Įkraunama...
Įkraunama...

P. Vileišio mokykla

QUOTE(Smauglius @ 2009 09 01, 20:49)
Maniškis sakė, kad tie, kurie buvo be uniformų rašė pasiaiškinimus.

Baisu. Bjauru.
Aš jei būčiau pikta, tai remčiausi šita rekomendacija ir tokį vadovybės reikalavimą rašyti pasiaiškinimą apskųsčiau. Tik dar nesugalvojau kam lotuliukas.gif . O dar geriau - paviešinčiau. Mass media labai galingas ginklas... Manau, kad mokykla savo "gero" vardo gadinti nenorėtų...
Pritariu, kad šiai mokyklai trūksta pagrindinio dalyko - normalios direktorės...
Atsakyti
QUOTE(zarazna @ 2009 09 01, 21:18)
Aš jei būčiau pikta, tai remčiausi šita rekomendacija ir tokį vadovybės reikalavimą rašyti pasiaiškinimą apskųsčiau. Tik dar nesugalvojau kam  lotuliukas.gif . O dar geriau - paviešinčiau. Mass media labai galingas ginklas... Manau, kad mokykla savo "gero" vardo gadinti nenorėtų...
Pritariu, kad šiai mokyklai trūksta pagrindinio dalyko - normalios direktorės...

Na galima tai pačiai Šalaševičiūtei skųsti, betgi čia tik rekomendacija, t.y. ji nėra privaloma ir mokyklos vadovybei palikta visiška veiksmų laisvė beigi teisė spręsti ar mokykloje yra privalomos uniformos.
Kitas dalykas, kad vaikai yra gasdinami jog tie, kurie ateis be uniformų bus šalinami iš mokyklos. Va čia tai jau šantažas ir beje, neteisėtas, nes gasdinama tuo, ko padaryti mokykla negali. Tik Švietimo įstatymas nustato pagrindus kkuriais remiantis mokinys gali būti šalinamas iš mokyklos, pagrindų sąrašas baigtinis ir jie yra labai rimti. Tokio niekniekio kaip uniformos nedėvėjimas sąraše nėra.
Aišku, aš kaip ir daugelis tėvų tingiu veltis į rietenas su direktore (nors jinai tikrai to verta) nes mano vaikas tą uniformą dėvi ir prie jo nesikabina. Bet jeigu kažkokiu būdu mane tai palies asmeniškai, labai greitai "pasiaiškinsim" viešai ir negražiai cool.gif
Atsakyti
QUOTE(Smauglius @ 2009 09 02, 08:44)
Na galima tai pačiai Šalaševičiūtei skųsti, betgi čia tik rekomendacija, t.y. ji nėra privaloma ir mokyklos vadovybei palikta visiška veiksmų laisvė beigi teisė spręsti ar mokykloje yra privalomos uniformos.
Kitas dalykas, kad vaikai yra gasdinami jog tie, kurie ateis be uniformų bus šalinami iš mokyklos. Va čia tai jau šantažas ir beje, neteisėtas, nes gasdinama tuo, ko padaryti mokykla negali. Tik Švietimo įstatymas nustato pagrindus kkuriais remiantis mokinys gali būti šalinamas iš mokyklos, pagrindų sąrašas baigtinis ir jie yra labai rimti. Tokio niekniekio kaip uniformos nedėvėjimas sąraše nėra.
Aišku, aš kaip ir daugelis tėvų tingiu veltis į rietenas su direktore (nors jinai tikrai to verta) nes mano vaikas tą uniformą dėvi ir prie jo nesikabina. Bet jeigu kažkokiu būdu mane tai palies asmeniškai, labai greitai "pasiaiškinsim" viešai ir negražiai cool.gif

O jei sutartyje, kuria man vaikas vakar atnese pasirasyti, yra punktas, kad mokinys privalo deveti uniforma, kaip tada? Ar sutarties nesilaikymas nera pagrindas salinti is mokyklos?
Mano vaikas taip pat devi uniforma, ir taipogi, nezinau ar noreciau veltis i konfliktus su direktore, zinant, kad labiausiai del to nukentes vaikas verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(Azazella @ 2009 09 02, 08:50)
O jei sutartyje, kuria man vaikas vakar  atnese pasirasyti, yra punktas, kad mokinys privalo deveti uniforma, kaip tada? Ar sutarties nesilaikymas nera pagrindas salinti is mokyklos?

