QUOTE(zarazna @ 2009 09 01, 21:18)
Aš jei būčiau pikta, tai remčiausi
šita rekomendacija ir tokį vadovybės reikalavimą rašyti pasiaiškinimą apskųsčiau. Tik dar nesugalvojau kam

. O dar geriau - paviešinčiau. Mass media labai galingas ginklas... Manau, kad mokykla savo "gero" vardo gadinti nenorėtų...
Pritariu, kad šiai mokyklai trūksta pagrindinio dalyko - normalios direktorės...
Na galima tai pačiai Šalaševičiūtei skųsti, betgi čia tik rekomendacija, t.y. ji nėra privaloma ir mokyklos vadovybei palikta visiška veiksmų laisvė beigi teisė spręsti ar mokykloje yra privalomos uniformos.
Kitas dalykas, kad vaikai yra gasdinami jog tie, kurie ateis be uniformų bus
šalinami iš mokyklos. Va čia tai jau šantažas ir beje, neteisėtas, nes gasdinama tuo, ko padaryti mokykla negali. Tik Švietimo įstatymas nustato pagrindus kkuriais remiantis mokinys gali būti šalinamas iš mokyklos, pagrindų sąrašas baigtinis ir jie yra labai rimti. Tokio niekniekio kaip uniformos nedėvėjimas sąraše nėra.
Aišku, aš kaip ir daugelis tėvų tingiu veltis į rietenas su direktore (nors jinai tikrai to verta) nes mano vaikas tą uniformą dėvi ir prie jo nesikabina. Bet jeigu kažkokiu būdu mane tai palies asmeniškai, labai greitai "pasiaiškinsim" viešai ir negražiai