Įkraunama...
Įkraunama...

Kaip iš kirvio košę išvirti....

Ačiū Dievui, mano patirtis liko praeity... 4u.gif Tiesa mano šeimos. Vienu metu, kai aš su broliu dar mokyklą lankėm, tėvas prarado darbą. Motina nedirbo, nes namu ūkiu užsivertus buvo iki ausų. Santaupų jokių neturėjom, giminės irgi nieko neturėjo, kad padėti galėtų. Metus sedėjom and darže išaugintų bulvių ir rengemes Humanos drabužiais (nuo apatinio trikotažo iki striukių).

Tie laikai mane daug ko išmokė... Matyt taip atminty tas laikotarpis įsirėžė, kad jau praėjus penkiolika metų pagaunu save vis taupančią ant ko nors, nors pinigų stygiaus tokio jau nebėra.

Pasirodo, jei gerai ieškai padėvėtų drabužių parduotuvėje, gali atrasti tikrai nerealius daikčiukus, kuriuos tereikia išlyginti ir, jei moki laikyti adatą rankoj - persiūti sagas. Pareini su už dešimt litų pirktu maišu iš Humanos, pasėdi porą vakarų su adata rankoj, nukerpi iš vienos bliuzkos sagas, prisiūni prie kitos, užlopyji skyle ir aplinkiniai stebisi, kur tokį grožį pirkai ir ar baisiai daug mokėjai. Pasakai, kad čia "tikrų tikriausiai Dior'as ar Gucci's" ir visi patiki ax.gif

O šiaip stengiuosi žiūrėti, kad produktai negestų. Niekada neišmetu maisto likučių - suvalgau vėliau. Ir šiaip, manau, su maistu reikia pagarbiai elgtis - nemesti nesuvalgytos duonos riekės, neišpilinėti į kriauklę likusio samčio sriubos nu ir t.t. Smulkmenos, gal, bet kai pagalvoji... gal ir ne.
Atsakyti
1. Likučius nuo duonos džiovinti, paskus sumalti ir galima juos į kotletus ar apkepus dėti.
2. Pieną pirktis iš močiučių arba turguj, arba iš artimiauso kaimo. Tada ne tik pieną turėsit, bet ir rūgpienį, varškę, pasukas...
3. Neštis pietus į darbą savos gamybos.
Atsakyti
labai stengiuos maisto neismest bet vis kartais tenka, tai sriubos jau niekas nenori, tai aprugsta, tai sudziuna maistas doh.gif
Atsakyti
QUOTE(idea fix @ 2008 06 11, 06:35)
1. Likučius nuo duonos džiovinti, paskus sumalti ir galima juos į kotletus ar apkepus dėti.
2. Pieną pirktis iš močiučių arba turguj, arba iš artimiauso kaimo. Tada ne tik pieną turėsit, bet ir rūgpienį, varškę, pasukas...
3. Neštis pietus į darbą savos gamybos.

nevisada i darba neštis pietus pigiau mano vyras jei neštusi pietus tai be kokiu 6lt niekaip o darbe esančioj valgykloje pavalgo už 3-4lt (visada valgo sriuba ir antra o dar ir gerti ko nors pasiima pieno kefyro ar limonado) tad manau kad geriau spresti pagal esamas aplinkybes šiuo klausimu
Atsakyti
na, aš nežinau Vilniuje valgyklų, kur už 3-4 litus pavalgyti galima sad.gif
kai kolegės sugundė užsisakyti pietus iš čili kaimo, tai mane ištiko stuporas ir tremoras sumokėjus už 5 šlykštaus skonio bulvių kukulius virtus 9,9 lito doh.gif
tai net jeigu ir pusfabrikačiai yra brangiau, tai man užtenka už 3 lt šaldytų kukulių pakelio trims pietums drinks_cheers.gif

o šiaip aš nukainuoto maisto nebrokyju, jeigu iš karto suvalgau, tai koks skirtumas, yapč duona, galima labai puikiai keptos duonos pvz prisigaminti su česnaku iš nupigintos...
Atsakyti
AVIZINIAI KOTLETAI aviziniai dribsniai,2 kiausiniai,sultinys,svogunas(galima ideti ir smulkiai pjaustytu lasinuku).avizinius dribsnius uzpilti sultiniu,kai isbrinks imusti kiausinius ir sudeti pakepintus svogunus.ismaisyti ir slapiom rankom padaryti kotletukus.iskepti smile.gif man jie labai skanus essen.gif
Atsakyti
QUOTE(liūdnasis pelėnas @ 2008 06 11, 15:15)
o šiaip aš nukainuoto maisto nebrokyju, jeigu iš karto suvalgau, tai koks skirtumas, yapč duona, galima labai puikiai keptos duonos pvz prisigaminti su česnaku iš nupigintos...