Ne, tai ne privati mokykla.
Šalinti iš mokyklos dėl uniformos nedėvėjimo negali. Žvilgtelkit į sutartį - ten nėra numatyta tokia "sankcija"?. Net jei ir numatytų sutartyje kad nedėvintis uniformos šalinamas iš mokyklos, teisme tokia sutarties sąlyga būtų pripažinta niekine. O šneka direktorė ir mokytojai visokias nesąmones todėl, kad didžioji dauguma tėvų teisinių žinių neturi ir aklai tiki kas jiems sakoma smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Smauglius @ 2009 09 02, 10:15)
O šneka direktorė ir mokytojai visokias nesąmones todėl, kad didžioji dauguma tėvų teisinių žinių neturi ir aklai tiki kas jiems sakoma  smile.gif

Man atrodo, kad ir pati direktorė nelabai turi tų teisinių žinių ir labiau tiki, tuo, kaip jai norėtųsi, kad būtų. Reiktų oi reiktų jai rimto teisinio pokalbio su kokiu nors iš teisiškai mąstančių tėvų...
O čia - lietuvos rytas - dar vienas jos mąstymo perliukas ...
Atsakyti
QUOTE(zarazna @ 2009 09 02, 10:46)
Man atrodo, kad ir pati direktorė nelabai turi tų teisinių žinių ir labiau tiki, tuo, kaip jai norėtųsi, kad būtų. Reiktų oi reiktų jai rimto teisinio pokalbio su kokiu nors iš teisiškai mąstančių tėvų...
O čia - lietuvos rytas - dar vienas jos mąstymo perliukas ...

Na, gaila, kad "Vileišis" iš skandalų neišbrenda. Sunku... g.gif
Sėkmės mokiniams, mokytojams, jų tėveliams... Ech... Ir kas tą situaciją galėtų pakeisti? g.gif (retorinis klausimas tikriausiai biggrin.gif )
Atsakyti
Įdomu, kuo baigėsi ši istorija? Niekas nežino?
Atsakyti
QUOTE(zarazna @ 2009 09 07, 10:20)
Įdomu, kuo baigėsi ši istorija? Niekas nežino?

Niekuo kol kas, bent jau mano vaikas nepasakojo nieko, tik minejo, kad gali buti apklausiami vaikai, reikes papasakoti, ar kalbejo tevams apie rugsejo pirmaja.
Atsakyti
QUOTE(Azazella @ 2009 09 07, 11:50)
Niekuo kol kas, bent jau mano vaikas nepasakojo nieko, tik minejo, kad gali buti apklausiami vaikai, reikes papasakoti, ar kalbejo tevams apie rugsejo pirmaja.

Nesupratau... Apklausiami vaikai? unsure.gif Dėl ko?
Atsakyti
QUOTE(zarazna @ 2009 09 07, 11:07)
Nesupratau... Apklausiami vaikai?  unsure.gif  Dėl ko?

Tai gi parasiau auksciau bigsmile.gif , klausines vaiku ar pasakojo tevams apie neileidima i klases neuniformuotuju.
Atsakyti
QUOTE(Azazella @ 2009 09 07, 18:50)
Tai gi parasiau auksciau bigsmile.gif , klausines vaiku ar pasakojo tevams apie neileidima i klases neuniformuotuju.

O, jo, čia firminiai direktorės Kazakevičienės bajeriai. Tikra NKVdistė lotuliukas.gif Pamenu dar sūnus pradinėse klasėse buvo ir direktorė kažką ten labai bjauraus ir rimto padarė, dabar nepamenu kas tą kartą buvo (ar dėl buhalterinių dokumentų kažkas, ar patalpas išnuomojo fitneso klubui, o pradinukams neduodavo vietos kūno kultūrai) - žodžiu, mokytoja mūsų klasės tėvams per susirinkimą papasakojo. Mes direktorei parašėm griežtą raštą su reikalavimu atsakyt raštu. Tuomet direktorė išsikvietė visus mokytojus į susirinkimą ir jiems pareiškė, kad yra draudžiama pasakot tėvams apie mokyklos vidaus reikalus, kad tai kas vyksta mokyklos administravime - ne tėvų reikalas biggrin.gif Įsivaizduojat? Valstybinės mokyklos direktorė, samdoma darbuotoja - tvarkosi kaip savo darže biggrin.gif
Tai nenustebsiu, kad ir vaikus prigąsdins, kad nieko tėvams pasakot negalima apie tai kas mokykloj vyksta. doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Azazella @ 2009 09 07, 19:50)

swoon.gif swoon.gif swoon.gif
Nesupratau "aukščiau" nes negalėjau patikėti, kad tai įmanoma...

Atsakyti