Įkraunama...
Įkraunama...

Papildomas darbas

QUOTE(Daivulka @ 2004 09 21, 04:41)
Daivulka, o tupperware demonstruotojos darbas nesudomino?
Linda, kad aš nelabai moku įkalbinėti žmonių kažką pirkti, na žodžiu nemoku platinti sad.gif 

Tai as ir nesiulau platinti ir ikalbineti, as siulau tik demonstruoti. Kai isbandai nauja recepta, ar nesinori juo pasidalinti su draugemis? Arba kai isigyji gera daikta, ar nepasakoji apie ji pazistamiems?
Toks ir darbas, tiesiog papasakoji gaminiu savybes, o ikalbineti pirkti tai tikrai nereikia, bent jau man atrodo, kad as neikalbineju.
O kaip demonstruoti tai tam yra Tupperware kursai - ne tik kad nemokami, bet dar dovana gauni, kad i juos ateini.

O kur kazin ATRA dingo su savo rubais? g.gif
Atsakyti
Gali pabandyti paieskoti papildomo darbo degustatores ar prezentatores (nezinau, kaip tiksliai ivardinti). Na tai tokios merginos, kurios parduotuvese siulo paragauti surio, arbatos ir pan. Dirbtum arba vakare, arba savaitgaliais (kai daugiausia parduotuvese zmoniu). Esu dirbusi toki darba, bet as ji gavau per broli. Nors maciau kazkada laikrastyje, kad ieskojo merginu butent tokiam darbui.
Atsakyti
Na dėl degustatorės, tai ten nuo 16.00 val reik dirbt, o aš tik 17.00 baigiu darbą. O demontruotojos, tai gal su maisto ekperimentais nelabai draugaujui. Ai net nežinau, vienos bėdos dabar sad.gif sad.gif sad.gif
Atsakyti
QUOTE(Atra @ 2004 09 20, 13:40)
aš buvau isidarbinusi tupperware demonstruotoja, bet jau pabodo ir be to nelabai laiko lieka, ir nelabai kam jau jos ir reikia, pas mane pačią visi namai jau užversti smile.gif
dar platinu faberlic, avon, fairness kosmetiką smile.gif geriausiai sekasi su fairnessu smile.gif
dar platinu friendtex daniškus rūbus smile.gif

Idomu, o kiek realiai galima uzdirbti platinant kosmetika? g.gif rolleyes.gif Galvoju, galuzsiimti tokiu darbeliu? ax.gif Norisi siek tiek pinigeliu sutaupyti, o rimtesniam darbui nelieka laiko cry.gif
Atsakyti
Kiek as domejausi tiesioginio pardavimo darbu skirtingose firmose, tai man labiausiai patiko Tupperware salygos. Juk kiek ten tos kosmetikos zmogus gali prisipirkti - na, lupdazis, kremas, dar kazkas, keliasdesimt litu per menesi isleis, o cia jau brangesni gaminiai + daug paskatinimu, dovanu, kelioniu.
As va tik vakar grizau is Rigos, buvo kursai Tupperware, gyvenome 5* viesbutyje, minusas - tiek prisivalgiau visokiu skanestu nuo svedisko stalo, kad vos nenualpau ant svarstykliu uzlipusi doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Linda @ 2005 01 23, 13:41)
Kiek as domejausi tiesioginio pardavimo darbu skirtingose firmose, tai man labiausiai patiko Tupperware salygos. Juk kiek ten tos kosmetikos zmogus gali prisipirkti - na, lupdazis, kremas, dar kazkas, keliasdesimt litu per menesi isleis, o cia jau brangesni gaminiai + daug paskatinimu, dovanu, kelioniu.
As va tik vakar grizau is Rigos, buvo kursai Tupperware, gyvenome 5* viesbutyje, minusas - tiek prisivalgiau visokiu skanestu nuo svedisko stalo, kad vos nenualpau ant svarstykliu uzlipusi  doh.gif

