Įkraunama...
Įkraunama...

Epidiūras, kuris nesuveikė

QUOTE(zirafos sese @ 2007 05 08, 11:09)
Noriu paklausti tų mamyčių, kurioms nesuveikė epidūras (arba suveikė iš dalies): ar jums neskauda nugaros? Man vis dar skauda, nors po gimdymo praėjo jau metai. Žinoma, tai gali būti susiję su vaiko nešiojimu ant rankų. Bet norėčiau žinoti, ar skauda tik dėl to, o gal tai yra susiję ir su neteisingai atliktu dūriu?  g.gif

Sveikute zinai kartais kai pavazineju su dukryte su autobusu (su vezimuku ) ir kai pasitampau is autobuso i autobusa vakare galiu isproteti nuo nugaros skausmo doh.gif
Atsakyti
QUOTE(modestasta @ 2007 05 08, 18:23)
Sveikute zinai kartais kai pavazineju su dukryte su autobusu (su vezimuku ) ir kai pasitampau is autobuso i autobusa vakare galiu isproteti nuo nugaros skausmo  doh.gif

Man skauda juosmens srityje, o tau kur? unsure.gif
Atsakyti
Pasiskaičius tą straipsnį, tai kažkaip ir nebesinori epidūro ax.gif Nors ir šiaip aš kol kas galvoju, kad gal kaip nors išsiversiu be jo wub.gif
O dar kai nesuveikia, tai išvis baisu tada doh.gif
Atsakyti
Man suveike tik viena kuno puse, kita puse viska jauciau doh.gif , bet neskaudejo nugaros niekada. ir is tikruju tai nejauciau stangu, bet labai klausiau gydytojos bei akuseres ir viskas buvo liuks thumbup.gif .
Atsakyti
o man baisu ne tai, kad nesuveiks, o tai, kad galiu pakliuti i ta procenta moteru, kurioms blogai atliekamas epiduras ir prasideda nugaros skausmai doh.gif

ps. darysiuos ji tik tokiu atveju, jei gimdymas bus ilgas ir sekinantis ir nebus kitos iseities. dukra pagimdziau be epiduro, nors ir zveriskus skausmus kentejau, ir jau buvau paprasiusi epiduro, bet kai pamaciau tas adatas- iskart persigalvojau biggrin.gif gimdymas truko 5 val.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo biscuit: 14 gegužės 2007 - 22:19
Gimdydama pirmaja prizadejau sau - "jokiu epiduru. istversiu viska, nes per gyvenima nuo sporto tiek visokiu skausmu patyriau, kad baisiau tikrai nebus". Bet kai prasikankinau kelias valandas, nutariau, kad nebeistversiu. Suleido tuos vaistus. Viena puse visiškai nejautri buvo, o kita - dar jautresnė nei įprastai. Ir pinigus sumokėjau, ir didžiausius skausmus išgyvenau. kaip gimdysiu antrąjį - nežinau. Pinigėlių reiks vaikeliui, nes vaistai neveikia... O gal anesteziologė tik pradedančioji buvo... O gal taip nebeskaudės.... gal reiks koki buteliuka brendžio gimdant išgert, kad nieko nejausčiau... lotuliukas.gif
Atsakyti
Oi mergytes as kuo toliau tuo labiau mastau, kad Epidiuras suveike ne ten kur reikejo doh.gif sode atrodo tiek ne daug dirbau, o kita diena vos islipau is lovos koks skausmas, deja, bet as manau, kad tai nuo Epidiuro verysad.gif
Atsakyti
Modestasta, tie skausmai dar gali būti dėl patirtų traumų gimdant.... verysad.gif Aš, pvz., tik po gimdymo sužinojau, kad turiu vieną kryžkaulio defektą, kuris pradėjo trukdyti gyventi tik po gimdymo, o iki tol jo praktiškai nejaučiau (kažką įtariau, bet nejaučiau jokio skausmo). Po gimdymo taip beprotiškai skaudėjo nugarą, kad nuėjau pas gydytoją, gavau siuntimą pasidaryt rentgeno nuotrauką ir sužinojau apie tą kryžkaulio bėdą. Pasirodo, defektas atsirado dar man pačiai būnant motinos įsčiuose doh.gif Ir štai - dabar kankinuosi. Net labai abejoju, ar norėsiu dar kartą kada gimdyt.... Turbūt visai invalidė palikčiau, taip sveikata pašlijo. verysad.gif
Atsakyti
Man nesuveike epiduras. Matyt ne ten suleido. Labai pikta, nes ir anesteziologui sumokejau ir skaudejo labai, kai dare aggressive.gif
Atsakyti
QUOTE(modestasta @ 2007 05 27, 21:53)
koks skausmas, deja, bet as manau, kad tai nuo Epidiuro  verysad.gif

su skausmu gyvenu ir aš verysad.gif kasdien,kurią mažiau,kitą visai sunku verysad.gif o su epidūru man nepasisekė-nepataikė verysad.gif arė,akėjo po stuburą ir nieko,po to dar spinalinį nuskausminimą norėjo atlikt-irgi nepataikė doh.gif liūdna buvo tada ir liūdna dabar,nes nežinau,kada kas padės nuo to skausmo unsure.gif
Atsakyti
Na nežinau ar čia jau rašiau bet parašysiu dar kartelį. Toms kurioms suveikė tik pirma dozė: taigi leidžiant apidiūrą yra įstatomas kateteris- juo ir leidžiami vaistukai- jei vaikštote, ar daug muistotės kateteris gali pats išlysti ir kiti vaistukai bus suleidžiami tik į minkštuosius audinius. Epidiūras vaikia apie 3 valandas, gydytojai pataria daryti epidiūrą kai kaklelis atsidaręs apie 6cm. Bet daromas ir anksčiau gimdyvėms pageidaujant. Epidiūras maximaliai pradeda veikti tik po 15min ar pusės valandos (su tuo nesutinku, nes man suleidus, skausmą kaip ranka nuėmė jau po poros minučių) dažnai gydytojai nebekviečia anesteozologo jei mato, kad moteris per pusvalandį pagimdys, mat epidiūrui vis tik reikia laiko: pirmiausia yra nuskausminami minkštieji audiniai aplink būsimojo dūrio vietą apmirs, laukiakiama, tada ieškoma ir tik tada duriama, adata ištraukiama paliekamas kateteris ir tik tada suleidžiami vaistukai. Aš asmeniškai laukiau kol atsilaisvins anestreozologas 1 valandą- mat ji buvo operacinėje. Bet po to buvo viskas thumbup.gif (o tiek sužibnojau iš pačios gydytojos, mat ji atsivedė 2 praktikantes ir gydytoja aiškino ką daro garsiai, kitą kartą irgi sutiksiu, kad ateitų praktikantai, bent šį kartą tai tikrai neapsirikau) blush2.gif
Papildyta:
Užmiršau dar kai ką parašyti. Jei prie vaistų priprantama paprasčiausiai į juos nesureaguojama. Taigi jei gydytoja pasakė, kad jei jau apsvaigote tai labai daug vaistų vartojote tai netiesa. Patyriau 6 operacijas ir labai bijojau, kad man vaistai nesuveiks, tačiau esu iš tų laimingųjų kurioms suveikė. taigi ytariu paprasčiausiai, kad toms kurioms nesuveikė paprasčiausiai nepataikė į reikiamą vietą. blink.gif taigi mano 6 narkozės neturėjo jokios reikšmės epidiūrui.
Atsakyti
o kokia kaina Epidūros ax.gif
Atsakyti