Įkraunama...
Įkraunama...

Ką galvojate apie vaikų įvaikinimą?

Niekada nesutikčiau,kaip ir per vieną radijo laidą diskutavo,,kad toms gegutėms reikia geresnių sąlygų blink.gif Pirma tegu galvoja,prieš tapdamos gegutėmis,kam joms tų vaikų reikia? blink.gif O,ne valstybė poto turi rūpintis vienišomis mamomis...O,kodėl tos moterys tokios kvailos,kad pačios nori tapti ir tampa vienišėmis su 5 vaikais ant kaklo..Čia jau ne į temą,bet aš irgi tokioms neduočiau jokių pašalpų... blink.gif jei ,jau matai,kad vyras "durnas" geria ,muša ir tt...tai kam toliau vaikus darosi ir poto verkia?????? beto mano draugė viena irgi uzsimanė vaiko,pasidarė su vyru,jam nesakė ir augina viena dabar mergaitę,tai mergytei jau bus 2 metukai,o kas ir kur jos tėvelis motina nesako....O motina neasociali,su aukštuoju,,,tiesiog ji norėjo vaiką auginti viena,be vyro,ir ką dar tokiai reikia pašalpos??????Tegu ir auginasi,jei tik tiek proto turi..... blink.gif
ir nereikia čia kaltinti valdzios.normaliai dirbant su vyru-gali tikrai išsilaiktyti bent 3 asmenų šeimą......O darbų tikrai dabar daug.........
Atsakyti
QUOTE(AStonke @ 2006 09 22, 21:43)
O motina neasociali,su aukštuoju,,,tiesiog ji norėjo vaiką auginti viena,be vyro,ir ką dar tokiai reikia pašalpos??????Tegu ir auginasi,jei tik tiek proto turi..... blink.gif

Pala pala, apie ką tu čia šneki? Aš taip pat labai norėjau vaiko, todėl ir įsivaikinau, ir auginu dukrą viena, be vyro, ir priklausančią pašalpą už vaiką kas mėnesį gaunu. Tai pat esu neasociali, su aukštuoju. Tai pagal tave aš proto neturiu?
Atsakyti
Vaikas turi turėti pilną šeimą..........Gimti iš meilės abiejų zmonių noru......Ir negalime jo auginti,tik UZSINORĖJUSIOS jo SAU blink.gif
Jei mes jį įvaikiname,ar globojame(kad ir vienos)-tada suteikiame vaikui dziaugsmą,nes ir taip jis jau yra gimęs....... drinks_cheers.gif O visai kas kita,kai mamytė uzinori vaikelio,pasidaro jį su kuom nors(ir net vaikui nesako,kas ir kur jo tėvas)-ir dar nori pašalpos,kaip vieniša mama blink.gif Bet juk tėvas,tai yra.....tai ,kokia ji vieniša? blink.gif tai va tokias aš tikrai laikau nepilnu proto,ir tokių pašalpų tikrai neišduočiau....
P.s atleiskite,jei ką įzeidziau.....bet čia asmeninė mano nuomonė...
Atsakyti
AStonke, pakoros Dievulis už tokias negražias kalbas apie vienišas mamas.
Nemauk visų ant vieno kurpaliaus nono.gif O tu pati - neabejoji kad gali tapti vieniša su savo 2 vaikais?
Vokietijoje mamos retai patampa gegutemis (cia ne Lietuva) Valstybe vienisas mamas labai remia, joms isejus dirti vaiko aukle taip pat apmoka valstybe, jei mamos mazos pajamos, net buto nuoma ir darzeli moka valstybe, o kur dar bureliai ir visa kita....Manyciau, kad dauguma vaikuciu LT pamestinukais tampa del nestabilios ekonomikos ir prastu socialiniu garantiju.

Vokietijoje nėra pamestinukų, nes ten gyvena Hellingeris biggrin.gif mirksiukas.gif ...

O jei rimtai, ne vien tik ekonominės - socialinės priežastys lemia, kad mamos vaikus palieka. Tiesiog tokia tauta, kultūra, sovietinis palikimas ir dar daug, ko mes nežinome todėl negalime net įvardinti. Vien tik "valdžia" nieko nepakeis. Žmonės turi pasikeisti, tada pasikeistų pasikeitusių žmonių valdžia, tada ta valdžia (jei dar būtų reikalinga) - ir galėtų padėti. Kažin, po 100 metų ar po 1000?
Atsakyti
Visai nepritariu tam vokiečiui , lengva kalbėti kai esi tik teoretikas. Cituoju savo mintis kurias išsakiau po straipsniu, tai mano nuomonė ta tema.

užknisot 13:50 , ketvirtadienis, rugsėjo 07 d.

