Įkraunama...
Įkraunama...

Kaip iš kirvio košę išvirti....

QUOTE(mamy5 @ 2008 06 13, 09:19)
Sveikutes mamytes,visos temos pilnai neskaiciau,bet ji ir mum aktuali.Buna ir mum kad men. gale nezinai ka valgyt.Nezinau gal nepasikartosiu tikiuosi su receptu-kai ti randu maximoj saldytu produktu skyriuje imu po 3-4 maiselius vistu odeliu,tai kai jau buna striokas jas naudojam.Atlaidini odeles,itrini prieskoniais ,cesnako daugiau,nes skaniau,o siaip kokiu turite tokius dedate.Tos odos nemazos,maiseli buna apie 6-7.Ikiekviena skura iviniojate po nuskusta bulvike ir kepate orkaiteje.Nu mum labai skanu ,nereikia jokiu riebalu is odos atsiranda,o ir oda ta apsitraukia apie bulve tokia traski gaunasi.Oi tiesa skureliu kaina maiselio apie 1,40 lt.oi dar pamirsau pasakyt kad kai apvinioji susmeigi krapstuku ta oda.

o man kaip skaniai skamba,tos bulvikes apvyniotos odele,mano vyras labai megsta vistienos odeles,kai kepu tai net pats ateina apziuret ar gerai jam apskrudinau,o sakau su tom bulvem tai thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif dabar susigundziau pabandyt thumbup.gif

Atsakyti
QUOTE(myliuvasara @ 2008 06 13, 13:41)
o man kaip skaniai skamba,tos bulvikes apvyniotos odele,mano vyras labai megsta vistienos odeles,kai vistiena kepu tai net pats ateina apziuret ar gerai jam apskrudinau,o sakau su tom bulvem tai  thumbup.gif  thumbup.gif  thumbup.gif dabar susigundziau pabandyt thumbup.gif

Atsakyti
QUOTE(idea fix @ 2008 06 11, 07:35)
1. Likučius nuo duonos džiovinti, paskus sumalti ir galima juos į kotletus ar apkepus dėti.
2. Pieną pirktis iš močiučių arba turguj, arba iš artimiauso kaimo. Tada ne tik pieną turėsit, bet ir rūgpienį, varškę, pasukas...
3. Neštis pietus į darbą savos gamybos.

Pietus nešuosi, dirbu ne visą dieną , pusdienį, bet užkandį nusinešu , kad nekiltų pagunda išlaidauti kioske ar parduotuvei. Saugau piniginę, ir figūrą (lyg būtų ką saugoti) biggrin.gif
Pieno negaliu pirkti iš močiučių, kažkaip nemalonu man doh.gif
Dėl likučių geras patarimas smile.gif

idea fix labai geri tavo patarimai, na o karti patirtis visada pravers. Kažkada ir man teko stipriai susiveržus diržą gyventi . Turėjau įprotį kai darau sumuštinius, ar kitą patiekalą kur naudojama dešra,-likučius supjaustydavau smulkiai ir dėdavau į maišiuką kameroj. Ir kai jau pritrūkdavau iki algos- imdavau iš to maišiuko ir kepdavau bulves+maišiuko turinys, ar makaronai +...., ir t.t.
Nemokėdama siūti pasiuvau 3-metei dukrai striukę, iš trijų pavasarinių vieną žieminę smile.gif . Ir dar daug ką dariau ko dabar nedarau. Bet supratau, kad reik prisiminti senus laikus, nes kainos smaugia. unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(mamy5 @ 2008 06 13, 08:19)
Sveikutes mamytes,visos temos pilnai neskaiciau,bet ji ir mum aktuali.Buna ir mum kad men. gale nezinai ka valgyt.Nezinau gal nepasikartosiu tikiuosi su receptu-kai ti randu maximoj saldytu produktu skyriuje imu po 3-4 maiselius vistu odeliu,tai kai jau buna striokas jas naudojam.Atlaidini odeles,itrini prieskoniais ,cesnako daugiau,nes skaniau,o siaip kokiu turite tokius dedate.Tos odos nemazos,maiseli buna apie 6-7.Ikiekviena skura iviniojate po nuskusta bulvike ir kepate orkaiteje.Nu mum labai skanu ,nereikia jokiu riebalu is odos atsiranda,o ir oda ta apsitraukia apie bulve tokia traski gaunasi.Oi tiesa skureliu kaina maiselio apie 1,40 lt.oi dar pamirsau pasakyt kad kai apvinioji susmeigi krapstuku ta oda.

