per didelia doze Jums suleido ddaivusia
taip neturi buti,pati antra su epiduru gimdziau buvau guvi,linksma ,gerem su daktare ir akusere arbata ir t.t jauciau ir kai kai stumiau,tik neskausminga buvo,plius stumimas vyko tik lekavimu ir daug greiciau gime sunutis nei dukra su stenejimu
nenoriu nei prisimint....
as pirmaja gimdziau be epiduro, bet db sakaiu, nebesikankinsiu, susipazinau, ka reiskia pagimdyti paciai,, naturaliai, uzteko, nesu as kazkokia kankine ar didvyre, kad ir antra karta kankinciau save, juk jegu reikia pacaim svarbiausiam darbui - stumimui, tad jei tik spesiu, tai tik su epiduru.
Siaip as visada buvau uz naturalu gimdyma. Pirma taip pat gimdziau naturaliai, be jokiu nuskausminimu. Si karta... emiau epidura, nes prasidejus saremiams net negalejau pagalvoti apie tai, kad dar laukia stumimas. Galiu pasakyti - nepasigailejau. Gimdymas tikrai 100 kartu lengvesnis, greitesnis, paprastesnis. Minusai? Pasijuto keli. Pirmas, kad stumimo metu nelabai jutau kada reikia stumti, tai teko vadovautis gydytojos vadovavimu kada, kaip, kiek ilgai, kaip stipriai reikia stumti (ji mate ekrane kada prasideda stumimo saremis). Ir antras dalykas, kad viena koja nutirpo tiek, jog pirmas valandas as net negalejau atsistoti. Sis dalykas po keliu valandu praejo. Pakolkas kitu minusu neizvelgiu. Aisku, nesigailiu, kad pirmagime gimdziau naturaliai. Manyciau, kad visos gimdancios turetu patirti ka reiskia pagimdyti paciai, be nuskausminamuju, patirti koks tas jausmas. Bet jei kada tureciau trecia, tai dabar be galvojimu imciau ir epidura.
Aš gimdžiau su epidūriniu. Iki paskutinės akimirkos buvau giliai prieš, ypač kai visokiuose forumuose dar pasiskaitydavau
Tada kai jau gimdymas ant nosies (na, man skatino...), klausiau akušerės kaip ten su tuo epidūriniu, kokie pašaliniai, ar verta... Tiksliai nepamenu ką apie pašalinius sakė, bet kiek suprantu nedidelė tikimybė... Jos santrauka buvo, kad jei įmanoma gimdyti komfortiškai, nėr ko atsisakyt
Kai jau pradėjau alpinėt nuo skausmų, pasiprašiau anesteziologės... Padarė tą epidūrinį, atsiguliau, ir iškart 9 cm kaklelis prasivėręs
Teoriškai sunku jom buvo, atsargiai darė, nes aš stambi esu
Beveik visus skausmus kaip ranka nuėmė
Tik skaudėjo makštį, bet čia tam, kad jausčiau nors kiek gimdymą. Plyšau, kirpo ir panašiai... Tai galvoju, kaip aš tai būčiau iškentus be epidūrinio
Kitą kart gimdysiu iki galo natūraliai, jei viskas gerai
O jei ne, imsiu epidūrinį 
Šiaip kažkokių minusų epidūrinio nejaučiau... Gimdymo metu žinojau kada stumt... Nieks netirpo ir neskaudėjo
Tik dabar jaučiu stuburo kažkokį skausmelį karts nuo karto, bet tai gali būt dėl padidėjusio svorio
P.S.: Po gimdymo jau praėjo metai
Šiaip kažkokių minusų epidūrinio nejaučiau... Gimdymo metu žinojau kada stumt... Nieks netirpo ir neskaudėjo
Tik dabar jaučiu stuburo kažkokį skausmelį karts nuo karto, bet tai gali būt dėl padidėjusio svorio
QUOTE(Avietytė @ 2011 07 24, 13:47)
Nepykstu
QUOTE(temporary @ 2011 07 25, 07:59)
Aš gimdžiau su epidūriniu. Iki paskutinės akimirkos buvau giliai prieš, ypač kai visokiuose forumuose dar pasiskaitydavau
Tada kai jau gimdymas ant nosies (na, man skatino...), klausiau akušerės kaip ten su tuo epidūriniu, kokie pašaliniai, ar verta... Tiksliai nepamenu ką apie pašalinius sakė, bet kiek suprantu nedidelė tikimybė... Jos santrauka buvo, kad jei įmanoma gimdyti komfortiškai, nėr ko atsisakyt
Kai jau pradėjau alpinėt nuo skausmų, pasiprašiau anesteziologės... Padarė tą epidūrinį, atsiguliau, ir iškart 9 cm kaklelis prasivėręs
Teoriškai sunku jom buvo, atsargiai darė, nes aš stambi esu
Beveik visus skausmus kaip ranka nuėmė
Tik skaudėjo makštį, bet čia tam, kad jausčiau nors kiek gimdymą. Plyšau, kirpo ir panašiai... Tai galvoju, kaip aš tai būčiau iškentus be epidūrinio
O jei ne, imsiu epidūrinį 
Buvau ir as nusiteikusi pries epidura
Aš galvojau jog natūraliai išgimdysiu, bet buvo komplikacijų, reikėjo skatinti ir pačios gydytojos patarė daryti epidūra, nes jos dar galvojo jog man ir cezario gali prireikti
Nėra tas epidūras blogai, man skatinamieji nepadėjo kakleliui atsidaryt, o po epidūro atsipalaidavo ir pradėjo greitai darytis ir nereikėjo cezario 
Papildyta:
Nugaroj ilgai jaučiau negerumus po to epidūro, dabar tik jau kelios dienos kaip nebesijaučia
O šiaip tai atrodė jog nuo kokio nugaros ar kaklo judesio stuburas i triusikus subyrės.
