje buvo klausinet kodel cia taip su tuo epiduru
to pasekoje visiskai nejauciau koju kokias 8 val, ir negalejau po gimdymo pati slapintis