Įkraunama...
Įkraunama...

Ką galvojate apie vaikų įvaikinimą?

QUOTE(Ziogutis @ 2007 11 01, 16:37)
Šiaip galėčiau daug papasakoti apie šiuos kursus, bet mums neleido verysad.gif

O kodel neleido? Kazkaip itin keista, skamba kaip koks sovietmecio draudimas sad.gif Juk rodos kaip tik butu naudinga jei naudingom ziniom pasidalintumete su kitais, kurie isivaikino anksciau ir neturejo galimybes lankyti tokios apimties kursu. Na ir siaip, juk laisvoje salyje gyvename, o ir kursai ne apie kokias komercines ar valstybes paslaptis... Gal ziopla esu, bet vis sukau sukau galva, ir nesugalvojau priezasties, kodel turi buti draudziama pasakoti sad.gif
Atsakyti
man irgi keistos tos paslaptys unsure.gif kas ten gali buti pasakojama, kad gali zinoti tik tie kurie kursus lanko?
Atsakyti
QUOTE(Šelma @ 2007 11 01, 22:31)
man irgi keistos tos paslaptys  unsure.gif  kas ten gali buti pasakojama, kad gali zinoti tik tie kurie kursus lanko?

drinks_cheers.gif tebedaroma paslaptis ph34r.gif
Atsakyti
QUOTE(Ziogutis @ 2007 11 01, 15:37)
Vilniuje tikrai tokia tvarka nuo rugsejo men.
MEs šiuo metu lankome tuos kursus. Pradėjom lankyti gal rugsėjo mėn. pabaigoje ir labai tikiuosi juos dar šiemet pabaigti. Mūsų grupė pirmoji, kur mokosi pagal šią programą. Tikiuosi, kad kitom šeimom bus truputi lengviau, nes pirmiesiems visada sunkiau, tai medžiaga ne taip išversta, tai dar kas nors.
Šiaip galėčiau daug papasakoti apie šiuos kursus, bet mums neleido verysad.gif

Esu lankiusis vienoje psichologinėje įvaikinimo grupėje. Ji skiriasi nuo kursų tuo, kad ne tik klausaisi ką kiti pasakoja, bet ir pasisakai ką galvoji vienu ar kitu klausimu. Tai tada pasakoti tai ką išgirdai iš kitų dalyvių buvo draudžiama. Iš tiesų kartais žmonės per daug asmeniškai pasisakydavo ir tikrai nebūtų buvę korektiška, jei tai būtų išėję už to kambario sienų.

O kodėl neleido Jums? Ir ar tikrai neleido pasakoti apskritai ar tik apie tai ką grupės klausytojai kalba?
Atsakyti
QUOTE(Skarota Egle @ 2007 11 01, 15:48)
gal galetum papasakot kaip daznai jie buna, kelinta valanda, ar uztenka kad vienas is tevu isklauso kursa, ar riekia grieztai abieju  g.gif

kursai buna 1 k. per savaite ir trunka 3 valandas. Lankymo reikalauja griezto ir butinai turi buti abu tevai, nes pasirodo nuo lankymo taip pat priklauso tavo seimos ivertinimas

QUOTE(laureta @ 2007 11 01, 17:08)
Ziogutis o kodel pasakoti apie kursus neleido. Slapti ar neteiseti?

Kursu pradzioje padiktavo taisykles, is kuriu viena buvo nepasakoti to issoriniai aplinkai, ka isgirdai kursuose. Tuo metu kazkaip visi nutylejo, o dabar klausti, kodel negaliu pasakoti jau kazkaip ir nera reikalo, nes jau daugiau nei puse kursu isklausem.
Atsakyti
papasakok placiau
Atsakyti
Zioguti, as jau esu isivaikinusi, taigi man nera labai aktuali tema. Tiesiog buvo smalsu ir tiek. As ir siai dienai bendrauju su psichologu, taigi daug ka suzinau, ir man tai padeda. Aciu.
Atsakyti
QUOTE(Ziogutis @ 2007 11 03, 18:08)
1.kursai buna 1 k. per savaite ir trunka 3 valandas. Lankymo reikalauja griezto ir butinai turi buti abu tevai, nes pasirodo nuo lankymo taip pat priklauso tavo seimos ivertinimas
2.Kursu pradzioje padiktavo taisykles, is kuriu viena buvo nepasakoti to issoriniai aplinkai, ka isgirdai kursuose. Tuo metu kazkaip visi nutylejo, o dabar klausti, kodel negaliu pasakoti jau kazkaip ir nera reikalo, nes jau daugiau nei puse kursu isklausem.

