Įkraunama...
Įkraunama...

Ką galvojate apie vaikų įvaikinimą?

Ziurejau ir as ta laida. Is tikruju baisu ir skaudu buvo ziureti.
"Sroviu" kurbybine grupe moka taip istorija pateikti, kad apsiverkti galima.

As beje taip ir nesupratau kas gi paskatino tuos jaunus zmones atsisakyti  savo vaikelio. Atrodo visai normali seima.
Man atrodo ta Snieguole nezinojo ka daro. Kazkur skaiciau, kad is karto po gimdymo moteri gali istikti sokas. Tai gal ir jai taip buvo. Gal tai hormonu audros arba pogimdyvine depresija. O vyras kur ziurejo? Zmona liepe ir jis issinese? Bet gi norejo sunaus, tai kodel sutiko su ja? Turbut is tikruju galvojo, kad ne jo vaikas, o kokio nors italo .

Man  ju gaila, nes gyventi su tokia nasta (mintimi, prisiminimais apie tai, kad atidavei savo vaika, suviniojai i frotini chalata, idejai i "baula", palikai lifte, viena, bejegi, maza, norinti psisiglausti prie mamos kruties, pajusti jos siluma) visa gyvenima baisiau nebuna. Man tikrai stogas nuvaziuotu.
Haroldas Vasaris yra globuojamas, todel manau jis gali buti atiduotas tikriems tevams.  Ir tai butu teisinga.
Atsakyti
  As uz tai, kad vaika grazintu tikriesiems tevams. Bet kokiu atveju jam taip butu geriau. Tik nelabai supratau motinos - "vyras galvojo, kad sunus ne nuo jo, tai vaika reikia isnest". O ji nepagalvojo, kad geriau jau su netikru tevu, negu be savo mamos. Tuo metu, ko gero, apie vaika galvojo maziausiai...
Atsakyti
Ka tik pagimdziusios moters juk negalima teist.
Atsakyti
 O tevas? Kad jau ne mano, tai dedam terbon ir isnesiu kaip smutke kokia. Cia gi VAIKAS! Nesvarbu tavo, mano ar kaimyno. Gerai, kad dar neuzkase kur.
Atsakyti
tai kad svarbiausia ir tevas patikeju vienyu momentyu, kad tai jo sunus, nes sako, kad i ji labai panasus, o po valandos vel abejones apeme..
Atsakyti
[quote]Šįryt prabudau ankščiau nei mano mažulė. Gulėjau ir žiūrėjau į miegančią gležnutę, bejėgę. Žiurėjau kaip virpa jos ilgos blakstienos. Žiūrėjau ir galvojau ar taip pat ją mylėčiau jei tai nebūtų mano vaikas. Supratau, kad mylėčiau dar labiau, nes prie begalininės meilės prisidėtų dar ir begalinis gailestis. Vaikas yra vaikas...[/quote]

AŠ IRGI VISKO PRISIGALVOJU :smile.gif
Mąsčiau apie įsivaikinimą dar kai neturėjau šeimos  :smile.gif, mąsčiau, kai likau su savo mergaitėm net po skyrybų  :o, ir dabar pamąstau, jei nepavyks susiorganizuot mažylio  :-/ (tik vyras nelabai sutiktų, bet sakė-dar pagalvotų  ;)), kiekvienu gyvenimo tarpsniu motyvas vis kažkiek kitoks  :smile.gif, vaikas yra vaikas, jis nekaltas, kad kažkas jį atstūmė, o moterims motiniški jausmai sukyla ne tik su savo mažyliais  :smile.gif, o gal tai ne tiek jausmai, kiek gera širdis  ;), gailestis...jei turi sąlygas, patirtį, norą kažkam padėti-kodėl gi ne, bet tai sprendimas labai rimtas, kelio atgal-nėr, reikia pasiryžt ir jau tada dėl nieko nesigailėt, nenusivilt.Gali kilt įvairių problemų tarp savų ir savų-įvaikintų  :(, daug niuansų, daug rizikos...truputį baisoka... :-[
Atsakyti
[quote]

Baisus straipsnis.  [/quote]

