Įkraunama...
Įkraunama...

Ką daryčiau kitaip, jeigu auginčiau antrą vaiką?

Pasisakysiu kaip patyrus mamytė smile.gif gal kitoms pravers, nes aš pati jau nieko negaliu pakeisti... (Nors geriausiai pasimokai iš savo klaidų)
Pirmą sūnų labai mielai nešiojau nešioklėje ant krūtinės. Gana ilgai ir beveik kasdiena. Tuomet man labai tas patiko - sūnus buvo ramus, visada jausdavau jį, o jis - mane. Nekreipiau dėmesio "į bobučių" patarimus (kuriuos dabar mėginu pati išsakyti) - kad taip blogai vaikui ir t.t.
Auginant antrą sūnų šiek tiek pasikeitė mūsų gyvenimo būdas - gyvenom name, todėl niekur nereikėjo eiti pasivaikščioti - išstūmei su vežimu į lauką ir miega... Be to, jis būvo toks drūtas, kad tiesiog netilpo į nešioklę.

Tai va, ėjo metai ir kai neapsikentusi nugaros skausmų kreipiausi į daktarus - paaiškėjo, kad turiu deformuotus stuburo slankstelius. Labai didelė tikimybė kad nuo pirmagimio nešiojimo ant krūtinės... Et, nieko nesigailiu.. ką jau čia dabar padarysi...

Bet pasaugokit save, mamytės
Atsakyti
Aš jau auginu antrą. Tai pastebiu, kad nebe taip skaudžiai išgyvenu, jeigu reikia iš kūdikėlio paimti kraujo tyrimams. Nu su pirmuoju tai taip skaudu būdavo... O dar tos varnos seselės nepataiko į veną doh.gif
Tik manau, kad antrą tai auginsiu pati ne iki metų, o žymiai ilgiau. Jaučiu, kad daug praradau, pirmąjį palikusi auklei auginti.
Atsakyti
nestumo metu esciau kaip parsas ir dziaugciaus didejanciu pilvu
maitinciau savo pienuku tol, kol pats atsisakytu
tarp visu savo maratonu padaryciau maziausiai metu pertrauka ir buciau namie su vaikais
Atsakyti
As auginciau antraji vaika griezciau, o tai buvau prisiskaiciusi visokiu straipsniu, kur buvo rasoma "Japonijoj vaikams iki 3 metu viskas leidziama", "tik nesakykite vaikui zodzio "ne", nes nebenores dometis aplinka" ir t.t, tai dabar jau sunui 5 metai, oi kaip vargstu.
Turiu pakartoti 5 kartus, kol sureguoja i mano prasyma ir vistiek tempia guma, klausia o kodel tai turiu daryti, nors jau simta kartu esu aiskinusi pvz. kodel reikia pasikloti lova, ar kodel reikia apsiauti slepetes ir t.t.
Siaip jis protingas vaikas ir puikiai zino, bet kadangi nenori ar tingi tai daryti, tai bando dar padiskutuoti, pasigincyti. taip, kad tenka vis kelti tona, ko visai nesinori.
Taip, kad bukit grieztos, bet teisingos, nenuolaidziaukit, nes bus labai sunku peraukleti.
Atsakyti
pati dabar auginu jau trečią vaiką ir tikrai pastebiu,kad daug ką darau kitaip nei augindama pirmą.galima skaityt,kad trečias vaikas pas mane auga pats savaime.būdavo pirmam vaikui pargriuvus jau lekiu,bėgu,keliu,ir t.t.o va dabar net nepastebiu,jei nugriūna ir pati atsikelia trečioji.kažkaip nėra to perdėto atsakomybės jausmo.taip pat nelyginu vaiko pasiekimų su kitais vaikais,kas būdavo aktualu auginant pirmąjį
Atsakyti
Antrą vaiką pirmus 3 mėnesius tikrai vystysiu nakčiai (tą beje patarė ir mažylio kineziterapeutė), nes pirmasis išsigąsdavo savo rankyčių ir miegodavo max po valandą, o po to zysdavo, nes norėdavo miego, bet nebegalėdavo užmigti.
Kitu maistu pradėsiu primaitinti nuo 4-to mėnesio, o 3-čią mėnesį duosiu paragauti obuolio - tai turėtų padėti išvengti tokio baisaus rachito, kuris buvo pirmajam.
Vietoj arkliškų vitamino D dozių rachito gydymui pati naudosiu žymiai daugiau kalcio preparatų o vaikui nuo 6-to mėnesio duosiu iš su kalciu užvirto pieno pagamintos varškytės - per vėlai sužinojau šitą receptą, bet veikė efektyviai, ir ypač padėjo sutvarkyti užkietėjusius vidurius.
Maitinimą savo pienu tikrai nutrauksiu 9-tą ar 10-tą mėnesį. Su pirmuoju buvau išvažiavusi į užsienį savaitei laiko darbo reikalais, kai jam buvo 10 mėnesių, ir kaip trenkta užsidarinėdavau tualete ir nusitraukinėdavau pieną, kad nedingtų, o grįžusi tęsiau maitinimą. Tuo tarpu mažius atsisakė gerti užšaldytą mano pieną, pradėjo valgyti po 3 indelius jogurto per dieną, ir išmiegodavo kuo puikiausiai visą naktį. Kai grįžusi atnaujinau maitinimą, vėl prasidėjo valgymai naktį kas valandą, o kai vyrukas buvo metukų, tai pasisotinęs žaisdavo su papu - tampydavo dantimis. Ir tas maitinimas buvo daugiau mažiaus suvokimas, kad mama yra jo žaislas, su kuriuo daro ką nori.
7-8 mėnesį pratinsiu miegoti vieną savo lovytėje be jokių supimų, dainelių, migdymo etc. Tiesiog paguldysiu i lovą ir palinkėsiu labos nakties ir kiek beklyktų - neisiu ir nesupsiu. Pažįstu kelias šeimas kurios ištvėrė savaitę laiko tokį drastišką migdymą ir daugiau su vaiko miegu neturėįo jokių problemų - paguldai, ir miega. O didesni ateina patys į lovytę palinkėję visiems labos nakties ir tyliai joje tūno kol užmiega. O tėvai vietoj karo namuose turi laisvą vakarą kartu arbatos ar vyno taurę išgerti thumbup.gif .
Atsakyti
QUOTE(Uliuliuska @ 2007 04 08, 19:20)
Pacituosiu