Aš čia ne į temą, bet tas odeles valgyti labai nesveika, geriau tiesiog išsikepti bulvyčių unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Sophi @ 2008 06 13, 20:12)
Aš čia ne į temą, bet tas odeles valgyti labai nesveika, geriau tiesiog išsikepti bulvyčių unsure.gif

Nesveika, bet kaip skanu ax.gif
Bulvės skanu pakepti ir išspausti česnako bebaigiant kepti. Dar su kmynais pabarstyti galima. Kitas priedas svogūnas, spirgučiai, sūris. Su kefyru, su pomidorų sultimis mano šeimyna mėgsta. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(aige @ 2008 06 13, 19:41)
Nesveika, bet kaip skanu  ax.gif

Paukštienos oda - cholesterolio bomba unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(asarele54 @ 2008 06 12, 20:37)
nu mums pinigu visada neužtenka iki kitos algos ir dažnai tenka badauti,net duonos neturim,tai tada buna pagrindiniai patiekalai bulvės,nes jas auginam ir kiaušiniai,nes vištas turim.kiti to dalyko nesupranta,kai patiems neteko badauti.tai tik pasijuokia.kad 1) rubus labdaroj nusiperki ar,2) kad vadinamus ežiukus iš miltu valgai,be jokiu spirgučiu,nes ir tam pinigu nebūna.tenka ir bonkes rinkti,kad duonos nusipirkti.tai del to ir neplanuojam vaikų, o kitiems nerupi ar turi valgyti,bet vaikus gimdo beveik viena po kito.

1) tai kad labdaroj dažnai rubai buna su tais pačiais garsiais vardais kaip ir firminese bet ju kokybe labai žymiai skiriasi. jie mažiau išsitampo jie mažiau nusivelia jie mažiau blunka ir t.t. aš tai dažnai nesakau savo draugems kur pirkau viena ar kita daikta ar ruba ir jos dažnai pagalvoja oho kiek ji išleido blink.gif lotuliukas.gif o man tik juokas ima kai pačios skundžiasi kad sumokejo tris simtus litu už kelnes ir jos po keliu skalbimu iš juodu tapo pilkos ar tiesiog išsitampe. aš labdaroj neperku tik kojiniu ir apatinio trikotažo viskas kitkas jei tik tinka man ir patinka. thumbup.gif
2)o ežiukai kartais dar geriau nei tu turtuoliu valgomi patiekalai kuriuos jie valgo su daug nesveiko padažo. taupančiosios dažnai valgo geresni maista nei netaupančios netaupančios perka gražius obuolius su daug chemijos o taupančios perka dažnai tuos kur jau kirminas paragavo su mažiau chemijos.
mes ežiukus valgom su uogiene ar cukrumi žodžiu saldžiai. mes dar tam pačiam patiekalui naudojam kelis pavadinimus ir formas tai lotuliukas.gif ežiukai tinginukai ir skryliai lotuliukas.gif man skaniausia tinginukai jie maži vieno nedidelio kasnelio rutuliukai ar pagaliukai o mano vyrui skryliai skaniau nes jie labiau patyšta yra rombo formos ir plokšti žodžiu didesni. beja gera ideja reiks pasigaminti senai be dariau

šiaip manau kad tavo požiūris i savo padeti yra teisingas. ir kad mastai galva o ne kita kuno dalim del vaiko. drinks_cheers.gif . panašiai gyvenomir mes kai gala su galu bandem sudurti buvo visko ir badas ir visa kita bet svarbiausia nepradeti bartis su tuo žmogum su kuriuo gyveni del pinigu o blaivia galva kalbetis. taip ir pinigeliai ateis i namus kur gera šilta ir jauku.
Atsakyti
...mes visi vistos odeles suniukui atiduodam...nesveika jos schmoll.gif
Atsakyti
kolkas gyvenam tik iš vyro algos,bet egzaminus issilaikysiu ir aš darbo ieskosiuosi,tada bus truputi lengviau,bet nors ir bus pinigu tikrai nesiruošiu užriesti nosies kaip kitos mano drauges.
aš tai iš vištos odeles sriuba verdu,o po to šuniukams.
labai ačiū visoms už patarimus wub.gif ir palaikimus.
Atsakyti
Asarele,tu saunuole,issikapstysi ir viskas bus gerai 4u.gif

O vistu odeles is tikruju labai skanios,vaikai nevalgo tai man atiduoda,neleidziu ismesti sitokio skanesto smile.gif
Atsakyti
Visada išmetu, ir dar vyrą pripratinau nevalgyt. Net šuniui neduočiau... Labai nesveika. Man jau geriau kruopas valgyt būtų
Atsakyti
nu del vištu skurelių kiekvienas turi savo nuomone.bet nieks nuo to dar nenumirė smile.gif
Atsakyti