Įkraunama...
Įkraunama...

Dušo kabinos valymas

QUOTE(Neriliene @ 2012 07 20, 12:14)
Aš šveisdavau su soda, bet jaučiu, kad imsiu actą ir valysiu su juo  thumbup.gif
Man kažkaip patikimiau skamba

Acta naudoti teko tik viena karta, kai isikrausciau i nuomojama buta ir norejau isvalyti stikline duso kabina. Nusivale gerai, bet del acto skleidziamo kvapo turejau tikrai problemu. Soda valo neblogai, bet va su pelesiais kariauju. Bandau viena nauja priemone, ziuresiu kaip baigsis eksperimentas, kuris turi padeti apsiginti nuo pelesiu per 3 asavaites
Atsakyti
QUOTE(Elafonisse @ 2012 07 30, 12:11)
dušo kabiną valau su actu, nuvalau likučius su mikrofibra - rezultatas neblogas, geriau už kai kuriuos cheminius valiklius.. ir dar klausimukas - ar valydamos naudojate kaukes ar kažką panašaus nuo chemikalų garų?

Moterys, as skaitau skaitau Jusu komentarus rekomenduojanciu ir man plaukai siausiasi, jau kad valot pacios su soda ir actu tai bent jau nerekomenduokit kitiems. Nevalykit su maistiniu actu duso kabinu ir vonioje sienu plyteliu.
Pirmas vaizdas atrodys LABAI geras, bet po kurio laiko pasimatys sugadinta danga (perdozuot labai nesunku) ir turesit atsinaujinti vonia is pagrindu, t.y. generalinio remonto nereiks ir tas jsu taupumas valant su actu isauks didesnes islaidas.

Dar ne vienos valymo priemones gaminancios kompanijos cheminej valikliu sudetyje nemaciau, kad butu vienas is komponentu actas smile.gif
Dazniausiai ir geriausiai kalkes valo ir valikliu sudetyje yra:
Druskos rugstis, fosforo rugsti (tik nemaisykit tik su fosfatais), citrinos rugstis, serbentu rugsti ir pan.

Ka padaro actas - perdovazus pasizeidzia pirminis dangos sluosnis, plyteles pasidaro neblizgios (is priekio atrodo viskas ok, bet pasiziurejus atidziau blizgumo nera), toliau ant tokios dangos zymiai greiciau kaupiasi naujos kalkiu apnasos, pasimato musu Lietuvisko kieto vandens oksidavimosi apnasos, galiausiai tokia danga arba rekia kapitaliai genraliskai renovuoti (tarkim plyteles poliruoti su spec aparatais, arba lupti lauk ir deti naujas). Va cia ir Jusu sutaupymas valant su actu.

Dabar del sodos. Su soda analogiskas variantas, nusveisit dangos blizguma, nes soda RAIZO! - ne vienas profesionalios chemijos gamintojas nerekomenduoja duso kabinos valyti su abrazyvinemis medziagomis. Abrazyvas labiau rekomenduojamas keraminems dangoms, t.y. kriauklei bei voniai vonioje + virtuves pavirsiams, bet ne duso kabinai ar sienu plytelems. Rekomendacijos valant dus kabinas yra skyscio pavidalo priemonės, geliai arba pieneliai be abrazyvibniu daleliu. Soda gi juodai raizanti medziaga. Su soda tas pats ir jei duso kabina is stiklo, valant ilgesni laika stiklo virsutine danga taip pat nusisveicia.
Atsakyti
QUOTE(Sankvl @ 2012 10 08, 17:33)
Moterys, as skaitau skaitau Jusu komentarus rekomenduojanciu ir man plaukai siausiasi, jau kad valot pacios su soda ir actu tai bent jau nerekomenduokit kitiems. Nevalykit su maistiniu actu duso kabinu ir vonioje sienu plyteliu.
Pirmas vaizdas atrodys LABAI geras, bet po kurio laiko pasimatys sugadinta danga (perdozuot labai nesunku) ir turesit atsinaujinti vonia is pagrindu, t.y. generalinio remonto nereiks ir tas jsu taupumas valant su actu isauks didesnes islaidas.

jūs iš patirties čia taip sakot? ar tiesiog pati sugalvojot? su actu dušo kabiną valau jau kelinti metai ir jokio remonto nereikia. pradėjau su actu valyt, kai chemijos mokytoja patarė, ne šiaip sau kokia turgaus bobutė. dėl taupumo- galiu sau leist nusipirkt valiklio, kad ir už didelę sumą, ne tame esmė. nerandu Lietuvoj pirkti geriau išvalančio nei paprastas actas.
Atsakyti
QUOTE(Elizabeth** @ 2012 10 08, 23:13)
jūs iš patirties čia taip sakot? ar tiesiog pati sugalvojot? su actu dušo kabiną valau jau kelinti metai ir jokio remonto nereikia.  pradėjau su actu valyt, kai chemijos mokytoja patarė, ne šiaip sau kokia turgaus bobutė. dėl taupumo- galiu sau leist nusipirkt valiklio, kad ir už didelę sumą, ne tame esmė. nerandu Lietuvoj pirkti geriau išvalančio nei paprastas actas.

