Įkraunama...
Įkraunama...

Kaip suderinat mokslą,vyrą ir vaikus?

skaiciau, Noa , tavo istorija ir laukiau, kol pasakysi, kad juokauji... negaliu patiket, kad paskaitose kartu budavo ir kudikis! smile.gif as maniau, kad taip net negalima. nerealiai tu cia! smile.gif)
Atsakyti
Noa, tu saunuole!
O as emiau akademines ir ne trupucio nesigailiu. Na, kalba eina jau ne apie magistratura, bet truputi ausktesni lygi wink.gif Neisivaizduoju, kaip su vaiku buciau suspejusi - pirmus menesius jis nurimdavo tik ant mano ranku, o veliau pasidare nepaprastai judrus, aktyvus, smalsus - vienas nepasedetu ne minutes...Aukles samdyti tokiam mazam nenorejau...
Kita vertus, ir siaip jauciausi ziauriai pavargusi - du oficialus ir vienas papildomas darbai, trys specialybes( dvi magistraturos, viena-  bakalauro), po magistraturos iskart stojamieji i doktorantura...Pavargau lakstyti per darbus ir moklsus, bandyti visiems itikti, buti keliose vietose tuo paciu metu...Dabar jauciu, kad atsigavau biggrin.gif
Atsakyti
joooooo, noa, tu tikrai pasiutus  ;D

nu ne siaip tas tavo vyresnelis toks gudrus, juk anksti i mokslus isejo  ;D  ;D

maniskis, tai didelis verksnys, jei mes dviese paskaitose pasirodytume greit lauk mus ismestu  :o

o tau nebuvo baisu, kad maziuka apkres kokiom ligom. juk buvo ruduo, pats tas metas , kai visokie virusai siaucia  ???
Atsakyti
Nebuvau as jau tokia sauni, kaip cia gali pasirodyt... Tiek kad gal cia graziai skamba, nes faktai tokie, kad magistratura pabaigiau ir vaika paauginau pati be aukles. Bet nukentejo ir vaikas, ir mokslai, o apie papildomus darbus, kaip tvarka namuose, net nekalbu... As suprantu saunuma tai kaip Rasma namuose - tvarka iveisia ir viska padaro. O pas mane buvo amzinas cigoniskas begimas su vaiku ant kupros... Vyras gal irgi zmonos namuose tikejosi... Juolab, kad tuo metu dar sokau, tai palikus vyra su vaiku iseidavau ten - visgi spektakliai tai penktadieniu, sestadieniu vakarais... O tu sedek vienas su vaiku kaip asilas :-/
Siaip del visu uzkretimu tai as jau nieko nebijojau... Buvom svieziai grize infekcines ligonines, kur menesi gulejom, tai nutariau, kad mano kudikiui niekas negresia, nes pas ji vietoje krajo penicilinas cirkuliuoja... Meluoju.Po teisybei, neturejau kada net apie tai galvot. Ir akurat, nieko nebuvo ;D Siaip jis man daugiau apskritai nelabai sirgo... Grudinom, sportavom pagal Semeta, gal del to?

Bet nesupraskit kad as cia is energijos pertekliaus taip - tiesiog neturejau kur dingt. As save pazistu - esu tingine. Taigi jei pasiimsiu akademines, labai jau sunku bus grizt, o geriau nebus - didesnis vaikas dar daugiau demesio reikalaus... Zodziu, mokslu mest negalejau. O vaiko irgi nenorejau mest, nes palikti toki maza vaika kazkokiai svetimai nepazistamai bobai man sazine neleido... Primeciau, kad kiekviena padori negre visur savo vaikus tasosi, tai kuo as prastesne biggrin.gif Vat taip ir tempiau ta vaika isikabinus, tikrai kaip negras koks ;D
Atsakyti
Na Noa, jumoriste!! ;D
Tau tik anekdotus kurti. biggrin.gif
Atsakyti
Tai kad toks gyvenimas biggrin.gif
Atsakyti
Nukelt ideja del vaiko ar del mokslu? wink.gif
Atsakyti
Na paskaičiau ir aš Noa istoriją, taigi galiu ir aš prie jos prisidėti ir pritarti viskuom ką ji parašė. Mano istorija tokia pati, tik aš pradėjau mokytis su trijų mėnesių kūdikiu trečiame kurse dieniniame skyriuje.
O viskas buvo taip: Labai norėjau leliuko  wink.gif, o kai labai nori, tai ir... [smiley=mar.gif]. Antrą kursą baigiau labai gerai, prasidėjo ir nuolaidos, nes birželio 12-tą turėjau gimdyti, o kaip tik sesija. Viską susitvarkiau iki birželio 1-os, kad ramiau būtų. Vasarą galvojau kaip čia daryti, jei išeisiu akademinių, galiu ir nebegrįžti. Nutariau: reikia rizikuoti, bus sunku, mesiu. Be galo dėkinga kai kuriems dėstytojams (tiksliau dėstytojoms) už paskatinimą ir palaikymą. Sakė bandyk, sugebėsi, baigsi. Taigi ir prasidėjo. Ryte "supakuoju į tašę" ir nešuosi į paskaitas. Iš pradžių laikydavau vos ne po stalu, kad tik kitų dėmesys nenukryptų nuo įdomių paskaitų  biggrin.gif, o vėliau, kai pamatė, kad mano "žvirblis" ne rėksnys, tai dėstytojos ir paskaitas skaitydavo ir mano vaikelį ant savo stalo pasidėdavusios pakalbindavo. Nepamirštamas įspūdis ir džiaugsmas tuo pačiu  :-*. Maistą visada turėdavom kartu  wink.gif, per pertraukėles už kokios spintos ar dėstytojų laboratoriniuose kambariukuose pamaitindavau iš papuko kaip sakoma  ;D ir toliau mokomės. Taip praėjo trečias kursas. Lyginant su šiuo, paskutiniuoju tikri juokai.  Šiemet buvo sunkiau. Jis gi jau paaugo, daugiau kuo domėtis pradėjo ir burbuliuoti, šukalioti. Tai teko ieškotis moterytės - auklytės. Bet va, kad mano mažius nelabai ją pripažino ir nenorėjo būti su ja. Kartais tekdavo ir į maisto gaminimo paskaitas nusivesti. Tai pasidarom ką nors valgyti ir degustuojam po to visi kartu.
Žodžiu mane pažinojo visas fakultetas. Dėstytojos praminė mano džiaugsmelį "profesorium" biggrin.gif. Tad šiaip ne taip įveikiau tuos mokslus ir nesigailiu, kad teko toks gyvenimo išbandymas. Vis bus ką senatvėj atsiminti ir kitiems papasakoti  ;D
Patekę į tokią situaciją rimtai apgalvokit ir vis tik pasiryžkit. Viskas įmanoma, tik reikia norėti ir stengtis.

