niu ka as galiu pasakyti,gimdziau taip pat su epiduru,man ji suleido kai buvo kaklelis atsiveres 5cm . ir pas mane (uk) paliko pakabinta su vaistais maiseli ant lasalines ir padeda mygtuka prie lovos. Anasteziologas suleides pasake, kad suveikti turi per 20-30min (taip ir atsitiko) o kai jau pradesi jausti, kad skausmas grizta-paspausk mygtuka ir sulases papildymas. Taip,kad nieko nereikejo prasineti ir pati galejau kontroliuoti skausma. Kiek laiko veike epiduras nezinau, bet kai man ji suleido apie 6-6:30 ryto, antra karta as paspaudziau mygtuka jau beveik visai pries stumima,gal kokia 11 val ryto

skausmo nejutau, bet gimdos susitraukinejimus kuo puikiausiai jauciau. ir netgi akuserei sakiau , kad jau ateina saremis ar galiu stumti..

ka as zinau,viskas labai sauniai praejo, akusere ir po to daktare nepaliko vienos nei minutelei, arbatos,kavos uzkasti MB siule ir uz nieka nei cento moketi nereikejo. Nes cia yra daktaru darbas, ir jie privalo atsizvelgti i paciento pageidavimus , ir vykdyti pries tai parasyto gimdymo plano punktus. as akaitau yra juokinga, kai moteris vaziuodama i ligonine turi nepamirsti svarbiausio dalyko - pinigines, nes gali likti pamirsta ir normaliai neapziureta.
Papildyta:
QUOTE(ciaramashka @ 2007 09 17, 10:11)
Ir dar girdejau, kad jei turėjote kazkokią stuburo traumelę ar išvaržą, ar nuo sporto ir darbo skauda nugarytę - tai galima iš kart nusiteikt, kad epidūras suveiks tik 50 proc. Vot kaip. Tik kažin, kodėl jos nepasiaiškina to prieš paimdamos pinigėlius už tą darbelį...

pas mane stuburo isvarza-3 slangsteliai is vietos isvaziave , ir nieko,viskas normaliai
QUOTE(Sakura_murava @ 2007 09 18, 20:09)
Is pradziu suveike viskas super duper. Po kurio laiko ir papildomu vaistu doziu pradejau jausti, kad nuskausminimas puse kuno veikia, puse ne. Jauciau kairia nugaros dali, kairi sona, puse pilvo. Savotiskai. Dabar kaip pagalvojau, galejau ir is vis be epiduro pakenteti. tada kitaip atrode
man kaip suleido,viena puse irgi biskiuka maziau veike, tada akusere liepe atsigulti ant tos jautrios puses kai lasa... ir viskas susitvarke-viska vienodai nuskausmino

bet istikruju kaip jus ir sakot-nuo anasteziologo priklauso kaip savo darba atliks

[/url]