Įkraunama...
Įkraunama...

Kaip suderinat mokslą,vyrą ir vaikus?

Kaip as esu jau minejusi kazkada kad esu vienisa mama, bet turiu pasakiskus tevus smile.gif Taigi as kai pastojau buvau pirmame kurse(visus metus nescia mokinausi) antrus metus vazinejau i paskaitas kas dvi valandas nes maitinau vaika metus laiko, trecius metus jau buvo lengviau, bet gavau visazistes darbo tai derinau moksla egzaminus ir darba( darbas ateini padazai modeli pries foto sesija ir iseini) bet ne kasdien o kartais ir kasdien ) O kol as lakstau mano mama ziuri mano vaikiuka, aisku stengiuosi kuo greiciau grysti namo kartais tik dvi valandas pabunu isejus kartais isvis neinu kartais visa dien, bet viskas juk imanoma smile.gif Tiesa ruosiuosi stori dar toliau smile.gif
Atsakyti
o man teko pasiimti akademines.nors pries tai buvau isitikinusi,kad lankysiu ir paskaitas ir laborus iki pat gimdymo dienos,o ir po gimdymo planavau iskart lekt atgal-i paskaitas.
taciau du gresiantys persileidimai labai greit mane "itikino" pasiimti akademines ir pailseti.pas mus fakultete blokine sistema ant musu ismegino-kokias 2 ar 5 savaites(nuo dalyko priklauso) tik viena dalyka mokomes(paskaitos + laborai nuo 8 iki 17 ar 20 val.kasdien).po to egzas ir kitas blokas prasideda.o dar tos chemijos prisikvepuodavau....fui
bet akademines i nauda isejo-pailsejau,megzt pramokau,o ir su dukrele pati bunu.nera nieko nuostabesnio uz galimybe matyti kaip ji vystosi,auga.
tai va dabar laukiu rudens ir tikiuosi kad pavyks nors kaip nors tuos mokslus pabaigti-4 kursas beliko.
Atsakyti
O as pabaigiau trecia kursa ir pastojau. Is kart nusprendziau pasiimti akademines. Noriu matyti, kaip auga mano vaikas, noriu kuo daugiau demesio jam skirti.
Aisku, jokiu budu nemanau, kad jus mokydamosis esat blogesnes mamos. Jus nuostabios ir jumis reikia didziuotis, as tikriausiai nesugebeciau su kudikiu ant ranku mokytis. Ir be vaiko as kartais pritingiu.
Vaikuti zadu augint iki triju metu, tikiuosi per ta laika baigti ne tik bakalaura, bet ir magistrantura. Palinkekit man sekmes wink.gif.
O as jums linkiu
Atsakyti
Miskouoga, kiekviena mama pati sprendžia kaip elgtis: ar auginti vaiką, ar derinti vaiko auginimą ir tęsti mokslus.
Aš manau, kad pati mama žino, kada geriau baigti mokslus. Dabar mano vaikui 1,5 m. ir rudenį žadu grįžti mokytis. Noriu pabaigti magistrantūrą, kol vaikui sueis 3 m. Man tai viskas susiderina: dabar padirbėjus pasiimu vaiko priežiūros atostogas ir tęsiu mokslus. Vaikui sueina lygiai trys metai, o aš apsiginu magistrinį. Ir grįžtu į darbą.
Aš pati nenorėjau jokių akademinių, nes tada būtų buvę sunku grįžti, be to, kursas buvo nuostabus, daug padėjo, kai negalėjau su visais ir paskaitų lankyti, ir diplonimį rašyti. Mano nėštumas buvo nuostabu, todėl galėjau nekeisti savo planų. O jei grėstų perileidimai, tai tikrai nebūčiau rizikavusi. Ir vyras nebūtų to leidęs. Viskas priklauso nuo pačios mamos noro, jėgų, artimųjų, apinkybių.
Atsakyti
Sekmes tau miskouoga ir kitoms besimokancioms mamytems! Mokytis ir auginti vaikuti tikrai imanoma.
Na, mano atvejis siek tiek lengvesnis, bakalaura baigiau dar neturedama savo pupses, o dabar mokausi vakarais. Nera taip paprasta pasiruosti paskaitoms kai reikia bent viena aki pastoviai buti uzmetusiai ant mazes, bet tikrai imanoma. Vakarais as i paskaitas, o vyras lieka su dukra. Kol dukte buvo maza, o vyras isvykes, tai tekdavo ir prasimuliuoti keliata paskaiteliu, bet nuo rudens tokiu atveju ruosiuosi vestis ja kartu, kadangi destytojai cia (Vokietijoje) labai tolerantiski tokiu atveju. O man mokslai dabar tikras malonumas ir prasiblaskymas. Man tikrai sveika trumpam pakeisti aplinka, nes sededama namie as visai jau baigiau nuproteti.
Atsakyti
Noreciau dar pratest Manu pasakyma apie destytoju "meile" vaikam. Ejau i paskutini pasirasyma, su savim nesiaus maziu 7 menesiu. Ir sia tau kad nori tik susedam visi i suolus, o as dar vos ne i pirma (pirmam destytojas sedejo) tik kazkas sugurguliavo maziaus pilveli ir jis isveme visus pries pusvalandi suvalgytus pusrycius. Vaizdelis destytojui matyt labai nepatiko nes jis man vienintelei grupej parase 8 visi kiti gavo 9 - 10, jis tik irase i knygute net nepasakes ka rase. OI uzpykau as ant jo. Daugiau savo maziaus nebesivesiu i univera arba paliksiu ji katedros sekretorei, va ji tai labai norejo pasirasymo metu ji paziuret ir ko as jai jo neatidaviau. Visa vidurki tas 8 su**ko.