Linda, o kur internete galima pasiskaityti apie ta Tupperware? rolleyes.gif Kokios ten salygos? Del to, kad kosmetika pigesne, tai tu teisi, bet kad be kosmetikos moterys sunkiai apsieina, vis perka... o del indu, nzn... turbut sunkiau isiulyti unsure.gif
Atsakyti
Salygos labai paprastos, nereikia JOKIU pradiniu inasu. Tiesiog nusprendi, kad noretum pabandyti, sukvieti savo drauges, kaimynes, koleges, mamas ir t.t. i Tupperware vakareli savo namuose.
Atvaziuoju as arba kita grupes vadove ir praveda vakareli. Gaunasi smagus pasisedejimas ~1.5 val., kazka idomaus gaminame TW induose, pristatomi gaminiai, zaidziami zaidimai, tada kas nori, tas kazka uzsisako.
Galima daryti sutrumpinta varianta - be gaminimo. Na, bet manes dazniausiai visi praso, kad parodyciau kazkoki nauja recepta, koki "stebukla", pvz., kaip iskepti pyraga per 8 minutes ar isvirti sriuba per 5 min.
Na ir viskas, paliekamas tau krepsys su gaminiais ir toliau tu pati rengti tokius vakarelius jau tu savo draugiu namuose, paprastai mielai kvieciasi tave, nes seimininke, kurios namuose vyksta vakarelis, gauna vertingu dovanu. Jei dar buna pradzioje nedrasu, tai bet kada gali eiti i vadoves rengiamus vakarelius (netgi reikia bent i 2 nueiti), taip pat yra mokymai (nemokami, bet labai naudingi ir idomus).
Na ikalbineti pirkti tai nieko nereikia, svarbu yra gerai pademonstruoti gaminius, jie tikrai yra puikus, kokybiski, taupantys ir laika, ir pinigus, zmonems patinka.
Trumpai tiek. Jei ka, kreipkis rita@cab.lt, daugiau papasakosiu.
Atsakyti
Noriu paklausti ar yra tokių žmonių, kurie dirba valstybinį darbą, valstybinėje institucijoje ir dar užsidirba papildomai ax.gif
Man atrodo, kad įstatymiškai taip karjeros tarnautojui negalima g.gif Ar vienintelė išeitis mesti tai, ką turi ir ieškot geriau privačiame sektoriuje?? Tas man netinka..nežinau ar ką rasiu ir nežinau ar radus turėsiu kažką tikro.
O gal vienintelė išeitis dirbti "nelegaliai"??? Man susiklosčiusi tokia situacija, kad išeitis - viena...reikia šiek tiek daugiau užsidirbti blush2.gif Norėjau pradėt vieną "namudinį" versliuką blush2.gif blush2.gif (anksčiau, pagal patentus lyg tokius darbus dirbdavo), bet kaip suprantu man rankos surištos, jei noriu tai vykdyti legaliai??
Gal kas esate sprendę tokį klausimą arba buvę tokioje situacijoje??
Atsakyti
Kas idomiausia, tai ciau bambino, kaip ir nera problemos, nes yra idomiu pasikeitimu teisineje erdveje. Jau mazdaug nuo 2004 m. gruodzio vidurio, kada buvo priimtas konstitucinio teismo nutarimas, kuriame teigiama, jo valstybes tarnybos istatymo 17 str. priestarauja konstitucijai (ten ir reglamentuojamas tas dalykas, kad tarnautojas negali dirbti jokio kito darbo), kas reiskia, jog ta nuostata nebegalioja ir visi valstybes tarnautojai gali dirbti ka tik nori dar. Tik vienas dalykas i kuri reikia atsizvelgti ar ta kita veikla ar darbu, nepazeidziami viesieji ir privatieji interesai, rekomenduojama einant i kita darba del to paderinti dar su vadovu ir t.t. Taigi kol kas, ko neisigaliojo jokiu kitu nuostatu bei nebuvo pakeistas valstybes tarnybos istatymas, tarnautojas gali dirbti papildomai kitus darbus, vystyti savo versla ir t.t.