O jus skiedziat acta?
Atsakyti
QUOTE(Elizabeth** @ 2012 10 08, 23:13)
nerandu Lietuvoj pirkti geriau išvalančio nei paprastas actas.

Pabandykite profesionaliam naudojimui skirtas priemones, tikrai nustebins. Aš Sanitexe perku "Para Kalkloser" (art. nr. 203.693), litro kaina apie 17 Lt. Sušlapinu paviršiu, užpilu neskiesto, palaukiu keleta minučių (kol nustos putot) ir nuplaunu su vandeniu. Nei kalkių, nei rudžių (pas mane gana geležingas vanduo) nelieka. Su juo aš ir dušo kabiną, ir plyteles, ir kriauklę, ir unitazą, ir visus kranus valau.
Atsakyti
QUOTE(PussBoots @ 2012 10 09, 10:59)
O jus skiedziat acta?

neskiedžiu, iššveičiu su juo, dažniau, aišku, vyrą šiam darbui pristatau ir nuplaunu vandeniu smile.gif tik kvapas, tai žudantis, dėl to dirbam greit biggrin.gif

QUOTE(nomke7 @ 2012 10 09, 11:58)
Pabandykite profesionaliam naudojimui skirtas priemones, tikrai nustebins. Aš Sanitexe perku "Para Kalkloser" (art. nr. 203.693), litro kaina apie 17 Lt. Sušlapinu paviršiu, užpilu neskiesto, palaukiu keleta minučių (kol nustos putot) ir nuplaunu su vandeniu. Nei kalkių, nei rudžių (pas mane gana geležingas vanduo) nelieka. Su juo aš ir dušo kabiną, ir plyteles, ir kriauklę, ir unitazą, ir visus kranus valau.

dėkui, būtinai išbandysiu 4u.gif jis pilamas, ne purškiamas?
apie šį kalbat?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Elizabeth**: 09 spalio 2012 - 19:47
Taip, šitas, jis nepurškiamas, ir aš jo neskiedžiu.
Atsakyti
QUOTE(Elizabeth** @ 2012 10 08, 22:13)
jūs iš patirties čia taip sakot? ar tiesiog pati sugalvojot? su actu dušo kabiną valau jau kelinti metai ir jokio remonto nereikia.  pradėjau su actu valyt, kai chemijos mokytoja patarė, ne šiaip sau kokia turgaus bobutė. dėl taupumo- galiu sau leist nusipirkt valiklio, kad ir už didelę sumą, ne tame esmė. nerandu Lietuvoj pirkti geriau išvalančio nei paprastas actas.

ne mano patirtis, bet zinau objektu kur sugadinta danga ir dar kaip reikalas ir ne viena, nes teko dirbti su imonems kurios uziima patalpu valymu wink.gif))

Siaip pati geriausiai valanti kalkes rugstis yra druskos rugstis. (HCL), o ne acto rugstis (kitaip vadinamas etanas). Valikliu su druskos rugstimi yra, jie patys stipriausi tik turit pasiieiskoti smile.gif Sekanti rugsti eina fosforo rugsti smile.gif Vel gi su ja yra valikliu nemazai, todel pasiieskoti siulyciau tarp profesionalios paskirties valikliu ir rasit efektyviu budu nusivalyte kalkes + yra tikrai ir maloniai kvepianciu smile.gif Ieskot tik nemokat smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Sankvl: 17 spalio 2012 - 16:42
QUOTE(Sankvl @ 2012 10 17, 17:34)
ne mano patirtis, bet zinau objektu kur sugadinta danga ir dar kaip reikalas ir ne viena, nes teko dirbti su imonems kurios uziima patalpu valymu wink.gif))

