Įkraunama...
Įkraunama...

Išsiskyrę, bet ir vėl kartu

QUOTE(Skila @ 2006 08 29, 09:28)

Nusiimkit rozinius akinius ir pasiziurekit kas pasaulyje daros. Nebuna laimingi tie kurie grizta pas kazka syki jau pamesta, nes paprastai nuoskaudos buna stipresnes uz sveika prota.

Nelabai jau noriu sutikti, nereikia visko suabsloliutinti. Pati zinau nemazai poru, kurios po issikyrimu vel susiena ir yra labai lamingi, geriausias to pavyzdys man yra mano tevai. Manau jei jau pora nusprendzia taikytis, svarbu yra subeget atleisti, nelaikyti nuoskaudos, nekaltint, ir kiekvienai progai pasitaikius nepriminti praeities. Tada manau imanoma but vel kartu laimingiems...
Atsakyti
QUOTE(Antanas @ 2006 08 24, 21:24)
Man idomu ar buvo kada nors taip ar yra imanoma, kad issiskyre zmones vel po kiek laiko, netgi ilgo griztu vel gyventi kartu ir butu laimingi? Parasykite prasau, jei taip buvo, kaip tas procesas vyko. Jei nepasitaike jums, gal but jusu pazystamiems, draugams.

Jei reiketu man vertinti statistiskai, tai 90 proc. buvusiu sutuoktiniu NIEKADA nebesusieina. 8 proc. susieina, bet po kurio laiko vel issiskiria, na o likusieji 2 proc. vel susieina ir buna laimingi. Pries savo akis turejau du giminaicius, kurie po skyrybu bande lipdyti santykius, taciau santuokos truko max po 5 metus, vel issiskirdavo doh.gif Dar dvejus draugus turiu-vienus sutaikem, tai kartu jau po skyrybu 4 metai, taciau abu-gailisi, ir manau, kad laukia progos vis tiek issiskirti. Kiti susitaike, pasigimde vaika, bet problemos, kurios buvo iki skyrybu-jos vis tiek isliko, ziurim ir lazinames, kiek laiko dar bus kartu.
Zodziu, kaip patarle sako-kad ir kiek lipdysi puoda is sukiu, bet sveikas jis nebebus niekada, vanduo per sujungimus varves.
Turiu pazistama dirigenta, jam 60 metu, gyvena antroje santuokoje 30 metu. Labai nustebino jo posakis, kad pirmoji santuoka jam isliko paciu graziausiu prisiminimu, tai buvo pats graziausias jo laikas, taciau susigrazinti to jis nenori. Matyt, pirma santuoka-kaip ir pirma meile, ji saldi, ji maloni, bet susigrazinti jos nesinori...
Atsakyti
QUOTE(Angelas7 @ 2006 08 27, 00:42)
Mano aplinkoj labai daug tokiu istoriju.
Zinau pora, kurios santuoka sugriuvo kai vyras susirado meiluzhe. Ishsiskyre, pradejo gyventi su meiluzhe, o po to parshliauzhe keliais pas zhmona - vel susituoke, pasigimde antra vaika ir yra labai laimingi.

Kitoj poroj, su pirmaja zhmona turejo vaika.
Su antraja susilauke dvieju vaiku...ir tuo pat metu staiga suprato, kad beprotishkai myli savo pirmaja. Grizho pas ja, susilauke dar vieno vaiko ir yra be galo laimingas. Antrosios zhmonos neizheidineja, grazhiai apie ja atsiliepia, bet savo pirmaja ir vienintele mylima moteri apibudina lyg kokia Deive...O ir apie ketvirtaji vaika shneka, kad jis yra vienintelis - "gimes ish meiles. Tikros Meiles...".

Zhinau, beje, pora, kur vyras paliko zhmona su dviem vaikams vardan meiluzhes...su pastaraja susituoke, susilauke dar dvieju vaiku, bet lankydamasis pas pirmaja - turi su ja intymius santykius ir shiaip - megsta pas ja atbegti, ishsipasakoti, ishsipergyventi...smile.gif

Kitais atvejais, kur vyrai vede meiluzhes...kiek ash ju maciau, jie visi toms savo antrosioms zhmonoms/buvusioms meiluzhems - yra neishtikimi... Jos, beje, dazhnai buna net ligotai pavydzios (o ko noret? Jei su pachia vyras apgaudinejo pirmaja zhmona, kur garantijos, kad neapgaudines jos?).

