Įkraunama...
Įkraunama...

Kaip iš kirvio košę išvirti....

QUOTE(asarele54 @ 2008 06 20, 14:17)
Schroedingers Cat ačiū už patarimus.aš vakar kepiau kotetus,bet gavosi 6vienetai,nesmažai faršo turėjau,tai aš juos supjausčiau gabaliukais į puodą,ant viršaus miltinį padaža daugiau,kad skysčiau gautusi.patroškinau pora min.tada išvyriau makaronų.juos į lėkštę,ant viršaus kotletų gabaliukų ir to padažo daugiau,tai ir šiandien dar vakarienei liko.vyras patenkintas,kad skanu ir daug thumbup.gif  ten makaronu daugiau negu mėsytes,bet su tuo padažu ir gabaliukais atrodo,kad mėsytes daugiau thumbup.gif

thumbup.gif ot asarele54 cia tai gera minti pakisai,kaip tik turiu 4kotletus likusius,ir nzn ka cia su jais sumascius,ka as be taves daryciau blush2.gif 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo myliuvasara: 20 birželio 2008 - 15:27
ačiū už komplimenta,galvojau gal išpeiksit mane su mano tokia nesamone smile.gif
Atsakyti
maniskis kaip valge vakar skaniai essen.gif ,sako ka cia vel prigalvojai g.gif ,sakau o ka neskanu buvo,sako,eik tik dar idek lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif ,man paciai kaip patiko,as dar i ta padaza pomidoru padazo pora saukstu idejau thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif
Atsakyti
reikes ir man kita karta ideti thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(asarele54 @ 2008 06 20, 14:17)
Schroedingers Cat ačiū už patarimus.aš vakar kepiau kotetus,bet gavosi 6vienetai,nesmažai faršo turėjau,tai aš juos supjausčiau gabaliukais į puodą,ant viršaus miltinį padaža daugiau,kad skysčiau gautusi.patroškinau pora min.tada išvyriau makaronų.juos į lėkštę,ant viršaus kotletų gabaliukų ir to padažo daugiau,tai ir šiandien dar vakarienei liko.vyras patenkintas,kad skanu ir daug thumbup.gif  ten makaronu daugiau negu mėsytes,bet su tuo padažu ir gabaliukais atrodo,kad mėsytes daugiau thumbup.gif