Atsakyti
Na va, sužinojau, kad įstojau į magistrantūrą ir pasidarė baisu. Kaip reiks suderinti mokslus ir vaiko priežiūrą. Kai mokiausi IV kurse, mažius buvo tik gimęs. Vargo tikrai nebuvo. O ką reiks daryti dabar, kai jam 1.8 m. Jau dabar vakare reikalauja dėmesio. Būtinai turiu paskaityti, pažaisti. Paskaitos bus vakarais, kas pabus su juo tada. Vyras tai gyvena kitame mieste. Ir vėl ieškoti auklės, kad nors vakarais pabūtų. O jei dar darbą susirasiu, tai visai bus tragiška. Nežinau, kas man pasidarė. Taip viskas atrodo baisu ir neįmanoma. Nors jau tai esu patyrusi, bet atrodo, kad tai darosi NEBEĮMANOMA. Gal kai pradėsiu mokytis viskas kitaip matysis. Nebežinau, ką ir daryti.
Atsakyti
Aš irgi buvau pasiryžus toliau mokytis, kad tik arčiau vyro būčiau( dabar gyvenam atskirai, bet kai mokysiuos irgi atskirai, tik atstumas sutrumpės 100km). Apie antrą vaikutį net nenoriu galvoti. Užtenka vieno netyčiuko, noriu dabar jam duoti viską, ką galiu. O kai bus du, finansai mažės, kuriuos galėsiu skirti savo mažiui. Be to, norisi padirbėti, susirasti kitą darbą, kad gaučiau geresnį atlyginimą. Nors dirbuū ne dėl algos, bet pinigai niekada kišenės nedraskė.
Atsakyti
Aš būdama 4 kurse supratau, kad jau norisi vaikelio [smiley=baby2.gif]. Suplanavom taip, kad vaikelis gimtų birželio pabaigoje, t.y. po sesijos. O mano mergytė gimė 2 savaitėm anksčiau, per pačią sesiją, tai gerai, kad jau viską buvau susitvarkiusi. Su pilvuku mokytis buvo gana lengva, daugelis dėstytojų žiūrėjo atlaidžiai. Tačiau 5 kursas, ypatingai diplomo rašymas buvo labai sunkus. Maniau, kad išprotėsiu, tačiau kai viskas praėjo ir diplomas jau rankose [smiley=umnik.gif] [smiley=crazy.gif] [smiley=cranky.gif] [smiley=smiley7.gif], atrodo, kad ne taip jau sunku ir buvo.
Atsakyti
As pastojau antrame kurse, pagimdziau per vasaros atostogas ir vel - i mokslus. Sirdele, oj kaip skaudejo, kai reikejo maziu mociutei palikineti  :( sad.gif sad.gif Dabar jam keturi metukai, o jo mamyte - jau magistre, beje baigusi su pagyrimu  [smiley=flowerface.gif]
Nezinau, kazkaip man labai jau sunku nebuvo, padejo uzsispyrimas, kad turiu baigti [smiley=taip.gif] [smiley=wink.gif]
Manau, kad kuo daugiau darbu turi, tuo greiciau sugebi suktis [smiley=000133.gif] [smiley=000133.gif] [smiley=000133.gif]
Atsakyti
kai mokiausi dar neturėdama vaikų-visai kitas reikalas buvo, daug laiko ir sąlygos susikaupt  :smile.gif, o dabar, kai yra 2 vaikai ir dvigubas darbas, mokytis labai sunku, grįžti iš darbo pavargus, pramaišai kokį viralą, persimeti pora žodžių su vaikais ir normaliai nepailsėjusi, puoli mokytis egzams, o vaikai krykščia, zuja, nori dėmesio, kartais jiems pritrūksta veiklos, vis vienos ir vienos būna, jei užsiimsiu su jomis-nukentės mokslai, jei mokausi-nukenčia jos, o mokytis dar daug  ohmy.gif.O kur dar krūvos visokių skirtingų referatų  :o. Graužia sąžinė  :-/. Sunku ir fiziškai, ir dar labiau-morališkai.Būtų lengviausia, jei vaikus duočiau vyrui ir jie užsiimtų, pavažiuotų kur nors  :smile.gif, bet yra taip, kaip yra, žmogus irgi užkalinėja pinigus, vėlai grįžta, senelių nėr, bijau, kad gal net nepavyks tos mano studijos, laikau stogą, kad nenuvažiuotų  :-X
Atsakyti
Šiuo metu ir aš laukiuosi ir studijuoju [smiley=bee.gif], tik tiek gerai, kad pavasarį jau baigiu  ;D. Viena rimta sesija magistratūros liko ir po to tik reikia magistro tezes apsiginti.  :( Tik tiek, kad nelabai kas lendą į galvą tiksliau nelabai norisi mokintis, nes mintys jau sukasi apie būsimą mažylį, kuris turėtų pasirodyti balandį.
Nežinau tik ką reikės daryti: ar gintis dar nepagimdžius, t.y. prašyti, kad paankstintų gynymasi ar pasigimdžius eiti į gynimą ??? Pirmuoju atveju manau būtų geriau. Merginos ką patartumėte? Kokia jūsų patirtis šiuo klausimu?
Atsakyti