QUOTE(asarele54 @ 2008 06 20, 14:17)
Schroedingers Cat ačiū už patarimus.aš vakar kepiau kotetus,bet gavosi 6vienetai,nesmažai faršo turėjau,tai aš juos supjausčiau gabaliukais į puodą,ant viršaus miltinį padaža daugiau,kad skysčiau gautusi.patroškinau pora min.tada išvyriau makaronų.juos į lėkštę,ant viršaus kotletų gabaliukų ir to padažo daugiau,tai ir šiandien dar vakarienei liko.vyras patenkintas,kad skanu ir daug

ten makaronu daugiau negu mėsytes,bet su tuo padažu ir gabaliukais atrodo,kad mėsytes daugiau
O mano vyras makaronus valgo tik pagal mano vieną receptą. Aš verdu spagečius, bet tinka bet kokie. Atskirai keptuvėje pakepinu kelias pieniškas dešreles supjaustytas kubeliais (užtenka jei turit ir kelių riekučių daktariškos dešros, priklauso ką turite šaldytuve), truputį apkepus į keptuvę įmetu pora skiltelių perspausto su trintuve česnako, po to tiesiai iš puodo verčiu nusunktus makaronus, kurie neturėtų būti pervirę ir sutižę, bet minkšti. Tuomet ant viršaus užbarstau truputį maltų juodųjų pipirų ir "SantaMaria" spagečių arba makaronų prieskonių. Ir iš karto pilu "Daumantų tradicinio" pomidorų padažo 0,5 ltr. ir truputį "Valdorfo pikantiško ketčupo". Man skaniausia su jais, o variantų išbandžiau tikrai nemažai, bet jų švelnesnis skonis, todėl tinka ir mažiems vaikams. Tuomet viską išmaišau, kad perkaistų, bet neleidžiu, kad pilnai pradėtų kepti, nes bus neskanu. Tik viską į keptuvę reikia dėti greitai ir iškart išmaišyti, kad dešrelės ant dugno neprisviltų. Jei kas mėgsta aštriau, česnaką dėkite tik tada, kai suversite makaronus ir pipiriukų truputį daugiau, galima tada ir pomidorų padažą pilti aštrų. Išjungus viryklę, jei turite, galite į keptuvę ant makaronų pabarstyti sūrio (tiks bet koks fermentinis, ir užsistovėjęs šaldytuve) ir uždengti dangčiu, kad suminkštėtų. Aš visada verdu makaronų du pakus, kad liktų ir kitai dienai, nes skanu ir pašildžius mikrobangėje, tik šildyti reikia uždaram inde, nes taškosi. Skanaus