Įkraunama...
Įkraunama...

Epidiūras, kuris nesuveikė

Epiduro pasekmes jauciu lig siolei... g.gif Pirma vaikuti buvau grieztai nusprendus gimdyti tik su epiduru.Gimdymas buvo gana labai lengvas, taciau sokas istiko po to, kai pusantros paros po jo, nebejauciau koju doh.gif Nezinau kaip tai ivyko, bet galvoju,kad buvo suleista per didele doze, kadangi gimdymo metu taip pat, nejutau nei saremiu, nei stangu.Taigi antro gimdymo metu nusprendziau epiduro atsisakyti, tauciau vel gi...si kart gimdymas buvo pakankamai sunkus,saremiai nukamavo taip, jog gydytoja sake, jei nesileisiu epiduro ir neleisiu sau siek tiek pailseti- pati neisgimdysiu.Kagi, ir vel leido vaistus.Dar mano nelaimei pasitaike anesteziologe,kuri tik is trecio karto pataike adata i stuburo smegenis doh.gif Visa tai , prisimenu kaip baisiausia kosmara, kuris tesiasi lig siolei,kuri juntu vos dagiau padirbejus, ar nugara pasalus, po siai dienai kankina nugaros skausmai, butent durio vietoje.Siuo metu laukiam pagranduko, ir manau,jeigu tik bus galimybe isvengti sio "malonumo", butinai jo ir atsisakysiu smile.gif
Atsakyti
As irgi gimdziau su epiduru ir visai nesigailiu... Man pataike is pirmo karto ir visai neskaudejo kol leido, - nekalbu jau, kad ir saremiu skausmus "nuramino".. jutau tik sioki toki spaudima i apacia 4u.gif
Dar pries viska klausiau anesteziologes, ar neskaudes galvos, - tai sake jeigu ramiai sedesi kol leidzia vaistus, - neskaudes... tai ir issedejau ir galvos tikrai neskaudejo. Nugaros irgi. Taigi, visos tos baimes, kurios buvo svarstant rinktis epidura ar kenteti skausmus, - visiskai issisklaide 4u.gif

Manau tam sitie vaistai ir skirti, kad palengvinti mums gimdyma, - tad kodel gi tuo nepasinaudojus. mirksiukas.gif

Ps. gimdziau Antakalnyje, tai Epiduro rinkini turejau atsivezusi savo (o anesteziologei atsidekojom 50Lt)
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Linukas-0131: 18 lapkričio 2011 - 15:20
As taip pat gimdziau su epiduru ir nesigailiu, jei bus antras kada tai tik ir su juo gimdysiu smile.gif Nejauciau kaip leido vaistus tik kol adata idure traskejo man ten kazkas sake stuburo kaulai labai kieti nuo fizinio darbo.Nei man galva skauda nei nugara, zodziu jokiu pasekmiu, o dar ir mano gimdymas CP baigesi ar taip ar taip buciau gavusi ta epidura smile.gif nieko nemokejau nei uz vaistus nei uz rinkini tik anesteziologei atsidekojau smile.gif kam kankintis ir kesti skausmus jei galima ir be ju 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Jarida: 19 lapkričio 2011 - 15:38
Kaip man keista skaityti mamyciu pasisakymus "o kam kenteti". As irgi budau tryda toj vietoj, tos dienos ziauriai bijojau (iki kol ji atejo). Tai kazkada pasakiau savo gydytojui, kad bijau gimdymo,tu skausmu ir t.t. Fainas jis labai, ir siaip "respecta" turi tarp mamyciu uz profesionaluma. Tai jis man pasake-savo atkentesi, bet suvok,kad ne triusi ar kiausini desi, o nauja zmogu i pasauli paleisi. Mane jo zodziai kazkaip labai paveike. Is tikruju beprasmiska diskutuoti su komforto megejom. Skausmas yra reikalingas vaikui. Tuo metu gi vyksta cheminiai dalykai visokie organizme, issiskiria medziagos, kurios vaikui palengvina kaip cia issireiskus 'sliauzima" Niekaip nesuprantu,kaip mamos to nesuvokia. Ir galit necituot sito pasisakymo irodinedamos, kaip alpot ir kaip kankinotes. Nei vienai cia nera labai jau malonu,kai jausmas, kad i gabalus drasko. Bet kai suvoki, kad tavo skausmas nuskausmina maziui kelia,kazkaip viskas kitaip atrodo.
Atsakyti
QUOTE(romaievamatilda @ 2011 11 21, 07:09)
Tuo metu gi vyksta cheminiai dalykai visokie organizme, issiskiria medziagos, kurios vaikui palengvina kaip cia issireiskus 'sliauzima" Niekaip nesuprantu,kaip mamos to nesuvokia. Ir galit necituot sito pasisakymo irodinedamos, kaip alpot ir kaip kankinotes. Nei vienai cia nera labai jau malonu,kai jausmas, kad i gabalus drasko. Bet kai suvoki, kad tavo skausmas nuskausmina maziui kelia,kazkaip viskas kitaip atrodo.