cai tai geras thumbup.gif bet kaip pirstu i aki lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Aguona9 @ 2007 03 25, 00:51)
As auginciau antraji vaika griezciau, o tai buvau prisiskaiciusi visokiu straipsniu, kur buvo rasoma "Japonijoj vaikams iki 3 metu viskas leidziama", "tik nesakykite vaikui zodzio "ne", nes nebenores dometis aplinka" ir t.t, tai dabar jau sunui 5 metai, oi kaip vargstu. 
Turiu pakartoti 5 kartus, kol sureguoja i mano prasyma ir vistiek tempia guma, klausia o kodel tai turiu daryti, nors jau simta kartu esu aiskinusi pvz. kodel reikia pasikloti lova, ar kodel reikia apsiauti slepetes ir t.t.
Siaip jis protingas vaikas ir puikiai zino, bet kadangi nenori ar tingi tai daryti, tai bando dar padiskutuoti, pasigincyti. taip, kad tenka vis kelti tona, ko visai nesinori.
Taip, kad bukit grieztos, bet teisingos, nenuolaidziaukit, nes bus labai sunku peraukleti.

drinks_cheers.gif Visiskai sutinku. Ir as taip pat daryciau. Musu berniukui taip pat 5m. ir viskas panasiai yra. Kartais reikia kelis kartus sakyti, kad reikia jau tvarkytis zaislus ir eit miegot, kad reikia tv ziureti is tolesnio atstumo ir t.t. Viska moka daryti, viska supranta, bet kartais gudrauja, nes zino kad mama pagailes ir padarys uz ji. Kita vaika augindama maziau lepinciau ax.gif
Atsakyti
Nežinau kaip kitos, bet aš antrą vaikelį planuočiau tik su sąlyga, kad nuo pirmos dienos šalia auklė visada būtų. Tikrai nesiplėšyčiau, kaip su pirma dukryte. Suprantu, kad vaiko auginimas yra natūralus dalykas, bet man laaaabai sunku blush2.gif
Atsakyti
manau, daugelis mamu ir teciu noretu pakeisti kai kuriuos ivykius savo gyvenime (na pvz: vaikelis butu buves pradetas veliau; besilaukdama nebuciau dariusi to ar ano...) tai va, labai prasau pasidalinti savo klaidomis su mumis...mokinkimes is svetimu klaidu... ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo dolly: 23 balandžio 2007 - 15:14
QUOTE(vaida L @ 2007 04 23, 18:10)
Kad tokia tema jau neseniai buvo, tik neatsimenu kuriame forume  tongue.gif , ten daug pasisakymų buvo  cool.gif

niu manau, kad sia tema galima kalbeti ir kalbeti...butu smagu, kad daugiau mamu pasidalintu savo patirtimi... ax.gif rolleyes.gif verysad.gif
Atsakyti
na as prisidesiu savo pasakojimu ax.gif maitinau vaikeli iki 1,3m. taciau ko buciau nedarius, tiksliau ka buciau darius tai buciau nuo kokiu 2-3men kartas nuo kartus mokinus ji gerti is buteliuko savo pienuka, nes kai artejant metams jam jau reikejo daugiau skysciu, jis ne uz ka negere nei is buteliuko nei is puodelio su snapeliu nei is nieko... vargdavau ji girdydama is arbatinio saukstelio doh.gif tai ir ilgai uztrukdavo ir budavo sunku kur nors keliaujant, nes tarkim masinoj nelabai ten prigirdysi is saukstelio. tas pats nakti, kai jau nutraukinejau maitinima o vaikas gerti noredavo tai su tuo sauksteliu visa apsimiegojus ir prilaistydavau ir siaip vaikas labai issibudindavo kol sugirdydavau jam reikalinga kieki skysciu. gerti is puodelio pradeo tik visai neseniai, tas ivykis buvo didziausia atgaiva man ir jam paciam, nes dabar bet kada gali atsigerti tiek kiek jam norisi. tai va. kol kas tokie dalykai. 4u.gif
Atsakyti