 Viena baisi istorija tarp daugelio kitu..
Zmoniu buna ir labai geru ir labai blogu, taciau tai anaiptol nereiskia, kad mylinciose seimose visi vaikai geri, o vaiku namuose demonai auga..
   Straipsnis tera straipsnis.. Kad ir kaip stipriai butum isitikines, kad jau viska zinai, patikek, kad is tiesu nezinai nieko. Juk buna tevu, kurie tycia skriaudzia vaikus, kad kiti juos uzjaustu del mazyliu ligu ir panasiai.. O kiek tokiu, kurie savo ligotus polinkius teisina beribe meile atzaloms..
 O prie meiles plius dar ir aukleti reik moketi. Susitarti, rasti kompromisa, ar net grieztai uzdrausti.. Vaikas turi ne tik meile, bet ir griezta ranka jausti wink.gif
Atsakyti
Ar kas nors iš visų čia pasisakiusių buvo vaikų ar kūdikių namuose . Kas laikė ant rankų  paliktą vaiką tas gali pasakyti ką nors.Ne kiekviena  motina ar tėvas yra vertas savo pagimdyto vaiko. Aplamai  manau  vaikai augantys valdiškose įstaigose turi būti  prieinami  visuomenei. Verta skatinti visuomenę nors kiek domėtis kaip ten tie vaikai gyvena. Juk tie vaiaki užaugs,taps mūsų visuomenės dalimi ir kas bus atsakingas už jų sužalotas  sielas.
Atsakyti
Siųsdami žodį VAIKAMS trumpuoju numeriu 1379 (vienos žinutės kaina - 2 Lt.) arba 1678 (vienos žinutės kaina - 5 Lt.) jūs galite paremti nuskriaustus vaikus: visi pinigai, surinkti už šias žinutes tiesiai iš GSM tinklo operatorių bus perduodami vaikų namams.

Jūs taip pat galite parsisiųsti specialųjį akcijos atviruką Nokia telefonui - tereikia pasiųsti SMS žinutę įrašius LOGO VAIKAMS numeriu 1379 arba 1678.

Akcijos iniciatorius - TV3. Akciją remia visi GSM tinklų operatoriai - Bitė GSM, Omnitel, Tele2 bei šios paslaugos teikėjai - United Promotions ir Alna.

Šiai labdaringai akcijai jau paaukojo:

Omnitel abonentai -  79067 Lt.
BitėGSM abonentai -  27670 Lt.
TELE2 abonentai -  44294 Lt.

Šiuo metu iš viso paaukota -  151031 Lt.

Daugiau informacijos http://www.pyp.lt/actions.aspx?aid=159
Atsakyti
QUOTE (dani @ 2003 08 18, 19:23)
Labai neblogas straipsnis sia tema http://www.tavovaika...ma_pavertes.htm Ne viskas taip grazu ir paprasta, kaip atrodo is pirmo zvilgsnio sad.gif

NE VIENAS NESAME APSAUGOTAS NUO SUNKAUS VAIKO.
ZINAU TAIP PAT BEGALE PAVYZDZIU KUR TEVAI AUGINDAMI SAVO BIOLOGINIUS VAIKUS, TURI NE KA MAZESNIU PROBLEMU, IR VAGIA IR NESIMOKO IR TEVAM AKIS DRASKO....
IVAIKINIMO ATVEJIS SUDETINGAS TUO KAD APLINKINIAI NELEIDZIA VAIKO NORMALIAI AUKLETI, STEBI ITEVIUS KAIP PER PRDIDINAMAJI STIKLA, IR KIEKVIENA GRIEZTESNI ZODI PASAKYTA VAIKUI AISKINA KAD TAIP YRA TIK TODEL KAD VAIKAS IVAIKINTAS IR SU SAVO BIOLOGINIU VAIKU NIEKADA TAIP NESIELGTU.
VAIKAI YRA LABAI PASTABUS IR JIE GREITAI SUPRANTA KAIP KOKIOJ SITUACIJOJ PRADETI ELGTIS T.Y. MANIPULIUOTI TUO KAD JIE IVAIKINTI.
TODEL MANAU KAD NEDERA ISVIS KISTIS SU SAVO KOMENTARAIS I TAI KAIP SEIMOS AKLEJA VAIKUS AR IVAIKIUS
Atsakyti
rolleyes.gif blink.gif clap.gif thumbup.gif bigsmile.gif
Atsakyti
Aciu Dievui, kad pagaliau ziniasklaidos deka visuomenei primenama, kad uz msu siltu namu sienu yra daugybe problemu, kurioms issispresti galime padeti ir mes.
Atsakyti