Ar tikrai yra moksliskai tai irodyta?

Del nugaros skausmu- nu nekaltinkit jus to epiduro jau taip vienareiksmiskai. Man leido epidura ir tikrai nesigailiu,nes manoma, kad tai gali nors kiek paminkstintit kakleli/na man tas nepadejo, viskas baigesi CP, bet bent jau pabandziau, kitaip paskui keikciau save, kad ne viskas buvo padaryta...Tai ka po gimdymo skaudaaa nugara, BET ar cia kaltas epiduras, kad per nestuma priaugau 20 kg kas buvo apkrova ir taip silpnam stuburui, ka jau kalbeti apie netaisiklinga laikysena, ypac laikant vaika...kai dabar susiemiau, stebiu laikysena, sportuoju, metu svori plius masazai, nugara tikrai skauda maziau... mirksiukas.gif

Atsakyti
QUOTE(romaievamatilda @ 2011 11 21, 09:09)
Kaip man keista skaityti mamyciu pasisakymus "o kam kenteti". As irgi budau tryda toj vietoj, tos dienos ziauriai bijojau (iki kol ji atejo). Tai kazkada pasakiau savo gydytojui, kad bijau gimdymo,tu skausmu ir t.t. Fainas jis labai, ir siaip "respecta" turi tarp mamyciu uz profesionaluma. Tai jis man pasake-savo atkentesi, bet suvok,kad ne triusi ar kiausini desi, o nauja zmogu i pasauli paleisi. Mane jo zodziai kazkaip labai paveike. Is tikruju beprasmiska diskutuoti su komforto megejom.

thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif
QUOTE(Coffee bean @ 2011 11 21, 11:02)
Del nugaros skausmu- nu nekaltinkit jus to epiduro jau taip vienareiksmiskai. Tai ka po gimdymo skaudaaa nugara, BET ar cia kaltas epiduras, kad per nestuma priaugau 20 kg kas buvo apkrova ir taip silpnam stuburui, ka jau kalbeti apie netaisiklinga laikysena, ypac laikant vaika...

