Įkraunama...
Įkraunama...

Epidiūras, kuris nesuveikė

g.gif niu ka as galiu pasakyti,gimdziau taip pat su epiduru,man ji suleido kai buvo kaklelis atsiveres 5cm . ir pas mane (uk) paliko pakabinta su vaistais maiseli ant lasalines ir padeda mygtuka prie lovos. Anasteziologas suleides pasake, kad suveikti turi per 20-30min (taip ir atsitiko) o kai jau pradesi jausti, kad skausmas grizta-paspausk mygtuka ir sulases papildymas. Taip,kad nieko nereikejo prasineti ir pati galejau kontroliuoti skausma. Kiek laiko veike epiduras nezinau, bet kai man ji suleido apie 6-6:30 ryto, antra karta as paspaudziau mygtuka jau beveik visai pries stumima,gal kokia 11 val ryto g.gif skausmo nejutau, bet gimdos susitraukinejimus kuo puikiausiai jauciau. ir netgi akuserei sakiau , kad jau ateina saremis ar galiu stumti.. ax.gif ka as zinau,viskas labai sauniai praejo, akusere ir po to daktare nepaliko vienos nei minutelei, arbatos,kavos uzkasti MB siule ir uz nieka nei cento moketi nereikejo. Nes cia yra daktaru darbas, ir jie privalo atsizvelgti i paciento pageidavimus , ir vykdyti pries tai parasyto gimdymo plano punktus. as akaitau yra juokinga, kai moteris vaziuodama i ligonine turi nepamirsti svarbiausio dalyko - pinigines, nes gali likti pamirsta ir normaliai neapziureta.
Papildyta:
QUOTE(ciaramashka @ 2007 09 17, 10:11)
Ir dar girdejau, kad jei turėjote kazkokią stuburo traumelę ar išvaržą, ar nuo sporto ir darbo skauda nugarytę - tai galima iš kart nusiteikt, kad epidūras suveiks tik 50 proc. Vot kaip. Tik kažin, kodėl jos nepasiaiškina to prieš paimdamos pinigėlius už tą darbelį... g.gif

blink.gif pas mane stuburo isvarza-3 slangsteliai is vietos isvaziave , ir nieko,viskas normaliai g.gif
QUOTE(Sakura_murava @ 2007 09 18, 20:09)
Is pradziu suveike viskas super duper. Po kurio laiko ir papildomu vaistu doziu pradejau jausti, kad nuskausminimas puse kuno veikia, puse ne. Jauciau kairia nugaros dali, kairi sona, puse pilvo. Savotiskai. Dabar kaip pagalvojau, galejau ir is vis be epiduro pakenteti. tada kitaip atrode tongue.gif

man kaip suleido,viena puse irgi biskiuka maziau veike, tada akusere liepe atsigulti ant tos jautrios puses kai lasa... ir viskas susitvarke-viska vienodai nuskausmino ax.gif bet istikruju kaip jus ir sakot-nuo anasteziologo priklauso kaip savo darba atliks
Atsakyti
buna dar ir taip, kad nesuveikia? blink.gif man tiesa sakant suveike ir dar kaip - net stangu nejutau, absoliuciai nieko....
Atsakyti
Kadangi mano gimdos veiklą skatino , paprašiau epidiuro, nepaisant visų pripasakotų šalutinių poveikių. Taip pat, mane iškart perspėjo, kad epidiuras gali ir nesuveikti, nes duriama tarp stuburo slankstelių nematant, kur bus pataikyta. Man epidiuras suveikė 50 procentų: viena kūno pusė užsimarina kokiam pusvalandžiui, o kita lieka neužsimarinusi, tad viena puse jaučiau visą skausmą. schmoll.gif
Atsakyti
Per pirmą gimdymą epidūras neveikė, o ir pradėjo leisti tik nuo 3cm. Skausmai buvo nežmoniški, nusikankinau, jėgų stūmimui nebuvo likę, užtai ir stūmiau 2h verysad.gif
Dabar turiu su kuo palyginti pirmą gimdymą. Manau buvo blogai įvestas epidūras, o gal dozė permaža, nes per antrą nusiskausmino puikiai. Kadangi skatino, tai pradėjo leisti epidūrą kartu su skatinimu ir neatjungė jo per stūmimą. Kadangi pati galėjau reguliuotis epidūro gavimą ( turėjau laidelį su mygtuku), dar prieš pradedant stumti dozytę pasileidau blush2.gif Užtai išstūmiau per 3 stūmius pasišnekėdama su seselėm bigsmile.gif
Nežinančioms noriu pasakyti, kad net ir su puikiai veikiančiu epidūru gimdos susitraukimai jaučiasi ir jie labai nemalonųs. Toks dūris man jausdavosi tiesiai po šonkauliais tai dešinėje, tai kairėje, bet palyginus šituos skausmus su tais kurie buvo neveikiant epidūrui, tai čia grynas malonumas. Tikrai netrukdė skaityti žurnalų ar miegoti cool.gif
Atsakyti
Daugybė nuomonių mane paskatino paskelbti šią apklausą: pirmiausia mamos ir anytos pozicija - tik už natūralumą, bet aš labiau linkusi už nuskausminimą, ir, aišku, kokia tuo metu bus situacija (kas mano mamai ir anytai labai nepatinka), bet gi laisva Lietuva, juk moteris turi pasirinkimo teisę?
Atsakyti
Kuo maziau reikia klausyti mamos, anytos bei aplinkiniu nuomones schmoll.gif Kai atsiranda vaikelis, jos dar ne tiek uzsimano vadovauti ir nurodineti. Rodos, kad tos dukros ir marcios visiskos nevykeles.
O del nuskausminimo ir as pries gimdyma buvau pries. Bet pas mane gimdymo eiga buvo labai ilga ir galu gale teko skatinti, todel visas procesas buvo be galo skausmingas. Neiskentusi pati paprasiau nuskausminimo blush2.gif Dabar vaikui jau beveik 9 men., taciau neigiamo epidurinio nuskausminimo poveikio nepajutau biggrin.gif
Atsakyti
va-va, ir as norejau pasakyto - kuo amziau klausykit aplinkiniu nuomones thumbup.gif patarimus labai lengva barstyti, o kam gimdyt reikes???? g.gif
as esu uz naturaluma, bet jokiais budais nesmerkiu tu, kurios pasirenka nuskausminima, nes kiekvienos moters gimdymo eiga - individuali. man atrodo, geriausia - spresti pagal situacija.
Atsakyti
QUOTE(dia.dia @ 2008 06 10, 08:23)
Kuo maziau reikia klausyti mamos, anytos bei aplinkiniu nuomones  schmoll.gif  Kai atsiranda vaikelis, jos dar ne tiek uzsimano vadovauti ir nurodineti. Rodos, kad tos dukros ir marcios visiskos nevykeles.
O del nuskausminimo ir as pries gimdyma buvau pries. Bet pas mane gimdymo eiga buvo labai ilga ir galu gale teko skatinti, todel visas procesas buvo be galo skausmingas. Neiskentusi pati paprasiau nuskausminimo  blush2.gif  Dabar vaikui jau beveik 9 men., taciau neigiamo epidurinio nuskausminimo poveikio nepajutau  biggrin.gif

