Įkraunama...
Įkraunama...

Ką daryčiau kitaip, jeigu auginčiau antrą vaiką?

Mes tai nuo pusės metukų, kai pradėjau primaitinimą, davėm gert iš puoduko. Tai kažkaip ir problemos nekilo g.gif Taip buteliuko ir neprisireikė.

O mes tai bereikalingai įsigijome vaikišką lovytę. Jau antras vaikutis joje taip ir nemiegojo. Man patogiau kai šalia migdausi.
Atsakyti
QUOTE(Zajoncek @ 2007 04 26, 16:03)
na as prisidesiu savo pasakojimu  ax.gif  maitinau vaikeli iki 1,3m. taciau ko buciau nedarius, tiksliau ka buciau darius tai buciau nuo kokiu 2-3men kartas nuo kartus mokinus ji gerti is buteliuko savo pienuka

drinks_cheers.gif Keisciau lygiai ta pati, tik pradeciau pratinti dar anksciau, nes mazdaug tokiu metu as buteliuka ir pasiuliau, bet taip ir nesusidraugavom iki siol. O is paprasto puodelio, greiciau tokios ale taureles as pradejau girdyti nuo 6 men ir kuo puikiausiai geria thumbup.gif Nes tas puse metu kai pripazino tik mano papa man buvo kosmaras doh.gif Be vaiko galedavau istrukt max gal 2 val. doh.gif
Atsakyti
Bet auklė prižiūrės nuo pirmos dienos tą pirmąjį vaiką, o antrasis bus tik mamos globoje. Ir vėl viskas nuo pradžių blink.gif Nors gal tada bus mamai morališkai daug lengviau, be to, patirtis...
Atsakyti
as tai taip nelepinciau per daug smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Margarita23 @ 2007 05 02, 17:37)
as tai taip nelepinciau per daug smile.gif

na su pirmagimiu mes visada juo labiau palepiname,...

as galvojau kad atnra augindama elgciaus panasiai, ir galvoju kad butu daug lengviau, nes labai daug patirties igauni augindama pirmaji ax.gif bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(Aguona9 @ 2007 03 24, 23:51)
As auginciau antraji vaika griezciau, o tai buvau prisiskaiciusi visokiu straipsniu, kur buvo rasoma "Japonijoj vaikams iki 3 metu viskas leidziama", "tik nesakykite vaikui zodzio "ne", nes nebenores dometis aplinka" ir t.t, tai dabar jau sunui 5 metai, oi kaip vargstu. 
Turiu pakartoti 5 kartus, kol sureguoja i mano prasyma ir vistiek tempia guma, klausia o kodel tai turiu daryti, nors jau simta kartu esu aiskinusi pvz. kodel reikia pasikloti lova, ar kodel reikia apsiauti slepetes ir t.t.
Siaip jis protingas vaikas ir puikiai zino, bet kadangi nenori ar tingi tai daryti, tai bando dar padiskutuoti, pasigincyti. taip, kad tenka vis kelti tona, ko visai nesinori.
Taip, kad bukit grieztos, bet teisingos, nenuolaidziaukit, nes bus labai sunku peraukleti.

Visi pirmojo lepinimai baigiasi, kai gimsta antrasis. Maniškiam buvo beveik treji, kai gimė jaunėlis. TAi vyresnėlis tą pačią dieną užaugo. Tiesa pora mėnesių reikėjo klausyti priekaištų ir rėkimų , kam atvežiau brolį ir kad reikia jį vežti atgal.
Visi rėkavimai ir kaprizai dingo, kai palikdavau kambaryje vieną kad išsirėktų ir išsiverktų.
Jei galėčiau tai ir antrąjį auginčiau taip, kaip pirmąjį. Ir nešiočiau ir dainuočiau ir maitinčiau savu pienu beveik iki dviejų. Bet vyresnėlis taip pat reikalauja dėmesio, todėl mažiukas vienas užmiega, šiek tiek ilgiau palaukia, kol prie jo prieinu, ir mažiau būna ant mano rankų.
Atsakyti
o gal turit kokiu patarimu del vitaminu vartojimo...? ax.gif ax.gif ax.gif rolleyes.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo dolly: 20 gegužės 2007 - 17:49
Na, as dar nei pirmojo neturiu, bet pasidalinsiu ispudziais apie savo drauges vaikeli... Uzsispyrus jinai ji zinde beveik iki 2,5 metu Tiksliau leliui jau pieno neuztekdavo pavalgyti, bet simboliskai vis tiek butinai reikdavo pazisti 'papuka' ypac pries uzmiegant. Tai kai budavom viesoj vietoj- mikriuke, kavinej ir pan. is pradziu vaikas graziais sakydavo 'duok papa' (cia jau tevelio ismokytas), o kai drauge neduodavo pradedavo klykt ir jai palaidine tempti to papo ieskodamas. Viena karta net sagas isplese- tai vargse turejo lekt i artimiausia parduotuve naujos bliuskutes pirkti.
Isvada: Jokio zindymo virs metu... o gal net nuo 10 menesiu!!! soske.gif doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Giedrilyte @ 2007 06 01, 19:23)
Na, as dar nei pirmojo neturiu, bet pasidalinsiu ispudziais apie savo drauges vaikeli... Uzsispyrus jinai ji zinde beveik iki 2,5 metu  Tiksliau leliui jau pieno neuztekdavo pavalgyti, bet simboliskai vis tiek butinai reikdavo pazisti 'papuka' ypac pries uzmiegant. Tai kai budavom viesoj vietoj- mikriuke, kavinej ir pan. is pradziu vaikas graziais sakydavo 'duok papa' (cia jau tevelio ismokytas), o kai drauge neduodavo pradedavo klykt ir jai palaidine tempti to papo ieskodamas. Viena karta net sagas isplese- tai vargse turejo lekt i artimiausia parduotuve naujos bliuskutes pirkti.
Isvada: Jokio zindymo virs metu... o gal net nuo 10 menesiu!!!  soske.gif  doh.gif

Oi pakeisi tu mergaite savo nuomone,kai turesi savo vaiku,ar tau materealus dalykai svarbiau uz vaiko sveikata?
Atsakyti
antra auginciau labiau atsiputus smile.gif jau nebebutu labai "o kas cia, o kodel, o ka daryt". ir nestump 9 menesiai manau greiciau praeitum nes jau vienas salia laksto, nebutu, kada pilva apsikabinus tik apie ji ir mastyt smile.gif
Atsakyti
Tikriausiai beveik nieko smile.gif labiausiai gailiuosi, kad prapžiosojau tą ankstyvąjį amžių, kai vaikutį dar buvo galima mokyti nardyti. Su antruoju stengsiuosi nepražiopsoti. Gal ilgiau maitinsiu (bet anksčiau atpratinsiu nuo naktinių maitinimų). Ir daugiau palikinėsiu kitiems, jeigu tik bus kam smile.gif
Atsakyti
Sveikutes, as tai augindama antraji vaikuti pasistengciau kuo daugiau laiko su juo praleisti nes dabar mano dukrytei greit metukai o as stidijuoju tai tenka laika padalinti jai ir mokslams, verysad.gif skauda sirdi kad negaliu visiskai atsiduoti savo princesei.
Atsakyti