1. Pasakykite, kaip man įsivaikinti jeigu sakykim mes su vyru dirbam, abiejų grafikai griežti ir skirtingi, abu negalim išeiti iš darbo, beje yra ne tik įvaikinimo problemos ir kursai, bet dar ir asmeninės, kitų šeimos narių bėdos, tai taip išeitų dabar reikėtų pasakyti, kad mes nepasirengę įvaikinimui,neapsipręndę, netinkami, nes nerandame laiko kursams. O gal išeiti iš darbo. Man keistai skamba samprotavimas, kad kuo didesnius kryžiaus kelius nueini, kuo labiau nusiplūki, daugiau prisinervuoji, sveikatos padedi, tuo tu labiau pasiruošęs esi įsivaikinti.
Kursai duoda žinių, bet kad atkrenta tie kurie tipo nepasiruošę tai nesamonė, nes žmogui gali pasakyti, kad sunku bus, bet jis nesupras to reikšmės, kol nepabandys. Skaičiuoju -100 valandų reikia praeiti, tai kiek tada dienų. Kas išleis iš darbo tiek. tai beveik pilnas mėn. Gerai kad viską susitvarkiau anksčiau, nes dabar neturėčiau galimybės, o beje dėl to kiek vaikų liks taip ir augti vaikų namuose, nes žmonės dabar užimti ir reikia prie to taikytis visiems, ne tik žmonėms prie kursų ir sistemos, bet ir sistemai prie žmonių.
2. Nu ta paslaptis tai kažkas keisto.
Atsakyti
Dar, kursai yra ivairus, ir jeigu Ziogutis lanko tokius kursus Vilniuje, vadinasi jai patogu. Pati galetumei pasidometi savo mieste, jie turetu buti kitokie, ir nereikes vaziuoti i Vilniu. Kas del laiko, cia jau yra ne kursu problema, o jusu. Dauguma grupeje esanciu zmoniu nutaria, koks laikas yra patogus. Bet kad dalyvavimas turi buti dvieju zmoniu, as pritariu siai idejai. Todel, kad vaikas gyvens su abiem teveliais, o ne su vienu is ju. Globai neskiriama tiek daug demesio, kaip ivaikinimui. O kad griezteja reikalavimai, tai yra normalu. Amerikoje amerikieciai negali isivaikinti, nes labai brangu. Todel vaikinasi kitose salyse. Lietuvoje nera brangu, bet reikia isklausyti kursus. Ir jie isties yra naudingi. Beje, nemokami. Jeigu zmones nepasiruose, tai jiems yra rasoma isvadoje. Mano grupeje buvo seima, kuriai nedave sutikimo ivaikinti ar globoti, ir kaip nekeista bebutu, todel kad jie nesusitvarko su savo biologiniu vaiku. Juk kai ivaikinama ar globojama, yra bendraujama su visais seimos nariais. Tuomet yla ir islenda is maiso. Tad kursu lankymas, tai dar nereiskia kad tu esi pasiruoses ivaikinimui, gausi gera ivertinima ir galesi isivaikinti. Kursai tam ir yra kad suzinotu ar galima vienai ar kitai seimai isivaikinti ar globoti. Beje, kaip skaudu bebutu, ivaikinimui skiriama daugiau demesio nei globai.
Atsakyti
Visdelto, manau, kad kursų lankymas turi būti abiejų pusių problema.

Aš tuos kursus skirtus globai jau praėjau, ir nieko gero nesužinojau, man jie nieko gero nedavė,ir nieko tie kursai neatrinko, visi kurie juos praėjo, tik išklausė kursą ir viskas. Beje aš jau globojau, todėl bent supratau apie kokius sunkumus, kokius psichologinius aspektus buvo kalbama, o kas su tuo nesusidūrę, taip ir nesuprato viso to esmės. Pagalbos reikia vėliau jau įsivaikinus, kai išlenda tikrosios problemos, o ne menamos. Kursai problemų neišspręndžia. Kartais atrodo, kad VTAT sugalvoja visokius projektus, tik tam kad parodytų, kad kažką dirba, kažkas yra daroma. Aš už tai, kad būtų paskui stipri pagalba, jau įsivaikinus ar globojant. Tai sakau iš patirties.
Atsakyti
QUOTE(Dar @ 2007 11 05, 11:05)
Visdelto, manau, kad kursų lankymas turi būti abiejų pusių problema.

Aš tuos kursus skirtus globai jau praėjau, ir nieko gero nesužinojau, man jie nieko gero nedavė,ir nieko tie kursai neatrinko, visi kurie juos praėjo, tik išklausė kursą ir viskas. Beje aš jau globojau, todėl bent supratau apie kokius sunkumus, kokius psichologinius aspektus buvo kalbama, o kas su tuo nesusidūrę, taip ir nesuprato viso to esmės. Pagalbos reikia vėliau jau įsivaikinus, kai išlenda tikrosios problemos, o ne menamos. Kursai problemų neišspręndžia. Kartais atrodo, kad VTAT sugalvoja visokius projektus, tik tam kad parodytų, kad kažką dirba, kažkas yra daroma. Aš už tai, kad būtų paskui stipri pagalba, jau įsivaikinus ar globojant. Tai sakau iš patirties.

as be patirties kol kas, bet irgi uz toki dalyka drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif
Atsakyti
Dar, Skarota Egle isivaikinus ar globojant tikites sulaukti stiprios pagalbos? Bet juk niekas jums neatsako padeti vienu ir kitu atveju. Tik reikia noro. Problemos buvo, yra ir bus. Niekas nuo ju nepabego ir nepabegs. Ivaikinus, globojant ir biologiniam vaikui reikia padeti, juk paauglyste aplanko tiek ivaikinta, globojama, tiek biologini vaika. Man niekas neatsake pagalbos, galbut daugiau darau nei kalbu.
Kursu niekas nepraso lankyti, tai sprendzia seima. Kursus atlankei, kazkas paukstuka uzdejo ir jie vaziuoja toliau. O seima siekia savo tikslo. Taip kad kursu lankymas negali buti abieju pusiu problema. Kursai nebuna darbo metu, jie dazniausiai buna po darbo. O del lankymo, tai nedaug laiko. Juk vaikiuka po sirdim nesioji 9 menesius. Ir lauki. Taigi ir kursai turetu testis panasiai tiek. Belieka tik laukti.
Atsakyti