Mano mama yra įsitikinusi, kad reikia atkentėti tiek kiek skirta ir mane jos nuomonė erzina. Tiesiog ji perša savo nuomonę, o ne ją tik išsako. Išvis man atrodo, kad mamos, močiutės, anytos gimdė savais laikais, ir buvo kitos sąlygos, o šiuo metu medicina pažengusi tiek, jog galima palengvinti skausmą, tai kodėl jau taip kategoriškai negalima tuo pasinaudoti.
Mama ir teta ne tik prieš nuskausminimą nusistačiusios, bet ir prieš cezarį. Pusbrolio žmonai teko jį daryti, tai teta vos net nepasmerkė jos, kad pati vaiko, o aš vis aiškinu, kad ne iš gero gyvenimo tas cezaris ir nebuvo iš ko rinktis, juk vaikelis išvis galėjo ir negimti, ar kas, neduog Dieve, atsitikti. Ji plona, o vaikelis 4,5 kg svėrė, tai manau, jog reikia daryti bet ką, kad tik viskas gerai baigtųsi... mirksiukas.gif
Atsakyti
Jei man kas butu leide nuskausminamuosius, buciau buvusi labai dekinga ax.gif nes gimdziau su daug skatinamuju ir be epiduro verysad.gif
Atsakyti
mano abu gimdymai buvo lengvi, apie nuskausminimą nė nepagalvojau...nesu prieš...bet manau jis reikalingas tik extra atveju, kai gimdyvė alpsta, pasidaro nesąmoninga ir t.t.....bet tikrai nepritariu tam, kad jeigu yra tokie nuskausminamieji tai juos būtinai naudosiu, reikia man jų ar ne...arba įsitikinusi gimdyvė, kad jinai nepakels skausmo, bijo ir t.t.....skaudės ir su nuskausminamais...tiesiog kol galima kentėti manau reikia kęsti, atsižvelgiant į vaikelio ir gimdyvės būklę mirksiukas.gif...dar daug ką duoda nusiteikimas smile.gif
Atsakyti
QUOTE(cacukas @ 2008 06 10, 08:04)
Daugybė nuomonių mane paskatino paskelbti šią apklausą: pirmiausia mamos ir anytos pozicija - tik už natūralumą, bet aš labiau linkusi už nuskausminimą, ir, aišku, kokia tuo metu bus situacija (kas mano mamai ir anytai labai nepatinka), bet gi laisva Lietuva, juk moteris turi pasirinkimo teisę?

Tik jau nepasiduok aplinkiniu nuomonei, ne jiems spresti kaip tau geriau. Spresk pagal situacija - jei skausmas bus pakenciamas, tai kam tu nuskausminamuju, o jei labai skaudes - nusskausmink. Nenuvaziuok nusiteikus tik taip ir ne kitaip pagimdyt, pasilik sau galimybe rinktis. O tetom, mamom ir anytom nebutina visko aiskint apie toki asmeniska ir privatu dalyka kaip gimdymas. Sekmes mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Egipta @ 2008 06 11, 15:15)
Tik jau nepasiduok aplinkiniu nuomonei, ne jiems spresti kaip tau geriau. Spresk pagal situacija - jei skausmas bus pakenciamas, tai kam tu nuskausminamuju, o jei labai skaudes - nusskausmink. Nenuvaziuok nusiteikus tik taip ir ne kitaip pagimdyt, pasilik sau galimybe rinktis. O tetom, mamom ir anytom nebutina visko aiskint apie toki asmeniska ir privatu dalyka kaip gimdymas. Sekmes  mirksiukas.gif

Aš panašiai ir galvoju, tikrai, jei bus viskas gerai ir skausmą bus galima iškęst, tai ir nereikės tų nuskausminimų, o jei situacija bus sunkesnė, tai tikrai nebus klausoma nei mamos, nei anytos. Viskas priklausys nuo vaikelio... wub.gif
Atsakyti