O mano vyras makaronus valgo tik pagal mano vieną receptą. Aš verdu spagečius, bet tinka bet kokie. Atskirai keptuvėje pakepinu kelias pieniškas dešreles supjaustytas kubeliais (užtenka jei turit ir kelių riekučių daktariškos dešros, priklauso ką turite šaldytuve), truputį apkepus į keptuvę įmetu pora skiltelių perspausto su trintuve česnako, po to tiesiai iš puodo verčiu nusunktus makaronus, kurie neturėtų būti pervirę ir sutižę, bet minkšti. Tuomet ant viršaus užbarstau truputį maltų juodųjų pipirų ir "SantaMaria" spagečių arba makaronų prieskonių. Ir iš karto pilu "Daumantų tradicinio" pomidorų padažo 0,5 ltr. ir truputį "Valdorfo pikantiško ketčupo". Man skaniausia su jais, o variantų išbandžiau tikrai nemažai, bet jų švelnesnis skonis, todėl tinka ir mažiems vaikams. Tuomet viską išmaišau, kad perkaistų, bet neleidžiu, kad pilnai pradėtų kepti, nes bus neskanu. Tik viską į keptuvę reikia dėti greitai ir iškart išmaišyti, kad dešrelės ant dugno neprisviltų. Jei kas mėgsta aštriau, česnaką dėkite tik tada, kai suversite makaronus ir pipiriukų truputį daugiau, galima tada ir pomidorų padažą pilti aštrų. Išjungus viryklę, jei turite, galite į keptuvę ant makaronų pabarstyti sūrio (tiks bet koks fermentinis, ir užsistovėjęs šaldytuve) ir uždengti dangčiu, kad suminkštėtų. Aš visada verdu makaronų du pakus, kad liktų ir kitai dienai, nes skanu ir pašildžius mikrobangėje, tik šildyti reikia uždaram inde, nes taškosi. Skanaus
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ligitux777: 21 birželio 2008 - 23:35
O jei turiu mažai faršo, tai visada algą gavus būnu nusipirkus pora pakelių sauso sojų faršo, jį paverdu vandenyje su "Vegeta", po to nusunkiu ir atvėsusį dedu prie mėsos faršo, dar kiaušinių pora, piene mirkyto batono kelias riekes, kartais įtarkuoju pora žalių bulvių ir svogūno galvutę, prieskoniai, malti džiuvėsėliai ir truputis manų. Kai viską išminkai, gaunasi tiek, kad užtenka ir patiems pavalgyti ir netikėtai užsukusius svečius pavaišinti... 4u.gif Tik sojų faršas duoda truputį kitokį skonį nei vien mėsa, tačiau mano svečiams, kurie ragavo tokių kotletų, visiems patiko, nes savo namuose visada toks pat skonis, o čia kitokie - skanesni... lotuliukas.gif
Ir dar vienas receptukas turint mazai faršo - sriubytė, kurią labai mėgsta mano vaikai ir vyras... Į verdantį vandenį pilu nuplautų perlinių kruopų kokią stiklinę, bebaigiant joms virti pilu atskirai keptuvėje pakeptas tarkuotas morkas, jos duoda sriubai auksinį atspalvį, o ir skonis geresnis nei šiaip supylus žalias. Morkas kepu su "Delma extra" margarinu, nes su kitais riebalai jaučiasi, pabarsčiusi "Vegeta" ar kitokiais universaliais prieskoniais. Tuomet į sriubą pilu kubeliais pjaustytų bulvių ir frikadeles iš faršo, kurioms pagaminti viską darau beveik kaip paprastiems kotletams, tik dadedu pora šaukštų krakmolo, kad neišsileistų virdamos. Aišku įpilu bebaigiant sriubai virti dar universalių prieskonių pagal skonį arba vištienos sultinio kubelį. Ši sriuba gaunasi tirštoka ir labai soti. Siūlau pabandyti pasigaminti, jei niekada tokios negaminot... Skanaus
Atsakyti
Vienas iš būdų kaip žiemą kuo taupiau peržiemoti- gerokai padirbėti vasarą- prisigrybauti, prisiuogauti, jei tik įmanoma iš kaimo parsivežti daržovių, vaisių ir viską konservuoti: prisiraugti kopūstų- bus ir sriubytės ir troškinio ir šiaip prie bulvių; grybukai irgi geras priedas prie bulvių ar makaronų; obuolienė pigus ir labai skanus desertas.
Gerai pasistengus net įmanoma susirasti gimines ar draugus (jei patiems nėra galimybių), kurie leistų pasisodinti maišelį bulvių, lysvelę morkų ir burokėlių- išlaidos tik keletą savaitgalių praleistų gamtoje, rezultatas- natūralus, nemokamas maistas per žiemą.
Beabejo reikia taupyti ir smulkmenose- be reikalo neeikvoti elektros, vandens. Beje mačiau, kaip žmonės taupo šaltą vandenį- išsimaudžius neišleidžia vandens iš vonios, o panaudoją jį tualetui nupilti- per parą nesurūgsta, o susitaupo po keliasdešimt litrų.
Tai tokie mano ekstremalaus taupymo patarimai. Gal kam pravers...
Atsakyti
rasiux ne su viskuo sutinku, tarkim musu sodyba , joje gyvena mama vyro ir mociute, yra 120 km nuo Viniaus, yai mums darzoves oho kiek kainuotu jei reiktu vazineti raveti, sodinti, ir t.t. O mama jau sveikatos neturi daug lysviu priziureti. Pasisodina sau kazka, tai aisku nusiskini kokia salota, svoguna, burokeli, bet ne visai ziemai tikrai.
Grybauti mano vyras nemegsta, as viena bijau doh.gif
Su uogavimu tas pats.
Tad uogu as pasirenku -juoduju serbentu pas seseri , sutrinu su cukrum ir saldau, ir nedeug cukraus reik ir vitaminu daugiau islieka nei verdant.
Bulves perkam. Mesa taip pat.
Elektra atrodo taupom, bet vistiek daug susinaudoja, esam keturi zmones, visokia buitine technika, skalbianke.....
O uz siluma as moku jau dabar kas menesi, nors po nedidele suma, vis bus maziau ziema.
Atsakyti
QUOTE(aige @ 2008 06 29, 10:54)
O uz siluma as moku jau dabar kas menesi, nors po nedidele suma, vis bus maziau ziema.

Kaip suprasti? g.gif tai mokate vis daugiau, nei nurodyta lapelyje?
Bet juk kita menesi permoka atminusuoja ir vel lygiosios.
Atsakyti
QUOTE(+kris+ @ 2008 06 29, 12:51)
Kaip suprasti? g.gif tai mokate vis daugiau, nei nurodyta lapelyje?
Bet juk kita menesi permoka atminusuoja ir vel lygiosios.

Taip , moku daugiau nei parašyta. Dabar mano saskaitos minusinės , galiu nemokėti, bet darau taip sąmonigai, nes vistiek reiks mokėti, tai aš taip sakant iš anksto.
o jei nėra pinigų aišku nemoku, ir tada kai baigiasi šildymo sezonas, moku kol susimoku.
Atsakyti
Sėdžiu su 600 lt, kurių turi užtekti užmokėti už butą ir dvi savaites prasimaitinti.. O dar reikia naujų batų. doh.gif
Atsakyti
QUOTE(ChiolYn @ 2008 06 29, 20:13)
Sėdžiu su 600 lt, kurių turi užtekti užmokėti už butą ir dvi savaites prasimaitinti.. O dar reikia naujų batų.  doh.gif


Reiskia sumokesi uz buta ir maitinsies viena savaite,o batai palauks.Stiprybes! 4u.gif
Atsakyti