O kaip vardas Gintare ar lietuviskas

QUOTE(gintuliukas @ 2007 06 03, 22:57)
Lietuviškas, nuo gintaro gintarėlio

QUOTE(dainele @ 2007 01 12, 23:59)
Taip pat buvau nustebinta, kad Nijole yra laabai senas liet. vardas. Sis vardas yra senesnes sanklodos nei Jurate, pasirodo. O juokiausi is jos vyro vardo Pykuolio, pozemio valdovo

Na dėl sanklodos tai aš nepasakysiu, ne kalbininkė, bet vat Nijolės reikšmė ir visa mitologija tai iš piršto laužta. Istoriniuose šaltiniuose tokios deivės nėra, greičiausiai 19-20 amžiuje paprasčiausiai buvo sugalvota "istorikų", remiantis analogija su graikų mitologija ir Persefone. Buvo tuomet vajus ieškot tautos kilmės iš romėnų, na ir kiekviena tauta turėjo savo romėniškos kilmės teoriją. Tarpukariu tokios senovinės teorijos buvo labai populiarios, taip Nijolės vardas ir išpopuliarėjo.
O ir apskritai dauguma išeivijos lietuvių mitologijos teorijų yra tiesiog fantazija, jokio mokslinio pagrindo jos neturi.
QUOTE(Elemire @ 2007 06 04, 12:40)
Na dėl sanklodos tai aš nepasakysiu, ne kalbininkė, bet vat Nijolės reikšmė ir visa mitologija tai iš piršto laužta. Istoriniuose šaltiniuose tokios deivės nėra, greičiausiai 19-20 amžiuje paprasčiausiai buvo sugalvota "istorikų", remiantis analogija su graikų mitologija ir Persefone. Buvo tuomet vajus ieškot tautos kilmės iš romėnų, na ir kiekviena tauta turėjo savo romėniškos kilmės teoriją. Tarpukariu tokios senovinės teorijos buvo labai populiarios, taip Nijolės vardas ir išpopuliarėjo.
O ir apskritai dauguma išeivijos lietuvių mitologijos teorijų yra tiesiog fantazija, jokio mokslinio pagrindo jos neturi.
Taigi visi lietuviai Palemono ainiai

Mergaitei man grazus: Viktorija, Kotryna, Saule, Kamile. Berniukui: Vakaris
QUOTE(lediete @ 2007 06 04, 17:04)
Mergaitei man grazus: Viktorija, Kotryna, Saule, Kamile. Berniukui: Vakaris

Tai gerai nes mano vardas Gintare

QUOTE(gintuliukas @ 2007 06 03, 23:57)
Tikrai lietuviskas. O berniuko Vismantas

man labai prie širdies senovinei vardai
apart žolių,ir medžiu vardų

O as manau,kad teveliams nereikia klausti aplinkiniu nuomones del savo vaikelio vardo,nes nera tokio vardo,kuris patiktu visiems.Svarbiausia neklausyti kitu zmoniu,o duoti toki varda,kuris JUMS labaiusiai prie sirdies.Pvz.mano seimoj visos bobutes ir tetutes buvo abstulbusios suzinojusios,kad mes su vyru dukra norime pavadinti Goda.Pradejo visokias nesamones kalbet,tipo vredna,nerami ir dar ryza bus.Mes su vyru tik juokemes,ypac negalejome suprasti ko cia deta plauku spalva!Kaip norejome taip ir pavadinome.Iki siol esame labai patenkinti ir dukryte auga rami,grazi,pelenu spalvos plaukais:)
O kaip jums vardas Kernius? Ar pavadintumet juo savo sunu?

QUOTE(deltadu @ 2007 06 14, 13:36)
Man tai negražus