Įkraunama...
Įkraunama...

Vazonai gėlėms

Bet Senukuose molinukai labai brangus, ypac kokie idomesni? gal kas dar zino kur kitur buna nebrangiu?
Atsakyti
Gal ir visai ne į temą aš čia, bet turiu tokią problemą. Turiu aukštą ir siaurą labai gražų vazoniuką, tik nežinau kokią gėlytę galėčiau į jį apgyvendinti? Turbūt reiktų rinktis su ilgesnėmis šaknimis? g.gif Patarkit prašau... ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Betule @ 2006 12 28, 09:54)
Gal ir visai ne į temą aš čia, bet turiu tokią problemą. Turiu aukštą ir siaurą labai gražų vazoniuką, tik nežinau kokią gėlytę galėčiau į jį apgyvendinti? Turbūt reiktų rinktis su ilgesnėmis šaknimis?  g.gif  Patarkit prašau...  ax.gif

Rinkis ilgesnemis sakomis - graziai atrodo svyrancios smulkios gelytes aukstuose siauruose vazonuose 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(peliukas77 @ 2006 12 13, 23:49)
Berods, vokiški  g.gif BE SKYLUČIŲ!!!!!!!!! Bet man jų ir nereikia, nes dugnus užberiu specialiais akmenukais (sulaiko drėgmę) ir stengiuosi neperlaistyti gėlyčių - kol kas visoms patinka.  thumbup.gif

O čia tai visai gera idėja su tais akmenukais bigsmile.gif user posted image
Nes dabar pas mane gėlės plastikiniuose, bet įstatytos į tuos gražius vazonus, kurie yra be skylučių.
O kaip atrodo tie akmenukai kuriuos reikia dėti ant dugno? Aš esu mačiusi prie vazonų Senukuose kažkokius akmenėlius, bet ten greičiausiai dekoratyviniai huh.gif
Ir kokį kiekį maždaug tų akmenėlių - kiek cm nuo vazono dugno?

Dar tuo pačiu užduosiu turbūt durną klausimą, bet kadangi gėlės pas mane namie atsirado prieš kokius 2 mėn tai esu pradedančioji gėlių augintoja ir nelabai išmanau blush2.gif Gėlės parsiduoda tuose plastmasinuose vazonuose - ar būtina jas persodinti ar ne? Jeigu aš į tuos dekoratyvinius tik įdedu bet nesodinu tai ar man būtina persodinti į kitą plastmasinį vazoną ar gali likti tame kuriame pirkau? unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Karmen @ 2007 01 01, 19:32)
O čia tai visai gera idėja su tais akmenukais  bigsmile.gif  user posted image
Nes dabar pas mane gėlės plastikiniuose, bet įstatytos į tuos gražius vazonus, kurie yra be skylučių.
O kaip atrodo tie akmenukai kuriuos reikia dėti ant dugno? Aš esu mačiusi prie vazonų Senukuose kažkokius akmenėlius, bet ten greičiausiai dekoratyviniai  huh.gif
Ir kokį kiekį maždaug tų akmenėlių - kiek cm nuo vazono dugno?

Dar tuo pačiu užduosiu turbūt durną klausimą, bet kadangi gėlės pas mane namie atsirado prieš kokius 2 mėn tai esu pradedančioji gėlių augintoja ir nelabai išmanau  blush2.gif Gėlės parsiduoda tuose plastmasinuose vazonuose - ar būtina jas persodinti ar ne? Jeigu aš į tuos dekoratyvinius tik įdedu bet nesodinu tai ar man būtina persodinti į kitą plastmasinį vazoną ar gali likti tame kuriame pirkau? unsure.gif

reikia persodinti.
Atsakyti
Aš savo gėles sodinu tik į molinius glazūruotus vazonus. Ir būtinai su skyle smile.gif
Atsakyti
QUOTE(peliukas77 @ 2006 12 14, 00:49)
Labukas,

Aš visas gėlytes taipogi iškart sodinu į molinius vazoniukus. Beje, jie pas mane visi vienodi - tas pats modelis (tik dydžiai skiriasi) ir ta pati spalva, nes nemėgstu 'įvairenybių'. Vazonėliai gana lakoniški, be jokių pamarginimų, bet gana modernūs ir stilingi  wub.gif Jais prekiauja Senukai, yra įvairių formų ir labai gražių spalvų. Berods, vokiški  g.gif BE SKYLUČIŲ!!!!!!!!! Bet man jų ir nereikia, nes dugnus užberiu specialiais akmenukais (sulaiko drėgmę) ir stengiuosi neperlaistyti gėlyčių - kol kas visoms patinka.  thumbup.gif

pas mane irgi be skylučių, bet aš nežinau kaip laistyti reikia. paviršiuje žemė sausa, tai ir palaistau, bet kas ant dugno dedasi juk nepamatysi. o kaip jus laistot?
Atsakyti
As tai sodinu geles tik i vazonus su skylem, dazniausiai plastikinius ir idedu i grazu vazona be skyliu. Jei vandenukas nubega i vazona be skyliu, ispilu. O dauguma geliu tai tik per apacia laistau, tai pripilu i vazona be skyliu ir istatau. Geiu vazonuose be skyliu neisivazduoju schmoll.gif
Cia tik mano nuomone 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Kamaniuke @ 2007 01 06, 15:11)
Geiu vazonuose be skyliu neisivazduoju  schmoll.gif

Aha, as irgi neisivaizduoju, bet kazkaip pastebejau desni, kad vazonai be skyliu dazniau buna pigesni, nei su skylem, na bent jau tie, kurie man i aki krenta... Todel, daugelyje vazonu pas mane musu paciu pragreztos skyles... Siaip yra rizika, kad vazonelis skils, bet mes greziam su specialiu graztu keramikai (as nesigaudau tose dalykose, bet aiskino man panasiai doh.gif ) Tai vat, tokiu budu, kartais vazoneliuose iseina pridaryt daugiau skyluciu nei viena, kas mano manymu yra geriau augaliukui. O is asmenines praktikos galiu pasakyt tiek, kad truputi prie skylutes buvo iskiles, tik vienas plastikinis vazonas ir tik del to , kad graztas buvo nudiles... 4u.gif
Atsakyti
Auginu tik kaktusus ir sukulentus. Skyles tokiems augalams nebutinos.
Jei per gausiai laistysit, tai neisgelbes ir skyles.

Bet, itariu yra tokiu augalu kuriems skyles yra butinos. Del saknu. pvz orchidejos.

Kodel esu pries skyles?? Del lekstuciu- papildoma kaina ir ne visos graziai atrodo. Kartais gelininkai net nesistengia ju derinti.

Atsakyti
na o as vakar stai kokiu vazoniuku prisipirkau biggrin.gif user posted image
user posted image
Atsakyti
QUOTE(axara @ 2007 01 07, 13:06)
na o as vakar stai kokiu vazoniuku prisipirkau  biggrin.gif user posted image
user posted image

bent jau man tai nerodo nuotrauku...tad iterpiu nuorodas ivairus
balti
Atsakyti