Ar girdit tai gal visai neimam ir neįsivaikinam ir neglobojam, kad jau taip reikia išsaugoti ryšį su biologiniais tėvais, kuriems nusišikt ant savo po visą svietą išbarstytų vaikų, tegul tada gyvena vaikų namuose užauga, po to vel gimdo vaikus ir vėl priduoda į vaiknamius ar dar blogiau įkonteinerius. Ar ne per daug užkraunat atsakomybės ant įvaikintojų ir globėjų pečių, jie ne tik turi auginti, prižiūrėti, išmokint vaiką, bet dar būti ir psichologais, bendrauti su biologinias tėvais,ruošti vaiką susitikimams, girti jo nusigerusius tėvus, juos teisinti, būti antroje vietoje, nors visą save atiduoda vaikui. Vienu žodžiu išvada tokia, kad nesvarbu, kad net tiksliai nežinau kiek turiu vaikų, bet aš biologinė mama ir turiu visas teise į vaiką -noriu vaiką pametu, kai man patogu, kai norėsiu tai prisiminsiu, vėlgi kai man bus patogu, o gal ir neprisiminsiu, čia tipo mano teisė. Globėjai ir įvaikintojai viską privalo, viskas jų pareiga, o tai pasakyki kokias prievoles ir pareigas turi ta jūsų taip užtarta biologinė motina.

Ulinai 16:19 , antradienis, rugsėjo 12 d.

Ulina ar globojai ar esi įsivaikinus. Aš globoju, mažą trimetę mergaitę. Kai pasiėmiau ją (iš jos asocialios šeimos, kur net neaišku kas ją augino tuos 3m.)ji buvo ,, suaugęs vaikas,,.Tu net neisivaizduoji kaip visa tai yra realybėje, tu pasiimi mažą sužeistą ,,žvėriuką,, su begalinio liūdesio akimis, kai tu prižadi sau kad ją išmokinsi juoktis, šypsotis, būti laimingai, kai atkapstai kokiomis sąlygomis ji gyveno tuos tris metus, kai pamatai, kad kitas per visą savo gyvenimo tiek nekentėjo kaip šitas mažas žmogeliukas per tris metus ir pakraupsti-argi šitaip galima. Kai vakare prieš miegą stipriai įsikabina tau į ranką, kad tik būtų tikra jog nepaliksi, kai prašo padainuoti lopšinę ir pasupti ant rankų, nes jos niekas nesupo, kai per dieną šimtą kartų kartoji, kad labai ją myli, kad niekada nepaliksi, kad maisto visada užteks, ir ji daugiau nebus alkana, kai ji klykia naktim, ir tu ją ramini, va tada pamatai kokią didelę skriaudą jai padarė jos tikroji mama. Ir niekaip neapsivers gyvenime liezuvis ją teisinti, vaiko labui aš apie ją nieko blogo nesakysiu, bet kad pateisinčiau......niekada. Visa tai reikia išgyventi , pamatyti , o tik tada kalbėti.

Atsakyti
Dar 4u.gif thumbup.gif thumbup.gif

Pritariu tavo mintims visomis keturiomis.
Atsakyti
Dėkoju už pritarimą, dažniausiai mano nuomonė būna tokia ,,tiesi,, ir dažnai man daug kas nepritaria. Bet visada sakau tai ką esu išgyvenusi ir tai ką jaučiu širdyje.
Atsakyti
QUOTE(Vitvita @ 2006 09 25, 09:56)
AStonke, pakoros Dievulis už tokias negražias kalbas apie vienišas mamas.
Nemauk visų ant vieno kurpaliaus  nono.gif O tu pati - neabejoji kad gali tapti vieniša su savo 2 vaikais