Siaip pati geriausiai valanti kalkes rugstis yra druskos rugstis. (HCL), o ne acto rugstis (kitaip vadinamas etanas). Valikliu su druskos rugstimi yra, jie patys stipriausi tik turit pasiieiskoti smile.gif Sekanti rugsti eina fosforo rugsti smile.gif Vel gi su ja yra valikliu nemazai, todel pasiieskoti siulyciau tarp profesionalios paskirties valikliu ir rasit efektyviu budu nusivalyte kalkes + yra tikrai ir maloniai kvepianciu smile.gif Ieskot tik nemokat smile.gif

jei jau taip mokat ieškot, tai įmeskit bent kelis pvz gerų priemonių , nemokančioms ieškot. ir beje, pati su kuo valot? kad valiklių nemažai, tai sutinku tikrai, bet jei visas bandysiu, tai iki gyvenimo galo galiu nerast tos, kurios rezultatai tenkintų.
Atsakyti
Panos,atrodau tikra stebukla... Tiesa sakant pirma karta man stikline duso sienele nusivale kaip reklamoj - viena karta pabraukus biggrin.gif
Tai va,rekomenduoju pabandyti CILIT valiklis kalkems
user posted image
Pas mane buvo "prikepusios" tos kalkes jau,tai uzpyliau,pavaliau viska kempinele ir po kokiu 5-10min nuploviau vandeniu - blizga,grazu,svaru..Dar isbandziau plyteliu tarpus valyt,nes pas amne pageltonave nuo kalkiu buvo,tai irgi atvale beveik viska thumbup.gif thumbup.gif
Atsakyti
pasisakysiu ir as smile.gif,as virtuves ir vonios valymui naudoju du daiktus,vienam purskiamam butelyje esu prasiskiedusi paprasto acto ,arba rugsciosios druskeles su vandeniu ,o kitam butelyje turiu L.O.C. cia tas is amway garsusis valiklis.valoma pavirsiu ispurskiu su actu ,truputuka palieku ,tada ant virsaus loc dar truputuka palieku ir paskui su kepmpine viska nutrinu ir nuskalauju vandeniu,viskas blizga ,geresnio valiklio nesu gyvenime turejusi.actas nuima visas kalkes ,o loc visus riebalus ir muilo apnasas ir viskas lieka svaru ,nebandziau kitu valikliu analogu loc ,gal irgi toks efektas butu.o del sugadintu plyteliu nuo acto tai kazkaip pirma kart girdziu ,maniskes tokios pat tebera ,gal jei acta uzpyles visa laik laikytum ,tada gal kas atsitinka,bet nuo tokiu kiekiu ...del sodos tai pritariu ,kad braizo.

Papildyta:
tiesa duso kabinos dar neturiu ,bet manau ,kad tikrai turi buti geras rezultatas ,nes visa kita sveicia laaaabai gerai
Atsakyti
QUOTE(zmogelis @ 2012 11 01, 14:16)
pasisakysiu ir as  smile.gif,as virtuves ir vonios valymui naudoju du daiktus,vienam purskiamam butelyje esu prasiskiedusi paprasto acto ,arba rugsciosios druskeles su vandeniu ,o kitam butelyje turiu L.O.C. cia tas is amway garsusis valiklis.valoma pavirsiu ispurskiu su actu ,truputuka palieku ,tada ant virsaus loc dar truputuka palieku ir paskui su kepmpine viska nutrinu ir nuskalauju vandeniu,viskas blizga ,geresnio valiklio nesu gyvenime turejusi.actas nuima visas kalkes ,o loc visus riebalus ir muilo apnasas ir viskas lieka svaru ,nebandziau kitu valikliu analogu loc ,gal irgi toks efektas butu.o del sugadintu plyteliu nuo acto tai kazkaip pirma kart girdziu ,maniskes tokios pat tebera ,gal jei acta uzpyles visa laik laikytum ,tada gal kas atsitinka,bet nuo tokiu kiekiu ...del sodos tai pritariu ,kad braizo.

Papildyta:
tiesa duso kabinos dar neturiu ,bet manau ,kad tikrai turi buti geras rezultatas ,nes visa kita sveicia laaaabai gerai

ir aš drinks_cheers.gif pasiskaičius įvairių valiklių aprašymus ir perspėjimus, kad patekus į akis, nedelsiant plaut ir kreiptis į gydytoją, o ant kai kurių rašo, kad ne tik su pirštinėm, bet ir visur kitur turi būt uždengta oda doh.gif o paprastas actas juk ir maisto gamyboj naudojamas, tai mistika man čia kažkokia apie sugadinima g.gif pas mus ir plytelės vonioj nepigios, bet valau be baimės.

tiesa, nusipirkau įdomumo dėlei ir CILIT valiklio, kur prieš tai puslapy nuotrauka įdėta, išbandysiu , parašysiu savo nuomonę smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Elizabeth**: 01 lapkričio 2012 - 14:36