Sėkmės
Atsakyti
su maziuku mokytis galima bandyti, bet kaip seksis priklauso nuo keliu dalyku:

1, pacio maziaus budas. jeigu vaikelis didis reksnis (turiu saviski omeny)  snipstas gausis is tokio mokymosi.  nes ir auksinis destytojas nebeistvertu amzino bliovimo.  be to ne kiekvienas vaikiukas sutiks laukti pertraukos, kad mamyte galetu ji pamaitint (maniskis tai valgydavo tuomet, kai pats nuspresdavo, jog laikas jam valgyt - nei anksciau nei veliau). o dar kai kurie vaikai bijo svetimu ar nepazistamos aplinkos.  vel asareles pasipils.


2, svarbu kaip aplinka reaguoja i tavo maziuka. nu jeigu destytojams vaikai nepatinka, tai gal geriau su maziuku ir nesirodyti.
Atsakyti
Sutinku su tavo, manu, pastebėjimais, bet man gal ir pasisekė, nes viskas buvo kaip sviestu patepta. Jei vaikas įsinorėdavo valgyti (aš irgi nesilaikiau jokio režimo), tai šiek tiek pastenėdavo, bet nebliaudavo  :'(, iškentėdavo iki pertraukos. Jam galėdavai paduoti kokį tušinuką ar šiaip ką nors ir jis užsiimdavo.
Dėl dėstytuvų irgi pritariu. Jei nesupras tai ir nepriims. Mano buvo moteriškas kolektyvas - ir dėstytojos ir grupiokės, gal dėl to ir sulaukiau ne mažai paramos iš abiejų pusių. Nors dėstytojų buvo ir kelios senmergės (galvojau, kad jau pas jas tai tikrai nepraeisiu), bet būtent jos ir palaikė mane labiausiai. Už tai aš joms be galo dėkinga.
Atsakyti
Aha, as irgi pritariu Manu, ypac del antro punkto. Nes siaip jau as ta vaika sterblej nesiodavau arba ant ranku turedavau - taigi dauguma vaiku nebliauna, jeigu jie saugiai ramiai mamai ant ranku? Del maitinimo tai man su pienu buvo problemu, todel is buteliuk maitindavau ir viesai... O siaip jau naturaliai maitinant irgi galima isicinkint, juolab kad ir pas mane kolektyvas buvo moteriskas ir labai palaikantis.
Destytoju poziuris is tikro yra svarbu - jeigu kokioj vyriskoj specialybej tarp vyru studijuojanti mamyte pradetu su savim nesiotis kudiki, tai turbut tik apsunkintu jai padeti... Visi sakytu - nu va, tipine boba... :-/ Moterys destytojos kitaip reaguoja i tokius dalykus, bent jau mano sutiktos.
Atsakyti
As turiu du vaikucius ir abieju besilaukaint teko mokytis rasyti kursinius referatus brezinius braizyt.
Pirmosios besilaukiant buvau pries paskutiniam kurse kaip tik sutapo nestumo pradzia ir kursiniai darbai reikejo pabaigt , kasdienis pykinimas galvos svaigimas o dar mokytis reikai kosmaras buvo bet pabaigiau tuos darbus, viskas ciki.
rugseji kai atejau i sekanti kursa jau matesi pilvukas taigi kai vyko sesija tai pilvas buvo labai didelis tikrai is visu destytoju susilaukia nuolaidu ngi nescia skriaus paskui dar peles uzpuls ;D

Pavasari apsigyniau diploma kai mazajai buvo 4 men.
Kitas nestumas sutapo su islyginamuju studiju laiku taigi teko su didziuliu pilvu istisas dienas sedet prie kompiuterio rasyt darbus taip netycia ir foruma atradau. Pimos sesijos egzaminai sutapo su gimdymo data tai taip ir gavosi sesetadieni ir sekmadieni laikiau egzaminus pabegus is kauno kliniku o pirmadieni anksti ryte pagimdziau tongue.gif
Tik vat kol buvo vienas vaikiukas daug daugiau laiko likdavo mokslams o kai gime antrasis labai sunku surast laiko mokslams, bet atrodo viskas gerai islaikiau visus egzaminus liko rudeni valstybinis.
Taigi viskas imanoma reikia tik noret.
Atsakyti