tai,vat jūs ziūriu skaitot ir nematot turbūt kas parašyta??? blink.gif Vienišas gali tapti bet kas,o senatvėje,tai visi...Esmė mano pasisakyme buvo ta,kad JEI VAIKAS TURI ZINOMĄ TĖVĄ,tai pašalpą turi mokėti TĖVAS (alimentus vadinamus),o ne valstybė..Kas kita,kai tėvas nezinomas ir tt..Beto daugėja atvejų,kai zmonės spec.nesituokia,gyvena kartu-ir vadinasi vienišomis mamytėmis doh.gif ir susigriebia pašalpas iš mūsų kišenių(t.y mūsų eilinių mokėtojų)
O DAR gerai išdėstei čia mintis,pritariu thumbup.gif bet ateityje,kai vaikelis paaugs-vistiek norės susitikti su savo biologinais tėvais,tad vistiek reikia būti tam pasiruošus g.gif Retas,kuris vaikas to nenori..Ir ta mergina,kuri įvaikinimo stovykloje pasakojo savo istoriją,tik patvirtino tą mintį,kad vaikas vistiek viduje labai kenčia nematydamams,nezinodamas,kas jo tėvai...ir visu 100proc.stengiasi juos surasti,nors ir labai myli mus g.gif
Atsakyti
AStonke, na vistiek nesuprantu apie kokias pašalpas vienišoms mamytėms tu kalbi? Aš esu vieniša mama, bet gaunu tuos 50 lt. per mėnesį, kuriuos gauna ir ne vienišų mamų vaikai. Vienintelė lengvata vienišoms mamos, kuria aš naudojuosi, tai mažesnis mokestis už darželį. Na, dar priklauso viena ar keliomis dienomis ilgesnės atostogos, bet man tai neaktualu.
Atsakyti
žinau, kad vaikas ieškos, ir tam ruošiuosi. Aišku, kad jam bus svarbu ir įdomu pamatyti savo tėvus, ką jau čia vaikui, jeigu man įdomu juos pamatyti. žinau adresą kur mano mergaitė gyveno ir degu noru ten nuvažiuoti apsimesti , kad kažko ieškau ir pamatyti ir tą būstą ir ten gyvenanačius žmones ir taip padarysiu.

Bet kalba ten to vokiečio eina apie tai kad negalima savintis vaikų, o įdomu kaip jis supranta tą savinimąsi, ar negaliu vadinti jos dukra, ar negaliu laikyti ją savo vaiku, gal paaiškinti, trimetei, kad tu nevadink manęs mama, nes aš negaliu būti tavo mama, nes taip mano psichologas, juokinga, ji mano dukra, mano širdies vaikas, ir kitaip nebus. Ir tai nereiškia kad aš ją prie savęs grandinėmis prirakinsiu, ji augs laisva asmenybe, tik žinos kad visada turi į ką atsiremti.
Atsakyti
Na,aš tai jau iš įvaikinimų tarnybų esi šitą girdėjusi,kad uzsienyje yra populiarus atviras įvaikinimas,t.y kai mama zino pas ką auga jos vaikas,ir įtėviai zino,kur jo mama,ir vaikas bendrauja ir su tais ir su tais blink.gif Aišku,ten neina kalba apie asocialias ,nes uzsienyje tokių maziau,bet tenais "normalios" moterys taip atiduoda auginti vaikus ,kai pačios nenori,ar neturi sąlygų...Aišku lietuvoje,kol taip bus,ar aplamai kada bus aš nezinau....Bet manau ta "atviro įvaikinimo" banga kazkada ateis ir į lietuvą.Nepamirškim ,kad senovėje zmonės įsivaikinę slėpė tą faktą ,dabar iš uzsienio jau atėjo mada atvirai viską išsakyti,manau dabręsime ir iki to,kad vaikus auginsime kartu su jų palikusiomis motinomis lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif
Nes jau mokslininkai ,tipo yra ištyrę,kad toks atviras įvaikinimas yra geras abiems pusėms,ir vaikui ir ypač blink.gif jo motinai,kuri viduje visą gyvenimą depresuoja ,kad paliko vaiką ir jis kazkur auga ir ji jo nemato doh.gif
Aišku,taip gal niekas ir nenorėtų..... verysad.gif bet ištiesų,jei motina normali(nors normalios vėlgi nepalieka vaikų manau) doh.gif .........nėra zodzių,vienu zodziu....... doh.gif
Atsakyti
Gal ir gerai, gal ir normalu, bet aš niekada nesutikčiau auginti vaiko kartu su jo biologine motina, tiesiog neimčiau nei įsivaikinti, nei globoti, nes pagalvokit kaip tai atrodytų realybėje. Ta prasme ji kišasi į auklėjimą, spręndžia su juo susijusius klausimus, aplanko kada nori, jūs norit pasakyti, kad jūsų šeima tada gyventų normalų šeimos gyvenimą, juk daugelis jūsų šeimos gyvenimo epizodų priklausytų nuo tos moters norų. Tai būtų tas pats kaip dabar įsivaizduokit kokia geriausia draugė ar jos šeima kišasi į jūsų šeimos gyvenimą, reguoliuoja sakykim kokį jūsų vaikui būrelį lankyti, varto pazymių knygelę, ir taip 18 m., nemanau kad jus tai džiugintų ir jūs gyventumete laimingi galvodami kad tai labai grai jūsų vaikui.
Atsakyti