Yra, be abejo, ir laimingu antruju santuoku...bet tai - retenybe.
Pirma zhmona visiems laikams yra vienintele pirma zhmona. O jei dar su ja buvo susilaukta vaiku - nurungti jos ispudi vyro gyvenime, mano manymu, labai labai sudetinga.

galiu pasakyti, kad nusikalbejai ir dar kaip nusikalbejai. Is kur istraukei, kad antroji santuoka yra tik nelaiminga.
Zinok antrosios pacios pavydziausios ir slyksciausios, o pirmosios tokie nuskriausti angeleliai...
Tokiom naivuolem kaip tu, tai reiketu atsibusti ir apsidairyti kas aplinkui dedasi ir koks jau tas pirmosios neisdildomas ispudis islieka.
Atsakyti
QUOTE(Upsiukas @ 2006 08 25, 10:26)
Mano tėvai buvo išsiskyrę 10 metų, tėvas buvo sukūręs kitą šeimą, tačiau išsiskyrė su antrąja žmona ir po kiek laiko grįžo pas mano mamą. Man tada buvo 14-15 metų. Jau 12 metų jie vėl kartu. Tiesa, nebesituokė oficialiai, gyvena kartu ir tiek, visvien pavardės vienodos, nes mama po skyrybų pasiliko tėvo pavardę.
Ar jie laimingi? Na visko būna, kaip ir visose šeimose, tik mama kartais kokio karšto konflikto metu lepteli, ką nors skyrybų/priėmimo atgal tema, bet tik tiek.

geras, mano tėvams panašiai susiklostė - išsiskyrė, pagyveno gal 5-6 metus atskirai (kitų šeimų nesukūrė), vėl susiėjo. tik jau oficialiai nebesituokė. ir santykiai buvo geri (aišku, pasipykdavo, bet geriau sutardavo, negu prieš skyrybas).

dabar aš esu išsiskyrusi, bet su ex-vyru neblogai sutariam. visi aplinkui stebisi ir turi tik dvi versijas:
1) "jūs vis dar mylit vienas kitą";
2) "tarp jūsų niekada ir nebuvo jokios meilės, jei galit taip ramiai bendrauti".
trečią variantą visiems baisiai sunku įžiūrėti biggrin.gif
nors niekada nesakyk niekada, bet iš tiesų manau, kad antrą kartą į tą pačią upę bristi neverta mirksiukas.gif
Papildyta:
QUOTE(Sandrag @ 2006 08 29, 14:06)
Jei reiketu man vertinti statistiskai, tai 90 proc. buvusiu sutuoktiniu NIEKADA nebesusieina. 8 proc. susieina, bet po kurio laiko vel issiskiria, na o likusieji 2 proc. vel susieina ir buna laimingi.

įdomi statistika, ar čia tavo nuomone, ar kažkur skaitei g.gif
dabar pagalvojau, aš tai nenorėčiau atgal susieiti gal tik dėl to, kad, anot Remarko, gyvenimas yra per trumpas vienai meilei wub.gif
QUOTE(Sandrag @ 2006 08 29, 14:06)
Zodziu, kaip patarle sako-kad ir kiek lipdysi puoda is sukiu, bet sveikas jis nebebus niekada, vanduo per sujungimus varves.

