Įkraunama...
Įkraunama...

Beveik neribotas gimdyvių lankymas ligoninėse:

Man irgi patiko VGN tvarka. Gimdyt teko 2kart, bet - laime - abu kartus lankytojai buvo supratingi. T.y. "lanke" mob. telefonu. O i ligonine atejo tik keli artimiausi zmones. smile.gif
Pamenu ispudzius drauges, kuria atejo lankyt bendradarbes. Mat ligonine buvo arti darbovietes... doh.gif Ir pamate ja tokia - be makijazo, be sukuosenos, pavargusia.. Jautesi ji tikrai ne "super". Sake viena paguoda, kad tik moteriskes uzgriuvo. O dar kai lankytojos pasake, kad vos ja pazino, drauge is vis nekaip pasijuto.
Ne, as - pries gausius lankytojus. viskam savas laikas. wink.gif
Atsakyti
Kai gimdai pirma vaika, tai labai lengva "pasislepti", jei gyveni atskirai. Tereikia niekam nepranesti, kad jau vaziuoji i ligonine wink.gif Nu vyras jei is darbo iseina kelioms dienoms, tai tures pasisakyti, bet jo bendradarbiai gal nepuls lankyti? O kitus gimines ir draugus galima informuoti ir veliau, po keliu dienu. Be to labai padeda nutyleti numatoma gimdymo data arba ja visiems sakyti kokiom 2 savaitem veliau. Tada veluojant gimdymui visi galvoja, kad viskas dar gerai ir taip nesirupina, jei neatsakai i skambucius (o ir neskambina taip labai). Mes pirma menesi ir siaip sveciu nelabai priiminejom. Aisku, po menesio jau ateina tik tie, kuriems is tiesu rupi tave aplankyti ir tavo vaika pamatyti, kiti speja pamirsti wink.gif

Dar labai gerai gimdyti per sventes, kai visi ir siaip uzsieme, neturi kada pas tave lekti i ligonine. Na, bet cia labai nepasirinksi...

Be to, puikiai suprantu ta senmerge, kuri siulesi i ligonine ateiti - juk ji nezino ka moteris is tiesu po gimdymo gali noreti matyti wink.gif O ligonineje ir as apturejau palatos kaimyne, kuria lanke draugai ir gimines buriais, o vyras iki isnaktu su ja sedejo. Jiems tai kas - jai cezaris darytas, vaikas pas seseles paliktas. Tai jie maloniai snekuciuojasi. O man tai pailseti ir ramiai pabuti norisi...

O dabar kai laukiu antro, galvoju kaip cia reiks issisukti, nes reiks kazkur pirmagimi pasideti. Nesivesiu gi jo i gimdykla, o be vyro gimdyti irgi nesinori... Tai vis dar neapsisprendziu wink.gif Gal reiks namie gimdyti, ar ka?
Atsakyti
Va koks gimdymo namuose pliusas biggrin.gif
Ir palatos kaimynes neturi, ir gali nieko arba ko nenori neisileisti gali. Duru neatidarai ir viskas, o seseles, kuri ileistu, juk nera wink.gif
Atsakyti
Na, o man tikrai nepaliko blogu ispudziu, kad mane ir palatos kaimyne gausiai lanke. Na, nors tu artimuju buvo gan daug, bet jie buvo gan supratingi ir neuztrukdavo per ilgai. O tas demesys man ir leliui tikrai buvo malonus. Manau, palatos kaimyne irgi to buvo verta, juo labiau kad ja pirmiau aplanke drauges, tik paskui vyras sad.gif Manau, turint "ne koki" vyreli jai reikejo draugiu paramos, ir man visai nebuvo gaila, man jos netrukde.

Visiskai normalu ir smagu, kad mes su leliuku rupime ir draugams, ir artimiesiems, o mazus nepatogumus galima ir iskesti smile.gif
Atsakyti
Mane irgi pirmiau aplankė draugė iš Kauno, nei spėjo atvažiuoti mano pačios tėvai..Buvau palikta viena..vaikas kažkur išneštas, vyras namo išvažiavo atsimiegot po bemiegės nakties "gimdant"..jaučiausi kažkokia "pamiršta"..Atlėkė draugė lankyt iš Kauno, iškart po gimdymo (buvo praėjusios apie 5 - 6 val.), sugrąžino man vaiką (nuėjo, surado, liepė man atnešt) ir iškart man tapo linskmiau clap.gif
Atsakyti
QUOTE (Rasma @ 2004 09 09, 10:16)
Mane irgi pirmiau aplankė draugė iš Kauno, nei spėjo atvažiuoti mano pačios tėvai..Buvau palikta viena..vaikas kažkur išneštas, vyras namo išvažiavo atsimiegot po bemiegės nakties "gimdant"..jaučiausi kažkokia "pamiršta"..Atlėkė draugė lankyt iš Kauno, iškart po gimdymo (buvo praėjusios apie 5 - 6 val.), sugrąžino man vaiką (nuėjo, surado, liepė man atnešt) ir iškart man tapo linskmiau clap.gif

