Įkraunama...
Įkraunama...

Kaip suderinat mokslą,vyrą ir vaikus?

aš mokausi vakariniam, labai gaila laiko, kurį galėčiau praleisti su vaikais, bet ką darysi rolleyes.gif

beje vaikai irgi 2 ir juos prižiūri vyras wub.gif
Atsakyti
Mokausi neakivaizdiniam,taigi per daug nieko ir neaukoju.Kai savaitgalį reikia iki paskaitų nuvažiuoti,su sūneliu pabūna vyras.Taip kad didelių problemų pas mane nėra smile.gif
Atsakyti
Dirbau, mokiausi, o namie laukė vyras su leliuku. Buvo žiauru, nes mokydavausi miego sąskaita, o miegas man laaaaaabai svarbu ax.gif Bet pabaigiau ir.... sykį net pagalvojau, gal dar pasimokyti lotuliukas.gif g.gif

Svarbiausia nepasiduoti, nes porą kartų jau nuvargusi norėdavau viską mest, bet tada artimieji susigriebdavo, man išrašydavo nors kelias valandas tikro poilsio, t.y. miego rolleyes.gif , ir vėl siekiau savo.

Sėkmės visoms drinks_cheers.gif
Atsakyti
sėkmės mamytėms,visos šaunuolės,juk,kada,jei ne dabar,ne šiandien,nes kuo daugiau pareigų,tuo smagiau ir visur gali suspėti.Kai aš taip skubėjau, o po to viskas baigėsi, buvo taip liūdna. cry.gif
Atsakyti
Sveikos! 4u.gif

Sakykit, o kaip Jus, mielos mamos galvojate... Mes su draugu mastome apie vaikeli... Bet as dabar mokausi antrame kurse neakivaizdiniame skyriuje, taip pat dirbu pilna darbo diena.. Ir niekaip nezinau, ar vis gi dabar jau pradeti ,,gaminti " vaikeli ir kazkaip derinti mokslus ir imti dekretines, ar visgi ramiai pabaigti mokytis, juk ir liko nedaug ir tada ramiai gandru laukti..? Man butu idomu suzinoti kaip Jus manote kas geriau? Ar nebus taip, kad kai baigsiu mokslus ir pagimdysiu vaikuti, po kurio laiko pradesiu jausti, kad nebera tikslu, kazkokiu spyriu-neva baigti mokslus, na, o jei liks kazkas neuzbaigto, tai neuzsisedesiu per ilgai namuose ir ,,nenubuitesiu". Bet is kitos puses... Na, nezinau... Man tiesiog idomu butu suzinoti Jusu nuomone 4u.gif
Atsakyti
Prisijungsiu ir as prie Jusu. bigsmile.gif
Kai istojau mokintis neakivaizdiai, mano pirmagimiui buvo virs metuku, taip besimokant, pries antro kurso pradzia susilaukiau dukres, bet mokslu nestabdziau, mokiau vakarais, tiksliau, naktim, kai suguldydavau vaikus... blink.gif Sunku, bet ir su jais noris pabuti, o diena as darbe, tik lengviau tai, kad egzaminai maratonu praeina, kas keturios dienos atsiskaitymai, taip lengviau, nei tempti kas savaitgali... rolleyes.gif Zinoma, ne viska speji, tenka prasyti ir kitu pagalbos del mokslu... blush2.gif
Na, o siandiena, as studijuoju paskutiniam kurse ir, tikiuos uzbaigti ji.... lotuliukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo swelnute: 26 rugsėjo 2006 - 15:45
Sugalvojau siemet studijuoti ir igyti nauja specialybe. man jau 24m. studijuoju I kurse neakivaizdziai. pradejau lankyt anglu kursus. ir dirbu. kitais metais isteku. ir visai manes negazdina toks tempas. norim su MB ir vaikelio, taip kad taip gausis, kad kai mokinsiuos ir bus vaikelis, nes studijuoti reikia 5m, o dar magistratura. turim ir ciucka, kuriuo taip pat reikia rupintis. o speju, nes mokslai tik 6dieniais, kinsultacijos po darbo, tai grystu namo kokia 19val, MB grysta veliau uz mane, o jei pasitaiko kad anksciau pasirupina suniu...dar didelis pliusas, kad gyvenam su tevais, tai jie daug padeda, atkrenta maisto gaminimas ir suo priziuretas...bet siaip ir pati speciau viska...kursai buna 1dieniais ir 3dieniais taip pant namie bunu 19val...na o jei butu vaikelis, tai laika skirta darbui atiduociau jam...smile.gif
Atsakyti
Zitlali norisi palinkėti priimti tinkamą sprendimą.Manau,kad jei nuspręsi lauktis vaikelio dabar,gali pervargti, nes labai smagu džiaugtis vaikelio laukimu.Jei nuspręsi pabaigusi,gali užklupti liūdesys ir toks nerimas, nes paprasčiausiai sulėtinsi tempą ir bus nuobodu,neužteks veiklos.