nevertinčiau taip kategoriškai. matai, pas mus lietuvoj kol kas nemažai porų tuokiasi per jauni (mano nuomone). o kol jaunas, dažnas būna, kaip čia pasakius, nebrandus (nepatyręs, neperpratęs gyvenimo, santykių ir pan.) dažnai dėl to ir skiriamasi. o juk po dešimt metų suvoki savo klaidas, matai, kaip stipriai pasikeitė tavo vertybės, samprata, įvairių dalykų traktuotė, santykiai su aplinkiniais ir pačiu savim... ir jei vėl susieini su buvusiuoju... tai gal visgi yra nemaža tikimybė, kad pasiseks rolleyes.gif
Atsakyti
Manau, kad negalima, smerkti kitų gyvenimų - niekada nežinai, kaip bus pačiai.
Atsakyti
QUOTE(Karna @ 2006 08 29, 17:57)
dabar aš esu išsiskyrusi, bet su ex-vyru neblogai sutariam. visi aplinkui stebisi ir turi tik dvi versijas:
1) "jūs vis dar mylit vienas kitą";
2) "tarp jūsų niekada ir nebuvo jokios meilės, jei galit taip ramiai bendrauti". 
trečią variantą visiems baisiai sunku įžiūrėti biggrin.gif
nors niekada nesakyk niekada, bet iš tiesų manau, kad antrą kartą į tą pačią upę bristi neverta mirksiukas.gif
Papildyta:

Pas mane kazkas panasaus... issiskyrem su vyru draugiskai, dabar draugaujam tik draugiskai - meiles buvo, bet jos nebera, nors kartais perbega per sirdi nuoskaudele kad butume labiau pasistenge, gal butume ir siandien kartu. Bet taip neatsitiko, tai belieka draugiskai draugauti. Kaip draugas, zmogus, jis superinis, tik i kaip i vyra visai nebegaliu ziureti.... mano poziuris i ji kaip i belyti asmeni, na, gal kaip broli daugiau. Todel apie pakartotini susiejima jau turbut negali buti kalbos, nebent kai busim pensijoj ir seksas bus isbrauktas is dienotvarkes - tuomet kodel gi ir ne smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Evi @ 2006 08 30, 12:11)
Todel apie pakartotini susiejima jau turbut negali buti kalbos, nebent kai busim pensijoj ir seksas bus isbrauktas is dienotvarkes - tuomet kodel gi ir ne smile.gif

drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif
Kelios pasnekoves yra uzsiminusios ir pavyzdziu pateikusios savo tevu gyvenimus. Taciau turiu priminti, kokie laikai buvo-tarybiniai, kada i issiskyrusi kreivai ziurejo, kai partijos smerke, darbovietes vadovai koliojo tik uz tai, kad issiskyres, kai butai buvo skiriami tik neissiskyrusiems, kai turtu ne vienas neturejo(gal kokius pirmininkus, bet jie ir nebegrizo atgal biggrin.gif ) ir dar daug tu "kai". Susidure su spaudimu RETAS tuo metu galedavo ji pakelti, uz tai pabrukdavo uodega ir sugrizdavo pas buvusi sutuoktini. Tik jau ne meiles vedami biggrin.gif Todel tokios taisykles, kad va, mano tevai buvo issiskyre ir vel susiejo, taikyti musu laikais tikrai negalima. Kai visi visko turim-kaip minejau tik 2 proc susieina ir tai, matyt, kaip Evi sako, senatvej, kai seksas toks nera reikalingas tongue.gif
Atsakyti
Kad išvengti tokių pakartotinių susiėjimų ir vėl išsiskyrimų, įvykus šeimoj konfliktui nreikia pulti iškart skirtis. kai jau atrodo nebegalite vienas į kitą žiūrėti ir gyventi po vienu stogu, jei tik yra galimybės, vertėtų pagyventi atskirai gal keletą mėnesių, gal net metus. Per tą laiką tikrai, manau, abu, susivoktų, ar verta tęsti santykius ar paleisti vienas kitą... 4u.gif
Aš čia rašau, kaip TURĖTŲ būti, bet gvenime aišku, nebūnas viskas taip gražiai kaip iš knygos. Mes irgi su vyru ruošiamės skirti, bet vis kažko delsiam laukiam, nors, abu žinom, kad santuoka nutūks, anksčiau ar vėliau. verysad.gif
Atsakyti
[quote=Angelas7,2006 08 27, 01:42]
Zinau pora, kurios santuoka sugriuvo kai vyras susirado meiluzhe. Ishsiskyre, pradejo gyventi su meiluzhe, o po to parshliauzhe keliais pas zhmona - vel susituoke, pasigimde antra vaika ir yra labai laimingi.