as irgi ta "apleistumo" jausma jutau unsure.gif tik po gimdymo vyras ispedino namucio miegot, Greta buvo skubiai isnesta i inkubatoriu, o ka man veikti sad.gif tai pradejau skambineti visiems laugh.gif
Atsakyti
Man irgi labai patiko lankytojai. Gal del to, kad seimos nera salia, gal todel, kad Mantas pasirupinto gimti sestadieni, tai mes turejom laiko juo atsidziaugti ir apsiprasti tryse iki pirmadienio, kol suzinojo musu su vyru bendradarbiai. Tiesa, gulejau vienvietej palatoj plius svieziai iskeptam teciui toki isskleidziama foteli atbogino ir patalyne, taigi galejo buti su manim kiek tik norisi. Kai atejo bendradarbiai, tai is registracijos paskambino ir paklause ar leisti juos i palata ar ateisiu i foje su jais susimatyti. I palata leido tik po tris. Buvo labai smagu, kai palata paskendo gelese ir balionuose.
Atsakyti
gimdziau Ispanijoje, tai cia labai griezta tvarka su tais lankymais, vienas asmuo gali buti visa para (dazniausiai tai buna vyras), o kiti lankytojai turi tureti leidimus. nors irgi atsiranda visokiu gudruoliu prasmunkanciu pro ta posteli. o mus jau kursuose akuseris paprotino, kad geriausia taktiskai visiems pranesti, kad ligononeje nelaukiame vizitu, o kai grisime namo - prasau.... manau ne vienas nesupyko, bet kazkodel aplankyti namuose jau nebuvo tiek norinciu, kaip ligonineje g.gif
Atsakyti
O manes niekas neaplanke ligonineje.. sad.gif ir is gymdymo namu pedinom tik su vyru ir 2.gif .. O taip norejosi su kuo nors pasidalinti ta laime...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Fasolka: 12 rugsėjo 2004 - 02:36
fasolka...tai gal niekam nepranesei...... tongue.gif ..o jei rimtai tai jei sunkiai gimdei..tai nelabai zmones norejo tau maisytis po akimis ir uzkrauti tave su savo lankymais....kalbu is savo patirties.....nes neseniai drauge (pazystama) pagimde.....sunkiai gimde...tai ir nejau i ligonine lankyti.....nes paprasciausiai noriu kad ji atsigautu...susipazintu su savo kudikiu ir.t.t.......po keliu savaiciu kai jau ji apsipras buti mama..tada ir aplankysiu.....kazkaip manau i ligonine turi eiti artimiausi zmones....vyras...tevai....ir neatskiriami draugai......kai gimde geriausia drauge tai i ligonine ejau.....butu neleidus vistiek buciau ejus.... biggrin.gif nors as ir neklausiai jos ar galiu ateiti...ejau ir nuejau biggrin.gif ......nes ji man kaip sese.....taip kad aplankyti ja buvo butina.....

fasolka.....svarbu vyras buvo salia taves.... thumbup.gif

as tai mamos negalejau atsikratyti nei per pati gymdyma nei po to......ne vyras pasiliko miegoti....o mama biggrin.gif ....va taip buna.... biggrin.gif
Atsakyti
Mes is anksto buvom susitare su gydytoju, uz gimdyma mokejome, tad prasem vienvietes palatos.Zinoma ja ir gavom, taigi mano lankytojai nebent trukde personalui.Isgulejau 6dienas ir visas jas ( iskaitant ir naktis) su manimi ir sunumi praleido vyras. clap.gif clap.gif clap.gif
Atsakyti
Gerbiami gimdymo namu vadovai! prasome nustatyti grieztas gimdyviu lankymo taisykles ir uztikrinti, kad ju butu laikomas!!!! mad.gif

O siaip tai man irgi nepatiko kai pas kaimyne vienu metu suejo apie 10 zmoniu, tame tarpe ir su vaikais. Taip norejau juos visus pasiusti, visa laime, kad tik 15 minuciu uztruko.
Atsakyti