Įkraunama...
Įkraunama...

Epidiūras, kuris nesuveikė

per didelia doze Jums suleido ddaivusia doh.gif taip neturi buti,pati antra su epiduru gimdziau buvau guvi,linksma ,gerem su daktare ir akusere arbata ir t.t jauciau ir kai kai stumiau,tik neskausminga buvo,plius stumimas vyko tik lekavimu ir daug greiciau gime sunutis nei dukra su stenejimu doh.gif nenoriu nei prisimint....
Atsakyti
Gimdžiau be epiduro, rekomenduoju gimdyti su biggrin.gif
Atsakyti
as pirmaja gimdziau be epiduro, bet db sakaiu, nebesikankinsiu, susipazinau, ka reiskia pagimdyti paciai,, naturaliai, uzteko, nesu as kazkokia kankine ar didvyre, kad ir antra karta kankinciau save, juk jegu reikia pacaim svarbiausiam darbui - stumimui, tad jei tik spesiu, tai tik su epiduru.
Atsakyti
Siaip as visada buvau uz naturalu gimdyma. Pirma taip pat gimdziau naturaliai, be jokiu nuskausminimu. Si karta... emiau epidura, nes prasidejus saremiams net negalejau pagalvoti apie tai, kad dar laukia stumimas. Galiu pasakyti - nepasigailejau. Gimdymas tikrai 100 kartu lengvesnis, greitesnis, paprastesnis. Minusai? Pasijuto keli. Pirmas, kad stumimo metu nelabai jutau kada reikia stumti, tai teko vadovautis gydytojos vadovavimu kada, kaip, kiek ilgai, kaip stipriai reikia stumti (ji mate ekrane kada prasideda stumimo saremis). Ir antras dalykas, kad viena koja nutirpo tiek, jog pirmas valandas as net negalejau atsistoti. Sis dalykas po keliu valandu praejo. Pakolkas kitu minusu neizvelgiu. Aisku, nesigailiu, kad pirmagime gimdziau naturaliai. Manyciau, kad visos gimdancios turetu patirti ka reiskia pagimdyti paciai, be nuskausminamuju, patirti koks tas jausmas. Bet jei kada tureciau trecia, tai dabar be galvojimu imciau ir epidura.
Atsakyti
Aš gimdžiau su epidūriniu. Iki paskutinės akimirkos buvau giliai prieš, ypač kai visokiuose forumuose dar pasiskaitydavau biggrin.gif Tada kai jau gimdymas ant nosies (na, man skatino...), klausiau akušerės kaip ten su tuo epidūriniu, kokie pašaliniai, ar verta... Tiksliai nepamenu ką apie pašalinius sakė, bet kiek suprantu nedidelė tikimybė... Jos santrauka buvo, kad jei įmanoma gimdyti komfortiškai, nėr ko atsisakyt smile.gif Kai jau pradėjau alpinėt nuo skausmų, pasiprašiau anesteziologės... Padarė tą epidūrinį, atsiguliau, ir iškart 9 cm kaklelis prasivėręs biggrin.gif Teoriškai sunku jom buvo, atsargiai darė, nes aš stambi esu smile.gif Beveik visus skausmus kaip ranka nuėmė ax.gif Tik skaudėjo makštį, bet čia tam, kad jausčiau nors kiek gimdymą. Plyšau, kirpo ir panašiai... Tai galvoju, kaip aš tai būčiau iškentus be epidūrinio schmoll.gif
Kitą kart gimdysiu iki galo natūraliai, jei viskas gerai smile.gif O jei ne, imsiu epidūrinį smile.gif
Šiaip kažkokių minusų epidūrinio nejaučiau... Gimdymo metu žinojau kada stumt... Nieks netirpo ir neskaudėjo smile.gif
Tik dabar jaučiu stuburo kažkokį skausmelį karts nuo karto, bet tai gali būt dėl padidėjusio svorio doh.gif
P.S.: Po gimdymo jau praėjo metai smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Avietytė @ 2011 07 24, 13:47)
Nesupykit  ax.gif  bet  niekada nesuprasiu tokių išsireiškimų  schmoll.gif

Nepykstu 4u.gif juk cia tik mano asmenine nuomone. Su pirmagime epiduro ir neprireike, nes skausmai nebuvo tokie, kaip si karta. Gal del to, kad kaklelis si karta gana greitai atsidarinejo. As juk ne pries epidura. Tik manau, kad kai kada moterys prisiskaiciusios, kaip baisu paciom gimdyti, ima epidura dar net nezinodamos, koks tas skausmas. Zinoma, kai jauti, kad skauda tiek, kad nebeina iskenteti, tai as uz epidura. Bet kai kada gimdymai juk praeina lengvai, be dideliu skausmu. Tai kam dar ta epidura imti? Man pirmas gimdymas toksai buvo, lengvas.. nors gydytoju nuomone nelabai lengvas, nes teko kirpti, o ir stumiau ilgai. Bet man asmeniskai nesijuto, kad reikia nuskausminamuju. O va si karta... jau vaziuodama i ligonine zinojau, kad imsiu epidura. Net negalejau pagalvoti, kad dar kokias 5val taip kankinsiuos. Tiesa, nuo atvaziavimo i ligonine iki sunaitelio gimimo buvo praejusios tik 2,5val ax.gif
Atsakyti
QUOTE(temporary @ 2011 07 25, 07:59)
Aš gimdžiau su epidūriniu. Iki paskutinės akimirkos buvau giliai prieš, ypač kai visokiuose forumuose dar pasiskaitydavau biggrin.gif Tada kai jau gimdymas ant nosies (na, man skatino...), klausiau akušerės kaip ten su tuo epidūriniu, kokie pašaliniai, ar verta... Tiksliai nepamenu ką apie pašalinius sakė, bet kiek suprantu nedidelė tikimybė... Jos santrauka buvo, kad jei įmanoma gimdyti komfortiškai, nėr ko atsisakyt smile.gif Kai jau pradėjau alpinėt nuo skausmų, pasiprašiau anesteziologės... Padarė tą epidūrinį, atsiguliau, ir iškart 9 cm kaklelis prasivėręs biggrin.gif Teoriškai sunku jom buvo, atsargiai darė, nes aš stambi esu smile.gif Beveik visus skausmus kaip ranka nuėmė  ax.gif Tik skaudėjo makštį, bet čia tam, kad jausčiau nors kiek gimdymą. Plyšau, kirpo ir panašiai... Tai galvoju, kaip aš tai būčiau iškentus be epidūrinio  schmoll.gif
Kitą kart gimdysiu iki galo natūraliai, jei viskas gerai smile.gif O jei ne, imsiu epidūrinį smile.gif
Šiaip kažkokių minusų epidūrinio nejaučiau... Gimdymo metu žinojau kada stumt... Nieks netirpo ir neskaudėjo smile.gif
Tik dabar jaučiu stuburo kažkokį skausmelį karts nuo karto, bet tai gali būt dėl padidėjusio svorio  doh.gif
P.S.: Po gimdymo jau praėjo metai smile.gif