Swelnutei - stiprybės.Kuo daugiau įsipareigojimų, tuo daugiau stengiesi ir padarai.Aš taip pasiilgstu šito lėkimo jausmo...
Atsakyti
Aš dirbu du darbus, auginu dvi paaugles ir mokausi neakivaizdžiai. Mokausi rimtai - rašau darbus, gilinuosi į dalykus ir t.t. Tiesiog tenka skirstyt prioritetus: šiaip pirmame plane vaikai, sesijų metu - mokslai, kai daug darbų - darbai, nors kažkaip sugebu ir mergytėms skirti laiko ir švelnumo. O ir jos stengiasi ištaikyti laiko pabūti su manimi - mažoji net į darbą atvažiuoja, kad po to abi nuvažiuotume į sporto klubą, kur ji tik sėdi šalimais ant kilimėlio ir man grimasas išdarinėja veidrodyje... biggrin.gif
Turiu grupiokę, kuri bestudijuodama jau antrą vaikiuką pasigimdė, tiesa, ji nedirba, ir pagalbininkų turi (tėvai, net seneliai). Pirmo besilaukdama labai stresavo, kad nesugebės mokytis, šiek tiek padėjom ir mes, grupiokės, stengėmės ir morališkai palaikyti, ir viskas jai pavyko thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Zitlali @ 2006 09 26, 14:09)
Ir niekaip nezinau, ar vis gi dabar jau pradeti ,,gaminti " vaikeli ir kazkaip derinti mokslus ir imti dekretines, ar visgi ramiai pabaigti mokytis, juk ir liko nedaug ir tada ramiai gandru laukti..?

jei tau dar ne 40, tai mano nuomone vienareiksmiska: tik pabaigus mokslus.
man baisiau ner, kai moteros giriasi, kad diplomini gynesi nescios budamos ir pn.
taigi ne tik apie save galvoti reikia. juk kiekvienas egzas, jau nekalbant apie diplominius, yra stresas. tai kaip gi tas vaikelis jauciasi, kai mamytei sesija?
na suprantu prioriteta teikiancius naturaliam "planavimui". bet, jei planuoji, tai planuok.
o issukiu gyvenime tai nepritruks. ka jus! jei tik noresi, tai visada rasi, ko siekti. o jei nenoresi, tai ir sededama su vaikeliu pradesi galvoti, kad gal jau ir tu mokslu baigti nebereikia...
Atsakyti
QUOTE(san @ 2006 09 28, 23:50)
jei tau dar ne 40, tai mano nuomone vienareiksmiska: tik pabaigus mokslus.
man baisiau ner, kai moteros giriasi, kad diplomini gynesi nescios budamos ir pn.
taigi ne tik apie save galvoti reikia. juk kiekvienas egzas, jau nekalbant apie diplominius, yra stresas. tai kaip gi tas vaikelis jauciasi, kai mamytei sesija?
na suprantu prioriteta teikiancius naturaliam "planavimui". bet, jei planuoji, tai planuok.
o issukiu gyvenime tai nepritruks. ka jus! jei tik noresi, tai visada rasi, ko siekti. o jei nenoresi, tai ir sededama su vaikeliu pradesi galvoti, kad gal jau ir tu mokslu baigti nebereikia...

Dekui uz patarima 4u.gif As irgi lieku prie sios nuomones smile.gif
Atsakyti
Zitlali, pas mane dabar lygiai tokia pat situacija, kaip pas tave, taip pat esu 2 neakivaizdinio skyriaus kurse, tiek, kad nedirbu. Vyras labai prašo vaikelio, o aš kažko nesiryžtu blush2.gif Mokytis man dar ilgai: 2 ar 3 metai bakalaure ir 2-3 metai magistre, laukti 6 metus ir tik tada "pradėti" vaikelį aš tikrai nesiruošiu schmoll.gif Taigi bet kokiu atveju reikės derinti vaikų auginimą ir mokslus g.gif Tai ir svarstau, kada būtų geriausias laikas g.gif Gal dabar? Gal kai pabaigsiu bakalaurą? doh.gif doh.gif doh.gif
Atsakyti