Va ir šį rytą turėjau pokalbį su drauge.Prašo patarimo.Bet ar galima patarti-tai taip asmeniška
Istorija tokia:buvo laimingi,vedė,susilaukė dukros.Po 5 metų -meilužė.Buvo visko skyrybos,turto dalybos,įžeidinėjimai,atsiprašymai.Žodžiu,daug skausmo ir ašarų.Vedė jis kitą.Praėjo dabar jau 6m.Draugė mano aprimo ,susirado draugą.Ir einant iš kavinės sutiko savo ex.Na ir prasidėjo.Daug nepasakosiu,bet dabar yra taip:viską dėl tavęs paliksiu ,išsiskirsiu,pakeisiu darbą(ten su žmona dirba),nebuvaulaimingas,atnešė 20000lt. kad patikėtų. blink.gif .Na ji pavarė jį.Bet sako ,ką aš žinau Gal lengviau su senuoju viską pradėt iš naujo ,juk ir vaikas turės vėl savo tėtį g.gif .
Jėzau ,nežinau, ar įmanoma viską pradėt iš naujo.Juk skausmo buvo daugiau ,nei džiaugsmo.Gal aš neteisi,nežinau doh.gif
Atsakyti
Buvom issiskyre jo iniciatyva... po menesio pradejo kniaukti kad pabandytumem dar karta, nes jis viska suprato, ir t.t. vos ne ant keliu... nors po issiskyrimo jauciausi geriau, bet as nesu kietaode ir pagalvojau kad gal reikia jam duoti antra sansa... viskas buvo gerai pora menesiu, po to vel tas pats (cia nebuvo neistikimybes, bet rimtesni dalykai, susije su egoismu ir pan.)... taigi prasitampem siaip ne taip dar pora metu, issiskyrem jau mano iniciatyva...
Taigi - zmones nesikeicia niekada... jei nepriimi jo koks jis yra viena karta, niekas nepasikeis ir veliau... nors daug kas susitaiko del praktiskumo ir kitu dalyku... bet faktas, kad niekas nesikeicia, nebent psicholgiskai nusiteiksi kad tau bus gerai taip, kaip yra...
Papildyta:
[quote=Juračiuks,2006 08 30, 16:23]
[quote=Angelas7,2006 08 27, 01:42]

Va ir šį rytą turėjau pokalbį su drauge.Prašo patarimo.Bet ar galima patarti-tai taip asmeniška
Istorija tokia:buvo laimingi,vedė,susilaukė dukros.Po 5 metų -meilužė.Buvo visko skyrybos,turto dalybos,įžeidinėjimai,atsiprašymai.Žodžiu,daug skausmo ir ašarų.Vedė jis kitą.Praėjo dabar jau 6m.Draugė mano aprimo ,susirado draugą.Ir einant iš kavinės sutiko savo ex.Na ir prasidėjo.Daug nepasakosiu,bet dabar yra taip:viską dėl tavęs paliksiu ,išsiskirsiu,pakeisiu darbą(ten su žmona dirba),nebuvaulaimingas,atnešė 20000lt. kad patikėtų. blink.gif .Na ji pavarė jį.Bet sako ,ką aš žinau Gal lengviau su senuoju viską pradėt iš naujo ,juk ir vaikas turės vėl savo tėtį g.gif .
Jėzau ,nežinau, ar įmanoma viską pradėt iš naujo.Juk skausmo buvo daugiau ,nei džiaugsmo.Gal aš neteisi,nežinau doh.gif
[/quote]