Buvau ir as nusiteikusi pries epidura doh.gif aciu aciu dievuliui, kad jis apskritai yra....geriau su epiduru ir paciai isstumti nors ir su plysimais ir kirpimais, nei be epiduro ir cezaris.....nieko nejauciu nugaroj...pfiu pfiu pfiu....Mano atveju jis net padejo...komplikuotas gimdymas, tai epiduras vaiko pulsa atsate i vietas...nezinia kuo butu baigesi, jei buciau kankinusis
Atsakyti
Aš galvojau jog natūraliai išgimdysiu, bet buvo komplikacijų, reikėjo skatinti ir pačios gydytojos patarė daryti epidūra, nes jos dar galvojo jog man ir cezario gali prireikti unsure.gif Nėra tas epidūras blogai, man skatinamieji nepadėjo kakleliui atsidaryt, o po epidūro atsipalaidavo ir pradėjo greitai darytis ir nereikėjo cezario 4u.gif
Papildyta:
Nugaroj ilgai jaučiau negerumus po to epidūro, dabar tik jau kelios dienos kaip nebesijaučia smile.gif O šiaip tai atrodė jog nuo kokio nugaros ar kaklo judesio stuburas i triusikus subyrės.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo jolituxxx: 20 rugpjūčio 2011 - 22:56
QUOTE(saule19841984 @ 2011 07 18, 22:04)
del to, kad jos turi salutiniu poveikiu  mirksiukas.gif

Nu gal ir turi, bet tikrai as uz epiduta. Pati su juo gimdziau ir kitoms rekomenduoju smile.gif Kam kankinti save ir kudiki (kudikis jaucia kiekviena musu skausmo kentejima ir rekima ant gimdymo stalo ). Kaip as sakau niekas neuzkabins medali uz tai kad pagimdei naturaliai kad kankinaisi nezmoniskai. rolleyes.gif
Atsakyti
Čia jau kaip koks gimdymas papuola. Aš pirmąjį gimdžiau su epidūru ir vis tiek pamenu kaip didžiausią košmarą, o antrąją gimdant nė šimtadalio pirmo gimdymo skausmo nebuvo, nors epidūro nesidariau. Dėl to manau, kad kiekvienu konkrečiu atveju reikalingas skirtingas sprendimas ir iš savo patirties šiuo atveju nelabai ką galime kitoms patarti. Po pirmo buvau tiek nuvargus, kad visą naktį nė karto neprabudau, maisto ryte nė į burną neėmiau ir t. t. Tai įsivaizduoju, kaip būtų išvis be epidūro buvę! Jau nekalbant apie siuvimą, kuris apie porą valandų truko. O antrąją gimdant nė nepajutau, kaip gimė ir tiesiai iš gimdyklos jau šuoliavau pusryčių valgyt. Taigi reikia pagal situaciją spręsti. Daug prisikankint gimdant tikrai nereiktų, nes po gimdymo gi iškart pačioms mažiuku reikia rūpintis.
Atsakyti
As gimdziau be epiduro. Gimdymas buvo skatinamas, ir saremiai tikrai labai skausmingi. Taciau trumpi.
Kelis kartus klausiau akuseres ar jau galima prasyti nuskausminamu, bet ji vis pasiteiraudavo ar tikrai as ju noriu? Nes suletes gimdymo eiga ir tt.. Na kadangi klause tarp saremiu, vis atrodydavo, kad jei iki siol iskenciau, tai gal dar palauksiu, kol jau negalesiu kentet. ax.gif
O kai jau negalejau kentet, tai jau sake kad per velu, tuoj stumti reikes smile.gif

Zinoma prigasdinau savo riksmais visas gimdyves, na, bet ka daryt.. blush2.gif

Bet uztrukom nuo paciu pirmu saremiu, kai tik pradejau tikrinti reguliaruma iki vaiko gimimo apie 9 valandas. Pirmas gimdymas.

Siaip as patenkinta kad taip gavosi, taciau kita karta gal prasysiu nuskausminamuju vis delto, jei aplinkybes leis.
Atsakyti
smile.gif sveikos,

Ar gai būti stuburo skoliozė kontroindikacija epidūrinei nejautrai?
Pati skoliozė iš apačios ir viršų. Manau, reiktų durti per tą vietą, kur skoliozė. Gal yra mamyčių susidūrusių su tokia situacija? rolleyes.gif
Atsakyti