sunku spresti uz kitus... As pati gimdziau naturaliai ir tuo metu maziausiai apie save galvojau... Mano perliukas belstis pradejo anksciau laiko, todel ne gimdymo bijojau, o kaip tas mano maziukas... Net nekilo mintis apie epidura... Buvo sunku, tikrai labai sunku, taciau mano nuomone, gimdymas tai tik laikinas nepatogumas, po kurio tu pamatai savo stebukla... Tiesa pasakius - durio bijojau labiau... hihihi.gif doh.gif
Pritariu Coffee bean, kad ne visada epiduras kaltas del nugaros skausmu... Gimdziau naturaliai, per nestuma priaugau tik 12kg, po gimdymo tik 3 kg. virsvorio buvo like, taciau nugara skaudejo be proto... sad.gif Verkdavau atsikelusi, nes negaliu apsiversti, kad atsikelciau is lovos prieiti prie vaikiuko..... Negalejau paimti jo is lovytes... Keldavau vyra, kad paverstu mane ir isimtu lialiu is lovytes... sad.gif Skaudejo apie 6menesius... Paskui skausmas rimo, dabar tik vos maudzia... Isbandziau viska - mankstas, masazus, sildymus... Taciau, dabar suprantu, kad tai praeina po truputi savaime... unsure.gif
Atsakyti
Aš turbūt kaip dauguma buvau natūralistė ir kategoriškai nusiteikusi prieš epidūrą. Bet gavos taip, kad gimdymą man teko skatinti, skatinimas truko apie 14 val ir net skatinant veikla beveik nevyko... unsure.gif kenčiau sąremius 8 val kas minutę, jie truko taip pat po minutę, žodžiu minutę ramu minutę košmaras. Be to aš prieš tai buvau parą nemiegojus... Sąremių metu stengiausi nuolat vaikščioti, bet kai užeidavo tai niekas nepadėdavo, vyras vos spėjo gaudyti mane. Atėjęs daktaras pasakė, kad nevaliosiu pagimdyt, nes net po 8 val tokių sąremių kaklelis buvo vos 4 cm, o jėgų nebebuvo, jis netgi liepė darytis epidūrą, bet aš atsisakiau, tada jis išeidamas pasakė akušerei, kad reik paruošti operacinę... unsure.gif kenčiau dar valandą, tada vyras pasakė nebegaliu žiūrėt kaip tu kankiniesi, surado daktarą, anesteziologę ir paprašė, kad man darytų tą nuskausminimą... Tą akimirką jo nekenčiau, rėkau ant jo, kad tik kenkia man ir t.t., bet dabar esu be galo dekinga, nes nors kad ir kaip sunkiai, bet pagimdžiau pati thumbup.gif išvengiau cp, nors jau viskas buvo paruošta operacijai... Epidūras ne tiek kad padarė lengvesniu tą gimdymą, jau gimdant viską jaučiau dar labiau, bet leido man 2-3 val pailsėti, truputi atgauti jėgas. 4u.gif aš ir dabar ištikrųjų manau, kas geriau gimdyt be nuskasminamųjų, bet pasitaiko tokių situacijų, kai jis reikalingas.... 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(vaida1991 @ 2011 11 22, 08:55)
Aš turbūt kaip dauguma buvau natūralistė ir kategoriškai nusiteikusi prieš epidūrą. Bet gavos taip, kad gimdymą man teko skatinti, skatinimas truko apie 14 val ir net skatinant veikla beveik nevyko... unsure.gif  kenčiau sąremius 8 val kas minutę, jie truko taip pat po minutę, žodžiu minutę ramu minutę košmaras. Be to aš prieš tai buvau parą nemiegojus... Sąremių metu stengiausi nuolat vaikščioti, bet kai užeidavo tai niekas nepadėdavo, vyras vos spėjo gaudyti mane. Atėjęs daktaras pasakė, kad nevaliosiu pagimdyt, nes net po 8 val tokių sąremių kaklelis buvo vos 4 cm, o jėgų nebebuvo, jis netgi liepė darytis epidūrą, bet aš atsisakiau, tada jis išeidamas pasakė akušerei, kad reik paruošti operacinę...  unsure.gif  kenčiau dar valandą, tada vyras pasakė nebegaliu žiūrėt kaip tu kankiniesi, surado daktarą, anesteziologę ir paprašė, kad man darytų tą nuskausminimą... Tą akimirką jo nekenčiau, rėkau ant jo, kad tik kenkia man ir t.t., bet dabar esu be galo dekinga, nes nors kad ir kaip sunkiai, bet pagimdžiau pati thumbup.gif  išvengiau cp, nors jau viskas buvo paruošta operacijai... Epidūras ne tiek kad padarė lengvesniu tą gimdymą, jau gimdant viską jaučiau dar labiau, bet leido man 2-3 val pailsėti, truputi atgauti jėgas.  4u.gif aš ir dabar ištikrųjų manau, kas geriau gimdyt be nuskasminamųjų, bet pasitaiko tokių situacijų, kai jis reikalingas....  4u.gif

