Įkraunama...
Įkraunama...

Kaip iš kirvio košę išvirti....

QUOTE(_Foxy_ @ 2008 01 24, 22:37)
Vaikucio mes neturime  smile.gif  Atsiprašau, kad suklaidinau, prie pirmagymio būdavo parašytas mano vyro vardas o gimimo data sutapo su liniuotės data, kiek mes esame kartu ... Tikiu, kad kai turėsim mažylį, tikrai nišgyvensim iš vienos algos, o ypač mano ...  biggrin.gif  Bet šiaip gyvename tryse ... Taip jau išėjo, kad su mumis gyvena mano nepilnametis brolis ...

tai su paaugliu dar didesnes islaidos doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Lalaila_Vln @ 2008 01 24, 23:07)
tai su paaugliu dar didesnes islaidos doh.gif

Niu tiesa pasakius tai nepasakyciau, kad su mano broliuku didesnes islaidos ... Jis gauna pasalpa, be to nera baisiai isrankus ... Trim gaminti net pigiau iseina ... smile.gif
Atsakyti
QUOTE(_Foxy_ @ 2008 01 24, 22:08)
Nebutina zavetis  smile.gif  Bet ir negyvenam taip, kaip parasei ... Taip jau yra, kad leidziam sau kartas nuo karto pasedeti kartu prie vyno taures zvakiu sviesoje ... Be to kiekvieno cento tikrai neskaiciuojam ... Labai padeda tai, kad visas darzoves parsivezam is vyro tevu ... oho kiek is ju galima visko pridaryti ... Belieka tik mesytes nusipirkti ir dar sio to ... Prie tokio taupymo plano perejom po truputi, pamazu ir pripratom ... Ir dziaugiames gyvenimu ... Nieko net atrodo ir netruksta ... Sokolado bei saldumynu nemegstu nuo vaikystes, kartais pasilepinu vaisiais ... Uz buta ir telefonus iseina apie 400 ziema ... Niu dar automobilis suryja, bet visa kita juk maistui lieka, ypac kai darzoves uz dyka, nera taip baisu ...  biggrin.gif

Nu bet 1300 ! Man tai nesuvokiama suma blush2.gif tikrai blush2.gif As i parduotuve nueinu ir 50 lt uz butiniausius maisto produktus sumoku ir tai, tik kelioms dienoms.. Tiesa turiu masinai paskola pasiemus, o ir i kelione siais metais mes vaziavom issimoketinai (tiesa issimokejom per 3 menesius). Uz mokslus irgi moku, mano brangiausias irgi ir net daugiau nei as. Bet kazkaip verciames be tokiu krastutiniu (mano akimis) priemoniu. Bet as viskuo naudojames dabar. Tiesa, visiskai netaupom ir tai yra, be abejo, blogai.
Atsakyti
Nesuprantu, kodėl Jums atrodo, kad tai kraštutinumas? Atrodo, lyg badautume ir pan. Tikrai taip nėra. Minėjau, kad daržoves, kiaušinių, uogienių ir pan. parsivežame iš vyro tėvų. Taigi taip pasidalina tie 1300 Lt: ~350 - 400 Lt mokesčiam (žiemą), o visa kita nėra tiksliai suskirstyta, tačiu iš maisto produktų telieka nusipirkti mėsytės ir dar šio bei to, taip susidaro ~300 Lt / mėn. ... Dar kurui išeina ~200 Lt. Visus išvardintus punktus paėmus maximaliai, gaunasi 900 Lt. Lieka dar 400 Lt visokiom nesąmonėm ... smile.gif Beje, tie pinigai, kurie lieka tai mudviem su vyru, o broliukas, kuris gyvena kartu, gauna pašalpą, kurią leidžia savo nuožiūra ... O tai reiškia, kad mes Jam neperkame nei drabužių, nei pramogom Jam pinigėlių netrūksta ...
Kraštutinį taupymo būdą įsivaizduoju visai kitaip ... g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo _Foxy_: 25 sausio 2008 - 17:36
QUOTE(Lalaila_Vln @ 2008 01 24, 21:39)
o tai kaip kitaip sutaupytu mokslams?negi imt paskola kad uz juos susimoket doh.gif

Juk sakiau as ne pries taupyma,bet visa alga atidet.. doh.gif

QUOTE(_Foxy_ @ 2008 01 24, 22:08)
Nebutina zavetis  smile.gif  Bet ir negyvenam taip, kaip parasei ... Taip jau yra, kad leidziam sau kartas nuo karto pasedeti kartu prie vyno taures zvakiu sviesoje ... Be to kiekvieno cento tikrai neskaiciuojam ... Labai padeda tai, kad visas darzoves parsivezam is vyro tevu ... oho kiek is ju galima visko pridaryti ... Belieka tik mesytes nusipirkti ir dar sio to ... Prie tokio taupymo plano perejom po truputi, pamazu ir pripratom ... Ir dziaugiames gyvenimu ... Nieko net atrodo ir netruksta ... Sokolado bei saldumynu nemegstu nuo vaikystes, kartais pasilepinu vaisiais ... Uz buta ir telefonus iseina apie 400 ziema ... Niu dar automobilis suryja, bet visa kita juk maistui lieka, ypac kai darzoves uz dyka, nera taip baisu ...  biggrin.gif

Vat nuo to ir reikejo pradet kad daug gaunat nemokamai,nes jei tektu viska pirkt,butu sunkiau.O tos jusu pramogos kaip daznai tas "kartais"? unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(_Foxy_ @ 2008 01 24, 16:34)
Turim taupomaja saskaita, i kuria pervedame ta savo antra alga.

