Įkraunama...
Įkraunama...

Epidiūras, kuris nesuveikė

Pries gimdyma buvau nusiteikusi taip, kad iskesiu visus skausmus ir nereikes jokio epiduro. Bet kai 5 val. ryto prasidejo saremiai ir apie vidurdieni gydytojas pasake, kad atsidarymas dar tik 3 cm, tai issiunciau vyra pirkti epidurinio rinkinio. ax.gif Ir labai dziaugiuosi, kad man ji suleido, nes pagimdziau tik 21 valanda. Po beveik bemieges nakties tiek skausmu buciau neiskentusi ir, galiausiai, neisstumusi. Nors ir taip stumti sekesi sunkiai. Va cia ir salutinis epiduro poveikis - kad nelabai jauciau, kada reikia stumti. Aciu akuserei uz pagalba sioje stadijoje, nors vis tiek teko kirpti. blink.gif Kojos nenutirpo, nugara (aciu dievui) neskauda, tik gal kokia savaite atsistatinejo "jausmai" apacioje - sunkiai jauciau slapimo pusle, tad turejau siek tiek problemeliu su savais reikaliukais. blush2.gif Bet siaip dziaugiuosi, kad yra israsti tokie dalykai kaip epiduras. smile.gif
Atsakyti
pirmaja gimdziau su epidiuru,deja nusivyliau...suletino man visa procesa,nebejutau nei tu stangu,nei kada stumt-tik klausiausi gydytoju.Skausma isties apmazino,bet atsigavau po epidiuro labai sunkiai. Plius pirmagimei prireike vakuumo pagalbos,nes nebejausdama as nieko ,nepajegiau isstumt. Suplysau labai,sukarpe.Tik pagimdzius,prasidejo baisingi galvos skausmai iki pykinimo. Vaiku pasirupint normaliai jau negalejau,tad aciu vyrui uz didziule pagalba,su musu pirmagime pirmosiomis valandomis.
Antraji vaikeli gimdysiu be epidiuro tikrai. 4u.gif
Atsakyti
gimdziau su epiduru ir labai tuo patenkinta. jei gimdysiu dar karta - net nedvejosiu. teko kelis rimtesnius saremiukus pajausti, esu labai nepakanti skausmui, tai po epiduro net akys prasviesejo. jokiu pasaliniu poveikiu nepajauciau, neskaudejo nei durio vietos, nei galvos ar pan. truputi plysau, turejo ir prakirpti, bet kadangi as prasiau mane visur kur imanoma nuskausminti, tai nei kirpimas nei siuvimas man nebuvo baisiai skausmingi.

taip, epiduras tai isikisimas i gamta, bet mes i gamta nuolat kisames. bent jau tie, kurie bijo skausmo. as kadangi priklausau pastaruju grupei, man visai tas pats, ar tai dantu skausmas, ar gimdymas. man skauda, ir jei galima tai visur, kur imanoma, stengiuosi sau palengvinti dalia.
Atsakyti
QUOTE(tacify @ 2011 08 25, 15:01)
As gimdziau be epiduro. Gimdymas buvo skatinamas, ir saremiai tikrai labai skausmingi. Taciau trumpi.
Kelis kartus klausiau akuseres ar jau galima prasyti nuskausminamu, bet ji vis pasiteiraudavo ar tikrai as ju noriu? Nes suletes gimdymo eiga ir tt.. Na kadangi klause tarp saremiu, vis atrodydavo, kad jei iki siol iskenciau, tai gal dar palauksiu, kol jau negalesiu kentet.  ax.gif
O kai jau negalejau kentet, tai jau sake kad per velu, tuoj stumti reikes smile.gif

Zinoma prigasdinau savo riksmais visas gimdyves, na, bet ka daryt..  blush2.gif

Bet uztrukom nuo paciu pirmu saremiu, kai tik pradejau tikrinti reguliaruma iki vaiko gimimo apie 9 valandas. Pirmas gimdymas.

Siaip as patenkinta kad taip gavosi, taciau kita karta gal prasysiu nuskausminamuju vis delto, jei aplinkybes leis.