drinks_cheers.gif Pirma pagimdziau nors ir sunkiai bet naturaliai be jokiu nuskausminimu,o antra gimdziau po konizacijos. Skatino,taip pat kokias 6-7 val saremiai buvo kas minute,t.y. minute saremis,minute atsikvepi.... wacko.gif . Po 7 val skatinimo atsidarymas buvo tik 4cm,o nuvargus labai buvau,daktare pasiule atsipalaidavimui epidura. Is karto nelabai norejau sutikti,nes labai jo bijojau,to durio,bet visdelto sutikau. Kai suleido tapo zymiai lengviau,pailsejau,nors aisku veikla nei kiek nepasistumejo i prieki doh.gif , o kadangi vaikelis ilgai be vandenu jau buvo ir tonai neaiskus pasidare,tai dare extra CP . Su epiduru visai smagiai atsigavau po operacijos,palatos kaimynei po CP su spinaline sunkiau sekesi.
Va taip va buvau nusiteikusi pries,o pasirodo prireike ir visai nieko dalykas smile.gif
Atsakyti
QUOTE(ausra0198 @ 2011 11 18, 09:43)
na as balandi gimdziau mazylyje tai toks mokestis buvo.....

Gimdziau II ligoninej geguzes men, tai reikejo sumoketi uz epiduro rinkini ir uz vaistus, gal gavosi koks 80 lt.
Atsakyti
Gimdžiau Mažylyje. Epidūras kainavo 250lt berots. Tikrai nesigailiu jį pasirinkusi ir antrą kartą turbūt elgčiausi taippat, jei tik užtruktų gimdymas...
Pirmą kartą atvažiavau gimdyt būdama begalo pavargusi, norėjau miego, nebuvo jokio atsidarymo, sarėmiai stiprėjo, bet veiklos gydytojai nematė, todėl ir paprašiau epidūro. Naktį išsimiegojau (žadino tik gydytojai, kad patikrinti galėtų), o ryte pailsėjusi pagimdžiau nuostabią dukrytę 4u.gif
Atsakyti
Atsakykit man i keleta klausimu, labai domina, nes ruosiuosi 3 gimdymui ax.gif

Ar epidūrinis tas pats kas spinalinis nuskausminimas darant CP ? 4u.gif

Koks poveikis vaikiukui kai gimdai su epidūru, turiu omenyje BUTENT vaistus kuriuos leidzia ? ar kliuna jie vaikiukui ? 4u.gif

Aciu nestuke.gif

Atsakyti
QUOTE(Liutaure @ 2011 12 06, 14:51)
Atsakykit man i keleta klausimu, labai domina, nes ruosiuosi 3 gimdymui  ax.gif

Ar epidūrinis tas pats kas spinalinis nuskausminimas darant CP ?  4u.gif

Koks poveikis vaikiukui kai gimdai su epidūru, turiu omenyje BUTENT vaistus kuriuos leidzia ? ar kliuna jie vaikiukui ?  4u.gif

Aciu  nestuke.gif

Ne tas pats, spinalinio nuskausminimo metu vaistai suleidžiami tiesiai į likvorą-stuburo kanale esantį skystį, epidūro metu vaistai leidžiami ne iš kart, o periodiškai, į paliktą prie kietojo dangalo kateterį.

Apie vaistų poveikį vaisiui, kiek teko domėtis, vieni šaltiniai sako, kad tiesiogiai nepakliūva į jo organizmą, ir komplikacijos galimos tik dėl pokyčių motinos organizme (sąrėmių nebejautimo ir kt.) kitur rašoma, kad pakliūva, ypač jei per didelės dozės, gali atsirasti vaisiaus širdies ritmo sutrikimai. Profesionalesnės info reiktų pasigoglint.
Sėkmės 4u.gif
Atsakyti