Papildyta:
Nugaroj ilgai jaučiau negerumus po to epidūro, dabar tik jau kelios dienos kaip nebesijaučia
QUOTE(saule19841984 @ 2011 07 18, 22:04)
Nu gal ir turi, bet tikrai as uz epiduta. Pati su juo gimdziau ir kitoms rekomenduoju
Čia jau kaip koks gimdymas papuola. Aš pirmąjį gimdžiau su epidūru ir vis tiek pamenu kaip didžiausią košmarą, o antrąją gimdant nė šimtadalio pirmo gimdymo skausmo nebuvo, nors epidūro nesidariau. Dėl to manau, kad kiekvienu konkrečiu atveju reikalingas skirtingas sprendimas ir iš savo patirties šiuo atveju nelabai ką galime kitoms patarti. Po pirmo buvau tiek nuvargus, kad visą naktį nė karto neprabudau, maisto ryte nė į burną neėmiau ir t. t. Tai įsivaizduoju, kaip būtų išvis be epidūro buvę! Jau nekalbant apie siuvimą, kuris apie porą valandų truko. O antrąją gimdant nė nepajutau, kaip gimė ir tiesiai iš gimdyklos jau šuoliavau pusryčių valgyt. Taigi reikia pagal situaciją spręsti. Daug prisikankint gimdant tikrai nereiktų, nes po gimdymo gi iškart pačioms mažiuku reikia rūpintis.
As gimdziau be epiduro. Gimdymas buvo skatinamas, ir saremiai tikrai labai skausmingi. Taciau trumpi.
Kelis kartus klausiau akuseres ar jau galima prasyti nuskausminamu, bet ji vis pasiteiraudavo ar tikrai as ju noriu? Nes suletes gimdymo eiga ir tt.. Na kadangi klause tarp saremiu, vis atrodydavo, kad jei iki siol iskenciau, tai gal dar palauksiu, kol jau negalesiu kentet.
O kai jau negalejau kentet, tai jau sake kad per velu, tuoj stumti reikes
Zinoma prigasdinau savo riksmais visas gimdyves, na, bet ka daryt..
Bet uztrukom nuo paciu pirmu saremiu, kai tik pradejau tikrinti reguliaruma iki vaiko gimimo apie 9 valandas. Pirmas gimdymas.
Siaip as patenkinta kad taip gavosi, taciau kita karta gal prasysiu nuskausminamuju vis delto, jei aplinkybes leis.
Kelis kartus klausiau akuseres ar jau galima prasyti nuskausminamu, bet ji vis pasiteiraudavo ar tikrai as ju noriu? Nes suletes gimdymo eiga ir tt.. Na kadangi klause tarp saremiu, vis atrodydavo, kad jei iki siol iskenciau, tai gal dar palauksiu, kol jau negalesiu kentet.
O kai jau negalejau kentet, tai jau sake kad per velu, tuoj stumti reikes
Zinoma prigasdinau savo riksmais visas gimdyves, na, bet ka daryt..
Bet uztrukom nuo paciu pirmu saremiu, kai tik pradejau tikrinti reguliaruma iki vaiko gimimo apie 9 valandas. Pirmas gimdymas.
Siaip as patenkinta kad taip gavosi, taciau kita karta gal prasysiu nuskausminamuju vis delto, jei aplinkybes leis.