Norėjau klausti ką darote su ta kita alga, bet parašei ax.gif Taigi klausimas- kiek laiko ruošiatės šitaip taupyti? Nes kaip suprantu, čia ilgalaikis planas, ta manau, kad verta pasidomėti ir kitokiais būdais, nes ta taupomoji sąskaita daug procentukų neduoda ir pastaruoju metu net infliacijos nebedengia doh.gif Žinoma, tai geriau nei laikyti kojinėje namie rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Malena @ 2008 01 25, 20:14)
Juk sakiau as ne pries taupyma,bet visa alga atidet.. doh.gif
Vat nuo to ir reikejo pradet kad daug gaunat nemokamai,nes jei tektu viska pirkt,butu sunkiau.O tos jusu pramogos kaip daznai tas "kartais"? unsure.gif

O musu pramogos tai kaip uzplaukia tas "kartais" ... Siaip tai beveik kiekviena savaitgali arba su draugais kazka organizuojam, arba vieni ... smile.gif
Papildyta:
QUOTE(Will @ 2008 01 25, 20:24)
Norėjau klausti ką darote su ta kita alga, bet parašei  ax.gif  Taigi klausimas- kiek laiko ruošiatės šitaip taupyti? Nes kaip suprantu, čia ilgalaikis planas, ta manau, kad verta pasidomėti ir kitokiais būdais, nes ta taupomoji sąskaita daug procentukų neduoda ir pastaruoju metu net infliacijos nebedengia  doh.gif  Žinoma, tai geriau nei laikyti kojinėje namie  rolleyes.gif

Niu tai tik tiek, kad ne kojinėje taupom, o šiaip po dviejų metų, kai mano alga pakils, žadam imti paskola būsto statybai bei planuosime tada vaikelį ... O tada ir užsibaigs mano sugebėjimai taupyti ... biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(_Foxy_ @ 2008 01 25, 20:33)
O musu pramogos tai kaip uzplaukia tas "kartais" ... Siaip tai beveik kiekviena savaitgali arba su draugais kazka organizuojam, arba vieni ...  smile.gif
Papildyta:
Niu tai tik tiek, kad ne kojinėje taupom, o šiaip po dviejų metų, kai mano alga pakils, žadam imti paskola būsto statybai bei planuosime tada vaikelį ... O tada ir užsibaigs mano sugebėjimai taupyti ...  biggrin.gif

manau ir toliau pavyks siek tiek sutaupyt, juk turesit patirties taupyme
Atsakyti
SKAICIUOTI IR TAUPYTI
Atsakyti
QUOTE(GRAŽINA25 @ 2008 01 28, 14:57)
SKAICIUOTI IR TAUPYTI

Sveikos visos, taupančios ir nelabai. Labai atidžiai perskaičiau visą temą, deja, gerų patarimų nelabai radau.
Beveik du metus bandžiau visą "buhalteriją" vesti sąsiuvinyje. Užima laiko, o nauda g.gif Na, nebent tai, kad mėnesio gale suvedi galus ir žinai, už ką save graužti, nes per daug išleidai. Bet ateina naujas mėnuo ir vėl tas pats blush2.gif
Kažkada teko savo kailiu patirti, ką reiškia ekstremalus taupymas. Buvo labai baisu, mes su vyru mitome kruopomis ir lašiniais, dar savo mažiuką daržiuką turėjau, šiltnamio pusę. Mėsytę pirkdavom tik vaikui. Nebenoriu daugiau to patirti, ir niekam nelinkiu.
O sutaupyti šiais laikais labai sunku, juk maistas ir būtiniausios prekės brangsta nuolat. Nebent gauni kažką už dyką, taip sumažini išlaidas. Bet nežinau, ar man būtų malonu imti kažką iš tėvukų, gyvenančių kaime. Juk jie jau tiek tos sveikatos teturi...

Atsakyti
Pačiai taip griežtai taupyti nėra tekę, bet esu stebėjusi iš arti bendradarbę, kuri atidavinėjo skolą už namą...Tai kažkas baisaus...Net sau higieninių priemonių nepirkdavo...Neduok Dieve taip nė vienai...O kaip vaikams tokioje šeimoje.
Atsakyti
Mano bendro gyvenimo su vyru pradžia buvo būtent tokia smile.gif Taupėme pačiais durniausiais būdais, kokius tik galima sugalvoti - vyras, išeidamas parai laiko į darbą, maisto pasiimdavo tik kilogramą obuolių - ir taip gerus pusantrų metų kas trečią-ketvirtą dieną. Aš "pamiršdavau" pavalgyti likusi viena - gerdavau porą kartų per dieną kavą su "Selga" šokoladiniais sausainiais ir vakare prisimindavau, kad taip ir nevalgiau (na, dar koks obuolys pasitaikydavo). Aišku, abiejų figūros ir santaupos buvo puikios, bet pradėjus normaliai maitintis svoris užaugo per porą metų daugiau nei po 10 kg ir ištuštėjo sąskaitos hihihi.gif

Dabar turime išsaugoję seną gerą įprotį gavus atlyginimus iškart apmokėti visas sąskaitas, atidėti mokesčiams už būstą, o toliau jau gyventi ne obuoliais mintant, nes per tuos kelerius taupymo metus abu "sugadinome" sveikatas. O dėl taupymo - tiesiog neišleidžiame visų gautų pinigų, bet lyginant su obuolių periodu, liekančios sumos juokingos.

Atsakyti