Idedu papildomai:
TIC pastaba: Lietuvos Respublikos Konstitucinio Teismo 2004 m.
gruodžio 13 d. nutarimu (Žin., 2004, Nr. 181-6708) pripažinta,
kad šio įstatymo 17 straipsnio nuostata "Valstybės tarnautojui
neleidžiama: <...> 4) dirbti samdomu darbuotoju, patarėju,
ekspertu ar konsultantu privačiuosiuose juridiniuose asmenyse,
valstybės ar savivaldybės įmonėse, viešosiose įstaigose, taip pat
gauti kitą negu šio Įstatymo nustatytą darbo užmokestį, išskyrus
atlyginimą už darbą visų lygių rinkimų, referendumo komisijose
bei už darbą pagal sutartis su rinkimų arba referendumo
komisijomis, už mokslinį ir pedagoginį darbą aukštosiose
mokyklose ar valstybės tarnautojų kvalifikacijos tobulinimo
įstaigose, už neformalųjį suaugusiųjų švietimą, už teisės aktų
projektų rengimą (jei ši funkcija nenurodyta valstybės tarnautojo
pareigybės aprašyme), kai jis Seimo nutarimu ar Seimo valdybos
sprendimu, Seimo Pirmininko potvarkiu, Respublikos Prezidento
dekretu, Vyriausybės nutarimu ar Ministro Pirmininko potvarkiu
paskiriamas rengti teisės aktų projektus, taip pat išskyrus
autorinį atlyginimą už kūrinius, kurie yra intelektinės
nuosavybės teisių objektai <...>" prieštarauja Lietuvos
Respublikos Konstitucijos 48 straipsnio 1 daliai, konstituciniam
teisinės valstybės principui.
---------------------

Zodziu pasinagrinekit ir paanalizuokit.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Brazile: 28 vasario 2005 - 13:39
Labai įdomu blink.gif Ką tik pažiūrėjau Litlex bazėj, niekas nepakeista VT įstatyme, bet yra prierašas, kad 17 str. 4 dalis prieštarauja Konstitucijai g.gif Ir viskas g.gif Bet ta nuostata tai palikta... g.gif Bendradarbis sako, kad ir tai, kad mums atlyginimus skaičiuoja nuo 430 Lt irgi prieštarauja Konstitucijai - irgi tai pripažinta, bet kaip skaičiavo taip ir skaičiuoja... tongue.gif
Atsakyti
QUOTE(Amžina studentė @ 2005 02 28, 13:39)
Labai įdomu blink.gif Ką tik pažiūrėjau Litlex bazėj, niekas nepakeista VT įstatyme, bet yra prierašas, kad 17 str. 4 dalis prieštarauja Konstitucijai  g.gif Ir viskas  g.gif Bet  ta nuostata tai palikta...  g.gif Bendradarbis sako, kad ir tai, kad mums atlyginimus skaičiuoja nuo 430 Lt irgi prieštarauja Konstitucijai - irgi tai pripažinta, bet kaip skaičiavo taip ir skaičiuoja...  tongue.gif

Kur parasyta, kad pripazinta, jog tai, kad mums skaiciuoja nuo 430 priestarauja konstitucijai. biggrin.gif biggrin.gif Nebent, kad mes tai seniai pripazinom, bet konstitucinis ne tongue.gif Taip kad tavo bendradarbis matyt save konstituciniu laiko. O del sito naujo dalyko geriausia pasiskambink savo teises skyriui, manau jis tau isaiskins tongue.gif tongue.gif arba pati pasinagrinek.

O sitas dalykas faktas. tik niuansu yra ir reikia atidziai pasianalizuoti. Tai yra nauja ir ne visi dar zino. Del visokio kitokio samdomo darbo, tai aisku, bet va del verslo tai yra klaustuku...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Brazile: 28 vasario 2005 - 13:46
Oi tai ačiū, oi tai pradžiuginai thumbup.gif Aš nenoriu darbe sakyt, kad man taip yra ir kad man reikia prisidurti prie algos blush2.gif Na, žmonėms būna situacijų įvairių gyvenime ax.gif
Interesų nesuderinami būtų, jei aš po darbo eičiau šunelių ar katinėlių gydyt arba jei kokioj įmonėje susijusioje su maistu dirbčiau..o dabar aš noriu visiškai su tuo nesusijusį darbą dirbt..jei darbe kas sužinotų, tai apkalbos pasklistų, kad aš taip negerbiu savęs, nusižeminu. Tačiau aš nematau nieko blogo darbe rolleyes.gif Nenoriu, kad man kas duotų ar skolintų, noriu užsidirbti rolleyes.gif Uždirbu gal daugiau nei kiti dabartiniu metu, bet vaikučio studijų draudimas, vartojamoji paskola, ne kas lieka...Jaučiu baimę, kad turėčiau gyventi ne taip kaip noriu, vien dėl to, jog bijočiau ar pragyvensiu, ar pavyks viską išlaikyt ką dabar turiu.

Kaip man aiškino, man norint dirbti reiktų lyg ir verslo liudijimo (jei teisingai parašiau..taip berods dabar vadinasi).
Atsakyti