Man panasiai buvo. Svarsciau apie epidura, bet irgi kai kalbedavau su akusere, tai tarp saremiu, atrodo, ai, jau tiek iskenciau - iskesiu. Irgi bijojom del gimdymo suletinimo, bet gavosi taip, kad gimdymas ir pats stumimas vis tiek ilgai uztruko, ir teko kirpti ir vakuuma naudoti. Todel truputi gailiuosi, kad visgi be nuskausminamu gimciau, nes po to labai issekus buvau. Bet dabar, kai viskas praeity, tai jau nesvarbu. Tik kita karta turbut ir as prasysiu epiduro.
Atsakyti
Gimdziau su epiduru, kitaip net neisivaizduoju... Saremius nestiprius jauciau jau nuo pat ryto, pagimdziau 2 nakties.... Nuskausminta buvau paskutines 4 valandas. Keista, bet nuskausminimas pagreitino gimdymo eiga, gydytojas nesitikejo, kad taip greit nuskausminus pagimdysiu. Visoms rekomenduoju bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(GZA @ 2011 09 19, 19:36)
Gimdziau su epiduru, kitaip net neisivaizduoju... Saremius nestiprius jauciau jau nuo pat ryto, pagimdziau 2 nakties.... Nuskausminta buvau paskutines 4 valandas. Keista, bet nuskausminimas pagreitino gimdymo eiga, gydytojas nesitikejo, kad taip greit nuskausminus pagimdysiu. Visoms rekomenduoju bigsmile.gif

man lygiai taip pat, saremiai nestiprus nuo ryto, 10 val. vakaro suleido epidura, o 2 val. pagimdziau. kai suleido epidura, klausiau gydytojos, kaip ji mano, kiek reikslaukti, tai ji prognozavo,kad pagimdysiu apie 5 val., bet viskas kazkaip greiciau ivyko.
Atsakyti
Man asmeniskai taip pat epiduras gimdymo nesuletino. Nuvaziavau su 5cm atsidarymu, suleido epidura ir po valandos jau stumiau bigsmile.gif Klausiau akuseres ar nesuletins gimdymo, kai laukiau epiduro, tai sake, kad cia priklauso nuo kiekvienos moters atskirai. Kaip gimdymai yra visi skirtingi, taip ir epidura organizmas pasisavina skirtingai. Todel sakyti, kad epiduras suletina gimdyma yra neteisinga. Gali gimdyma suletinti, gali ir pagreitinti 4u.gif
Atsakyti
gimdziau su epiduru ir tikrai esu labai patenkinta. Pradzioj jo neleido, nes gydytoja sake, kad pirmiausia reikia sulaukti geru saremiu, tai patikekit, kaip sunku juos buvo istverti, kai kartodavosi kas minute:(, jau jauciausi be jegu, o kai suleido epidura, tai gyvenimas prasviesejo smile.gif . Skausmo nebebuvo, tai pagimdzius juokavau, kad dar taip galeciau iskart gimdyti kita:). jei kada gimdysiu, tai tik su epiduru smile.gif
Atsakyti
as irgi gimdziau su epiduru, tik man deja nepasiseke... verysad.gif saremiai prasidejo apie 6 val vakare, 2 nakties nuvykom i GN, bet atsidarymas buvo tik 1cm tai issiunte i paprasta palata pamiegoti..... doh.gif epiduro sulaukiau tik 9 ryte, is pradziu kaip ir gerai buvo, tik kazkoks keistas jausmas buvo kirksny vienoj pusej, maniau gal nugulejau... bet... skausmas vis labiau stiprejo ir neskaudejo tik vieno sono, o kitam ir nugaroj jutau visus saremius, kagandi gimdymas buvo komlikuoas ir reikejo daryt CP tai likus keliom val iki operacijos is naujo vede epiduro kateteri, tada skausmas tikrai sumazejo...bijojau, kad po 2 bandymu po visko nugara skaudes ar pan, bet tas nepasireiske.. patarimas visom, jei padarius epidura jauciat koki skausma vienam sone, tai zinokit taip neturi buti, kvieskit anesteziologa, tegu pataiso kateteri smile.gif
Atsakyti
Pirmas dvi gimdžiau su epidūru,trečiąja be. Vaikus myliu vienodai biggrin.gif Tad visokiems sapaliojimams apie ryšio nebuvimą gimdant su epidūru nepritariu 4u.gif
Iš tikro tai atvažiavau į ligoninę gimdyt paskutinę dukrytę su 8cm atsidarymu.Ir labai išsigandau,kad nebeduos epidūro lotuliukas.gif Bet nieko,ištvėriau ax.gif Šiaip esu bailė ir nepakenčiu skausmo ax.gif
Beje,visus kartus skatino.
Atsakyti
Nebėra tokių kainų,kaip 250lt,nesiklaidinkit. Bandė tokį mokestį padaryti Mažylyje ir II ligoninėj,bet kažkas nepasiteisino ir jį panaikino 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Alekto @ 2011 11 17, 21:48)
Nebėra tokių kainų,kaip 250lt,nesiklaidinkit. Bandė tokį mokestį padaryti Mažylyje ir II ligoninėj,bet kažkas nepasiteisino ir jį panaikino 4u.gif

na as balandi gimdziau mazylyje tai toks mokestis buvo.....
Atsakyti