as niekada neklijuociau suskilusio indo, reikia eiti i prieki, o vaikas teva visa laika tures, net tevams issiskyrus, juk vis tiek lankosi pas ji... o praeityje buvus skausmui, tie prisiminimai vis tiek persekios net pradejus is naujo lipdyti tai, kas buvo subyreje... bet man butu gaila laiko ir nenoreciau griauti to, ka susikuriau po skyrybu...
Atsakyti
na super cia tema pasitaike smile.gif kaip tik isgyvenu toki laikotarpi.su vyru pragyvenom 3 metus.lygiai pries metus laiko, buvo tokia pati situacija kaip dabar.susirinko daiktus ir iseejo is namu (na jei saziningai buvo mano kalte, neistikimybes klausimu... verysad.gif ) zinoma buvo asaru, verksmu, piktu zodziu, meiles ir nemeiles parodymu.bet pragyvene 4 menesius atskirai, sugrizome.atrodo tai buvo abieju noras, nes tikrai maciau kaip sunku jam isgyventi mano klaidas, tikrai jauciausi velniskai kalta.pradejom kaip nuo pradziu, buvo grzu. ir va , po etu laiko, viena savaitgali grizus namo is mamos, savo vyrelio namie neberandu. susikroves daikciukus, pats atsidalines sauktelius ir leksteles (tikrai!) issineses kai kuriuos buities daiktus dinges is mano gyvenimo. g.gif kol supratau kas atsitiko, galvojau nublusiu.nei paaiskinimo kokio, nei zodelio.na staciai sokas!!!!!!! po keliu dienu prisistate ir paaiskino kad nemato ateities su manim, kad nori gyventi sau. taip ir dabar nieko nesuprabtu kas cia rimtai atsitiko. ar jis veidmainiavo kai sugrizo ir norejo mane iskaudinti del to kas buvo pries metus, ar jam tik dabar kazkas gerai smegenis susuko......
labai ji myliu, bet trecia kart parklupt ant to paties akmens kazkodel nesinori.... verysad.gif
neisivaizduoju kaip reiketu gyventi vel suejus kartu.o kaip ta pastovi baime kad vel padarys ta pati? kiek galima antidepresantus gerti...... schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(gauriukė @ 2006 09 01, 00:49)
na super cia tema pasitaike  smile.gif  kaip tik isgyvenu toki laikotarpi.su vyru pragyvenom 3 metus.lygiai pries metus laiko, buvo tokia pati situacija kaip dabar.susirinko daiktus ir iseejo is namu (na jei saziningai buvo mano  kalte, neistikimybes klausimu... verysad.gif ) zinoma buvo asaru, verksmu, piktu zodziu, meiles ir nemeiles parodymu.bet pragyvene 4 menesius atskirai, sugrizome.atrodo tai buvo abieju noras, nes tikrai maciau kaip sunku jam isgyventi mano klaidas, tikrai jauciausi velniskai kalta.pradejom kaip nuo pradziu, buvo grzu. ir va , po etu laiko, viena savaitgali grizus namo is mamos, savo vyrelio namie neberandu. susikroves daikciukus, pats atsidalines sauktelius ir leksteles (tikrai!) issineses kai kuriuos buities daiktus dinges is mano gyvenimo.  g.gif  kol supratau kas atsitiko, galvojau nublusiu.nei paaiskinimo kokio, nei zodelio.na staciai sokas!!!!!!! po keliu dienu prisistate ir paaiskino kad nemato ateities su manim, kad nori gyventi sau. taip ir dabar nieko nesuprabtu kas cia rimtai atsitiko. ar jis veidmainiavo kai sugrizo ir norejo mane iskaudinti del to kas buvo pries metus, ar jam tik dabar kazkas gerai smegenis susuko......
labai ji myliu, bet trecia kart parklupt ant to paties akmens kazkodel nesinori.... verysad.gif
neisivaizduoju kaip reiketu gyventi vel suejus kartu.o kaip ta pastovi baime kad vel padarys ta pati? kiek galima antidepresantus gerti...... schmoll.gif

as manau, kad jis bande su tavim gyventi, nes tave mylejo ir turbut tebemyli... bet iskaudinimas jam buvo per stiprus... zmones atleidzia, bet nepamirsta.. turbut suprato, kad jis negales buti toks kaip anskciau, galbut pastoviai jaus itampa ar panasiai... todel ir pasirinko isejima... siaip gerbiu ji, kad jis sugebejo apsispresti, o ne gyventi kartu vaidinant kad viskas gerai (labai nekenciu tokiu santykiu)...
Atsakyti