OT bet man tai net skaniau kepta duona kai pries tai ji padziovinta biski... tai jei ar taip ar taip as ja laikau, tai ko gi nupigintos nenusipirkt cool.gif
Atsakyti
nu mums pinigu visada neužtenka iki kitos algos ir dažnai tenka badauti,net duonos neturim,tai tada buna pagrindiniai patiekalai bulvės,nes jas auginam ir kiaušiniai,nes vištas turim.kiti to dalyko nesupranta,kai patiems neteko badauti.tai tik pasijuokia.kad rubus labdaroj nusiperki ar,kad vadinamus ežiukus iš miltu valgai,be jokiu spirgučiu,nes ir tam pinigu nebūna.tenka ir bonkes rinkti,kad duonos nusipirkti.tai del to ir neplanuojam vaikų, o kitiems nerupi ar turi valgyti,bet vaikus gimdo beveik viena po kito.
Atsakyti
QUOTE(asarele54 @ 2008 06 12, 21:37)
nu mums pinigu visada neužtenka iki kitos algos ir dažnai tenka badauti,net duonos neturim,tai tada buna pagrindiniai patiekalai bulvės,nes jas auginam ir kiaušiniai,nes vištas turim.kiti to dalyko nesupranta,kai patiems neteko badauti.tai tik pasijuokia.kad rubus labdaroj nusiperki ar,kad vadinamus ežiukus iš miltu valgai,be jokiu spirgučiu,nes ir tam pinigu nebūna.tenka ir bonkes rinkti,kad duonos nusipirkti.tai del to ir neplanuojam vaikų, o kitiems nerupi ar turi valgyti,bet vaikus gimdo beveik viena po kito.

juokiasi tik tusciagalviai.paciai teko badauti ir ne karta.nuo 13m jau pati ant maisto uzsidirbdavau.dabar turiu lyg ir viska,bet einu ir i labdarynus mirksiukas.gif uztat mes esam stiprios,nei tos lepses,kurios saiposi friends.gif
Atsakyti
QUOTE(bimkutele @ 2008 06 12, 20:45)
juokiasi tik tusciagalviai.paciai teko badauti ir ne karta.nuo 13m jau pati ant maisto uzsidirbdavau.dabar turiu lyg ir viska,bet einu ir i labdarynus mirksiukas.gif uztat mes esam stiprios,nei tos lepses,kurios saiposi friends.gif

Labdarynai nera baisu, svarbu pavalgyt kad butu ir kad vaikai nejaustu nepritekliaus. Slyksciausia aiskint, kad siandien pirksim saldainiu uz 35 ct, nes tu uz 65 neiseis-nera pinigeliu. O vaikui taip visko norisi verysad.gif Ir siaip tas centu skaiciavimas kur pigiau taip musa per smegenis doh.gif Galu gale nutruksti nuo grandines, nusiperki koki slamstaa atsipalaidavimui, bet po to grauziesi ir sau priekaistauji schmoll.gif Bent jau as cool.gif
Atsakyti
Sveikutes mamytes,visos temos pilnai neskaiciau,bet ji ir mum aktuali.Buna ir mum kad men. gale nezinai ka valgyt.Nezinau gal nepasikartosiu tikiuosi su receptu-kai ti randu maximoj saldytu produktu skyriuje imu po 3-4 maiselius vistu odeliu,tai kai jau buna striokas jas naudojam.Atlaidini odeles,itrini prieskoniais ,cesnako daugiau,nes skaniau,o siaip kokiu turite tokius dedate.Tos odos nemazos,maiseli buna apie 6-7.Ikiekviena skura iviniojate po nuskusta bulvike ir kepate orkaiteje.Nu mum labai skanu ,nereikia jokiu riebalu is odos atsiranda,o ir oda ta apsitraukia apie bulve tokia traski gaunasi.Oi tiesa skureliu kaina maiselio apie 1,40 lt.oi dar pamirsau pasakyt kad kai apvinioji susmeigi krapstuku ta oda.
Atsakyti
QUOTE(asarele54 @ 2008 06 12, 20:37)

saiposi dazniausiai tie kurie staigiai praturteja ir vaidina kokiek jie isskirtiniai doh.gif anxciau pirkdavo batus, drabuzius nes grazus, o dabar perka nes kaina didele doh.gif tai is vienos algos gyvenat?
Papildyta:
QUOTE(mamy5 @ 2008 06 13, 08:19)
Sveikutes mamytes,visos temos pilnai neskaiciau,bet ji ir mum aktuali.Buna ir mum kad men. gale nezinai ka valgyt.Nezinau gal nepasikartosiu tikiuosi su receptu-kai ti randu maximoj saldytu produktu skyriuje imu po 3-4 maiselius vistu odeliu,tai kai jau buna striokas jas naudojam.Atlaidini odeles,itrini prieskoniais ,cesnako daugiau,nes skaniau,o siaip kokiu turite tokius dedate.Tos odos nemazos,maiseli buna apie 6-7.Ikiekviena skura iviniojate po nuskusta bulvike ir kepate orkaiteje.Nu mum labai skanu ,nereikia jokiu riebalu is odos atsiranda,o ir oda ta apsitraukia apie bulve tokia traski gaunasi.Oi tiesa skureliu kaina maiselio apie 1,40 lt.oi dar pamirsau pasakyt kad kai apvinioji susmeigi krapstuku ta oda.

girdejau kad odeles idarineja ir farsu ar bulviu tarkiais,sake labai skanu
Atsakyti