Na nežinau ar čia jau rašiau bet parašysiu dar kartelį. Toms kurioms suveikė tik pirma dozė: taigi leidžiant apidiūrą yra įstatomas kateteris- juo ir leidžiami vaistukai- jei vaikštote, ar daug muistotės kateteris gali pats išlysti ir kiti vaistukai bus suleidžiami tik į minkštuosius audinius. Epidiūras vaikia apie 3 valandas, gydytojai pataria daryti epidiūrą kai kaklelis atsidaręs apie 6cm. Bet daromas ir anksčiau gimdyvėms pageidaujant. Epidiūras maximaliai pradeda veikti tik po 15min ar pusės valandos (su tuo nesutinku, nes man suleidus, skausmą kaip ranka nuėmė jau po poros minučių) dažnai gydytojai nebekviečia anesteozologo jei mato, kad moteris per pusvalandį pagimdys, mat epidiūrui vis tik reikia laiko: pirmiausia yra nuskausminami minkštieji audiniai aplink būsimojo dūrio vietą apmirs, laukiakiama, tada ieškoma ir tik tada duriama, adata ištraukiama paliekamas kateteris ir tik tada suleidžiami vaistukai. Aš asmeniškai laukiau kol atsilaisvins anestreozologas 1 valandą- mat ji buvo operacinėje. Bet po to buvo viskas

(o tiek sužibnojau iš pačios gydytojos, mat ji atsivedė 2 praktikantes ir gydytoja aiškino ką daro garsiai, kitą kartą irgi sutiksiu, kad ateitų praktikantai, bent šį kartą tai tikrai neapsirikau)
Papildyta:Užmiršau dar kai ką parašyti. Jei prie vaistų priprantama paprasčiausiai į juos nesureaguojama. Taigi jei gydytoja pasakė, kad jei jau apsvaigote tai labai daug vaistų vartojote tai netiesa. Patyriau 6 operacijas ir labai bijojau, kad man vaistai nesuveiks, tačiau esu iš tų laimingųjų kurioms suveikė. taigi ytariu paprasčiausiai, kad toms kurioms nesuveikė paprasčiausiai nepataikė į reikiamą vietą.

taigi mano 6 narkozės neturėjo jokios reikšmės epidiūrui.